Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις WordPress του 2020 – Site Builder, CMS, Blogging

Εάν ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία περιεχομένου ή την ανάπτυξη ιστού, έχετε ακούσει για το WordPress. Heck, μπορεί να το διαβάζετε επειδή είστε κουρασμένοι από το WordPress. Όποια και αν είναι η περίπτωση, το WordPress είναι εξαιρετικά δημοφιλές, αλλά δεν είναι όλα αυτά που είναι διαθέσιμα. Σε αυτήν τη λίστα, θα αναλύσω μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το WordPress από πολλές απόψεις.


Προτείνω κυρίως εναλλακτικές λύσεις για το WordPress.org, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι επίσης εναλλακτικές για το WordPress.com. Χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ξεκινήσουμε!

Για να αποκτήσετε μια ξεκάθαρη ιδέα, μεταβείτε στην ενότητα κατηγοριών που σας ενδιαφέρει.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Μεταβείτε για να διαβάσετε συγκεκριμένες ενότητες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους

 1. Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου
 2. Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας ιστότοπων
 3. Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρώτα απ ‘όλα, έχουμε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτά είναι εύκολα μερικά από τα πιο δημοφιλή κατασκευαστές καλαθιών αγορών.

Ο καθένας έχει διευκολύνει δισεκατομμύρια σε διαδικτυακές πωλήσεις και είναι ουσιαστικά λύσεις all-in-one (παρέχουν τη φιλοξενία, το κτίριο, τη διαδικασία πληρωμής κ.λπ.).

Συνολικά, τα μειονεκτήματα στη χρήση αυτών των πλατφορμών μειώνονται κυρίως στο κόστος και ορισμένοι περιορισμοί για τους πολύ προχωρημένους χρήστες.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν προσθήκες που σας επιτρέπουν τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδίως το WooCommerce. Το “Δωρεάν” μπορεί να είναι περίπλοκο, καθώς εκείνοι με ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου συνήθως πληρώνουν για θέματα και προσθήκες υψηλότερης ποιότητας, αυξάνοντας έτσι το κόστος σε μη τυποποιημένη μορφή.

Για μια πιο λεπτομερή σύγκριση, μπορείτε να διαβάσετε τη σύγκριση μας για το WooCommerce και το Shopify – τα βασικά ισχύουν για το BigCommerce ακόμη και αν οι λεπτομέρειες δεν.

Τα οφέλη από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έγκειται κυρίως στην ευκολία χρήσης, στην ασφάλεια και, σε κάποιο βαθμό, στα χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι κατασκευαστές καλαθιών αγορών παρέχουν τα πάντα από το κουτί και είναι φιλικές προς το χρήστη, κάτι που δεν είναι μόνο καλό για αρχάριους αλλά και εξοικονομεί χρόνο για τους πιο έμπειρους.

Εναλλακτική Νο 1: Shopify

ψωνίζωΚαμία σοβαρή συζήτηση για τους κατασκευαστές καλαθιών αγορών δεν συμπεριλαμβάνει το Shopify. Το Shopify είναι ένα τεράστιο όνομα σε αυτόν τον κόσμο, με περισσότερα από 800.000 ενεργά καταστήματα (και πιθανώς πολλά περισσότερα στο παρελθόν).

Το πιο εντυπωσιακό, τη στιγμή αυτής της γραφής, το Shopify έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο: διευκόλυνε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαδικτυακές πωλήσεις.

Η σύγκριση του Shopify με το WordPress για το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι περίπλοκη, αλλά είναι παρόμοια με το BigCommerce και μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: Το Shopify είναι το καλύτερο για ευκολία χρήσης, ασφάλεια και άτομα με ανάγκες αποστολής.

Εκείνοι με ελαφρύτερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου και που δεν τους πειράζει κάποια DIY-πιθανότητα να κάνουν καλύτερα με το WordPress.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, με σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε έξω από το κουτί.
 • Πολύ καλή υποστήριξη πελατών. Δεν είναι μόνο εκπρόσωποι, αλλά οι πληροφορίες, τα εργαλεία και το εκπαιδευτικό υλικό του Shopify δεν υστερούν σε κανέναν.

shopify oberlo

 • Καλές δυνατότητες σχεδιασμού καταστημάτων, με μια προσέγγιση μεταφοράς και απόθεσης.
 • Καταπληκτικό για καταστήματα που αναμένουν να κάνουν πολλές αποστολές, με εξαιρετικές εκπτώσεις και ενοποίηση με την Oberlo. Το WordPress μπορεί να ενσωματωθεί με πολλά πρόσθετα ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής, το Shopify εξακολουθεί να παίρνει το κέικ.
 • Η συγκέντρωση όλων σε μία πλατφόρμα καθιστά την ασφάλεια και την απόδοση πιο αυτοπεποίθηση, ενώ με το WordPress εξαρτάται από τον κεντρικό υπολογιστή σας (υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε το WordPress.org, όχι το .com).

Μειονεκτήματα

 • Σύμφωνα με πολλές επιλογές εδώ, το Shopify μπορεί να είναι ακριβό όχι μόνο για τα σχέδιά του, αλλά και για το κόστος των εφαρμογών και των θεμάτων επί πληρωμή. Σημειώστε ότι ενώ το WordPress και το WooCommerce (το κύριο πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου) είναι δωρεάν, πολλές επιχειρήσεις θα αναβαθμιστούν σε πληρωμένες εκδόσεις προσθηκών και θεμάτων στο WordPress, οπότε δεν είναι ακριβής σύγκριση τιμών.
 • Περιορίζεται σε θέματα, σε σύγκριση με αυτά που είναι διαθέσιμα στο WordPress (συγκρίνετε δεκάδες έως εκατοντάδες / χιλιάδες).
 • Όσοι έχουν απλούστερες ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου και είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να χρησιμοποιούν το WordPress και το WooCommerce εύκολα χωρίς να ξοδεύουν τα χρήματα που θα κάνουν στο Shopify.

Επισκεφτείτε το Shopify

Εναλλακτική αριθ. 2: BigCommerce

μεγάλο εμπόριοΌσον αφορά τις μεγάλες κάρτες αγορών ή τους κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων, το BigCommerce βρίσκεται στα σημαντικότερα πρωταθλήματα. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα κατατάσσεται μόνο στη δημοτικότητα του Shopify και του WordPress + WooCommerce.

Τούτου λεχθέντος, διευκόλυνε πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και έχει πάνω από 5.000 συνεργάτες εφαρμογών και σχεδιασμού. Η ουσία για το BigCommerce είναι ότι έχετε έναν πραγματικά ισχυρό κατασκευαστή καταστημάτων που είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Για μη προχωρημένους χρήστες, το BigCommerce σάς επιτρέπει να κάνετε πολύ περισσότερα κάνοντας πράγματα που θα ήταν περίπλοκα στο WordPress εύκολα.

Τελικά, το BigCommerce δεν θυσιάζει πραγματικά πολύ δύναμη ή έλεγχο χρήστη, αν και απαραιτήτως κάνει λίγο.

Πλεονεκτήματα

 • Πολλές δυνατότητες αφιερωμένες στην κατασκευή ενός διαδικτυακού καταστήματος που είναι αρκετά εύκολο στη χρήση. Αυτό δεν ακούγεται σαν πολλά λόγια, αλλά στην πραγματικότητα τα περισσότερα πρόσθετα που θα προσθέσατε στο WordPress για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα περιλαμβάνονται από προεπιλογή με ένα σχέδιο BigCommerce.

μεγάλο εμπόριο

 • Επιπλέον, το BigCommerce έχει το δικό του κατάστημα εφαρμογών. Οι εφαρμογές είναι υψηλής ποιότητας και καλύπτουν τις περισσότερες ανησυχίες.
 • Το BigCommerce είναι αρκετά ασφαλές και αξιόπιστο, ειδικά επειδή όλα είναι τυλιγμένα σε μία λύση.
 • Το BigCommerce είναι καλό για την αναβάθμιση της επιχείρησής σας, δεδομένης της σταθερής δομής των τιμών.
 • Το BigCommerce έχει ισχυρή υποστήριξη πελατών.

Μειονεκτήματα

 • Ακριβές για όσους δεν είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, αν και πάλι – ανάλογα με τις προσθήκες και τα θέματα που πληρώνετε στο WordPress, μπορεί ακόμη και να είναι πιο ακριβό από το BigCommerce.
 • Παρόλο που το κατάστημα εφαρμογών του BigCommerce είναι καλό, δεν διαθέτει τόσες πολλές επεκτάσεις ή εξειδικευμένες επεκτάσεις όπως και το WordPress.
 • Όσον αφορά τα ακραία όρια της προσαρμογής και της επεξεργασίας καταστήματος, το BigCommerce είναι γενικά καλό, αλλά φυσικά όχι τόσο σε βάθος όσο το WordPress.
 • Αν και το BigCommerce έχει περισσότερα θέματα από το Shopify, εξακολουθεί να είναι χλωμό σε σύγκριση με αυτό που είναι διαθέσιμο στο WordPress.

Επισκεφτείτε το BigCommerce

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας ιστότοπων:

Κατά μία έννοια, το WordPress είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Το WordPress.com λειτουργεί σίγουρα σαν δημιουργός ιστότοπων και το WordPress.org έχει τα βασικά στοιχεία ενός.

Ωστόσο, ο όρος δημιουργός ιστότοπων συνεπάγεται συνήθως μια μοναδική εστίαση στην ευκολία χρήσης. Και ενώ το “πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων” δεν σημαίνει απαραίτητα μεταφορά και απόθεση, στις μέρες μας οι δημοφιλείς κατασκευαστές ιστότοπων είναι κατασκευαστές μεταφοράς και απόθεσης.

Αυτό τους κάνει εξαιρετικά ελκυστικούς για τους άπειρους, ακόμη και τους έμπειρους που χρειάζονται ταχύτητα και όμορφες λύσεις.

Το WordPress έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το χρήστη, αλλά εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολλά κινούμενα μέρη – και το σημαντικότερο, δεν είναι ένα εργαλείο δημιουργίας drag-and-drop.

Σημείωση: και για τις δύο αυτές εναλλακτικές δυνατότητες δημιουργίας ιστότοπων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό (χωρίς εγγραφή πιστωτικής κάρτας), ο οποίος σας επιτρέπει λίγο πολύ να χρησιμοποιήσετε το πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών σχεδίασης, αν και φυσικά περιορίζεται στους υποτομείς των εταιρειών και στο χαμηλό χώρο αποθήκευσης.

Εάν δεν είστε σίγουροι για οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές, ένας δωρεάν λογαριασμός είναι ένας καλός τρόπος να το μάθετε!

Εναλλακτική Νο 1: Wix

wixΤο Wix είναι πιθανώς το πιο δημοφιλές πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, με περισσότερους από 110 εκατομμύρια χρήστες και ως εκ τούτου βρίσκεται σε άμεσο ανταγωνισμό με το WordPress.

Όντας τόσο δημοφιλής οικοδόμος ιστότοπων, το Wix είναι η επιτομή ενός αμφισβητία του WordPress. Σε σύγκριση με το WordPress.com, νομίζω ότι το Wix κερδίζει – αλλά σε σύγκριση με το WordPress.org, είναι λιγότερο σαφές.

Ωστόσο, είναι ένας ικανός οικοδόμος που μπορεί να κάνει την τέλεια εναλλακτική λύση για μερικούς ανθρώπους.

Πλεονεκτήματα

 • Μπορεί να είναι ευκολότερο στη χρήση χωρίς να θυσιάζουμε χαρακτηριστικά. Το Wix είναι εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο και διαθέτει αρκετά ισχυρό κατάστημα εφαρμογών. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγετε σε όλα όσα έχετε στο WordPress, αλλά τα περισσότερα είναι ήδη εκεί ή είναι εύκολο να συνδεθείτε.
 • Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης είναι πολύ διαισθητικό (και πάλι, καλά εξοπλισμένο), το οποίο μπορεί να είναι προτιμότερο από τις επιλογές προσαρμογής του WordPress – οι οποίες μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένες.
 • Το Wix είναι παρόμοιο με το Webflow, καθώς μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε επεξεργασία που σχετίζεται με τον ιστότοπό σας στην εφαρμογή δημιουργίας ιστότοπων. Εκτός, το Webflow είναι λίγο πιο απρόσκοπτη.
 • Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το Wix είχε πολύ ισχυρή απόδοση σε ώρες λειτουργίας και απόκρισης.

wix uptime

 • Το Wix έχει πολλά πρότυπα, ειδικά σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που συζητήθηκαν νωρίτερα. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με το WordPress, αλλά είναι τόσο κοντά όσο μπορεί να αποκτήσει ένας δημιουργός ιστότοπων.
 • Το Wix είναι φιλικό για προγραμματιστές και προγραμματιστές, αν και δεν είναι ο δημογραφικός στόχος.

Μειονεκτήματα

 • Το Wix μπορεί να είναι πολύ συγκεντρωτικό για ορισμένα άτομα. Αυτό έρχεται κάτω από προσωπικές προτιμήσεις, αλλά καθώς το Wix είναι μια λύση all-in-one που εστιάζει εξαιρετικά στην ευκολία χρήσης, ορισμένοι χρήστες μπορεί να αισθάνονται ότι δεν έχουν τον έλεγχο του ιστότοπού τους. Και πάλι, αυτό είναι εξαιρετικά υποκειμενικό.
 • Όπως το WordPress, το Wix δεν έχει ζωντανή συνομιλία, αλλά το υπόλοιπο της υποστήριξής του είναι εντάξει.
 • Παρόλο που το Wix έχει δυνατότητες blogging, αυτά δεν είναι τόσο ισχυρά όσο το WordPress ».

blog wix

Επισκεφτείτε το Wix

Εναλλακτική αριθ. 2: Ροή Ιστού

ροή ιστούΤο Webflow είναι στην πραγματικότητα ένα λιγότερο γνωστό πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Ενώ υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ιστότοπων εκεί έξω που μπορούν να είναι κατάλληλες αντικαταστάσεις WordPress, το Webflow προσφέρει μεγάλη δύναμη στην πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπων που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η συνολική ισχύς είναι η σύντηξη της ευκολίας χρήσης με την προσαρμογή και η αδυναμία του είναι μια περίπλοκη δομή τιμολόγησης και πιθανώς υψηλότερα έξοδα.

Πλεονεκτήματα

 • Όσον αφορά τους κατασκευαστές ιστότοπων, το Webflow είναι ένα από τα πιο ικανά και προηγμένα. Εκτός από το Wix (δείτε παρακάτω), δεν είμαι σίγουρος ότι έχω δει τόσο υψηλό βαθμό φιλικότητας προς το χρήστη σε συνδυασμό με τόσο υψηλό βαθμό δυνατότητας προσαρμογής. Και μπορεί να είναι λίγο καλύτερο από το Wix σε αυτόν τον κόσμο.
 • Ενώ είναι αληθινό το WordPress έχει περισσότερα θέματα (το WordPress έχει περισσότερα θέματα από όλα τα ονόματα σε αυτήν τη λίστα), το Webflow έχει πραγματικά υψηλής ποιότητας θέματα που είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα.
 • Το πρόγραμμα επεξεργασίας Webflow είναι μοναδικά εύκολο: σε αντίθεση με σχεδόν κάθε άλλο πρόγραμμα δημιουργίας, το Webflow δεν έχει πολλές αποσυνδεδεμένες σελίδες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε μπρος-πίσω, μπορείτε απλώς να επεξεργαστείτε απευθείας τις ιστοσελίδες σας.

εύκολος σχεδιασμός ροής ιστοσελίδων

 • Το Webflow έχει πολλές δυνατότητες που δεν θα χρειαζόταν να βρει πρόσθετα στο WordPress.

Μειονεκτήματα

 • Παρόλο που το Webflow είναι ισχυρό στη σχεδίαση, ορισμένα άτομα μπορεί να θέλουν πιο σύνθετες ρυθμίσεις σχετικά με τη φιλοξενία, τον λογαριασμό τους, τις προσθήκες και ούτω καθεξής. Με αυτές τις αισθήσεις, το Webflow μπορεί να είναι πολύ απλό.
 • Η ροή Web μπορεί να είναι ακριβή σε σύγκριση με το WordPress από προεπιλογή.
 • Η λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου του Webflow είναι εντάξει, αλλά συνεχίζει να βελτιώνεται. Εάν δεν θέλατε μια πλήρη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε κάποια λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν είναι σαφές για μένα ότι η ροή ιστού είναι καλύτερη από τις προσθήκες WordPress +.
 • Η τιμολόγηση είναι λίγο περίπλοκη, με δύο διαφορετικούς τύπους σχεδίων (σχέδια ιστότοπου και σχέδια λογαριασμού) που ο καθένας έχει τους δικούς του υπο-τύπους, οι οποίοι έπειτα ο καθένας έχει τρία επίπεδα.

Επισκεφτείτε το Webflow4 που το αγόρασαν οι χρήστες

Εναλλακτική Νο 3: Φούσκα

αρχική σελίδα buuble.io
Το Bubble μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα ονόματα αυτής της λίστας, αλλά μην αφήσετε τη δημοτικότητά του να σας ξεγελάσει. Το Bubble είναι ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με τον σωστό αριθμό εργαλείων για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Μόλις συνδεθείτε, το Bubble θα σας καθοδηγήσει σε μια σειρά διαδραστικών βημάτων για να σας διδάξει τα βασικά του, χωρίς υπερβολικές πληροφορίες. Μόνο μέσω του εισαγωγικού σεμιναρίου, μπορείτε να αποκτήσετε την ουσία ολόκληρου του οικοδόμου.

Η Bubble έχει δημιουργήσει πάνω από 300.000 ιστότοπους & εφαρμογές, περιέχει εκατοντάδες προσθήκες, περισσότερες από 200 δωρεάν & επί πληρωμή πρότυπα για να διαλέξετε και έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία περισσότερων από 200.000 δημοσιεύσεων φόρουμ.

Πλεονεκτήματα

 • Δεν απαιτείται ρύθμιση, μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνετε τη διεπαφή χρήστη αμέσως καθώς μεταβαίνετε στο πρόγραμμα επεξεργασίας από πρώτο χέρι.
 • Μεγάλη κοινοτική υποστήριξη. Το Bubble έχει το δικό του φόρουμ όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν και λαμβάνουν βοήθεια.
 • Διαδραστική ενότητα φροντιστηρίου για να βοηθήσει τον χρήστη να δημιουργήσει ορισμένα εργαλεία από μόνο του.

buuble-io επαγγελματίες

 • Δωρεάν βασικό ή πρόγραμμα «Χόμπι» που περιλαμβάνει επωνυμία Bubble, υποστήριξη κοινότητας και όλα τα εργαλεία και τις δυνατότητες δημιουργίας ιστότοπων.
 • Πιστοποιητικά SSL, ανάπτυξη ιδιωτικών εφαρμογών, υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, ενσωματωμένα εργαλεία SEO και πλήρης υποστήριξη για φιλοξενία & ανάπτυξη.

Μειονεκτήματα

 • Ασυνεπής ποιότητα προσθηκών. Κάποιοι μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας, κάποιοι μπορεί να είναι με λάθη.
 • Άτομα με κάποια εμπειρία στο διαδίκτυο μπορούν να βρουν το Bubble λίγο ακατάστατο, αλλά οι αρχάριοι μπορεί να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους λόγω της διαισθητικότητας.
 • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι η κύρια μορφή υποστήριξης πελατών. Δεν υπάρχει ζωντανή συνομιλία σε κανένα από τα σχέδια.

Επισκεφτείτε το Buuble.io

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS):

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) ουσιαστικά σημαίνει ένα σύστημα που διαχειρίζεται τη δημιουργία και την επεξεργασία ψηφιακού περιεχομένου. Τα χαρακτηριστικά και τα στυλ διαφέρουν, αλλά τεχνικά, σχεδόν όλα σε αυτήν τη λίστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν CMS.

Στην πράξη, το CMS τείνει να έχει μια πιο συγκεκριμένη έννοια: τείνει να σημαίνει μια κατηγορία συστημάτων που επιτρέπουν πολύ έλεγχο χρήστη και είναι ευκολότερα στη χρήση από τον προγραμματισμό από το μηδέν, αλλά όχι τόσο απλό είτε εκτός του κουτιού όπως κατασκευαστές ιστότοπων / καλαθιών αγορών.

Τα περισσότερα από αυτά υποτίθεται ότι είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό υπολογιστή και τον τομέα σας, όπως το WordPress.org, αλλά μερικά έχουν ειδικά σχέδια που περιλαμβάνουν τη φιλοξενία (όπως το WordPress.com).

Μερικά από αυτά είναι πιο περίπλοκα από το WordPress, αλλά επιτρέπουν μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου και μερικά είναι ευκολότερα.

Αυτά έχουν πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά ένα συνηθισμένο ελάττωμα που περιμένουν: δεν φιλοξενούνται ούτε εγκαθίστανται τόσο εύκολα σε κεντρικούς υπολογιστές όσο το WordPress, λόγω της δημοτικότητάς τους.

Εναλλακτική Νο 1: Joomla

joomlaJoomla! είναι ίσως το πιο δημοφιλές CMS που δεν είναι το WordPress, μαζί με το Drupal. Ακόμα και ανάμεσα σε αυτές τις δύο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις, Joomla! είναι ο μεγαλύτερος αδερφός.

Joomla! έχει ληφθεί πάνω από 100 εκατομμύρια φορές και εκτιμάται ότι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές CMS μετά το WordPress, αν και δεν είναι ακριβής επιστήμη.

Επειδή Joomla! είναι πιθανώς το πιο κοντινό στο WordPress σε αυτήν τη λίστα, μοιράζεται μερικά από τα κοινά οφέλη και μειονεκτήματα.

Συνολικά, Joomla! δεν είναι η ευκολότερη εναλλακτική λύση CMS, αλλά η πιο περίπλοκη.

Είναι παρόμοιο με το WordPress, αλλά ταιριάζει καλύτερα σε πιο προχωρημένους χρήστες και σε όσους έχουν εμπειρία με την ανάπτυξη ιστού. Ισχυρό, αλλά όχι # 1 στην ευκολία χρήσης.

Πλεονεκτήματα

 • Οι περισσότεροι οικοδεσπότες θα υποστηρίξουν το Joomla !, αν και μπορεί να είναι περίπλοκο να δημιουργηθεί.
 • Joomla! έχει έναν τόνο προσθηκών που μπορούν λίγο πολύ να αντιστοιχούν με τις πιο δημοφιλείς προσθήκες του WordPress, καθώς και πολλά θέματα επίσης.
 • Joomla! χτυπάει ένα γλυκό σημείο στη δημοτικότητά του: είναι αρκετά δημοφιλές για να έχει πολλή υποστήριξη και πρόσθετα, αλλά όχι τόσο δημοφιλές που αντιμετωπίζετε με πολλούς μη ασφαλείς επεκτάσεις. Είναι πιο δύσκολο να φιλτράρετε μέσω των ανεπιθύμητων προσθηκών στο WordPress.
 • Joomla! έχει καλύτερη ασφάλεια από το κουτί από το WordPress, καθώς και καλύτερο SEO.
 • Joomla! περιέχει μια πληρωμένη επιλογή που περιλαμβάνει έναν τομέα και φιλοξενία εκτός από τη δωρεάν επιλογή CMS, η οποία είναι απλούστερη από την επιλογή μεταξύ WordPress.org και WordPress.com (καθώς είναι ξεχωριστές οντότητες).
 • Joomla! μερικές φορές μπορεί να είναι καλύτερο για προχωρημένους χρήστες. Επιτρέπει στους χρήστες πολύ έλεγχο, ειδικά όταν πρόκειται για το σχεδιασμό σελίδων ή εφαρμογών. Joomla! είναι επομένως λίγο καλύτερο για όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην ανάπτυξη ιστού.

χαρακτηριστικά joomla

Μειονεκτήματα

 • Είναι λιγότερο πιθανό να βρείτε τόσους οικοδεσπότες που φιλοξενούν το εύκολο Joomla! εγκαθιστά. Σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι γρήγοροι εγκαταστάτες για το WordPress είναι πολύ πιο συνηθισμένοι.
 • Αν και Joomla! σίγουρα μπορεί να χειριστεί το blogging, δεν είναι τόσο βελτιστοποιημένο για το blogging όσο και το WordPress.
 • Οι χρήστες που δεν έχουν εμπειρία στην ανάπτυξη ιστού μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το Joomla! αλλά μπορεί να έχει πιο δύσκολο χρόνο σε σύγκριση με το WordPress, το οποίο είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Εναλλακτική Νο 2: Drupal

drupalΣκέφτομαι το Joomla! ως η πιο φυσική εναλλακτική λύση CMS στο WordPress. Μπορεί να είναι λιγότερο φιλικό προς το χρήστη, αλλά εξακολουθεί να είναι χρησιμοποιήσιμο και έχει πολλά πλεονεκτήματα στο WordPress. Εάν Joomla! είναι ένα βήμα στην καμπύλη μάθησης … Το Drupal είναι ένα μεγάλο άλμα.

Η σύντομη έκδοση: Το Drupal είναι σαν το Joomla! στο ότι είναι καλύτερο για πιο προχωρημένους χρήστες που αναζητούν σοβαρά εργαλεία προσαρμογής και προγραμματιστών. Κατά τη γνώμη μου, Joomla! είναι πιο δύσκολο από το WordPress, αλλά λιγότερο προκλητικό από το Drupal.

Εάν η χρηστικότητα είναι σημαντική και δεν είστε ικανοί στην κωδικοποίηση, δεν θα συνιστούσα το Drupal.

Εάν έχετε κάποια εμπειρία με την ανάπτυξη ιστού και είστε πρόθυμοι να αναλάβετε μια πρόκληση, θα διαπιστώσετε ότι το Drupal είναι εξαιρετικά ισχυρό και σας επιτρέπει να κάνετε ό, τι θέλετε.

Πλεονεκτήματα

 • Το Drupal είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, όπως το WordPress.
 • Το Drupal είναι εξαιρετικά ευέλικτο όσον αφορά το σχεδιασμό και τη διαχείριση του περιεχομένου σας: ενώ είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κάνετε πολλά με το WordPress, ο βασικός περιορισμός του Drupal είναι η φαντασία και η ικανότητά σας. Αν και θα παραδεχτώ ότι αυτοί είναι και οι δύο συνηθισμένοι περιορισμοί…
 • Το Drupal ταιριάζει καλύτερα στο χειρισμό ενός τόνου περιεχομένου, ειδικά από την οπτική γωνία ενός χρήστη.
 • Το Drupal είναι εξαιρετικό με ασφάλεια, τόσο εκτός κουτιού όσο και με ενσωματώσεις. Οι προσθήκες WordPress είναι ένα κοινό αδύνατο σημείο που μπορεί να μολύνει ολόκληρο το λογισμικό, ενώ το Drupal, ακόμη και αν δεν είναι απόλυτα ασφαλές, διαθέτει ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης και σε βάθος αναφορές. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί κυβερνητικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει το Drupal.
 • Στη σημείωση των ενσωματώσεων, το Drupal διαθέτει μια πολύ ευρύτερη επιλογή ασφαλών και δωρεάν «ενοτήτων» που μπορούν να επεκτείνουν ό, τι μπορεί να κάνει ο ιστότοπός σας (πάνω από 40.000 δωρεάν λειτουργικές μονάδες και καταμέτρηση). Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά απαιτούν προηγμένες γνώσεις και ανάγκες.

Μειονεκτήματα

 • Το κύριο μειονέκτημα του Drupal είναι η καμπύλη μάθησης. Κάποιος δεν χρειάζεται γνώση προγραμματισμού για να το χρησιμοποιήσει ή ακόμα και για να το χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά, αλλά μπορεί να είναι περίπλοκο για τους νέους χρήστες. Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drupal εάν είστε πιο έμπειροι στην τεχνολογία.
 • Σε αυτό το σημείωμα, το Drupal είναι επίσης πιο δύσκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί. Συγκρίνετε αυτό με τις πανταχού παρούσες εγκαταστάσεις με ένα κλικ για το WordPress:

εγκατάσταση drupal

 • Το Drupal έχει θέματα, αλλά επειδή απευθύνεται σε προγραμματιστές, έχει μια ασθενέστερη επιλογή εύχρηστων και προσαρμοσμένων θεμάτων για να διαλέξετε.

Εναλλακτική Νο 3: Craft CMS

σκάφη cmsΤο Craft CMS είναι γνωστό, αλλά όχι τόσο διάσημο ως εναλλακτική λύση στο WordPress όσο το Drupal ή το Joomla. Ωστόσο, εξακολουθεί να μπορεί να είναι μια επιλογή που αξίζει να εξεταστεί για όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις WordPress.

Παρόλο που η είσοδος του Craft ήταν πολύ πιο πρόσφατη – 2011-2013 – αυξάνεται σε δημοτικότητα και αναγνώριση.

Βλέπω σίγουρα τα πλεονεκτήματά του σε αντίθεση με το WordPress. Το Craft CMS έχει ένα μοντέλο freemium όλα από την ενιαία οντότητα (λίγο σαν το Joomla!).

Όπως το βλέπω, το Craft CMS καταφέρνει να φέρει την πολυπλοκότητα που παρέχει ένα CMS χωρίς να θυσιάζει την ευκολία χρήσης που είναι γνωστό για το WordPress (και ότι το Joomla! Και το Drupal είναι συγκριτικά ασθενέστερα).

Ωστόσο, υποφέρει κάπως επειδή είναι μικρότερο CMS και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται καλύτερα από όσους ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό και την προσαρμογή.

Πλεονεκτήματα

 • Το δωρεάν πακέτο είναι πραγματικά ισχυρό, δεδομένου ότι είναι δωρεάν.
 • Το Craft CMS χτυπά το γλυκό σημείο που δεν διέθετε το WordPress και τα δύο προηγούμενα CMS. Το Craft CMS είναι φιλικό προς το χρήστη, αλλά επιτρέπει επίσης έναν τόνο ελέγχου στη σχεδίαση.

customcms προσαρμόστε

 • Ταυτόχρονα, το Craft CMS εξακολουθεί να είναι φιλικό προς τους προγραμματιστές. Μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρό όσο το Drupal, αλλά εξακολουθεί να φέρνει πολλά στο τραπέζι.
 • Οι προσθήκες είναι καλές, αλλά λιγότερες στον αριθμό (βλέπε “μειονεκτήματα”).

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένος αριθμός προγραμμάτων τιμολόγησης: λαμβάνετε είτε έναν δωρεάν λογαριασμό (που είναι βεβαίως ισχυρός) ή ένα ακριβό πρόγραμμα. Σημειώστε ότι το “pro” είναι μια εφάπαξ πληρωμή ανά έργο, όχι ανά μήνα.

σχέδια craftcms

 • Το Craft CMS έχει μια μικρότερη επιλογή προσθηκών και λιγότερο δωρεάν πρόσθετα.
 • Παρόλο που το Craft CMS έχει ευκολότερη καμπύλη διεπαφής χρήστη και εκμάθησης από το Joomla! ή Drupal, το να γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς τις δυνατότητές του απαιτεί ακόμα μια πιο προηγμένη κατανόηση – και δεν εννοώ απαραίτητα κώδικα.
 • Ο αριθμός των κεντρικών υπολογιστών που είναι ιδανικοί για το Craft είναι περιορισμένος – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές, αλλά είναι πιο δύσκολο να ενσωματώσετε το Craft με άλλους κεντρικούς υπολογιστές, ειδικά σε σύγκριση με τα πιο δημοφιλή CMS.

Εναλλακτική αριθ. 4: Textpattern

κείμενο κειμένουΚαι εδώ είναι η δεύτερη έως τελευταία εναλλακτική λύση CMS στο WordPress. Το Textpattern είναι μια από τις πιο κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις του WordPress: η προέλευσή του είναι πολύ παρόμοια με εκείνη του WordPress.

Το Textpattern δημιουργήθηκε αρχικά ως πλατφόρμα για blogging και κυκλοφόρησε ως CMS το 2003. Σίγουρα έχει αναπτυχθεί στις δυνατότητές του από τότε, όπως το WordPress, αλλά όπως το WordPress διατηρεί μια δύναμη και ταυτότητα στο blogging.

Το Textpattern, όπως και η προηγούμενη επιλογή σε αυτήν τη λίστα, εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά μικρό CMS. Και όπως το CMS Made Simple (επόμενο!), Το Textpattern είναι μοναδικό προσφέροντας τόσο απλότητα για ορισμένους όσο και ισχύ για προχωρημένους χρήστες.

Αυτό το κάνει καλό για ομάδες με διαφορετικά επίπεδα επάρκειας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για χρήστες που θέλουν ένα απλούστερο CMS.

Πλεονεκτήματα

 • Το Textpattern είναι πραγματικά καλό για να φιλοξενήσει διαφορετικούς χρήστες, όπως το CMS Made Simple. Ωστόσο, το Textpattern είναι ακόμα καλύτερο για πραγματικά μικρές ομάδες ή άτομα από το CMS Made Simple από την απλούστερη πλευρά του.

κείμενο κειμένου

 • Το Textpattern διαθέτει πολλές πιο προηγμένες προσθήκες που είναι καλές για γνώστες χρηστών.
 • Για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες, το Textpattern είναι καλό να κάνει τα πράγματα βολικά. Δεν διαθέτει πάρα πολύ ακαταστασία και κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα για γρήγορη δημοσίευση και επεξεργασία.

Μειονεκτήματα

 • Κατά τη γνώμη μου, τα “εύκολα μέρη” του Textpattern δεν είναι τόσο ικανά όσο το CMS Made Simple ή το WordPress.
 • Το WordPress ενημέρωσε πρόσφατα το πρόγραμμα επεξεργασίας αναρτήσεων, καθιστώντας το πιο ικανό και ευκολότερο στη χρήση. Η διεπαφή του Textpattern για τη δημιουργία περιεχομένου δεν συμβαδίζει με αυτήν την ανάπτυξη, αν και εξακολουθεί να είναι γενικά καλή.
 • Μικρή επιλογή προτύπων.
 • Τα πρόσθετα είναι γενικά πιο προηγμένα στη φύση.
 • Το WordPress ενημερώνεται πολύ πιο συχνά από το Textpattern, αν και αυτό οφείλεται κυρίως στις διαφορές στο μέγεθος και τη δημοτικότητα και πιθανώς δεν μπορεί να βοηθηθεί.
 • Είστε πιθανώς συνηθισμένοι σε αυτό: λόγω του μεγέθους του, το Textpattern απαιτεί από τους αρχάριους να ξεφύγουν από το δρόμο τους από ό, τι θα έπρεπε με το WordPress.

Εναλλακτική Νο 5: CMS απλό

απλόΑπό το όνομα μόνο, θα περίμενε κανείς ότι το CMS Made Simple θα είναι το εξαιρετικά εύκολο εναλλακτικό CMS. Λοιπόν, είναι κάπως.

Το CMS Made Simple είναι ίσως το αγαπημένο μου αουτσάιντερ CMS. Έχουν περάσει από το 2004, αλλά έχουν φτάσει μόλις ένα εκατομμύριο λήψεις το 2010 (είναι ένας μικρός αριθμός σε σύγκριση με το WordPress, το Drupal και το Joomla!).

Ωστόσο, είναι ένα πολύ αναγνωρισμένο CMS, όχι μόνο από καθημερινούς χρήστες, αλλά και από ειδικούς και προγραμματιστές CMS.

Αυτή είναι μια καλή υπόδειξη της συνολικής μου λήψης CMS Made Simple: είναι απλή και εύκολη στη χρήση, αλλά έχει επίσης έναν τόνο ευελιξίας και ισχύος για προγραμματιστές.

Μερικές από τις αδυναμίες του είναι αυτές που είναι φυσικές για ένα λιγότερο δημοφιλές CMS και περιμένω αυτά τα αδύνατα σημεία να εξασθενίσουν καθώς το CMS απλό γίνεται πιο δημοφιλές.

Το CMS Made Simple είναι εύκολο και ισχυρό τόσο για τους άπειρους όσο και για τους έμπειρους προγραμματιστές, γεγονός που το κάνει να ξεχωρίζει μεταξύ των CMS και ένα εξαιρετικό εργαλείο για ομάδες που αγωνίζονται να φιλοξενήσουν μια ποικιλία εμπειριών ιστού.

Πλεονεκτήματα

 • Εάν δεν είναι ήδη σαφές, το CMS Made Simple είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανώς τόσο εύκολο στη χρήση όσο το WordPress ή ακόμα πιο εύκολο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα.

απλό

 • Η φιλικότητα προς το χρήστη του CMS Made Simple δεν περιορίζει υπερβολικά τις δυνατότητες επεξεργασίας και στην πραγματικότητα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πιο ικανή από το WordPress (ειδικά δεδομένου του drag-and-drop builder).
 • Το CMS Made Simple είναι πραγματικά εξαιρετικό για προγραμματιστές που θέλουν να εργαστούν στο σχεδιασμό. Στην πραγματικότητα, το CMS Made Simple σχεδιάστηκε με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τα προκαταρκτικά θέματα. Ωστόσο, το CMS Made Simple έχει προσθέσει εργαλεία που διευκολύνουν τους προγραμματιστές.

Μειονεκτήματα

 • Επειδή το CMS Made Simple προορίζεται για τη μείωση της εξάρτησης από πρότυπα προπαρασκευασμένων προτύπων, αυτό φυσικά σημαίνει ότι υπάρχει μια μικρότερη επιλογή προτύπων διαθέσιμων.
 • Υπάρχει επίσης μια μικρότερη επιλογή προσθηκών σε σύγκριση με το WordPress, αν και αρκετά για ακόμη και εξειδικευμένες ανάγκες.
 • Παρόλο που το CMS Made Simple μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς κεντρικούς υπολογιστές, όχι πάρα πολλά είναι ειδικά βέλτιστα για το CMS Made Simple. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.
 • Αυτό σημαίνει επίσης ότι ενώ είναι γενικά εύκολο στη χρήση όταν είναι στη θέση του, η εγκατάσταση και η ρύθμισή του είναι πιο περίπλοκη από την εγκατάσταση του WordPress.

Οι καλύτερες εναλλακτικές πλατφόρμες blogging:

Εναλλακτική Νο 1: Ghost

φάντασμαΤο Ghost είναι εύκολα ένα από τα πιο μοναδικά ονόματα σε αυτήν τη λίστα. Ιδρύθηκε από μια εκστρατεία Kickstarter με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για επαγγελματικές εκδόσεις. Το ίδιο το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα, αλλά λάβετε υπόψη ότι το ανοιχτό λογισμικό δεν είναι πάντα ίσο «δωρεάν». Σε αυτήν την περίπτωση, δεν το κάνει.

Το Ghost (Pro) είναι για το οποίο θα μιλήσω. Αυτή είναι η έκδοση του Ghost που πληρώνετε και περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από το κουτί (συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας). Σημείωση: εάν είστε προχωρημένος χρήστης, μπορείτε να εκτελέσετε τον κωδικό Ghost και τον αυτο-κεντρικό υπολογιστή χωρίς το κόστος του Ghost (Pro).

Ένα από τα πράγματα που θεωρώ πιο εντυπωσιακά για το Ghost είναι ο τεράστιος αριθμός μεγάλων ονομάτων που χρησιμοποιούν το Ghost για τα blog τους.

πελάτες φαντασμάτων

Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Άλλοι οργανισμοί περιλαμβάνουν Tinder, DuckDuckGo, The Stanford Review, TunnelBear, OkCupid … ειλικρινά, η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Πολλά ονόματα σε αυτήν τη λίστα έχουν αξιόλογους πελάτες. Νομίζω ότι το Ghost μπορεί απλά να έχει τη μεγαλύτερη λίστα, η οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή λαμβάνοντας υπόψη την εστίασή της στο blogging. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα πιο αξιόπιστο λογισμικό blogging. Λοιπόν, εκτός από το WordPress…

Τα υπέρ και τα μειονεκτήματα, ωστόσο, ακολουθούν τη γενική τάση που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Συνολικά, είναι απίστευτα ισχυρό, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο ακριβό από το WordPress.

Πλεονεκτήματα

 • Το Ghost είναι ρητά για το blogging, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό ανταγωνιστή στο WordPress. Ολόκληρη η υπόθεση επικεντρώνεται και αξιοποιείται.
 • Πολύ φιλικό προς τους προγραμματιστές. Το Ghost έχει πολλά εργαλεία που είναι ιδανικά για άμεση κωδικοποίηση. Το WordPress είναι επίσης κατάλληλο για προγραμματιστές, αλλά και πάλι – ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε την προσθήκη x ή y για να λάβετε αυτό που θέλετε. Το Ghost περιλαμβάνει πραγματικά ανθεκτικά εργαλεία έξω από το κουτί.
 • Το Ghost είναι ανοιχτού κώδικα! Τώρα, μια σημαντική σημείωση εδώ είναι ότι το Ghost δεν είναι δωρεάν… Ωστόσο, είναι δωρεάν εάν φιλοξενείτε μόνοι σας. Είναι λίγο σαν το WordPress.org εναντίον του WordPress.com από αυτή την άποψη, εκτός από τα πάντα που προέρχονται από τον μοναδικό οργανισμό Ghost. Η αυτο-φιλοξενία είναι πιο περίπλοκη από την εγκατάσταση του WordPress, οπότε το Ghost είναι λιγότερο ακριβό για προχωρημένους χρήστες.
 • Πιθανώς ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Ghost είναι ότι είναι εξαιρετικά γεμάτο με χαρακτηριστικά, από το κουτί. Είναι εύκολα ισοδύναμο με τα άλλα μεγάλα ονόματα εδώ – όπως το Shopify ή το Wix – αλλά είναι αφιερωμένο ειδικά στο blogging και έτσι είναι σε μια δική του κατηγορία.

χαρακτηριστικά φάντασμα

Μειονεκτήματα

 • Λίγο ακριβό: τα σχέδια ξεκινούν από 29 $ και φτάνουν τα 199 $. Αυτό είναι το Ghost (Pro), που σημαίνει το πλήρως διαχειριζόμενο λογισμικό Ghost που περιλαμβάνει τη φιλοξενία και όλες τις δυνατότητες εκτός κουτιού.
 • Το Ghost απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και συγγραφείς. Προφανώς, οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει αν το θέλει, αλλά είναι πολύ σαφές ότι είναι αυτό που το Ghost φροντίζει. Τα άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τη ρητή επαγγελματική δημοσίευση είναι απίθανο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του Ghost.

Εναλλακτική αριθ. 2: Μεσαία

ΜεσαίοΕάν το Ghost είναι η εξαιρετικά επαγγελματική πλατφόρμα blogging, το Medium βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του φάσματος.

Το Medium ιδρύθηκε το 2012 και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές από τότε. Τα μεσαία άρθρα έχουν γίνει πανταχού παρόντα στις ροές κοινωνικών μέσων και στις ροές των φίλων μου.

Μέρος της μοναδικότητας του Medium είναι ο τρόπος με τον οποίο συγχωνεύει τις αναφορές, απλούστερο blogging και κοινωνικά μέσα σε μια πλατφόρμα.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το ιστορικό του, αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη: Το Medium ιδρύθηκε από τον Evan Williams, τον τύπο που ίδρυσε επίσης το Twitter και το Blogger. Είναι εύκολο να θυμάστε εάν σκέφτεστε αυτό το πλαίσιο: Το Medium είναι μια μεσαίου μεγέθους λύση.

Το Medium ξεχωρίζει σίγουρα σε αυτήν τη λίστα επειδή είναι λίγο πιο χαλαρό και ανεπίσημο στην προσέγγισή του. Η επισκόπηση για το Medium: είναι προσιτή και καλά συνδεδεμένη με πολλούς αναγνώστες διαδικτύου αμέσως, αλλά μπορεί να είναι πολύ απλή για ορισμένους.

Στην πραγματικότητα, η εγγραφή στο Medium είναι δωρεάν: η πληρωμή για Medium σημαίνει πληρωμή για πρόσβαση σε δημοσιεύσεις και μερικές ρυθμίσεις που θα βελτιστοποιήσουν τις αναρτήσεις σας για ανάγνωση.

Πλεονεκτήματα

 • Σε αντίθεση με πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις σε αυτήν τη λίστα, δεν είναι πολύ ακριβό. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αρχίσετε να γράφετε δωρεάν, αλλά για να αξιοποιήσετε περισσότερο την υπηρεσία, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση.
 • Είναι εύκολο να συνδεθείτε με ένα κοινό, επειδή είστε ήδη μέρος του μέσου ιστότοπου και του δικτύου. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να πληρώσετε περισσότερα για να αξιοποιήσετε πλήρως το δίκτυο Medium.
 • Το Medium είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα και είναι πολύ πιθανό πολλοί φίλοι σας να το χρησιμοποιούν. Συνδυάζεται καλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτόν τον λόγο.
 • Ακολουθεί ένα ασυνήθιστο πλεονέκτημα: η συνδρομή επί πληρωμή περιλαμβάνει πρόσβαση σε περιεχόμενο από πολλές αξιόπιστες εφημερίδες και περιοδικά. Για να αναφέρουμε μερικά…

συνεργάτες μέσων μέσων

Μειονεκτήματα

 • Δεν πρόκειται να συνεργαστείτε με τον δικό σας ιστότοπο. Το Medium είναι σχεδόν ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης όσο και μια πλατφόρμα blogging, οπότε αυτό που γράφετε είναι όλα μέρος του ιστότοπου Medium.
 • Παρόλο που μπορείτε να εγγραφείτε “κανονικά” (δηλαδή, χρησιμοποιώντας ένα email και δημιουργία λογαριασμού) Το Medium ωθεί έντονα την εγγραφή με λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στο σημείο που πρέπει να αποφύγετε να μην το κάνετε. Το βρήκα απογοητευτικό, αλλά είναι λογικό δεδομένης της φύσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Παρόλο που το Medium έχει επιλογές προσαρμογής, ορισμένα στοιχεία της φύσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύονται με την απλότητά του στη δημιουργία ιστολογίου. Στην πραγματικότητα, δεν θα έχετε τόσο πολύ έλεγχο στο ιστολόγιό σας όσο θα κάνατε με άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, φαίνεται η σελίδα δημιουργίας ανάρτησης:

μεσαίου συγγραφέα

 • Σχετικά με την απλότητα και τη διαμόρφωση των χρηστών, το απλό γεγονός είναι ότι το Medium περιορίζει την ιδιοκτησία που έχετε στο ιστολόγιό σας, ειδικά σε σύγκριση με κάποιον που αγόρασε φιλοξενία και εγκατάσταση WordPress.

συμπέρασμα

Ουάου! Έχουμε κάνει ένα ταξίδι, φίλοι μου. Επιτρέψτε μου να ανακεφαλαιώσω τα πράγματα όσο πιο σύντομα μπορώ.

Μπορεί να θέλετε μια εναλλακτική λύση στο WordPress, επειδή το WordPress είναι πολύ περίπλοκο ή αρκετά περίπλοκο.

Μπορεί να βρείτε τον υπολογισμό του κόστους εγκατάστασης ενός διαδικτυακού καταστήματος πιο απρόβλεπτο, επειδή δεν υπάρχουν καθορισμένα προγράμματα τιμολόγησης.

Ίσως να μην είστε προγραμματιστής και να διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων στο WordPress δεν σας παρέχει αρκετή ισχύ επεξεργασίας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Εάν θέλετε λύσεις που είναι ευκολότερες από το κουτί – δηλαδή, περιέχουν τις περισσότερες (αν όχι όλες) δυνατότητες που χρειάζεστε και περιλαμβάνουν τη φιλοξενία – θα πρέπει να ελέγξετε τις εναλλακτικές λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιουργίας ιστότοπων και blogging που πρότεινα.

Όλοι αλληλεπικαλύπτονται — οι πλατφόρμες blogging μπορούν να περιλαμβάνουν λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι κατασκευαστές ιστότοπων συνήθως περιλαμβάνουν λειτουργίες blogging — αλλά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα.

Το Ghost και το Medium είναι υπέροχο και εστιάζουμε στο blogging, το Shopify και το BigCommerce είναι τα καλύτερα στην παροχή λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου. Wix και Webflow – είναι τζακ όλων των συναλλαγών.

Εάν θέλετε ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου – κάτι πιο περίπλοκο από τη δημιουργία ιστότοπων και συνήθως διαχωρίζεται από τη φιλοξενία, παρόμοιο με το WordPress.org περισσότερο από το WordPress.com – υπάρχει ακόμα κάποια ποικιλία.

Το Drupal βρίσκεται στο άκρο του ελέγχου χρήστη, αλλά έχει μια απότομη καμπύλη μάθησης, ενώ το Joomla! είναι μεταξύ του WordPress και του Drupal σε φιλικότητα προς τον χρήστη.

Το Craft CMS, το CMS Made Simple και το Textpattern είναι τουλάχιστον τόσο εύκολο όσο το WordPress και μερικές φορές πιο εύκολο, αλλά παρέχουν περισσότερο έλεγχο από ό, τι θα δημιουργούσε ο ιστότοπος.

Φτου! Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πυροβολήσετε στο σκοτάδι. Εάν γνωρίζετε ποιοι είναι οι στόχοι σας, κερδίζεται πολλή μάχη για την εύρεση εναλλακτικής λύσης WordPress.

Για να κερδίσετε τα υπόλοιπα — δοκιμάστε τα! Σχεδόν όλα αυτά είναι είτε δωρεάν λογισμικό, έχουν δωρεάν εκδόσεις ή εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Καλο κυνηγι!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map