Wix vs Shopify: Το συμπέρασμά μας δοκιμάζοντας και τις δύο πλατφόρμες (2020)

Η κατασκευή ενός ιστότοπου και η κατασκευή ενός διαδικτυακού καταστήματος αλληλεπικαλύπτονται αξιοσημείωτα. Κάθε περιοχή τείνει να έχει τα δικά της μεγάλα ονόματα λογισμικού, αλλά υπάρχει ακόμη και μια επικάλυψη εδώ.


Σε αυτήν την κριτική, θα εξετάσω τι νομίζω ότι είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αλληλεπικάλυψης και τον επακόλουθο ανταγωνισμό που βγαίνει από αυτό. Σε μια γωνία, έχουμε την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου περίπου αυτήν τη στιγμή.

Όσον αφορά τις εξωσωματικές λύσεις (που σημαίνει λύσεις που συνοδεύουν όλα όσα χρειάζεστε), το Shopify είναι εύκολα ο βασιλιάς.

Από το 2006, το Shopify έχει διευκολύνει πωλήσεις άνω των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υποστηρίζει πάνω από 600.000 ενεργά καταστήματα. Αρκετά ειπώθηκαν.

Στην άλλη γωνία του δακτυλίου, διαθέτουμε το πιθανότερο το πιο δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων: Wix. Το Wix έχει αυξηθεί από το 2006 για να εξυπηρετήσει περισσότερους από 110 εκατομμύρια χρήστες, με κατά μέσο όρο 45.000 νέες εγγραφές κάθε μέρα.

Ένας τομέας στον οποίο προσπαθεί να γίνει δυνατός ο Wix είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε τελική ανάλυση, το Wix έχει σίγουρα καθιερωθεί ως ηγέτης στην εύκολη κατασκευή ιστότοπων – γιατί να μην χρησιμοποιήσει τόσο την τεράστια δημοτικότητά του όσο και τα εργαλεία δημιουργίας τοποθεσιών για να κάνει το κτίριο καταστημάτων παρόμοια προσβάσιμο?

Το Shopify είναι σαφώς μια ισχυρή επιλογή εδώ, αλλά η πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου της Wix παρουσιάζει νέα πλεονεκτήματα; Είναι ίσως πιο προσιτό, ή ακόμα πιο διαισθητικό; Όλες αυτές οι ερωτήσεις (και πολλά άλλα!) Θα εξετάσω σε αυτήν την κριτική.

Έχω δοκιμάσει τόσο το Shopify όσο και το Wix και ενώ δεν υπάρχει ούτε μία απλή απάντηση… υπάρχουν μερικές απαντήσεις. Ας πάμε λοιπόν!

Πίνακας Περιεχομένων

Μεταβείτε για να δείτε μια συγκεκριμένη δοκιμή κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών
 2. Ευκολία στη χρήση
 3. Υποστήριξη πελατών
 4. Ασφάλεια και αξιοπιστία
 5. Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών

Wix
Αγοράστε

ΣχέδιοΒασικόςΒασικό Shopify
Τιμή / μήνα.20 $ / μήνα29 $ / μήνα
Απεριόριστα προϊόνταΝαίΝαί
Δωρεάν πιστοποιητικό SSLΝαίΝαί
Τέλη συναλλαγής2,0%
24/7 υποστήριξηΝαίΝαί
Ηλεκτρονικό κατάστημαΝαίΝαί
Αποθήκευση20 GB
εύρος ζώνηςαπεριόριστοςαπεριόριστος

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πράγμα που οι περισσότεροι από εσάς (δικαιολογημένα) θέλετε να ξέρετε πρώτα: ποιες είναι οι τιμές και τι παίρνετε για αυτές τις τιμές?

Το Shopify έχει ουσιαστικά τρία επίπεδα, ξεκινώντας από $ 29 με το Basic Shopify και τελειώνει στα 299 $ με το Advanced Shopify.

shopify-τιμολόγησηΕκτός από αυτά, το Shopify έχει δύο άλλα σχέδια: το Shopify Plus είναι για λύσεις εταιρικού επιπέδου και το Shopify Lite (το οποίο δεν είναι πραγματικά κατασκευαστής καταστημάτων, αλλά μίνι κατάστημα συνδεδεμένο στο Facebook). Θα επικεντρωθώ στα τρία επίπεδα που φαίνονται παραπάνω.

Όσον αφορά τις δυνατότητες, λαμβάνετε βασικά όλα τα απαραίτητα από το επίπεδο εισόδου προς τα πάνω. Περιλαμβάνεται από την πρώτη βαθμίδα και μετά: ένα κατάστημα (που σημαίνει επίσης ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων και ένα blogging), καθώς και απεριόριστα προϊόντα, κωδικούς έκπτωσης, ένα συμπεριλαμβανόμενο πιστοποιητικό SSL, εκπτώσεις αποστολής Shopify, ασφάλεια πληρωμής, ετικέτες αποστολής και άλλα.

Όλα αυτά είναι αρκετά τυπικά / συμπαγή, αλλά κάτι πολύ καλό είναι το Shopify περιλαμβάνει εγκατεστημένη ανάκτηση καλαθιού για το πρώτο επίπεδο. Αυτό ουσιαστικά σας επιτρέπει να επικοινωνείτε εύκολα με τους πελάτες, εάν έφυγαν από το κατάστημά σας με κάτι ακόμα στο καλάθι τους.

Καθώς ανεβαίνετε σε υψηλότερες βαθμίδες, λαμβάνετε περισσότερους λογαριασμούς προσωπικού, δωροκάρτες, αναφορές, κυβική τιμολόγηση αλληλογραφίας προτεραιότητας USPS (η οποία βασίζει την τιμολόγηση από τις εξωτερικές διαστάσεις των πακέτων αντί του βάρους τους, πιθανώς εξοικονομώντας πολλά χρήματα) και χαμηλότερες χρεώσεις συναλλαγής.

Το Wix έχει επίσης τρεις βαθμίδες για το Business and eCommerce builder.

σχέδιο wixΑπό την άλλη πλευρά, το Wix είναι σαφώς πολύ φθηνότερο, και τα τρία σχέδια είναι βασικά στην κλίμακα του πρώτου επιπέδου του Shopify. ΟΠΑ, τι? Δεν θα είναι ο Wix μόνο αυτόματα ο νικητής εδώ?

ΟΧΙ ακριβως. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει να προσφέρει το Wix. Λάβετε υπόψη ότι τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου της Wix βρίσκονται βασικά στην κορυφή του υπάρχοντος εργαλείου δημιουργίας ιστότοπων, ώστε να έχετε ένα απίστευτα καλά εξοπλισμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και χωρητικότητα καταστήματος.

Η μετάβαση σε όλες τις δυνατότητες μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά για να το θέσω εν συντομία, ο λογαριασμός Business Basic και μετά θα σας δώσει σχεδόν ό, τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο του καταστήματός σας.

Το Wix ξεκινά με 20 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί στα 50 GB στην τρίτη βαθμίδα και απεριόριστο εύρος ζώνης. Λαμβάνετε 5 ώρες βίντεο, κάτι που πιθανότατα είναι περισσότερο από αρκετό, αλλά μπορείτε επίσης να καταργήσετε αυτό το όριο μέσω αναβαθμίσεων.

Εκτός από αυτό, λαμβάνετε μερικές εφαρμογές δωρεάν, έναν δωρεάν τομέα για ένα χρόνο (αν θέλετε · μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον τομέα σας χωρίς επιπλέον χρέωση), το Google Analytics και τα κουπόνια διαφημίσεων.

Η σύγκριση των δύο είναι λίγο δύσκολη. Το Shopify έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα όσον αφορά τις σοβαρές εμπορικές ανάγκες – μόνο με βάση τα προνόμια αποστολής και τις εκπτώσεις, καθώς και τις προηγμένες αναφορές του.

Από την άλλη πλευρά, το Wix είναι 100% χωρίς προμήθεια – πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα βγάλει χρήματα από τις πωλήσεις σας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Shopify, το οποίο χρεώνει ένα μικρό ποσοστό επιπλέον από τις αγορές που πραγματοποιούν οι πελάτες σας.

Το Shopify δεν χρεώνει για τη σύνδεση ενός τομέα, εάν έχετε έναν από τρίτο μέρος, αλλά χρεώνεται για την εγγραφή ενός. Βεβαίως, η Wix θα σας χρεώσει για έναν καταχωρημένο τομέα μετά το πρώτο έτος, αλλά τουλάχιστον το πρώτο έτος είναι δωρεάν. Αυτοί οι παράγοντες αποτελούν ένα είδος αποσκευών Shopify – επιπλέον χρεώσεις ή κρυφές χρεώσεις που είναι ατυχές.

Επιπλέον, οι χρήστες που δεν χρειάζονται την πληρότητα του Shopify θα εκτιμήσουν την προσιτή τιμή του Wix. Για παράδειγμα, τα σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτουν ένα εγκαταλελειμμένο εργαλείο ανάκτησης καλαθιού και τη δυνατότητα να παρέχουν στους πελάτες κουπόνια. Το τελευταίο μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν μέσω μιας εφαρμογής (αν και η ποιότητα είναι αμφισβητήσιμη), ενώ θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο δεύτερο επίπεδο του Shopify για εγκατάσταση.

Το Wix παρέχει έτσι πολλά απαραίτητα εργαλεία καταστήματος είτε άμεσα είτε έμμεσα, σε πολύ πιο προσιτή τιμή.

Ο σχεδιασμός είναι επίσης πολύ σημαντικός για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Και οι δύο εταιρείες παρέχουν μια επιλογή προτύπων για να διαλέξετε και μπορείτε να αλλάξετε σχεδόν οτιδήποτε σε αυτά. Ωστόσο, το Wix είναι λίγο καλύτερο όταν πρόκειται για δυνατότητα προσαρμογής και το Wix έχει εκατοντάδες περισσότερα θέματα από το Shopify.

shopify-θέματα

Το Shopify έχει μια αξιοπρεπή επιλογή θεμάτων, αλλά μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται επαναλαμβανόμενο.

θέματα wixΑν και το Wix έχει περισσότερα θέματα, υπάρχουν μόνο μερικοί τύποι θεμάτων καταστημάτων ανά κατηγορία καταστήματος. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά μπορεί επίσης να είναι περιοριστικό, γιατί καταλήγετε με μερικές μόνο επιλογές ανά κατηγορία καταστήματος.

Το Shopify είναι παρόμοιο, αλλά τα θέματα συνδυάζονται περισσότερο. Φυσικά, αυτό θέτει επίσης το πρόβλημα της επανάληψης. Ευτυχώς, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα πρότυπα στο Wix και να προσθέσετε μια λειτουργία καταστήματος με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό συνεπάγεται λίγη επιπλέον δουλειά στο τέλος σας, αλλά τίποτα δεν είναι πολύ σημαντικό στο σχήμα της εύκολης δημιουργίας τοποθεσιών.

Εάν λάβετε υπόψη τα άλλα θέματα εκτός ηλεκτρονικού εμπορίου, καταλήγετε με εκατοντάδες επιλογές. Έτσι, ενώ τα θέματα του Shopify δεν είναι κακά, θα έλεγα ότι ο Wix κερδίζει με μεγάλη επιτυχία μόνο για καθαρή επιλογή.

Εκτός από τα θέματα, τόσο το Wix όσο και το Shopify διαθέτουν καταστήματα εφαρμογών σε περίπτωση που οι προεπιλεγμένες λειτουργίες δεν είναι αρκετές. Η σύγκριση του κόστους γίνεται δύσκολη εδώ και τα πράγματα εξαρτώνται πραγματικά από τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Ενώ ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν ή έχουν χαμηλές τιμές για τον πρώτο όρο χρήσης (συνήθως ένα χρόνο), πληρώνονται πολλές επιθυμητές και μερικές μπορεί να είναι αρκετά ακριβές. Για επιχειρήσεις που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, οι εφαρμογές μπορούν να τελειοποιήσουν τα λίγα ελαττώματα στο κατάστημά σας ή να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης στους πελάτες σας.

Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις μπορούν να τα πάνε καλά με τα εργαλεία που βρίσκονται έξω και από τις δύο πλατφόρμες. Θα έλεγα για επιχειρήσεις που δεν ενδιαφέρονται για τα επιπλέον έξοδα, το κατάστημα εφαρμογών του Shopify έχει μια πολύ καλύτερη, πιο πρακτική επιλογή εφαρμογών.

shopify appstoreΑπό την άλλη πλευρά, το Wix έχει μια πολύ καλύτερη επιλογή δωρεάν εφαρμογών.

αγορά εφαρμογών wixΤο μόνο πρόβλημα με τις δωρεάν εφαρμογές του Wix είναι ότι, ενώ σίγουρα υπάρχουν πολλές από αυτές, πολλές από αυτές δεν είναι λύσεις υψηλής ποιότητας. Το κατάστημα εφαρμογών του Shopify είναι πιο ακριβό, αλλά πολύ πιο πρακτικό, ενώ το κατάστημα του Wix μπορεί μερικές φορές να συνορεύει με τέχνασμα.

Ένα τελευταίο στοιχείο που θα ήθελα να αναφέρω: το Wix έχει κάτι που ονομάζεται Wix Answers, το οποίο βασικά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε συστήματα υποστήριξης πελατών για τους πελάτες σας απίστευτα εύκολα. Μπορείτε να κάνετε παρόμοια πράγματα μέσω του καταστήματος εφαρμογών Shopify, αλλά ότι το Wix διαθέτει ένα δικό του πρόσθετο λογισμικού πλήρως εξοπλισμένο είναι εξαιρετικό.

Τελικά, το Wix και το Shopify είναι δύσκολο να συγκριθούν επειδή διατηρούν σημαντικές διαφορές. Αυτό σημαίνει επίσης, φυσικά, ότι διατηρούν διαφορετικές δυνάμεις…

Νομίζω ότι το Wix είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους έχουν ελαφρύτερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Shopify θα εξακολουθούσε να κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά αν απλά πρέπει να δημιουργήσετε ένα κατάστημα και να λάβετε σχετικά χαμηλό όγκο παραγγελιών, το Wix είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή το Shopify μπορεί να είναι πιο ακριβό από ό, τι αξίζει για μικρότερες επιχειρήσεις που χρειάζονται λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά όχι εξαιρετικά. Οι πρόσθετες χρεώσεις που προσδίδει το Shopify σε αγορές, καθώς και οι ακριβές εφαρμογές και το κόστος καταχώρησης ενός τομέα μπορούν να το κάνουν λίγο επαχθές.

Το Wix είναι σχετικά οικονομικό σε αντίθεση με μικρότερους χρήστες. Είναι σχεδόν ισοδύναμο με το Shopify όσον αφορά τις δυνατότητες και με κάποιους τρόπους επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ακόμη περισσότερο τις πτυχές του σχεδιασμού του καταστήματός τους.

Ένας λογαριασμός Wix θα μπορούσε να παρέχει ορισμένες από τις δυνατότητες που περιορίζονται σε λογαριασμούς Shopify υψηλότερης βαθμίδας, αν και ίσως χρειαστεί να περάσετε από το κατάστημα εφαρμογών και μπορεί να μην είναι τόσο καλοί. Επιπλέον, το Wix έχει περισσότερα πρότυπα.

Από την άλλη πλευρά, το Shopify είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου και για όσους αναμένουν να κάνουν πολλές αποστολές (δηλαδή, εκείνοι που δεν πωλούν μόνο ψηφιακά προϊόντα).

Το Shopify παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για το κατάστημά σας, καθώς και πολλά προνόμια που θα κάνουν την αποστολή πολύ πιο εφικτή. Είναι επίσης καλύτερο για κλιμάκωση, το οποίο δικαιολογεί τα μεγάλα άλματα τιμών μεταξύ των επιπέδων.

Εν ολίγοις, τα πράγματα είναι αρκετά χωρισμένα. Το Wix μπορεί να είναι πιο οικονομικό για όσους έχουν απλούστερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ το Shopify είναι σχεδόν σίγουρα πιο κατάλληλο για διαδικτυακές επιχειρήσεις βαρέως τύπου. Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που μπαίνουν στο παιχνίδι…

Ευκολία στη χρήση

Πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το Shopify ή το Wix; Εδώ βρίσκονται οι δύο ανταγωνιστές μας πολύ κοντά.

Λάβετε υπόψη ότι τόσο το Shopify όσο και το Wix έχουν εμπορευτεί σε μεγάλο βαθμό τους εύχρηστους ιστότοπους / κατασκευαστές καταστημάτων. Η μείωση του Shopify ή του Wix μόνο σε κατανομές αποθήκευσης ή προνόμια αποστολής μπορεί να μειώσει πολλά από αυτά που έχουν δώσει αυτά τα δύο τέτοια τεράστια έκκληση.

Το Wix, φυσικά, είναι γνωστό κυρίως ως οικοδόμος ιστότοπων. Η διαχείριση του καταστήματος είναι απλώς ένα άλλο μέρος της χρήσης του ιστότοπου δημιουργίας ιστότοπων, το οποίο είναι αναπάντεχα εξαιρετικό.

δημιουργός ιστότοπων wixΗ προσθήκη ή η διαχείριση ενός προϊόντος στη σελίδα του καταστήματός σας, για παράδειγμα, είναι τόσο απλή όσο η μετάβαση σε μια μικρή πλευρική γραμμή που περιέχει κοινά στοιχεία / εργαλεία και κάνοντας κλικ στο εργαλείο καταστήματος.

ταμπλό wixΤο Wix διευκολύνει επίσης τη διαχείριση των διαφορετικών ιστότοπων και λογαριασμών σας. Σοβαρά, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαισθητικά.

Το Shopify είναι διαφορετικό. Το Shopify εξακολουθεί να είναι διαισθητικό και εύκολο στη χρήση, αλλά είναι λιγότερο στο πρόσωπό σας: το περιβάλλον εργασίας χρήστη δεν είναι τόσο φανταχτερό ή κινούμενο (το οποίο είναι μερικές φορές προτιμότερο). Είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο το Wix.

Μια σημαντική διαφορά εδώ: Τα εργαλεία καταστήματος του Shopify είναι λίγο υψηλότερου βαθμού και το περιβάλλον εργασίας του κάνει καλύτερη δουλειά να τα κάνει εύκολα χωρίς να θυσιάζει την πρακτικότητα. Η ευκολία χρήσης του Wix εκδηλώνεται ως επί το πλείστον στις πτυχές της δημιουργίας τοποθεσιών και του σχεδιασμού.

Ενώ το Wix εξακολουθεί να διαθέτει εργαλεία διαχείρισης καταστημάτων που είναι εύχρηστα (δείτε παραπάνω), είναι λίγο λιγότερο ανθεκτικά όταν πρόκειται για λεπτομέρειες. Το Shopify υπερέχει καθιστώντας εύκολη την επεξεργασία ορισμένων πτυχών του καταστήματός σας χωρίς να θυσιάζεται η ικανότητά σας να ελέγχετε τις λεπτομέρειες.

Εκτός από αυτές τις διαφορετικές δυνατότητες φιλικότητας προς το χρήστη, τα Wix και Shopify προσφέρουν γρήγορες επιδιορθώσεις για ορισμένα βασικά πράγματα. Το Shopify, για παράδειγμα, έχει και τις δύο συμβουλές (ανατρέξτε στην επόμενη ενότητα για περισσότερα σχετικά με αυτό) και χρήσιμο λογισμικό για να διευκολύνετε τη δημιουργία συγκεκριμένων βασικών στοιχείων ηλεκτρονικού εμπορίου.

μάρκα shopify buildΗ Wix, από την πλευρά της, προσφέρει μια γεννήτρια τοποθεσιών (καθώς και έναν κατασκευαστή λογότυπων).

συντάκτης wix

Λάβετε υπόψη ότι αυτό διαφέρει από την επεξεργασία ενός υπάρχοντος προτύπου: εάν η εύκολη δημιουργία ιστότοπου δεν ήταν αρκετή, μπορείτε να λάβετε ένα αυτόματα δημιουργημένο.

Αν και αυτό ακούγεται υπέροχο, φυσικά στην πράξη δεν είναι τόσο καλή λύση. Εάν εκτελείτε μια διαδικτυακή επιχείρηση, πιθανότατα δεν θα βασίζεστε στους ιστότοπους που δημιουργούνται αυτόματα από το Wix.

Το λογισμικό του Shopify είναι λίγο πιο πρακτικό από αυτή την άποψη, αλλά πιστεύω ότι ισχύει μια παρόμοια αρχή: ενώ το Shopify μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα λογότυπο, ίσως να έχετε ήδη ένα. Και πάλι, είναι ωραίο να έχουμε.

Εν ολίγοις, τόσο το Shopify όσο και το Wix είναι στην κορυφή της γραμμής όσον αφορά την ευκολία χρήσης, αλλά παρουσιάζουν αυτά τα δυνατά σημεία σε διαφορετικές περιοχές. Η ευκολία χρήσης του Wix έρχεται στην καλύτερη περίπτωση για την εμπειρία δημιουργίας ιστότοπων, επειδή σας δίνει πολύ έλεγχο στη σχεδίαση χωρίς να κάνετε τα πράγματα φιλικά.

Ωστόσο, το Wix θυσιάζει ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του καταστήματος (όπως προϊόντα ή παραγγελίες) που δεν το κάνει το Shopify. Το Shopify έχει μεγάλη ευκολία στη χρήση των λειτουργιών του καταστήματος χωρίς να θυσιάζει τις λεπτομέρειες, αλλά επίσης δεν σας αφήνει να κάνετε τόσο με το σχεδιασμό όσο το Wix.

Τελικά, θα το ονομάσω γραβάτα: εξαρτάται απλώς από το τι δίνεις προτεραιότητα εδώ.

Υποστήριξη πελατών

Τόσο το Shopify όσο και το Wix έχουν εξαιρετική φήμη για την ευχρηστία τους. Ενώ αυτό τείνει να σημαίνει την κυριολεκτική ευκολία χρήσης του λογισμικού, η φιλικότητα προς τον χρήστη αλληλεπικαλύπτεται πολύ με την υποστήριξη των πελατών.

Η υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη. Παρόλο που οι Shopify και Wix είναι σχετικά εύχρηστες πλατφόρμες, ένας έμπειρος ή κατανοητός χρήστης μπορεί ακόμα να επιβραδυνθεί εάν δεν χρησιμοποιείται στις πλατφόρμες.

Επιπλέον, δεν πονάει ποτέ να ξέρετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον λογαριασμό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ποιοτική υποστήριξη πελατών είναι απαραίτητη, ακόμη και αν μια υπηρεσία είναι εύχρηστη. Θα μιλήσω για δύο βασικούς τύπους υποστήριξης πελατών: εκπρόσωποι διαθέσιμοι για επικοινωνία και πληροφορίες επί τόπου.

Το Wix υποφέρει λίγο όταν πρόκειται για επιλογές επικοινωνίας με εκπροσώπους. Η χρήση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού εμπορίου με το Wix θα σας επιτρέψει να επικοινωνήσετε με εκπροσώπους μέσω τηλεφώνου ή μέσω συστήματος εισιτηρίων. Δεν υπάρχει επιλογή ζωντανής συνομιλίας.

Ακόμα κι αν πληρώνετε για τον πιο ακριβό λογαριασμό Wix μπορείτε, και έτσι έχετε υποστήριξη VIP, οι τηλεφωνικές γραμμές δεν είναι 24/7.

Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, αυτό δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, η αναμονή σε τηλέφωνο μπορεί να είναι ενοχλητική, καθώς και η ζωντανή συνομιλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε γρήγορες απαντήσεις ενώ κάνετε πολλαπλές εργασίες σε έναν υπολογιστή. Τίποτα τεράστιο, αλλά σίγουρα ατυχές.

Το Shopify προσφέρει και τις τρεις μεθόδους επικοινωνίας με εκπροσώπους. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το προσωπικό υποστήριξης πελατών του Shopify δεν ήταν τίποτα αν δεν ήταν χρήσιμο.

shopify-chatΓια μια ζωντανή ζωντανή συνομιλία, καθώς και για την καλή υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και εισιτηρίων, θα έδινα στη Shopify στηρίγματα για να είμαι καλύτερος όταν έρχεται σε επαφή με το προσωπικό. Το Wix δεν είναι κακό – η τηλεφωνική υποστήριξη και η υποστήριξη εισιτηρίων είναι συνήθως αξιοπρεπή – αλλά το Shopify ξεχωρίζει.

Εκτός από την άμεση επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών, οι Wix και Shopify προσφέρουν ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς πόρους επί τόπου.

Από τα δύο, το Shopify κάνει πολλά περισσότερα. Το Shopify έχει τόσους πολλούς πόρους, είναι δύσκολο να τα παρακολουθείτε όλα.

Το σημαντικότερο μεταξύ των πόρων του Shopify είναι το Κέντρο βοήθειας και το φόρουμ κοινότητας. Το Κέντρο βοήθειας είναι μια βάση γνώσεων που είναι πολύ περιεκτική, καλά οργανωμένη και καθαρή εμφάνιση. Είναι τόσο εύκολο να περιηγηθείτε στο κέντρο βοήθειας όσο και να αναζητήσετε συγκεκριμένα άρθρα.

κέντρο βοήθειας shopifyΟι σελίδες φόρουμ του Shopify δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο το Κέντρο βοήθειας, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά χρήσιμες, ειδικά για πιο συγκεκριμένα προβλήματα. Ένα καλό πράγμα για το μέγεθος του Shopify είναι ότι μπορείτε να βρείτε πολλά φόρουμ και συμβουλές για το Shopify ακόμη και εκτός του φόρουμ του ιστότοπού του.

Εκτός από αυτό, οι άλλοι πόροι του Shopify περιλαμβάνουν πιο εμπεριστατωμένους οδηγούς και μαθήματα με γνώμονα τις επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, αυτά περιλαμβάνουν: ένα blog, Shopify Academy, μια σειρά εκπαιδευτικών ebook που ονομάζονται οδηγοί και δύο podcasts.

Τέλος, το Shopify προσφέρει πολλά εργαλεία: μια επαγγελματική εγκυκλοπαίδεια και το Shopify Polaris (το οποίο έχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα σχεδίασης του Shopify) είναι τα πιο αξιοσημείωτα, αλλά υπάρχει επίσης μια πλήρης σελίδα άλλων εργαλείων.

εξερευνήστε εργαλείαΑν και δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα, το μήκος που έχει φτάσει το Shopify για να κάνει τέτοια πράγματα διαθέσιμα στους πελάτες του (και πιθανούς πελάτες) είναι πολύ εντυπωσιακό και καθιστά την υποστήριξη πελατών της Shopify ως μια από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ.

Οι πόροι υποστήριξης πελατών της Wix, εκτός από τους αντιπροσώπους, είναι γενικά αξιοπρεπείς, αλλά δεν συγκρίνονται με τους Shopify.

Το Wix έχει ένα δικό του ιστολόγιο, το οποίο περιέχει χρήσιμες πληροφορίες, αλλά λάβετε υπόψη ότι δεν είναι τόσο επικεντρωμένο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο το Shopify, επειδή το Wix βοηθά επίσης άτομα με ιστότοπους επεξεργασίας μη πληρωμών.

Το κέντρο βοήθειας του Wix είναι επίσης πολύ περιεκτικό – ίσως όχι τόσο καλό όσο το Shopify, αλλά σίγουρα μια καλά ανεπτυγμένη βάση γνώσεων.

κέντρο βοήθειας wixΓια να συνδυάσουμε τα πάντα, είναι δύσκολο να πούμε ότι το Wix συγκρίνεται πραγματικά με το Shopify στην υποστήριξη πελατών. Και πάλι, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το Wix έχει καλή υποστήριξη: η βάση γνώσεων είναι πραγματικά σταθερή και η επικοινωνία με τους αντιπροσώπους μέσω τηλεφώνου ή εισιτηρίου λειτουργεί αρκετά καλά.

Ωστόσο, η πληθώρα πόρων, εργαλείων, βάσης γνώσεων του Shopify και πολύ χρήσιμων αντιπροσώπων της δίνει τη νίκη όσον αφορά την υποστήριξη πελατών.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Φυσικά, έχουμε έναν τελευταίο σημαντικό παράγοντα που πρέπει να καλύψουμε και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Ειδικά εάν εκτελείτε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή κάποια μέρη της επιχείρησής σας είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, η απόλυτη ασφάλεια και η καλή απόδοση είναι απολύτως απαραίτητη.

Η αλήθεια λέγεται, η Shopify και η Wix δεν λένε τίποτα για την ασφάλειά τους. Και οι δύο θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επισημάνουν ότι έχουν πιστοποιηθεί κατάλληλα για τον χειρισμό των στοιχείων πληρωμής (και οι δύο έχουν το υψηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης για PCI).

Το Shopify, στην πραγματικότητα, έχει μια ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην εμφάνιση της συμμόρφωσης με το PCI.

shopify pciΗ συμμόρφωση με το PCI είναι καλή, αλλά αποτελεί επίσης βασικό μέρος της ύπαρξης ενός ασφαλούς λογισμικού καλαθιού αγορών και δεν λέει πολλά.

Το Wix είναι ακόμα χειρότερο όταν περιγράφει τη δική του ασφάλεια.

προστασία από ιούςΑυτό το άρθρο του κέντρου βοήθειας λέει σχεδόν τίποτα.

Από την άλλη πλευρά, το Wix έχει αρκετά καλό χρόνο λειτουργίας από τις μετρήσεις μου και πολύ καλό χρόνο απόκρισης.

uptime δοκιμαστικής τοποθεσίας wixΈτσι, ενώ είναι αλήθεια ότι πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε περισσότερα για την ασφάλεια του Wix, τουλάχιστον η απόδοση είναι πολύ καλή.

Το Shopify είναι ουσιαστικά το ίδιο σε αυτόν τον τομέα: ενώ καμία εταιρεία δεν λέει πολλά στους ιστότοπούς τους σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, πληρούν τα πρότυπα χρυσού της βιομηχανίας για την ασφάλεια και αποδίδουν πολύ καλά.

Βρήκα τόσο το Shopify όσο και το Wix να είναι πολύ αξιόπιστες υπηρεσίες, όχι μόνο στο χρόνο λειτουργίας και απόκρισης, αλλά και στην καθημερινή εμπειρία λογισμικού. Δεν έχω δει καμία δυσλειτουργία, ή τουλάχιστον καμία σημείωση.

Και ενώ η έλλειψη αποκάλυψης είναι ατυχής, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Wix και Shopify έχουν κακή ασφάλεια: Το Shopify, τουλάχιστον, έχει επεξεργαστεί δεκάδες δισεκατομμύρια συναλλαγές χωρίς μεγάλη φασαρία.

Όσον αφορά την ασφάλεια, θα έλεγα ότι αισθάνομαι λίγο πιο άνετα με το Shopify λόγω του καλά εδραιωμένου ρεκόρ του, αλλά και οι δύο εταιρείες είναι πιθανότατα εντάξει. Όσον αφορά την αξιοπιστία, και οι δύο εταιρείες είναι εξαιρετικές.

Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Σαφώς το Wix και το Shopify είναι πολύ παρόμοια, αλλά διαφέρουν σε βασικούς τομείς. Το Shopify είναι ένα εξαιρετικά καθιερωμένο όνομα στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το Wix είναι ένα πολύ καλά εδραιωμένο όνομα στη δημιουργία ιστοσελίδων.

Το Wix είναι λίγο ξεκίνημα εδώ, προσπαθώντας να δημιουργήσει λογισμικό καλαθιού αγορών στο υπάρχον λογισμικό δημιουργίας τοποθεσιών, μια αρκετά φυσική προσπάθεια – τελικά, η κατασκευή καταστημάτων και η κατασκευή ιστότοπων αλληλεπικαλύπτονται πολύ.

Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο; Χα, αστειεύομαι. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο απλό. Ας εξετάσουμε τα βασικά σημεία.

Το Shopify και το Wix αποδίδουν πολύ αξιόπιστα, πληρούν τα κριτήρια της βιομηχανίας για αξιοπιστία του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά δεν αποκαλύπτουν αρκετά σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας τους.

Η υποστήριξη πελατών του Shopify είναι εκπληκτική, αν και το Wix είναι επίσης πολύ καλό – φαίνεται απλώς χειρότερο σε σύγκριση με το Shopify.

Όσον αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη, και οι δύο εταιρείες έχουν τη φήμη ότι είναι κομψές και πολύ εύχρηστες. Αυτές οι φήμες διατηρούνται, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Το Shopify καθιστά πολύ εύκολη την επεξεργασία ορισμένων πτυχών του καταστήματός σας χωρίς να θυσιάζει μικρές λεπτομέρειες ή επιπλέον χαρακτηριστικά. Οι δυνατότητες σχεδίασης του Shopify είναι επίσης ισχυρές και εύχρηστες, αλλά δεν επιτρέπουν τόσο έλεγχο όσο το οικοδόμο Wix.

Το Wix, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει τον τεράστιο έλεγχο των χρηστών στην εμφάνιση του ιστότοπου χωρίς να κάνει τα πράγματα πολύ περίπλοκα. Η αντιστάθμιση είναι ότι ενώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις δυνατότητες του καταστήματός σας πολύ εύκολα, χάνετε μερικές από τις λεπτομέρειες και την αυστηρότητα που θα έχετε με το Shopify.

Τώρα, για να λάβουμε υπόψη τις τιμές και τα κύρια χαρακτηριστικά: Το Shopify είναι σαφώς πολύ πιο ακριβό. Τα τρία βασικά επίπεδα του Wix’s είναι πολύ μακριά – τα τρία σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου του Wix είναι όλα λίγα δολάρια εντός του εύρους της πρώτης βαθμίδας του Shopify.

Τα σχέδια του Shopify μπορούν να κάνουν κάποια σοβαρή ανύψωση – κυριολεκτικά, με τη μορφή παραδόσεων. Ένας λόγος για τον οποίο το Shopify είναι για μικρές επιχειρήσεις είναι ότι μπορεί να μειώσει τα έξοδα αποστολής και να εξοικονομήσει χρόνο επίσης, μέσω ετικετών αποστολής, εκπτώσεων αποστολής και άλλων. Το κατάστημα εφαρμογών του Shopify είναι επίσης πιο σοβαρό (συν πιο ακριβό).

Από την άλλη πλευρά, το Wix παρέχει τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού εμπορίου σε πολύ προσιτές τιμές. Μπορείτε να χειριστείτε όλες τις παραγγελίες, τα προϊόντα, τις εκπτώσεις και τα κουπόνια που χρειάζεστε – όλα για περίπου την τιμή του προγράμματος εισόδου του Shopify, ακόμα κι αν πρέπει να εγκαταστήσετε μερικές δωρεάν εφαρμογές για να το κάνετε.

Επιπλέον, το Wix δεν παίρνει την ενοχλητική προμήθεια ή τα τέλη συναλλαγής που κάνει το Shopify, περιλαμβάνει έναν τομέα δωρεάν (για ένα χρόνο), έχει πολλές δωρεάν εφαρμογές και έχει εκατοντάδες θέματα για να διαλέξετε.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι χάνετε λίγη λεπτομέρεια – μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλά δεν θα μπορούσατε να διατηρήσετε ένα εξαιρετικά λεπτομερές CRM όπως θα μπορούσατε στο Shopify – και δεν μπορείτε να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας όσο και μπορείτε με το Shopify.

Εν ολίγοις, ναι, το Shopify είναι πιο ακριβό, αλλά για τις επιχειρήσεις που προβλέπουν πολλά έξοδα αποστολής ή / και που αναμένουν την ανάγκη κλιμάκωσης, μπορεί να είναι πολύ οικονομικά αποδοτική.

Το Wix όμως δεν είναι άχρηστο: είναι καλύτερο για επιχειρήσεις που μπορούν να αποστέλλουν πακέτα, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες, ή για όσους πωλούν ένα διαδικτυακό προϊόν. Το Shopify μπορεί να είναι καλό και για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά αν αυτά τα άτομα δεν έχουν αυστηρές ανάγκες στο καλάθι αγορών και χρειάζονται μόνο το βασικό λογισμικό, το Wix θα προσφέρει έναν πιο προσιτό τρόπο για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Εάν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, μην ανησυχείτε. Το Shopify έχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών με την οποία μπορείτε να παίξετε και το Wix θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα κατάστημα εντελώς δωρεάν, απλώς δεν θα μπορείτε να δημοσιεύσετε στον δικό σας τομέα ή να επεξεργαστείτε τις πληρωμές έως ότου αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας.

Λοιπόν, τι περιμένεις, φίλοι μου; Ώρα να φτάσετε στην επιχείρηση!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map