Shopify vs. BigCommerce: diferències clau que heu de conèixer (2020)

Nota: hem provat les dues plataformes. A partir d’això, hem fet una comparació que us ajudaria a decidir quin seria ideal per a vosaltres.


El món de la creació de llocs de comerç electrònic té uns quants gegants. Potser el més gran és Shopify: des de la seva fundació el 2006, ha processat més de 72 mil milions de dòlars en vendes: el PIB d’un país petit.

Aquest impressionant volum ha fet que Shopify estigui molt lluny de la majoria dels altres competidors.

Tanmateix, hi ha un carretó de compres rival i una plataforma de comerç electrònic que té una influència substancial pròpia.

Això seria BigCommerce; com Shopify, BigCommerce va ser una vegada una start-up amb un equip reduït que va augmentar el globus al llarg dels anys.

Des de la seva fundació el 2009, BigCommerce ha processat vendes de 17.000 milions de dòlars; tot i que lluny de la xifra empenta de Shopify, BigCommerce segurament s’ha separat de la competició per convertir-se en un dels principals rivals de Shopify.

A més, BigCommerce s’ha convertit en la plataforma d’elecció per a moltes de les marques més importants del món, com Toyota, Motorola, Camelbak i Ben & Jerry’s (entre d’altres).

Com es comparen en termes de qualitat? Els preus de BigCommerce superen els rivals del seu rival més gran? Els milers d’empleats de Shopify asseguren que ofereix una millor atenció al client que els centenars de BigCommerce? Quin servei, en conjunt, és millor?

En aquesta revisió, compararé les dues plataformes mitjançant la meva experiència i els fets rellevants. És difícil, però ambdues plataformes ofereixen serveis fantàstics. Per tant, descobrim quina és la millor per a vosaltres!

Preu

La primera cosa que probablement heu de mirar és la fixació de preus … per tant, traurem una lupa.

Shopify té tres nivells bàsics i dos nivells especials. El primer d’aquests nivells especials és Shopify Lite: és de 9 dòlars al mes, bàsicament per vendre a Facebook i Facebook Messenger..

shopify-lite

El segon és Shopify Plus, que és per a les grans empreses: haureu de contactar amb algú per negociar l’acord per això..

Els tres principals nivells són Basic Shopify a 29 dòlars al mes, Shopify a 79 dòlars al mes i Shopify avançat a 299 dòlars al mes.

comprar preus

BigCommerce també té tres nivells principals i un nivell especial. Aquest nivell especial també és per a les grans empreses: l’empresa té preus personalitzats per a aquells que estiguin interessats.

Els tres principals nivells tenen un preu proper al de Shopify: el estàndard és de 29,95 dòlars al mes, a més de 79,95 dòlars al mes, el de pro 249,95 dòlars al mes i l’empresa té preus personalitzats..

Empreses grans de preus-BIGCOMMERCE

Si pagueu anualment, en contraposició a les mensuals, Plus i Pro es redueixen un 10%, fins a 71,95 dòlars i 224,95 dòlars..

Si bé és cert que els dos primers nivells són una mica més cars, els que consideren seriosament les solucions de comerç electrònic saben que el dòlar és insignificant en el pla de coses.

La majoria de les persones no pagaran mensualment de tota manera, però durant un any o més de servei, fent que BigCommerce sigui una mica més barat en general.

Tot i així, encara no espero que la diferència entre 10 i 20 dòlars dòlars per a les empreses que busquen servei de segona o tercera capaç importi molt contra la resta.

Més interessant és la diferència entre Advanced Shopify i BigCommerce Pro: una diferència d’uns 50 dòlars al mes. Si una empresa ja té en compte qualsevol d’aquests nivells, és molt possible que aquesta diferència no sigui massa significativa.

Per si de cas, podem dir que BigCommerce té uns preus de tercera qualitat.

Globalment, Shopify i BigCommerce presenten llistes de preus molt similars.

Shopify té una opció més barata, però és una opció molt petita i BigCommerce té una opció de tercer nivell significativament més barata.

A banda d’aquestes distàncies, els dos primers nivells – probablement entre els més populars– són gairebé idèntics per a donar o per dolar.

Tot i que les dues empreses semblen generalment lligades al preu, anem a fer una ullada a la comparació de les seves característiques … el que realment determinarà quina és la millor oferta.

Característiques

Així doncs, tant Shopify com BigCommerce tenen un preu similar, donen o es donen dues diferències.

Com s’acumulen les funcions per als dos primers nivells gairebé idèntics i com s’apilen per als paquets amb una diferència important de preu?

Per començar, BigCommerce Standard i Basic Shopify ofereixen productes il·limitats, canals de venda a través de llocs de xarxes socials, botigues en línia de marca i totes les eines bàsiques que s’ofereixen per configurar una botiga en línia..

Passat això, les diferències comencen a acumular-se: Basic Shopify us ofereix codis de recuperació i recuperació del carretó abandonats.

Al pla Bàsic Shopify

BigCommerce Standard us ofereix descomptes i cupons i targetes de regal. Els dos últims només estan disponibles per al segon nivell de Shopify..

Pla estàndard BigCommerce

A més, BigCommerce estàndard té comptes de personal il·limitats, mentre que Shopify no ofereix cap compte il·limitat per a cap dels seus tres nivells: el màxim és de 15 amb Advanced Shopify.

BigCommerce Standard també permet les valoracions i revisions de productes, descomptes d’etiquetes d’enviament, pressupostos d’enviament en temps real, millors eines d’informació i facturació d’una sola pàgina. L’única cosa que Shopify té a l’entrada BigCommerce a nivell d’entrada és la recuperació del carretó abandonat, important, però no tot.

Per cert: Shopify no té cap checkout d’una sola pàgina per cap dels seus nivells. Totes les comprovacions de Shopify tenen un procés de tres passos, sorprenentment antiquat pel gran nom de comerç electrònic.

Mentrestant, les seves opcions de tercer nivell s’acumulen igual. Hi ha algunes coses que les llistes de BigCommerce que Shopify no fa, però, per experiència, puc dir que això té més a veure amb com classifiquen els articles que amb una diferència substancial en el nombre d’eines..

Això ens deixa els següents: els dos primers nivells tenen un preu uniforme, però BigCommerce ofereix una llista més gran de funcions.

Els tercers nivells tant per a Shopify com per a BigCommerce són gairebé iguals, però el preu de BigCommerce arriba aproximadament a 50 dòlars més barat..

Així, tot i que encara que Shopify té una característica molt bona, probablement tindrà tot el que necessiteu, diria que BigCommerce pot oferir una mica més de valor en funció de les característiques.

Però, tot i que ambdós productes tenen molt a treballar, com de fàcil és utilitzar-los realment?

Facilitat d’ús

Shopify i BigCommerce han processat milers de milions de dòlars en vendes en qüestió d’anys: en fer-ho, tots dos han demostrat el valor de les plataformes de comerç electrònic.

Les empreses necessiten solucions que no només són rendibles, sinó que rendeixen el temps: és a dir, que han de tenir un nivell d’usabilitat a part de ser ben destacades.

Com s’acumulen aquests dos titans??

Aquí hi ha la resposta senzilla: són aproximadament equivalents, però Shopify és una mica més fàcil d’utilitzar.

Això no hauria de ser controvertit, al cap i a la fi, el motiu pel qual BigCommerce és el subcampionat de Shopify en termes de popularitat de comerç electrònic és perquè és fàcil d’utilitzar i a bord.

Tot i això, crec que Shopify pot tenir una facilitat d’ús perfecta que el seu germà petit.

Shopify té un disseny més senzill, que és més fàcil als ulls i potser més ràpid.

Tauler de comandament

L’única diferència real a part d’estètica és que la majoria de les opcions de menú de Shopify es troben a la part esquerra, però la majoria de BigCommerce són una barra d’eines a la part superior de la pàgina; personalment trobo la primera amb una mica més ràpida i fàcil de treballar, però només és jo.

quadre de comandament bigcommerce

Shopify també ofereix molt més material explicatiu en el procés de configuració de la botiga. Esperem que no ho necessiteu, però, però, serà útil.

Això no vol dir que BigCommerce sigui confús. En definitiva, si BigCommerce us sentirà confusos realment, Shopify també us deixarà confusos, el problema es limitaria a la comercialització electrònica i a la creació de carros de compra en general..

Tot i que, tot i que ambdues són fàcils d’utilitzar, a Shopify m’ha resultat més ràpid la navegació. No és una diferència enorme, però encara em vaig adonar d’una.

Atenció al client

Per a programes tan complets com BigCommerce i Shopify, la facilitat d’ús es veu naturalment afectada per la qualitat de l’atenció al client.

Us donaré les bones notícies immediatament: tant Shopify com BigCommerce compten amb serveis sòlids d’atenció al client.

De fet, aquestes es troben entre les millors empreses SaaS d’atenció al client. Com la majoria de les empreses de serveis de transport i hostaleria, aquestes dues opcions poden contactar directament amb els representants del servei d’atenció al client, cosa que tindrem en un moment.

També tenen contingut informatiu in situ i aquí és on destaquen.

Comencem per BigCommerce: BigCommerce té un munt de seminaris gratuïts, un bloc, un fòrum de la comunitat i una base de coneixement..

També ofereix molta documentació sobre Stencil, el motor de temàtica de BigCommerce i la documentació de l’API. Aquests són un parell de coses que els desenvolupadors del vostre equip poden trobar útils.

documentació de la plantilla de bigcommerce

Els primers quatre articles enumerats són una mica necessaris: una base de coneixement i seminaris són gairebé universals, i els blocs i fòrums són molt habituals. Tot i això, BigCommerce les executa molt bé.

Tot i que BigCommerce no és tan gran com Shopify, he trobat que la comunitat era molt impressionant. Encara hi ha molta gent que tracta problemes i publica idees creatives. El fòrum és certament prou vibrant si teniu interès.

Shopify porta les coses un pas més, així que mantingueu-vos al cinturó de seguretat.

Ofertes Shopify: una base de coneixement, anomenada pàgina d’ajuda; “Guies”, que bàsicament és una col·lecció d’híbrids infografies-ebook; “Acadèmia”, que bàsicament és un conjunt de cursos sobre diferents temes als quals es pot inscriure; podcasts, dels quals només hi ha dues opcions; una enciclopèdia empresarial; ecommerce universitat, que es superposa molt a les guies; una pàgina que enumera eines gratuïtes; un fòrum comunitari, que és un conjunt de universitats de comerç electrònic; Shopify “Explosió”, que és una col·lecció de fotografies en stock gratuïtes i finalment, Shopify “Polaris”, que és un lloc menys conegut que detalla en detalls extrems els estàndards de disseny de Shopify per a aquells que construeixen botigues Shopify per als seus clients.

botiga base de coneixement

Uau, són moltes coses. Desemmotllem una mica: algunes coses són més esponjoses que substàncies.

Hi ha molts llocs que ofereixen fotografies d’accions gratuïtes, i presumptament una enciclopèdia empresarial no és essencial per a aquells que inicien negocis (i, fins i tot, Google també hauria de funcionar).

Francament, vull que Shopify consolidés millor aquestes coses. És una mica aclaparador: quin és el millor recurs per afrontar primer? Tot i això, Shopify Polaris, Burst, acadèmia, guies i la pàgina d’eines gratuïtes són molt útils.

En general, qualificaria el material informatiu de Shopify com a caòtic, però útil i ampli.

BigCommerce té menys material, però no crec que els clients en pateixin, perquè tenen el material adequat, formategen-lo més simplement i mantenen les coses importants.

A part del contingut informatiu in situ, com són els representants?

xatejar de botiga 1

xatejar de botiga 2

La resposta va trigar aproximadament un minut i mig i va respondre directament a la pregunta sense perdre cap espai ni temps. És una experiència de xat en directe força ideal.

He trobat que BigCommerce és gairebé igual; Tot i que no totes les meves experiències amb el xat en directe han estat excel·lents, tampoc no em van decebre.

A comprar aquí, tant que Shopify com BigCommerce tenen grans representants de xat en viu i atenció al client.

Tots dos tenen una gran quantitat de material que és molt útil en el lloc. No crec que ningú sentirà que les seves necessitats no s’ajusten a aquest material, però, tot i així, podem dir que Shopify en té més.

Si bé els recursos de Shopify estan molt més desordenats i tenen molta més pujada, també tenen algunes coses addicionals que BigCommerce no fa.

Això, i el fet que la comunitat de Shopify és generalment més gran, significa que l’assistència al client és en general una victòria per a Shopify, encara que no sigui una derrota important per a BigCommerce tampoc.

Comparació de seguretat i fiabilitat

La seguretat i la fiabilitat són dues coses que sempre cal tenir en compte a l’hora de considerar una plataforma d’allotjament. Quan es mira allotjament de negocis, carros de compra i solucions de comerç electrònic, aquestes dues coses són encara més importants.

Si el vostre lloc personal baixa o es pirata, això és una vergonya. Si la botiga baixa, perdreu diners i, possiblement, també els ingressos futurs dels clients decebuts. Tant Shopify com BigCommerce han aconseguit moure’s molts diners, per la qual cosa això significa que estiguin segurs?

Fins a un cert punt, sí. Tanmateix, s’ha de prendre amb un gra de sal. I, quina empresa fa millor? Anem a veure.

Shopify és menys transparent quant a la seva seguretat, que sol ser un mal signe. El seu lloc web parla de ser compatible amb els PCI DSS (això vol dir que compleixen un estàndard de seguretat de la informació tal com el defineix un consell d’empreses de targetes de pagament), però es tracta.

Shopify està certificat per nivell PCI DSS de nivell 1: la millor certificació possible.

seguretat de botiga

Això els fa sonar molt bé, però és bastant estàndard, no cal dir que un programari important de comerç electrònic compleix els estàndards PCI.

Shopify també ofereix certificats SSL i algunes eines de seguretat addicionals, però francament, que són tan fonamentals, no vull tenir-ho en compte per a la seguretat.

BigCommerce avança més sobre les seves mesures de seguretat. També són compatibles amb el PCI de nivell 1, proclamen un 99,99% de temps de lliurament i un 100% de temps de durada durant el cibercaveu (període Black Friday to Cyber ​​Monday), protecció DDoS, HTTPS a tot el lloc i diversos altres protocols de seguretat..

BigCommerce té un temps de vida 99,99%

Exteriorment, això fa que BigCommerce soni millor. En realitat, Shopify i BigCommerce són iguals. Shopify té la majoria de les mateixes defenses, però no les detalla tant.

A més, Shopify i BigCommerce tenen un excel·lent funcionament; BigCommerce decideix subratllar-lo més. Segons la meva experiència, no hi ha molta diferència en les mesures que prenen les empreses.

Hi ha una diferència en els passos addicionals que podeu fer per protegir el vostre compte i lloc. Tant BigCommerce com Shopify tenen botigues d’aplicacions, que inclouen aplicacions de bona seguretat. Shopify, però, té una botiga d’aplicacions molt més robusta i un programari de construcció comunitària més gran per a la plataforma Shopify.

Per tant, diria que BigCommerce i Shopify tenen aproximadament la mateixa qualitat de seguretat i ambdós funcionen molt bé, però BigCommerce és més obert sobre les mesures que pren, i Shopify té una selecció més gran d’eines de seguretat perquè els usuaris puguin triar..

Conclusió

Tant Shopify com BigCommerce tenen un preu molt proper, però BigCommerce és lleugerament més barat si es paga anualment pel seu compte de segona capa i, en general, més barat pel seu compte de tercera capa..

Tot i que aquestes diferències de preus no són enormes, BigCommerce ofereix més funcions per als dos primers nivells, fins al punt que considero en general una oferta millor a aquest nivell bàsic..

Shopify té moltes funcions i les empreses més petites haurien d’anar bé en el primer nivell: fins a cert punt, Shopify no recull tot el detall tan detallat com BigCommerce ho fa.

Tot i això, BigCommerce continua essent més completament a punts de preu similars, per la qual cosa diria que és gairebé millor.

Pel que fa a la facilitat d’ús, els dos són aproximadament iguals, però Shopify és una mica més fàcil als ulls i té una navegació més eficaç, almenys en la meva opinió.

Compondre amb la facilitat d’ús, com és habitual, és el servei d’atenció al client: ambdues plataformes tenen un gran servei d’atenció al client. Totes dues són ideals per contactar amb representants, i el contingut informatiu i educatiu in situ és bo per a tots dos.

La diferència és que Shopify té molt més contingut, però és molt més caòtic i ple de peluix que el contingut de BigCommerce, que és més senzill i concentrat. Tot i això, diria que Shopify en general té una millor atenció al client i recursos.

Tant Shopify com BigCommerce tornen a estar lligats per a la seva seguretat i fiabilitat. Ambdues tenen botigues d’aplicacions que inclouen eines de seguretat, però les botigues d’aplicacions de Shopify són una mica més robustes.

En general, diria que BigCommerce és un acord millor que Shopify: una victòria per als menuts!

Per a les empreses més petites i per a aquells que tenen menys tecnologia, crec que Shopify té una àmplia atenció al client i una popularitat que pot ser la millor opció, però.

Totes dues aporten molt a la taula: si no ho fessin, no processarien desenes de milions de dòlars en transaccions.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map