Wix vs Shopify: la nostra conclusió provant ambdues plataformes (2020)

La construcció d’un lloc web i la construcció d’una botiga en línia es solapen notablement. Cada àrea tendeix a tenir els seus propis noms de programari grans, però hi ha fins i tot un solapament aquí.


En aquesta revisió, examinaré el que crec que és un dels casos més interessants de solapament i la competència que en surti. A un dels racons, tenim la plataforma de comerç electrònic més popular ara mateix..

Pel que fa a les solucions excepcionals (és a dir, solucions que s’ofereixen amb tot el que necessiteu), Shopify és el rei fàcilment.

Des del 2006, Shopify ha facilitat més de 82 mil milions de dòlars en vendes i suporta actualment més de 600.000 botigues actives. No dic més.

A l’altra cantonada de l’anell, tenim el que és probablement el creador de llocs web més popular: Wix. Wix ha crescut des del 2006 per donar servei a més de 110 milions d’usuaris, amb una mitjana de 45.000 nous registrats cada dia.

Una de les àrees en què Wix tracta de fer-se fort en el comerç electrònic. Al cap i a la fi, Wix segurament s’ha consolidat com a líder en l’edificació de llocs web fàcil, per què no utilitzar tant la seva enorme popularitat com les eines de creació de llocs per fer que la construcció de botigues sigui de la mateixa manera accessible?

Shopify és clarament una elecció forta aquí, però el costat del comerç de Wix presenta nous avantatges? Potser és més assequible o, fins i tot, més intuïtiu? Totes aquestes preguntes (i molt més!) Les aprofundiré en aquesta revisió.

He provat tant Shopify com Wix i, tot i que no hi ha una única resposta senzilla … hi ha algunes respostes. Anem doncs!

Taula de contingut

Saltar a veure la prova específica fent clic als enllaços següents

 1. Comparació de preus i característiques
 2. Facilitat d’ús
 3. Atenció al client
 4. Seguretat i fiabilitat
 5. Conclusió: Què recomano?

Comparació de preus i característiques

Wix
Shopify

PlaBàsicShopify bàsic
Preu / mes.20 $ / mes29 $ / mes
Productes il·limitats
Certificat SSL gratuït
Comissions de transacció2,0%
Assistència 24/7
Botiga online
Emmagatzematge20 GB
Ample de bandail·limitatil·limitat

Mirem allò que la majoria de vosaltres voldreu saber (justificadament) primer: quins són els preus i què obteniu per aquests preus?

Shopify té, bàsicament, tres nivells, a partir de 29 dòlars amb Shopify bàsic i fins a 299 dòlars amb Advanced Shopify.

fixació de preusA més d’aquests, Shopify té altres dos plans: Shopify Plus és per a solucions de qualitat empresarial i Shopify Lite (que no és realment un creador de botigues, sinó una petita botiga adjunta a Facebook). Em centraré en els tres nivells mostrats anteriorment.

Pel que fa a les funcions, bàsicament obté tots els elements bàsics des del nivell d’entrada cap amunt. Inclosos des del primer nivell en endavant: una botiga (que significa també un creador de llocs web i una eina de blog), a més de productes il·limitats, codis de descompte, certificat SSL inclòs, descomptes d’enviament de Shopify, seguretat de pagament, etiquetes d’enviament, etc..

Totes són força estàndard / sòlides, però és que Shopify inclou una recuperació del carretó abandonat per al primer nivell. Essencialment, us permetrà contactar fàcilment amb els clients si deixaren la botiga amb alguna cosa al vostre carret.

A mesura que augmenteu els nivells més alts, obteniu més comptes de personal, targetes de regal, informes, preus cúbics de correu de prioritat USPS (que basen els preus en les dimensions exteriors dels paquets en lloc del seu pes, possiblement estalvieu molts diners) i reduïu les taxes de transacció..

Wix també té tres nivells per al seu fabricant de negocis i de comerç electrònic.

pla wixDavant d’això, Wix és clarament molt més barat, amb els tres plans bàsicament a la escala del primer nivell de Shopify. Espera Què? Aquí no serà Wix el que serà el guanyador automàticament?

No exactament. Mirem què ofereix Wix. Tingueu en compte que els plans de comerç electrònic de Wix es troben bàsicament a la part superior de la seva eina de creació de llocs web existent, de manera que obteniu un creador de llocs molt ben dotat i una capacitat de botiga..

Aprofundir en totes les funcions pot trigar una estona, però per dir-ho breument, el compte Business Basic en endavant us ha de proporcionar gairebé tot el que necessiteu per tenir el control total de la vostra botiga.

Wix comença amb 20 GB d’emmagatzematge, que es pot ampliar a 50 GB al tercer nivell i un ample de banda il·limitat. Obteniu 5 hores de vídeo, probablement més que suficient, però també podeu eliminar aquest límit mitjançant les actualitzacions.

A part que obteniu algunes aplicacions de forma gratuïta, un domini gratuït durant un any (si voleu; també podeu connectar el vostre domini sense cap cost addicional), Google Analytics, a més de vals d’anuncis.

Comparar els dos és una mica difícil. Shopify té una mà clara i clara quan es tracta de necessitats comercials greus, basada només en els seus avantatges i descomptes d’enviament, a més dels seus informes avançats.

D’altra banda, Wix no té comissió del 100%, cosa que significa que no traurà diners de les vostres vendes. Això contrasta amb Shopify, que cobra un petit percentatge de les compres que realitzen els seus clients.

Shopify no cobra per la connexió d’un domini, si en teniu d’un de tercers, però cobra per registrar-ne un. Es pot dir que Wix us cobrarà per un domini registrat després del primer any, però almenys el primer any és gratuït. Aquests factors formen una mena d’equipatges de Shopify: despeses addicionals o despeses ocultes.

A més, els usuaris que no necessitin la rigorositat de Shopify apreciaran l’acceptació de Wix. Per exemple, els plans de comerç electrònic tenen una eina de recuperació del carretó abandonat i la possibilitat de donar cupons als clients. Aquesta darrera es pot instal·lar de forma gratuïta mitjançant una aplicació (tot i que la qualitat és discutible), mentre que haureu d’actualitzar el segon nivell de Shopify per instal·lar-lo.

Així, Wix proporciona moltes eines essencials de la botiga, directament o indirecta, a un preu molt més assequible.

El disseny també és molt important per a les botigues en línia.

Les dues empreses ofereixen una selecció de plantilles per triar i podeu canviar gairebé qualsevol cosa. Tot i això, Wix és una mica millor quan es tracta de personalitzacions, i Wix té centenars de temes més que Shopify.

shopify-temes

Shopify té una selecció decent de temes, però de vegades es poden sentir repetitius.

temes de wixTot i que Wix té més temes, només hi ha alguns tipus de temes de botiga per categoria de botiga. Això pot ser útil, però també pot ser estricte, perquè acabes amb poques opcions per categoria de botiga.

Shopify és similar, però els temes es combinen més. Per descomptat, això també planteja el problema de la repetició. Per sort, també podeu utilitzar altres plantilles a Wix i afegir manualment una funció de botiga. Això implica una mica de treball addicional per al vostre final, però res massa significatiu en el pla de fàcil construcció de llocs.

Si teniu en compte la resta de temes que no són de comerç electrònic, podeu acabar amb centenars d’opcions. Així, si bé els temes de Shopify no són dolents, diria que Wix guanya per molt temps només la seva elecció.

A part dels temes, tant Wix com Shopify tenen botigues d’aplicacions per si les funcions predeterminades no són suficients. Comparació de costos es fa difícil aquí i les coses depenen realment de les necessitats del vostre negoci.

Tot i que algunes aplicacions són gratuïtes o tenen preus baixos per al primer termini d’ús (generalment a l’any), es paguen moltes de desitjables i algunes poden sortir bastant cares. Per a empreses que s’ho poden permetre, les aplicacions poden perfeccionar els pocs defectes de la vostra botiga o afegir una capa addicional de confort als vostres clients.

Tanmateix, moltes empreses poden fer-ho bé amb eines fora de caixa a les dues plataformes. Diria que per a empreses que no importen les despeses addicionals, la botiga d’aplicacions de Shopify té una selecció d’aplicacions molt més pràctica i molt més pràctica.

botiga de botiguesD’altra banda, Wix té una selecció molt millor d’aplicacions gratuïtes.

mercat d'aplicacions wixL’únic problema de les aplicacions gratuïtes de Wix és que, tot i que, certament, n’hi ha moltes, no moltes d’elles són solucions d’alta qualitat. L’aplicació d’aplicacions de Shopify és més cara, però molt més pràctica, mentre que la botiga de Wix pot limitar-se a vegades a la moda.

Un darrer article que vull esmentar: Wix té una trucada anomenada Wix Answers, que bàsicament et permet crear sistemes d’atenció al client per als seus clients d’una manera molt senzilla. Podeu fer coses similars a través de la botiga d’aplicacions Shopify, però que Wix té un complement addicional de programari completament excel·lent.

En última instància, Wix i Shopify són difícils de comparar perquè mantenen diferències importants. Això també significa, per descomptat, que conserven diferents punts forts …

Crec que Wix és una opció millor per a aquelles persones amb necessitats de comerç electrònic més lleus. Shopify encara faria un treball excel·lent, però si només necessiteu configurar una botiga i tenir un volum de comandes relativament baix, Wix és una opció excel·lent.

Això es deu, en part, a que Shopify pot resultar més costós que el que val per a les empreses més petites que necessiten solucions de comerç electrònic, però no és extraordinàriament així. Les tarifes addicionals que Shopify adjunta a les compres, a més de les costoses aplicacions i el cost del registre d’un domini poden resultar una mica pesat.

Wix és relativament rendible en contraposició per als usuaris més petits. És gairebé similar a Shopify en termes de funcions i, d’alguna manera, permet als usuaris controlar encara més els aspectes del disseny de la seva botiga..

Un compte Wix podria proporcionar algunes de les funcions que es limiten a comptes de Shopify amb un nivell més alt, encara que és possible que hàgiu de passar per l’aplicació i no podran ser tan bons. A més, Wix té més plantilles.

D’altra banda, Shopify és una opció millor per a aquelles persones amb necessitats de comerç més pesades i per a aquells que preveuen fer molts enviaments (és a dir, aquells que no només venen productes digitals).

Shopify proporciona totes les eines que necessiteu per a la vostra botiga, a més de tenir molts avantatges fora de la caixa que faran que l’enviament sigui molt més factible. També és millor per escalar, cosa que justifica els grans salts de preus entre els nivells.

En resum, les coses estan força dividides. Wix pot ser més rendible per a aquelles persones amb necessitats de comerç electrònic més senzilles, mentre que Shopify és gairebé segur que s’adapta a negocis en línia de llarga durada. Per descomptat, hi ha més factors que entren en joc …

Facilitat d’ús

Què tan fàcil és utilitzar Shopify o Wix? Aquí és on els nostres dos competidors estan molt a prop.

Tingueu en compte que tant Shopify com Wix s’han comercialitzat molt com a fabricants de llocs i botigues fàcils d’utilitzar. La reducció de Shopify o Wix només a les assignacions d’emmagatzematge o els avantatges d’enviament pot reduir molt del que ha donat a aquests dos tan atractius.

Wix, per descomptat, és conegut sobretot per ser un creador de llocs web. Administrar la botiga és només una altra part de l’ús del creador de llocs web, que és sorprenentment excel·lent.

creador de llocs web wixPer exemple, afegir o gestionar un producte a la pàgina de la vostra botiga és tan senzill com anar a una barra lateral petita que conté elements / eines comunes i fer clic a l’eina de botiga.

tauler de wixWix també facilita la gestió dels vostres llocs i dels vostres comptes. De debò, les coses no podrien ser més intuïtives.

Shopify és diferent. Encara és intuïtiu i fàcil d’utilitzar a Shopify, però és menys cara: la interfície d’usuari no és tan cridanera ni animada (que a vegades és preferible). És tan fàcil d’utilitzar com Wix.

Una diferència important aquí: les eines de botiga de Shopify tenen un grau una mica més alt i la seva interfície d’usuari fa un millor treball per fer-les fàcils sense renunciar a la pràctica. La facilitat d’ús de Wix es manifesta principalment en aspectes de creació i disseny de llocs.

Si bé Wix encara té eines de gestió de botigues fàcils d’utilitzar (vegeu més amunt), són una mica menys robustes quan es tracta de detalls. Shopify és excel·lent per facilitar l’edició de determinats aspectes de la botiga sense renunciar a la capacitat de controlar els detalls.

A part d’aquests punts forts fàcils d’utilitzar, Wix i Shopify ofereixen solucions ràpides per a algunes coses bàsiques. Shopify, per exemple, ofereix tant consells (vegeu la secció següent per obtenir més informació sobre això) com un programari útil per facilitar la generació de fonaments bàsics de comerç electrònic.

shopify construir marcaWix, per la seva banda, ofereix un generador de llocs (així com un fabricant de logotip).

editor de wix

Tingueu en compte que això és diferent de l’edició d’una plantilla existent: si el creador de llocs web fàcil no era suficient, podeu obtenir un generat automàticament.

Tot i que això sona molt bé, és clar, a la pràctica, no és una solució tan gran. Si teniu una empresa en línia, probablement no tindreu en compte els llocs generats automàticament a Wix.

El programari de Shopify és una mica més pràctic en aquest sentit, però crec que s’aplica un principi similar: mentre que Shopify us pot ajudar a fer un logotip, potser ja en teniu. Un cop més, és agradable tenir-ne.

En resum, tant Shopify com Wix són de primera línia a l’hora de facilitar-ne l’ús, però presenten aquests punts forts en diferents àmbits. La facilitat d’ús de Wix resulta ideal per a l’experiència en la creació de llocs, perquè us dóna molt control sobre el disseny sense que les coses siguin poc amigables.

Tot i això, Wix sacrifica alguns detalls sobre les funcions de la botiga (com ara productes o comandes) que Shopify no fa. Shopify té una gran facilitat d’ús per gestionar les funcions de la botiga sense renunciar a detalls, però tampoc no permet fer tantes coses amb disseny com Wix.

En definitiva, ho anomenaré empat: només depèn del que prioritzeu aquí.

Atenció al client

Tant Shopify com Wix tenen una bona reputació per la seva facilitat d’ús. Tot i que això tendeix a significar la facilitat literal d’utilitzar el programari, la facilitat d’ús es superposa molt a l’assistència al client.

L’assistència al client és essencial. Tot i que les botigues Shopify i Wix són relativament fàcils d’utilitzar, un usuari experimentat o experimentat encara es pot retardar si no s’utilitza a les plataformes.

A més, mai em fa mal saber com podeu treure el màxim partit al vostre compte. En aquest cas, una assistència al client de qualitat és fonamental, fins i tot si un servei és fàcil d’utilitzar. Parlaré de dos tipus principals d’assistència al client: representants disponibles per a contacte i informació al lloc.

Wix pateix una mica quan es tracta d’opcions per contactar amb representants. Si utilitzeu un pla de comerç electrònic amb Wix, us podreu posar en contacte amb els representants per telèfon o per sistema de bitllets. No hi ha cap opció de xat en directe.

Tot i que pagueu pel compte Wix més car que pugueu i, per tant, tingueu assistència VIP, les línies telefòniques no són les 24 hores del dia.

Tot el que es té en compte, no és un problema important. No obstant això, esperar per telèfon pot ser una molèstia, a més de xat en viu és una manera excel·lent d’obtenir respostes ràpides mentre realitzes tasques múltiples en un ordinador. Res enorme, però certament lamentable.

Shopify ofereix els tres mètodes per contactar amb representants. Segons la meva experiència, el personal d’atenció al client de Shopify no ha servit per a res.

shopify-xerrarPer tenir un xat en directe sòlid, així com una bona assistència telefònica i de bitllet, els oferiria suggeriments de Shopify per ser millors a l’hora de contactar amb el personal. Wix no està malament —el suport telefònic i l’assistència d’entrades normalment són decents—, però Shopify només destaca.

A part de contactar directament amb l’assistència al client, Wix i Shopify ofereixen recursos informatius i educatius in situ.

De les dues coses, Shopify fa molt més. Shopify té tants recursos que és difícil fer-ne el seguiment de tots.

El més destacat entre els recursos de Shopify és el Centre d’ajuda i el fòrum de la comunitat. El Centre d’ajuda és una base de coneixement molt àmplia, ben organitzada i d’aspecte net. És tan fàcil navegar pel centre d’ajuda com cercar articles concrets.

centre d'ajuda de shopifyLes pàgines del fòrum de Shopify no són tant útils com el Centre d’ajuda, però segueixen sent força útils, especialment per a problemes més concrets. Una bona cosa sobre la mida de Shopify és que podeu trobar molts fòrums i consells sobre Shopify fins i tot fora del fòrum del seu lloc..

A part d’això, els altres recursos de Shopify inclouen guies i cursos més detallats per a negocis i comerços electrònics. Concretament, s’inclouen: un bloc, Shopify Academy, una sèrie d’ebooks educatius anomenats guies i un parell de podcasts.

Finalment, Shopify ofereix moltes eines: una enciclopèdia empresarial i Shopify Polaris (que té informació detallada sobre els estàndards de disseny de Shopify) són les més destacables, però també hi ha una pàgina completa d’altres eines.

explorar einesTot i que no puc dir que aquestes eines són essencials, la durada fins a la qual Shopify ha posat a disposició dels clients (i possibles clients) aquestes coses és molt impressionant i fa que el servei d’atenció al client de Shopify sigui un dels millors que he vist mai..

Els recursos d’atenció al client de Wix, a part dels representants, són generalment decents, però no es comparen amb els de Shopify.

Wix té un bloc propi que conté informació útil, però tingueu en compte que no és tan centrat en el comerç electrònic com Shopify, perquè Wix també ajuda les persones amb llocs de processament de no pagament..

El centre d’ajuda de Wix també és molt ampli, potser no tan bo com el de Shopify, però sens dubte una base de coneixement ben desenvolupada.

centre d’ajuda wixPer combinar tot, és difícil dir que Wix es compara realment amb Shopify en l’assistència al client. Un cop més, vull reiterar que Wix té un bon suport: la base de coneixement és realment sòlida i contactar amb representants per telèfon o per bitllet funciona força bé..

No obstant això, la gran quantitat de recursos, eines, una base de coneixement en profunditat i representants molt útils de Shopify li donen la victòria pel que fa a l’assistència al client..

Seguretat i fiabilitat

Per descomptat, tenim un darrer factor important que hem de cobrir i és un dels més importants. Especialment si teniu a terme un negoci en línia o algunes parts del vostre negoci estan en línia, teniu una bona seguretat i un bon rendiment sempre fonamental..

Es diu la veritat, Shopify i Wix no diuen ni una tona sobre la seva seguretat. Tots dos es desviaran de la seva forma per assenyalar que estan certificats adequadament per gestionar la informació de pagament (ambdós tenen el nivell més alt de compliment de PCI).

Shopify, de fet, té una pàgina sencera dedicada a mostrar la seva conformitat PCI.

shopci pciEl compliment dels PCI és bo, però també és una part bàsica de ser un programari de compra segura de la compra i no ho diu gaire.

Wix és encara pitjor a l’hora de descriure la seva pròpia seguretat.

protecció contra virus wixAquest article del Centre d’ajuda no diu res.

D’altra banda, Wix té un temps de funcionament bastant bo amb les meves mesures i un temps de resposta molt bo.

temps de funcionament del lloc de prova wixAixí, si bé és cert que realment hauríem de saber més sobre la seguretat de Wix, almenys el rendiment és bastant bo.

Shopify és essencialment el mateix en aquest àmbit: si bé cap empresa no diu molt als seus llocs web sobre els protocols de seguretat, compleixen els estàndards d’or de la indústria per a la seguretat i tenen un rendiment molt bo..

Tant Shopify com Wix he trobat serveis molt fiables, no només en el seu temps de resposta i en el seu temps de resposta, sinó en l’experiència del programari dia a dia. No he vist cap problema, ni tan sols cap de nota.

Si bé la falta de divulgació és lamentable, no vol dir que no sigui necessàriament que Wix i Shopify tinguin una mala seguretat: com a mínim, Shopify ha processat desenes de milions de milions en les transaccions sense gaire enrenou..

Pel que fa a la seguretat, diria que em sento una mica més còmode amb Shopify pel seu registre ben establert, però és probable que ambdues empreses estiguin bé. Pel que fa a la fiabilitat, ambdues empreses són estel·lars.

Conclusió: Què recomano?

Per descomptat, Wix i Shopify són molt similars i són diferents en àrees claus. Shopify és un nom extremadament ben establert al comerç electrònic i Wix és un nom molt ben consolidat a la creació de llocs web.

Wix és una mica més a prop aquí, intentant incorporar el programari de carret de compres en el seu programari de construcció de llocs existent, un esforç força natural; al capdavall, la construcció de botigues i la construcció de llocs es solapen molt..

Llavors, que és millor? Ha, només bromeja. Tots sabem que no és tan senzill. Anem a través dels punts claus.

Ambdós Shopify i Wix tenen un rendiment molt fiable, compleixen els criteris de la indústria de la confiança de comerç electrònic, però no exposen prou sobre les seves pràctiques de seguretat..

El servei d’atenció al client de Shopify és fenomenal, tot i que el de Wix també és força bo, però sembla pitjor en comparació amb el de Shopify.

Pel que fa a la facilitat d’ús, ambdues empreses tenen una fama de ser elegants i molt fàcils d’utilitzar. Aquestes reputacions es mantenen, però de maneres diferents.

Shopify facilita l’edició de certs aspectes de la vostra botiga sense renunciar a petits detalls ni a funcions addicionals. Les funcions de disseny de Shopify també són fàcils d’utilitzar, però no permeten tant control com el constructor de Wix.

Wix, per la seva banda, permet un enorme control de l’usuari sobre l’aparença del lloc sense complicar les coses. La diferència és que, mentre que podeu gestionar les funcions de la vostra botiga molt fàcilment, perdreu alguns dels detalls i el rigor que obtindreu amb Shopify..

Ara, per tenir en compte els preus i les principals característiques: Shopify és clarament molt més car. Els seus tres principals nivells de gran abast són els nivells de Wix: els tres plans de comerç electrònic de Wix són uns quants dòlars dins del rang del primer nivell de Shopify..

Els plans de Shopify poden dur a terme una forta elevació pesada, literalment, en forma de lliuraments. Un dels motius que Shopify és per a les empreses petites és que pot reduir els costos d’enviament i també estalviar temps, mitjançant etiquetes d’enviament, descomptes d’enviament i molt més. La botiga d’aplicacions de Shopify també és més seriosa (a més de cara).

D’altra banda, Wix ofereix la majoria de les característiques essencials del comerç electrònic per a preus molt assequibles. Podeu gestionar totes les comandes, productes, descomptes i cupons que necessiteu, tot per aproximadament el preu del pla d’entrada de Shopify, fins i tot si heu d’instal·lar algunes aplicacions gratuïtes per fer-ho..

A més, Wix no accepta les molestes comissions o comissions de transacció que fa Shopify, inclou un domini gratuït (durant un any), té moltes aplicacions gratuïtes i inclou centenars de temes per triar..

El principal problema és que perdreu una mica de detall: no us preocupeu, no és res greu, però no podreu conservar un CRM immensament detallat com podríeu fer-ho a Shopify, i no podreu escalar el vostre negoci tan bé com podeu fer amb Shopify.

En definitiva, sí, Shopify és més car, però per a les empreses que preveuen un munt d’enviament i / o que esperen la necessitat d’escalar, pot ser molt rendible.

Tot i això, Wix no serveix de res: és millor per a empreses que puguin enviar paquets però no a grans quantitats o per a qualsevol que vengui un producte en línia. Shopify pot ser bo també per a aquestes persones, però si aquestes persones no tenen necessitats estrictes del carretó de la compra i només necessiten el programari bàsic, Wix proporcionarà una manera més assequible de fer la feina..

Si encara et confon, no et preocupis. Shopify té una prova gratuïta de 14 dies amb la qual podreu jugar, i Wix us permetrà fer un compte gratuït que pugui utilitzar el creador de llocs web. Fins i tot podeu configurar una botiga totalment gratis, només no podreu publicar sota el vostre domini ni processar pagaments fins que no actualitzeu el vostre compte..

Què esperes, companys emprenedors? És hora d’arribar als negocis!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map