WooCommerce vs Shopify (2020): Σύγκριση Head-to-Head

Έχετε πιθανώς ακούσει πολλές παροιμίες σχετικά με τη σύγκριση των μήλων με τα πορτοκάλια. Δεν πρέπει να συγκρίνετε τα δύο γιατί… καλά, είναι απλά διαφορετικά. Η σύγκριση των μήλων με τα μήλα και των πορτοκαλιών με τα πορτοκάλια έχει πολύ πιο νόημα.


Η σύγκριση του WooCommerce με το Shopify είναι σαν να συγκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια. Αλλά εδώ είναι το πράγμα φίλο μου: στην πραγματική ζωή, δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πιο σημαντικές από ένα μήλο και ένα πορτοκάλι. Η σύγκριση είναι απαραίτητη.

Το WooCommerce και το Shopify είναι και οι δύο εξαιρετικά δημοφιλείς λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι αρκετά διαφορετικά, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επιχείρησή σας. Ας συγκρίνουμε αυτά τα δύο υπέροχα φρούτα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πρώτο πλαίσιο: γιατί είναι διαφορετικά; Το WooCommerce βασικά βασίζεται στη δημοτικότητά του από το WordPress, επειδή είναι ένα πρόσθετο WordPress. Κατά συνέπεια, καθώς το WordPress διαθέτει περίπου το ένα τέταρτο των ιστότοπων, το WooCommerce διαθέτει περίπου το 30% των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Μόνο η προσθήκη έχει ληφθεί εκατομμύρια φορές.

Και μετά υπάρχει το Shopify. Ενώ το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο που προστίθεται στον ιστότοπό σας, το Shopify είναι ένα πλήρες λογισμικό δημιουργίας καταστημάτων.

Δεν έχει σχεδόν τόσες εγκαταστάσεις σε σύγκριση με το WooCommerce, με περίπου 600.000 καταστήματα να χρησιμοποιούν ενεργά το Shopify… αλλά έχει διευκολύνει πάνω από 82 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές. Μεταξύ των κατασκευαστών καταστημάτων και του λογισμικού καλαθιού αγορών – και υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, πιστέψτε με – οι κατατάξεις Shopify ως οι πιο δημοφιλείς, με το WooCommerce πιθανώς να είναι ο μεγαλύτερος αδελφός.

Αν ήθελα να κάνω μια άδεια, θα ήθελα να σας πω ότι δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο – συγγνώμη, απλώς καταλάβετε! Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ίσως χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα στο WooCommerce και το Shopify. Υπάρχουν πολύ πραγματικά θετικά και αρνητικά και τα δύο, σε σχέση μεταξύ τους.

Είναι μια ιστορία δύο πόλεων. Μια μάχη μεταξύ του μήλου και του πορτοκαλιού. Apple εναντίον Microsoft, ή Pixar εναντίον Dreamworks – καλό, ονομάστε έναν ανταγωνισμό. Οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν πάντα, αλλά εδώ είναι μια αληθινή, κρυφή μάχη στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ευτυχώς για σένα, έχω εμπειρία και με τα δύο. Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω πού βρίσκονται οι δύο, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε, γιατί θα τα συνοψίσω όλα αυτά σε λέξεις.

Πίνακας Περιεχομένων

Μεταβείτε για να δείτε μια συγκεκριμένη δοκιμή κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών
 2. Σύγκριση ευκολίας χρήσης
 3. Σύγκριση υποστήριξης πελατών
 4. Σύγκριση ασφάλειας και αξιοπιστίας
 5. Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Σύγκριση τιμών και χαρακτηριστικών

Ω, πώς εύχομαι αυτό θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Αλλά δεν είναι τόσο απλό για αυτήν την κριτική, γιατί δεν είναι τόσο απλό στην πραγματική ζωή για εσάς και την επιχείρησή σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την τιμολόγηση, γιατί αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο σημείο σύγχυσης κατά τη σύγκριση αυτών των δύο. Από την άλλη πλευρά, το Shopify είναι πολύ πιο ακριβό. Αυτό συμβαίνει επειδή το Shopify έχει στην πραγματικότητα μια τιμή. Το ίδιο το WooCommerce είναι μια δωρεάν προσθήκη WordPress… αλλά μάλλον θα καταλήξετε να πληρώνετε κάτι.

Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ το ίδιο το WooCommerce είναι δωρεάν, κάνει μόνο ορισμένες βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι ακόμα εξαιρετικά χρήσιμο, για λόγους που θα μπω σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά η ίδια η προσθήκη δεν θα είναι αρκετή για τις περισσότερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επομένως, θα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό, μερικά από τα οποία θα είναι δωρεάν, αλλά τα περισσότερα θα πληρώνονται.

Και τότε υπάρχει το γεγονός ότι για να εγκαταστήσετε το WooCommerce πρώτα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το WordPress.

Σημείωση: Παρόλο που το WooCommerce ανήκει στην Automattic, η οποία διαχειρίζεται το εμπορικό WordPress.com, πιθανότατα θα εκτελούσατε το WooCommerce στο WordPress.org, δωρεάν και λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Τεχνικά, δεν χρειάζεται, αλλά οι πιθανότητες είναι, θα το κάνετε.

Τέλος πάντων, αυτό συνήθως σημαίνει ότι θα πληρώνετε για τη φιλοξενία σας χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία φιλοξενίας. Και αν το κάνετε αυτό, πιθανότατα έχετε έναν τομέα που αγοράστηκε ξεχωριστά από τη φιλοξενία σας ή που συμπεριλήφθηκε στο πακέτο φιλοξενίας σας.

Ναι, το WooCommerce είναι δωρεάν … αλλά αυτή είναι μόνο η ίδια η εφαρμογή. Για να φτάσετε εκεί, πρέπει να πληρώνετε για μια φιλοξενία και ένα όνομα τομέα και να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Και μετά για να αξιοποιήσετε πλήρως το WooCommerce θα πρέπει να εγκαταστήσετε άλλα πράγματα.

Διαφήμιση Woocommerce

Περιγραφή Woocommerce

Στη συνέχεια, υπάρχει το Shopify: Το Shopify περιλαμβάνει τον ιστότοπο και τον φιλοξενεί για εσάς. Μπορείτε να συνδέσετε έναν υπάρχοντα τομέα ή να αγοράσετε έναν από το Shopify.

Συμπληρωματική σημείωση: Το βρίσκω ενοχλητικό, επειδή πολλοί πάροχοι φιλοξενίας θα περιλαμβάνουν δωρεάν τομέα για ένα χρόνο και σε χαμηλότερες τιμές από το Shopify. Αξίζει το λογισμικό του Shopify τόσο πολύ ώστε να μπορεί να σας χρεώσει για εγγραφή τομέα; Ίσως ναι, αλλά το βρίσκω απογοητευτικό.

Εν πάση περιπτώσει, το Shopify περιλαμβάνει όλα αυτά και όλες τις άλλες δυνατότητες που θα πρέπει να εγκαταστήσετε από διαφορετικά μέρη εάν χρησιμοποιείτε το WooCommerce. Τα τρία προγράμματα τιμολόγησης του Shopify κυμαίνονται από 29 $ έως 299 $.

shopify τιμολόγηση

Υπάρχουν επιπλέον προϊόντα: Το Shopify Plus είναι για λύσεις εταιρικού επιπέδου και έχει προσαρμοσμένες τιμές. Το Shopify Lite αλλάζει με τον άλλο τρόπο και βασικά σας επιτρέπει να πουλάτε στο Facebook για 9 $ το μήνα. Επομένως, δεν είναι καθόλου πλήρης ιστότοπος, αλλά ίσως για ορισμένες μικρές επιχειρήσεις είναι μια καλή επιλογή.

Ποια εργαλεία περιλαμβάνει, λοιπόν, το Shopify (για τα κύρια σχέδια τιμολόγησης); Απεριόριστα προϊόντα, ελάχιστοι λογαριασμοί προσωπικού (15 μέγ.), Υποστήριξη 24/7, κανάλια πωλήσεων, κωδικοί έκπτωσης, δωρεάν πιστοποιητικό SSL, μερικές εκπτώσεις αποστολής, η επιλογή εκτύπωσης ετικετών αποστολής και εγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού.

Τα υψηλότερα επίπεδα περιλαμβάνουν δωροκάρτες, επαγγελματικές αναφορές (που δημιουργήθηκαν από το Shopify για εσάς), καλύτερες τιμές πληρωμής για τους πελάτες σας και περισσότερες υπολογισμένες τιμές αποστολής. Υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες – μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα εδώ.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τι μπορεί να φέρει το WooCommerce αμέσως; Λοιπόν, βασικά το ίδιο το κατάστημα και η ενσωμάτωση με το θέμα του WordPress.

Αυτό είναι ακόμα ισχυρό: μπορείτε να επεξεργαστείτε σχεδόν οτιδήποτε σχετικά με το κατάστημά σας, καθώς και να προσθέσετε απεριόριστα προϊόντα και παραγγελίες, να προσθέσετε ετικέτες και κατηγορίες προϊόντων, ενότητες σχολίων / κριτικών για τους πελάτες σας και πολλά άλλα. Δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο με το Shopify, αλλά όταν θεωρείτε ότι είναι ένα δωρεάν πρόσθετο, εξακολουθεί να είναι πολύ εντυπωσιακό. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε ένα κατάστημα με αυτό.

Ω, και το WooCommerce δεν λαμβάνει περικοπές στα έσοδά σας.

Εκτός από όσα προσφέρει το WooCommerce από το κουτί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένα υγιές σύνολο δωρεάν επεκτάσεων WooCommerce. Θα χρειαστείτε σχεδόν όλα αυτά για να έχετε όλα τα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου που θα έχετε με το Shopify ή το BigCommerce.

επεκτάσεις woocommerce

Η αποστολή WooCommerce είναι μια τέτοια απαραίτητη επέκταση. Είναι δωρεάν και σας προσφέρει μειωμένες τιμές αποστολής και τη δυνατότητα εκτύπωσης ετικετών, όπως ακριβώς προσφέρει το Shopify.

Άλλες δωρεάν προσθήκες / επεκτάσεις περιλαμβάνουν: Stripe, Facebook, Amazon Pay, ShipStation, PayPal και έναν τόνο άλλων επεξεργαστών πληρωμών ή λογισμικών ολοκλήρωσης αγοράς. Αυτά θα σας επιτρέψουν να ασχοληθείτε με τους περισσότερους τρόπους πληρωμής και να λάβετε μερικές αξιοπρεπείς πληροφορίες από το κατάστημα σας.

Επιπλέον, το WooCommerce διαθέτει δωρεάν επέκταση Google Analytics και επέκταση LiveChat, τα οποία είναι αρκετά χρήσιμα, καθώς και διάφορα διάφορα εργαλεία που επιτρέπουν τη διαχείριση του καταστήματός σας ευκολότερα. Και όλα αυτά είναι δωρεάν: εάν λάβετε υπόψη τις επεκτάσεις επί πληρωμή, μπορείτε να λάβετε τις περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει το Shopify και ακόμη περισσότερες.

Μόλις αρχίσετε να λαμβάνετε υπόψη αυτές τις πληρωμένες επεκτάσεις, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα φυσικά. Θέλετε οι πελάτες σας να μπορούν να εξατομικεύουν τα προϊόντα που αγοράζουν (για παράδειγμα, με μηνύματα δώρων); Ένα επιπλέον 49 $ ετησίως εάν έχετε έναν μόνο ιστότοπο. Άλλες επεκτάσεις μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ εκατό και αρκετών εκατοντάδων το χρόνο. Σχεδόν όλα περιλαμβάνουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

πρόσθετα προϊόντων

Όσον αφορά τα πρότυπα, το Shopify έχει μια μικρότερη επιλογή. Κατά τη γνώμη μου, εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή, αλλά το κατάστημα προτύπων Shopify είναι πιο περιορισμένο.

Θέματα

Το WooCommerce, που ενσωματώνεται στο WordPress και είναι ανοιχτού κώδικα, είναι ανοιχτό σε πολύ περισσότερα θέματα.

Υπάρχει μια ενεργή κοινότητα που αναπτύσσει διαδικτυακά πρότυπα WooCommerce, από τα οποία ορισμένα μπορεί ακόμη και να είναι δωρεάν. Έτσι, ενώ το Shopify το παίρνει με τις δυνατότητες εκτός κουτιού, το WooCommerce έχει καλύτερες επιλογές θέματος.

Μια τελευταία σημείωση: Το WooCommerce σας δίνει λίγο περισσότερο έλεγχο στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτό είναι φυσικό επειδή θα διαχειρίζεστε τον τομέα σας, τη φιλοξενία και το WordPress, καθώς και ό, τι θέλετε να εγκαταστήσετε με το WooCommerce.

Με το Shopify, πληρώνετε βασικά για ένα σχέδιο και παίρνετε ένα καθορισμένο ποσό λογισμικού από το κουτί, καθώς και πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών Shopify, οπότε τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, αλλά έχετε επίσης λιγότερο έλεγχο στη συνολική διαδικασία.

Και οι δύο είναι φιλικοί για προγραμματιστές και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από άτομα χωρίς γνώση κωδικοποίησης. Ωστόσο, το WooCommerce είναι λίγο πιο φιλικό για προγραμματιστές, καθώς οι προγραμματιστές πρέπει να μάθουν το Liquid, τη γλώσσα προγραμματισμού της Shopify, για να πάρουν τον έλεγχο.

Ουάου! Αυτές είναι πολλές πληροφορίες. Μην ανησυχείτε! Αυτή είναι η ουσία: Το Shopify αρχικά είναι πιο ακριβό, ξεκινώντας από 29 $ το μήνα. Το WooCommerce είναι τεχνικά δωρεάν, αλλά για να αποκτήσετε μια εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου όπως και το Shopify, θα πρέπει να πληρώσετε για ορισμένες επεκτάσεις (εκτός από αυτό που ήδη πληρώνετε για φιλοξενία).

Το Shopify είναι μια καλύτερη επιλογή για όσους δίνουν προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης και στην εύκολη εγκατάσταση του καταστήματος.

Το WooCommerce είναι καλύτερο για όσους θέλουν περισσότερο έλεγχο στα στοιχεία ηλεκτρονικού εμπορίου τους.

Το WooCommerce θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο ακριβό από τα προγράμματα Shopify, αλλά εξαρτάται πραγματικά από τις επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ένας έξυπνος ιδιοκτήτης επιχείρησης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οικονομικά προσιτή φιλοξενία με το WordPress, να ενσωματώσει το WooCommerce και, στη συνέχεια, να είναι έξυπνος σχετικά με τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούν και να ταιριάζει στις ανάγκες του καταστήματός τους εξοικονομώντας χρήματα.

Σύγκριση ευκολίας χρήσης

Λοιπόν, όλες αυτές οι πληροφορίες αποτελούν έναν εύκολο οδηγό σε αυτήν την ενότητα – φοβάμαι ότι η απάντησή μου για ευκολία χρήσης μπορεί να έχει χαλάσει λίγο.

Επειδή, το Shopify είναι πιο εύκολο στη χρήση. Και αυτό δεν είναι τυχαίο: όπως είπα, το Shopify έχει σχεδιαστεί για να είναι ευκολότερο στη χρήση. Η δημιουργία ενός λογαριασμού είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορείτε να χειριστείτε τα πάντα σχετικά με το κατάστημά σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας (αυτό ισχύει επίσης για το WooCommerce, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα πιο συγκεντρωτικά με το Shopify).

Πίνακας ελέγχου Shopify

Θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν πιστεύω ότι το WooCommerce είναι εγγενώς δύσκολο. Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεις πώς να βρεις έναν καλό πάροχο φιλοξενίας, όνομα τομέα, εγκατάσταση του WordPress και, στη συνέχεια, εγκατάσταση του WooCommerce και των επόμενων επεκτάσεων.

Επιπλέον, η χρήση του ίδιου του WooCommerce, ακόμη και ενός μεγάλου μέρους των επεκτάσεων, είναι αρκετά φιλικό προς τον χρήστη.

Οποιοσδήποτε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Shopify, θα πρέπει απαραιτήτως να ασχολείται με συγκεκριμένες έννοιες και εργαλεία που δεν είναι εξαιρετικά εύκολα ή που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Το ζήτημα είναι περισσότερο ότι το WooCommerce συνεπάγεται κάποια επιπλέον ταλαιπωρία, κατά την εγκατάσταση πολλαπλών επεκτάσεων και τη διαχείριση όλων αυτών: την ενημέρωσή τους, την πληρωμή τους και ούτω καθεξής.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο για να διευκολύνετε τη διαχείριση του WooCommerce, θα πρέπει να πληρώσετε για αυτό. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει είτε να είστε πραγματικά πιστοί στο WooCommerce ή θα μπορούσατε να σκεφτείτε απλά να πάτε με το Shopify.

Εν ολίγοις, το WooCommerce δεν είναι ακριβώς δύσκολο να το μάθετε, μπορεί να είναι απογοητευτικό να το διαχειριστείτε για μερικούς. Το Shopify συγκεντρώνει πολύ καλύτερα τις διάφορες πτυχές του ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι γενικά πιο φιλικό προς τον χρήστη στην αισθητική και την πλοήγησή του.

Σύγκριση υποστήριξης πελατών

Καθώς κάνω συχνά ένα σημείο να κάνω, δεν μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε για ευκολία χρήσης χωρίς να μιλήσετε για υποστήριξη πελατών. Και με τις τρέχουσες περιγραφές μας για το Shopify και το WooCommerce, η υποστήριξη πελατών είναι ακόμη πιο σχετική.

Θα κυνηγήσω: Το Shopify έχει καλύτερη υποστήριξη πελατών. Όμως, θα ξεκινήσω με το WooCommerce.

Η υποστήριξη πελατών του WooCommerce έχει δύο βασικά στοιχεία: τεκμηρίωση και αιτήματα υποστήριξης. Τα Έγγραφα WooCommerce, όπως είναι γνωστή η σελίδα, δεν είναι κακός πόρος. Καλύπτει τα περισσότερα βασικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν μόνο λίγα άρθρα ανά κατηγορία και αυτά τα άρθρα είναι συχνά σύντομα.

έγγραφα woocommerce

Και πάλι: δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια επέκταση. Τα καλά νέα είναι ότι το WooCommerce έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, οπότε μπορείτε να βρείτε πολύ υλικό από το WooCommerce μόνο με το Googling.

Όσον αφορά την επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών, περιορίζεστε σχεδόν σε ένα σύστημα εισιτηρίων. Αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, επειδή το WooCommerce μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο πιο περίπλοκο στη διαχείριση και η άμεση ανταπόκριση θα βοηθούσε.

Παρ ‘όλα αυτά, κατά την εμπειρία μου, οι απαντήσεις των αντιπροσώπων ήταν σταθερές μόλις το χρησιμοποιήσετε και δεν είναι ακόμα τρελός χρόνος αναμονής.
Μόλις ξεκινήσετε τη σύγκριση με το Shopify, το WooCommerce φαίνεται λίγο αδιάφορο.

Το Shopify προσφέρει τα ακόλουθα δευτερεύοντα στοιχεία: μια επαγγελματική εγκυκλοπαίδεια. «Οδηγοί», μια συλλογή υβριδίων infographic-ebook που επικαλύπτονται με το «πανεπιστήμιο ηλεκτρονικού εμπορίου». ένα κοινοτικό φόρουμ, το οποίο είναι ένα υποσύνολο του πανεπιστημίου ηλεκτρονικού εμπορίου · «Ακαδημία», ένα σύνολο μαθημάτων. podcasts, εκ των οποίων υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. μια σελίδα που περιλαμβάνει δωρεάν εργαλεία. Shopify “Burst”, το οποίο είναι μια συλλογή από δωρεάν στοκ φωτογραφίες? και τέλος, το Shopify “Polaris”, που είναι ένας λιγότερο γνωστός ιστότοπος που περιγράφει τα πρότυπα σχεδίασης του Shopify για εκείνα τα κτίρια Shopify καταστήματα για πελάτες.

Ο πιο σημαντικός πόρος είναι η βάση γνώσεων του Shopify.

Τυπογραφία

Εργαλεία

Πάνω: Shopify Polaris και λίστα δωρεάν εργαλείων Shopify.

Μερικά από αυτά τα πράγματα είναι πιο διακοσμητικά παρά ουσιαστικά. Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που παρέχουν δωρεάν φωτογραφίες αποθεμάτων και μια επαγγελματική εγκυκλοπαίδεια είναι πιθανώς μη απαραίτητη για εκείνους που ξεκινούν επιχειρήσεις (και ακόμη κι αν είναι, η Google θα πρέπει να λειτουργεί εξίσου καλά).

Ακόμα κι αν κοιτάξετε μόνο τη βάση γνώσεων του Shopify, είναι πολύ πιο λεπτομερές και έχει περισσότερα άρθρα από το WooCommerce.

Κέντρο βοήθειας Shopify

Εκτός από την υπέρβαση του WooCommerce από αυτή την άποψη, το Shopify έχει καλύτερες επιλογές για επικοινωνία με εκπροσώπους: το email, η ζωντανή συνομιλία και το τηλέφωνο είναι όλες βιώσιμες μέθοδοι.

Shopify Chat

Όπως μπορείτε να δείτε, απάντησα στην ερώτησή μου σε περίπου ένα ή δύο λεπτά.

Τελικά, η υποστήριξη πελατών είναι αρκετά ξεκάθαρη για τη Shopify. Έχει πολύ καλύτερο επιτόπιο ενημερωτικό υλικό και άλλους πόρους και η επικοινωνία με εκπροσώπους είναι τόσο ευκολότερη όσο και πιο γρήγορη στο Shopify. Το WooCommerce έχει μια καλύτερη, μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών που μπορεί να συμβουλευτεί, αλλά δεν νομίζω ότι συμβουλεύει πλήρως την κλίμακα.

Σύγκριση ασφάλειας και αξιοπιστίας

Στο τελευταίο μας αντικείμενο: πώς είναι η ασφάλεια και η αξιοπιστία αυτών των υπηρεσιών; Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνουμε άμεσα εδώ.

Πρώτα απ ‘όλα, το WooCommerce θα έχει καλή απόδοση και έχει καλό ιστορικό. Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον πάροχο φιλοξενίας σας. Όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας ή ακόμη και τον χρόνο απόκρισης του ιστότοπου, το WooCommerce δεν είναι εκεί που θέλετε να ελέγξετε.

Ωστόσο, θα πρέπει να ανησυχείτε για την αξιοπιστία του WooCommerce κατά τη λήψη πληρωμών. Το WordPress ελέγχεται τακτικά από τον Sucuri, έναν ηγέτη στην ψηφιακή ασφάλεια.

Το WooCommerce δεν συνοδεύεται από SSL – αλλά μπορεί να το συμπεριλάβετε στο πακέτο φιλοξενίας σας ούτως ή άλλως μπορείτε να εγκαταστήσετε μια επέκταση για αυτό.

Στην πραγματικότητα, πολλή ασφάλεια για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσω των επεκτάσεων επεξεργασίας πληρωμών. Τα καλά νέα είναι ότι τα δημοφιλή, τα οποία είναι δωρεάν επεκτάσεις WooCommerce, είναι δημοφιλή επειδή είναι ασφαλή και αξιόπιστα.

επεκτάσεις

Τα άλλα καλά νέα είναι ότι πολλές επεκτάσεις μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις ενημερώσεις προσθηκών για να διευκολύνουν τη συντήρηση του καταστήματός σας, γεγονός που βελτιώνει την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Μερικά είναι δωρεάν, άλλα πληρώνονται.

Γενικά, θα έλεγα ότι το WooCommerce έχει υψηλή απόδοση και ότι είναι δύσκολο να μιλήσουμε γενικά για την ασφάλεια λόγω όλων των διαφορετικών παραγόντων στην κατάσταση ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Το Shopify είναι, ως συνήθως, απλούστερο. Εάν χτίσετε ένα κατάστημα στο Shopify, μπορείτε να περιμένετε σταθερό χρόνο λειτουργίας. Αυτό είναι καλό, επειδή η τιμή εκκίνησης είναι αρκετά υψηλή σε σύγκριση με τις τιμές εκκίνησης για καθαρά προϊόντα φιλοξενίας.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το Shopify συμμορφώνεται με το PCI και περιλαμβάνει πιστοποίηση SSL τα τιμολογιακά του σχέδια – αλλά αυτό είναι το μόνο που λένε.

συμβατό με pci

Υπάρχει λοιπόν ένας άλλος λόγος για τον οποίο το Shopify είναι απλούστερο: δεν είναι πολύ διαφανές για τα πρωτόκολλά ασφαλείας του. Το Shopify πληρώνει επίσης διάσημα τους χάκερ για την κοινή χρήση ευπαθειών μαζί τους και έτσι τους επιτρέπει να βελτιώσουν την ασφάλειά τους.

Παρ ‘όλα αυτά, η Shopify έχει χειριστεί με ασφάλεια δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές εδώ και πολλά χρόνια – οδηγώντας το πεδίο του καλαθιού αγορών – χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Λοιπόν, κάτι πρέπει να πηγαίνει σωστά.

Η ολοκλήρωσή μου για αυτόν τον παράγοντα θα ήταν ότι όσον αφορά την αξιοπιστία, τόσο το Shopify όσο και το WooCommerce είναι πολύ αξιόπιστα για τους σκοπούς και τα πεδία τους και και τα δύο είναι αρκετά ασφαλή. Ωστόσο, το Shopify μπορεί να αποδώσει πιο αξιόπιστα, ενώ η απόδοση του WooCommerce εξαρτάται από τον οικοδεσπότη σας και σε κάποιο βαθμό από τα πρόσθετά σας.

Συμπέρασμα: Ποιο προτείνω?

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια περίπλοκη σύγκριση. Μια πρακτική περίπτωση μήλων εναντίον πορτοκαλιών.

Από τη μία πλευρά, το WooCommerce είναι δωρεάν και το Shopify ξεκινά από 29 $ το μήνα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο σημείο για το WooCommerce. Αλλά τότε πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι για να προσεγγίσετε το επίπεδο λειτουργιών του Shopify, θα πρέπει να προσθέσετε επεκτάσεις επί πληρωμή που θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν στο εύρος Shopify.

Ακριβώς από το ρόπαλο, συναντάμε αυτό το δίλημμα: Το WooCommerce επιτρέπει περισσότερο έλεγχο χρήστη και μπορεί να είναι λιγότερο ακριβό, ενώ το Shopify είναι πολύ απλό στην τιμή του και είναι πολύ εύκολο στη χρήση (χωρίς να θυσιάζουμε τα εργαλεία που χρειάζεστε).

Το Shopify έχει μακράν καλύτερη υποστήριξη πελατών, αλλά αυτό αναμένεται δεδομένης της κεντρικής φύσης του Shopify.

Όσον αφορά την ασφάλεια και την αξιοπιστία, το Shopify είναι συνεπές και ασφαλές. Το WooCommerce είναι μια ανατροπή: πιθανότατα θα είναι ασφαλές και αξιόπιστο από μόνο του, αλλά η κατάσταση του καταστήματός σας εξαρτάται πολύ περισσότερο από το WooCommerce, επειδή είναι απλώς ένα πρόσθετο.

Σαφώς, καμία από αυτές τις λύσεις δεν είναι ιδανική για όλους. Θα συνιστούσα το Shopify σε επιχειρήσεις που χρειάζονται πραγματικά την αποτελεσματικότητα. Η ευκολία χρήσης είναι καλή για ομάδες που δεν έχουν πολλή τεχνική εμπειρία, αλλά ακόμη και ομάδες που μπορούν να επωφεληθούν από την ευκολία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν ένα κατάστημα Shopify. Επιπλέον, αυτό που πληρώνετε είναι αυτό που παίρνετε.

Σε όσους επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στα εργαλεία που παίρνουν για να χτίσουν το κατάστημά τους, θα συνιστούσα στο WooCommerce. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν το επίπεδο φιλοξενίας που θέλουν ανεξάρτητα και, στη συνέχεια, να προσθέσουν το WooCommerce και όλες τις επόμενες επεκτάσεις που χρειάζονται.

Ενώ ορισμένες επεκτάσεις μπορεί να είναι ακριβές, το όφελος είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν και να επιλέξουν.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε, κάτι που διασφαλίζει ότι όλα τα εργαλεία που πληρώνετε είναι αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Και μπορείτε πάντα να τα προσθέσετε ή να τα αφαιρέσετε όπως θέλετε.

Λυπούμαστε, αλλά δεν υπάρχει εύκολη απάντηση εδώ.

Ευκολία και αποτελεσματικότητα: Shopify

Έλεγχος: WooCommerce

Ωστόσο, εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μην ανησυχείτε: Το WooCommerce είναι δωρεάν και πολλές από τις πληρωμένες επεκτάσεις που χρειάζεστε έχουν δωρεάν δοκιμές. Επιπλέον, το Shopify έχει μια δωρεάν δοκιμή δύο εβδομάδων – οπότε βγείτε εκεί και ξεκινήστε να χτίζετε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map