Què és una redirecció 301 i com configurar-la (2 mètodes explicats)

Els llocs web s’han convertit en la identitat digital de les empreses i, a causa d’una intensa competència, és integral mantenir aquests portals web actualitzats. En cas contrari, a causa d’una presència web obsoleta, una marca en línia pot sortir del mercat.


Per mantenir un lloc web fresc i rellevant, és imprescindible redissenyar-lo a intervals de temps regularment. Però revisar el portal web no és tan fàcil com sembla.

Heu de desenvolupar una estratègia robusta per assegurar-vos que els vostres clients i els motors de cerca estiguin dirigits a la darrera versió de l’URL.

Encara es confon? Anem a fer una anàlisi detallada per aclarir els fonaments bàsics.

Què és 301 redireccions?

En cas que decidiu traslladar el vostre negoci a un lloc web nou, caldrà revertir el trànsit web al nou URL.

Una redirecció 301 és una ordre que s’utilitza per orientar els motors de cerca i els visitants del vostre lloc cap a una URL diferent que no és la que trien a la pàgina de resultats del motor de cerca i tampoc la que inicialment van escriure als navegadors..

301 redireccions

Font de la imatge: netdna-ssl

Per configurar 301 redireccions correctament (tècnicament) al vostre lloc web, podeu contractar una empresa de desenvolupament web amb experiència que tingui una gran experiència en preparar mapes de redirecció perfectes i implementar-los de la millor manera possible..

Però, malgrat contractar un professional, és tan important per a vosaltres fer-vos una idea de com funcionen aquestes redireccions i per quins motius els heu d’utilitzar.?

Quins són els principals motius pels quals pot voler implementar 301 redireccions?

 1. Teniu un lloc web o una pàgina web completament nous i voleu implementar una redirecció permanent
 2. Pàgines o URL trencades
 3. Quan es muda a HTTPS
 4. Revisió del portal web (redissenyament)
 5. Alteració dels URL per qualsevol motiu
 6. Quan elimineu contingut o solucioneu alguns problemes relacionats amb el contingut
 7. Resolució de problemes d’URL dinàmics
 8. Canviar o fusionar dominis
 9. Maximitzar l’autoritat del domini enllaçar les conversions web amb un URL

Com funcionen 301 redireccions?

Bàsicament, una ordre de redirecció 301 indica que els visitants del lloc i els motors de cerca saben que una pàgina particular s’ha mogut definitivament a una pàgina diferent. Tot el procés es pot dividir en els tres passos següents:

 • Un usuari o motor de cerca arriba a un URL original
 • La comanda de redirecció 301 els porta a la nova URL que no és la que han escrit al navegador.

III. El procés de reescriptura d’URL s’inicia de nou

Explorem una imatge que es mostra a Moz per entendre tot el procés en què 301 redireccions funcionen realment:

301 redireccions funcionant

Com 301 redirecciona els impactes de SEO & Rànquings d’un portal web?

301 redireccions es veuen directament influïdes sobre les classificacions de pàgines o el rendiment de SEO d’un lloc web. Pot tenir un impacte negatiu o positiu en el rang de pàgina del vostre portal web.

Tenir experiència a l’hora d’implementar 301 redireccions adequadament pot ser una eina integral per optimitzar el vostre lloc web per augmentar les conversions.

301 redireccions també es coneixen com a redireccions permanents i, per tant, totes les qualitats de la pàgina redirigida, com ara MozRank, l’autoritat de pàgina, el valor de trànsit, PageRank, etc., seran atribuïdes a la pàgina de desviació..

Això fa que la pàgina de desviació representi la redireccionada completament.

Com a resultat de 301 redireccions, la pàgina antiga s’elimina de l’índex de Google i la nova substituirà.

A poc a poc, Google, a més dels altres motors de cerca principals, comença a donar preferència al vostre domini més nou respecte al de l’antic en termes de rànquing SEO.

Ho entenem amb l’ajuda d’un diagrama de flux:

301 redirecció

Font de la imatge: Hostinger

Amb l’ajuda de 301 redireccions, és més fàcil reordenar continguts antics i fer que el disseny del lloc web sigui perfecte. També contribueix a la bona transferència d’autoritat i a la correcta redirecció configurada per millorar el rendiment SEO del vostre lloc web.

Vegem alguns avantatges clau de la implementació de 301 redireccions precises:

 • No hi ha possibilitat de contingut duplicat ja que els motors de cerca consideraran la pàgina redirigida com una entitat independent.
 • Els visitants diaris del lloc no es reduiran i no cauran a la pàgina amb un error de “404 pàgines no trobades”..
 • La classificació de les vostres pàgines es mantindrà intacta i podeu transferir l’autoritat de l’antiga URL a la nova fàcilment, que us ajudarà a retenir els vostres seguidors dirigint-los a la pàgina de desviament..

Com configurar 301 redireccions?

Bé, hi ha un parell de maneres que poden utilitzar els experts web per configurar 301 redireccions. Aquestes redireccions es poden configurar fàcilment tant per a una sola pàgina web o per a un domini complet.

La configuració de 301 redireccions és molt important, ja que aquestes redreçaments poden proporcionar als visitants del vostre lloc una experiència perfecta. A més, pot evitar que quedin encallats en un carreró sense sortida.

Mètode 1. Edició del fitxer .htaccess per implementar 301 redireccions

Podeu configurar una redirecció 301 editant el vostre fitxer .htaccess i per fer-ho, heu d’iniciar la sessió al Centre de control del compte (ACC) i aneu a la barra lateral esquerra i feu clic a Dominis..

Seleccioneu la funció “Gestiona els vostres dominis” de la llista desplegable i trieu la que voleu redirigir.

Ara heu d’anar a “Gestiona la configuració web” que podeu trobar a la llista desplegable de la secció Configuració web.

Heu de fer clic a l’opció “Veure o editar el fitxer .htaccess” en cas que ja tingueu un fitxer .htaccess..

Però si mai no heu creat aquest fitxer, podeu fer clic a l’opció “Crear un fitxer .htaccess”. Entenem aquest procés amb l’ajuda d’una captura de pantalla:

301 redirecció htaccess

Font de la imatge: Parell

Finalment, per configurar 301 redireccions, heu d’incloure algunes línies al fitxer .htaccess que es poden dividir en dues categories principals:

 • Redirecció 301 / http://www.new-domain.com/ (Configuració d’una redirecció per a una sola pàgina web)
 • Redirecció 301 /old-file.html http://www.domain.com/new-file.html (Configuració d’una redirecció per a tot un domini)

Un cop acabat aquest pas, només heu de fer clic a Desa els canvis si ja teníeu un fitxer .htaccess. O bé, toca Crear fitxer per afegir nous fitxers .htaccess.

Mètode 2. Aprofitar els complements de WordPress per configurar 301 redireccions

El complement de redirecció de WordPress també pot ajudar els administradors web a configurar 301 redireccions. A més, aquest complement pot ajudar a mantenir un seguiment de 404 errors. Podeu trobar aquest complement al directori de complements de WordPress.

301 complement de redirecció de wordpress

Font de la imatge: Inbound Now

Per fer-ho primer, cal instal·lar i activar el complement. Després de completar el procés d’activació, heu de visitar la secció “Eines” i feu clic a “Redirecció” per configurar les vostres redireccions..

Aquí podeu aparèixer a l’URL antic i al nou URL de destinació. Després d’inserir tots dos només heu de tocar “afegir redirecció” per completar el procés de configuració de 301 redireccions..

Podeu veure la imatge que es mostra a continuació i comprendre com executar tot el procés.

301 procés de redirecció

Font de la imatge: WPBeginner

301 redireccions poden ajudar els vostres portals web a funcionar millor en termes de SEO i a mantenir la seva base de visitants si s’executa correctament.

Però un enfocament inadequat per configurar aquestes redireccions pot afectar els rànquings de la pàgina i us pot fer perdre els vostres clients preciosos.

Conclusió

En poques paraules, es pot configurar fàcilment una redirecció 301 seguint les millors pràctiques esmentades anteriorment. A més, pot ser una de les millors eines per optimitzar el vostre lloc web per a la màxima visibilitat.

A més, mitjançant 301 redireccions, podeu assegurar-vos que el trànsit en línia es dirigeix ​​cap a la versió més actualitzada del vostre URL.

Però, per assegurar-vos que aquestes redireccions no tindrien cap impacte negatiu en els vostres rànquings i el trànsit orgànic, és obligatori tenir un enfocament adequat per configurar-los..

Per tant, us desitgem molta sort amb la vostra propera estratègia de redirecció de portal web i us permetrà obtenir una oportunitat de guanyar recompenses en el futur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map