Wix vs WordPress: la nostra experiència fent un lloc a Wix i WordPress

Per això, s’ha arribat a això. No puc exagerar la popularitat de Wix i WordPress.com: tots dos són sistemes de gestió de continguts (CMS) extremadament populars.


El primer és conegut per ser un pioner important i la força en la construcció fàcil de llocs web. Aquest últim és conegut per ser el creador de llocs web exclusius per a molts blocs, encara que els llocs web “habituals” també l’utilitzen freqüentment.

Nota: tècnicament, hi ha dos tipus de WordPress. El primer és WordPress.org, que és un programari gratuït i de codi obert per a la gestió de continguts. L’ús de WordPress.org requereix més coses al vostre final, és a dir, allotjar-vos i obtenir un nom de domini de diferents parts.

El segon és WordPress.com: es tracta d’una versió comercial de WordPress que s’assembla molt, però funciona més com un CMS de pagament. WordPress.com és un servei únic, per la qual cosa pagar per incloure allotjament i noms de domini (com Wix).

En aquesta revisió, parlaré de WordPress.com i m’hi referiré igual que WordPress.

En qualsevol cas, aquests dos realment són gegants. Wix afirma haver tingut 110 milions d’usuaris el 2017. Es diu que WordPress sovint alimenta el 32% dels llocs web a Internet (és a dir, tant WordPress.com com WordPress.org), però les xifres de WordPress.com són especialment difícils de trobar. Una estimació és que 37 milions de llocs utilitzen WordPress.com.

Llavors, quin és millor? En quina confiança amb la creació del vostre lloc web? Tant Wix com WordPress tenen versions gratuïtes, cosa que fa que la selecció sigui encara més complicada.

Totes dues són fàcils d’utilitzar. Tots dos, òbviament, han beneficiat molts milions d’usuaris. Com pot algú pesar aquests dos grans de construcció de llocs l’un contra l’altre?

Bé, seguiu llegint. Perquè només ho faré.

Preu

El nostre primer punt de preocupació: el preu. Què costen els productes respectius de WordPress i Wix? La resposta té molt a veure amb la seva enorme popularitat.

Wix i WordPress són coneguts per tenir un model “freemium”: podeu obtenir un compte gratuït i utilitzar algunes de les eines, però hauríeu de pagar per actualitzar i obtenir el real (nom de domini, eines de SEO, etc. ).

L’estructura de preus de Wix és una mica més complexa que la de WordPress, per tant, abordem-ho primer. Si voleu tenir un compte complet amb Wix, podeu obtenir plans de llocs web premium o plans comercials i de comerç electrònic premium.

El pla de prima més bàsic és de 5 dòlars al mes i, bàsicament, us permet connectar un domini: és l’actualització més petita d’un compte gratuït. Combo, el segon nivell, és d’11 dòlars al mes i Unlimited és el tercer nivell a 14 dòlars. El quart nivell, VIP, és de 29 dòlars al mes.

plans premium wix

Els plans de comerç electrònic premium tenen tres nivells, no quatre: Business Basic a 20 dòlars al mes, Business Unlimited a 25 dòlars i Business VIP a 35 dòlars. Els nivells més alts augmenten l’emmagatzematge, tenen una amplada de banda il·limitada i disposen de més eines de màrqueting o altres bonificacions.

I WordPress? WordPress té tres plans de pagament i un de gratuït. El primer pla de pagament, Personal, comença a partir de 4 dòlars al mes. El premium, el segon nivell, és de 8 dòlars, i el negoci arriba a 25 dòlars. Es tracta de l’estructura de preus de WordPress.

Plans de WordPress

Per dir-ho de forma succinta, Wix i WordPress tenen plans de preus molt propers. Ambdós tenen versions gratuïtes, els seus primers plans pagats són un dòlar i els darrers nivells es troben a uns pocs dòlars.

Si s’aconsegueix aquest preu tan aviat, no es pot descriure realment una plataforma com més barata que una altra només en etiquetes de preu; per això, haurem d’entrar en funcions.

Característiques

Tal com és, fins ara, ambdues plataformes tenen un preu molt estret i són molt populars. Per obtenir ajuda per distingir-les més, anem a les funcions que ofereixen.

Començaré amb WordPress. El pla gratuït de WordPress inclou les funcions “Jetpack Essential”, que són les eines més bàsiques de manteniment del lloc, com ara l’activitat al vostre lloc, visitants, etc., alguns temes gratuïts i personalització bàsica. Tots els plans posteriors inclouen el Jetpack Essentials.

Els plans gratuïts també aconsegueixen 3 GB d’espai d’emmagatzematge, no tenen dominis propis i tenen publicitat de WordPress.com. Podeu suprimir-les actualitzant a un pla de pagament.

Funcions de WordPress.com

El primer pla real / de nivell real, personal, és molt similar. Tanmateix, arriba amb suport de correu electrònic i xat en directe, 6 GB d’espai d’emmagatzematge, l’eliminació d’anuncis i un nom de domini personalitzat.

Premium i Business, els dos últims nivells (a 8 dòlars i 25 dòlars respectivament) fan canvis més significatius a les funcions.

Els usuaris tenen accés a tots els temes premium, obtenen una personalització de disseny més avançada, més espai d’emmagatzematge i algunes eines de comerç electrònic (com la monetització del lloc, el processament de pagaments senzill).

Crec que per a blocaires senzills, WordPress és fantàstic, i és per això que és tan popular entre els blocaires. El seu paquet gratuït és bastant generós i el primer nivell està bé. Tanmateix, crec que haurien de disposar de més eines o plantilles de personalització disponibles per als clients que paguen el nivell d’entrada..

A més, em sembla una mica limitar l’emmagatzematge a només 13 GB per a comptes Premium. El fet que només pugueu eliminar la marca de WordPress, instal·lar plugins o utilitzar eines de SEO actualitzant-vos al nivell més elevat també és una mica injust per a mi.

El compte gratuït de Wix és similar al de WordPress, ja que és principalment el principal creador de llocs web amb el subdomini de l’empresa.

El primer nivell de pagament, Connect Domain, us permet afegir el vostre propi nom de domini i permet 1 GB d’ample de banda i 500 MB d’emmagatzematge..

Combo, el segon nivell, duplica la quantitat d’amplada de banda i augmenta l’emmagatzematge fins a 3 GB. També elimina els anuncis, com el personal a WordPress.

Les funcions de Wix es comparen amb WordPress

Unlimited i VIP són els dos últims nivells dels plans del lloc web premium de Wix, i augmenten principalment l’import de l’ample de banda il·limitat, augmenten l’emmagatzematge (fins a 10 GB i 20 GB), augmenten el temps de vídeo que es pot carregar i milloren l’assistència al client i les capacitats de correu electrònic. (incloses campanyes de màrqueting per correu electrònic).

Els comptes premium empresarials i de comerç electrònic a Wix tenen una amplada de banda il·limitada, analítica de Google, processament de pagaments, dominis gratuïts per al primer any, vals d’anuncis, fins i tot millors capacitats de correu electrònic i més emmagatzematge (20-50 GB).

No cal dir que si penso que WordPress està sent una mica feixuc amb el seu emmagatzematge, les assignacions, crec que Wix ho és encara més. He de donar un descans a aquests dos perquè són principalment creadors de llocs web i sistemes de gestió de contingut, i no centrats tant en el propi hosting.

Amb WordPress, es pot suposar que els usuaris normalment afegirien contingut regularment, especialment els bloggers. Pot ser que aquest no sigui tant el cas de Wix, per la qual cosa potser es justifiquen les diferències d’emmagatzematge en aquest sentit.

Les assignacions d’emmagatzematge i amplada de banda a part, crec que WordPress és millor per als seus plans de primer nivell i gratuïts.

Tot i que WordPress pot ser aproximadament millor per als primers nivells i gratuïts, Wix té molt millors capacitats de disseny i personalització de llocs i de dissenys / personalitzacions en aquests nivells..

Wix també ho incorpora amb els nivells restants, i també és bo tenir més opcions per triar. Els que tinguin interessos en comerç electrònic en particular trobaran punts forts amb Wix.

Diria que basant-se només en funcions, WordPress és millor per als bloggers en general (això probablement és evident). Wix, però, és millor per crear la majoria d’altres llocs web, inclosos els petits i els personals. A propòsits de comerç electrònic, Wix s’emporta les mans.

Facilitat d’ús

La popularitat massiva de WordPress i Wix és una bona opció a com són de fàcils d’utilitzar. Si no ho sabeu, probablement ho heu endevinat: són molt fàcils d’utilitzar.

Més que això, la facilitat d’ús forma part de les seves identitats. Així, quin guanya?

Per ser franc, no ho puc comparar realment. Totes dues són increïblement fàcils d’utilitzar: les úniques diferències són els seus dissenys i interfícies d’interès, que podrien apel·lar als usuaris de manera diferent.

Puc dir que Wix és més fàcil per a la creació general de llocs, mentre que WordPress és més fàcil per als blogs. Evident, no? No m’equivoqui Si el busqueu, podeu fer un bloc amb Wix sense gaire problemes. I WordPress té eines de creació de llocs molt fàcils.

tauler de wix

Tot i això, Wix us permetrà tenir molt més mans amb el vostre lloc web abans del joc (és a dir, amb nivells inferiors) sense cap problema. Treballeu amb més plantilles i moltes més opcions d’edició, fins i tot des del compte gratuït, i no deixa de ser tan fàcil d’utilitzar com WordPress, si no és més..

Plantilles de wix

En canvi, WordPress us pressiona que feu la vostra primera publicació des del moment que configureu el vostre compte.

Visió general del tauler de WordPress

No és gens dolent, però la facilitat d’ús revela els punts forts respectius d’aquestes dues plataformes.

En general, només diré que és igualtat: tant Wix com WordPress són exemples excel·lents de com hauria de semblar la facilitat d’ús en les solucions en línia..

Atenció al client

Si són fàcilment fàcils d’utilitzar, probablement no calgui gaire la atenció al client … només broma! És una mica certa, però sempre és important l’assistència al client. Aquests dos mantenen la seva competència estreta?

sí.

En primer lloc, els representants d’ambdues plataformes són molt sòlids, tot i que les vostres opcions per contactar amb elles difereixen una mica. WordPress no té cap suport telefònic, però disposa de suport de xat i correu electrònic en directe per a tots els nivells de pagament.

En canvi, Wix només ofereix suport telefònic i suport de bitllets i no té cap opció de xat en directe. Això és una mica lamentable, però, al final, tant WordPress com Wix cobreixen dues de les tres opcions principals, de manera que només depèn de quina preferiu.

Diré, però, que tant el xat en directe, la recepció de bitllets / correu electrònic com el suport telefònic han estat força bons tant amb WordPress com amb Wix. Crec que els representants de Wix han estat una mica més útils, però no estic segur de quant hauria d’atribuir-ho a l’atzar o al propi Wix.

Pel que fa a informació local, Wix i WordPress funcionen bé, per diferents motius.

Totes dues tenen una bona col·lecció d’articles informatius, però al meu parer, el Centre d’ajuda de Wix està molt millor organitzat i conté millor contingut.

Centre d’ajuda de Wix

La pàgina d’assistència de WordPress continua essent útil, però no tan robusta com el Centre d’ajuda de Wix.

Pàgina de suport de WordPress

On WordPress excel·leix és la seva increïble comunitat en línia. Degut a la seva popularitat massiva, tant WordPress.com com WordPress.org tenen probablement els fòrums més útils i les pàgines de resposta a Internet. Per descomptat, hi ha el fòrum oficial de WordPress, però només hi ha una fracció de les coses en línia.

Es pot trobar molt de suport extraoficialment en diversos llocs. Un Google ràpid il·lustrarà bé el punt. Wix també té una comunitat en línia vibrant —una de les millors i més grans del món SaaS—, però la immensitat de la comunitat de WordPress és difícil de competir.

En definitiva, diria que tant Wix com WordPress tenen molt bons representants d’atenció al client, però Wix podria prendre una mica de lideratge.

Per a informació en línia, Wix té una millor documentació i suport oficial, però WordPress té una comunitat en línia més gran i útil que Wix. Per dir-ho en termes generals, tots dos tenen una gran atenció al client.

Seguretat i fiabilitat

Des dels preus fins a l’assistència al client, Wix i WordPress no deixaran de banda la seva competència estreta. Sembla decidit a excel·lir, i la seguretat i la fiabilitat són alguns dels millors exemples.

Wix no parla gaire sobre la seva seguretat al seu lloc web, cosa que és lamentable, però no és infreqüent amb algunes empreses. Segons la meva experiència, la seguretat de Wix ha estat bé.

WordPress nombrà algunes de les seves mesures de seguretat: el xifrat de manera predeterminada per a tots els llocs, tallafocs, mesures d’atac de DDoS, còpies de seguretat regulars de dades i similars. També podeu descarregar les vostres dades de WordPress a qualsevol nivell del compte, una mena de còpia de seguretat manual.

Què passa amb el rendiment regular de Wix i WordPress? Com és el seu temps de funcionament? Hem provat tant aquesta mesura sòlida de rendiment com de seguretat del servidor.

Temps de funcionament del lloc de proves de wix

Podeu veure l’última hora de funcionament del nostre lloc Wix aquí

Com veieu, tant el nostre temps de funcionament com el temps de resposta amb Wix ha estat molt bo.

Temps de funcionament del lloc WordPress

Podeu veure l’última hora de funcionament del nostre lloc web de WordPress aquí.

I, com veieu, el temps de resposta i de resposta amb WordPress també ha estat excel·lent, potser una mica més.

Estic dubtant a declarar WordPress com a vencedor. Tant WordPress com Wix han tingut tres mesos de funcionament perfectes. Si bé Wix ha tingut un mes amb pocs minuts de temps mort, també hem estat provant formalment Wix un mes més.

Tampoc crec que una diferència de 100ms sigui tan destacable: és quan la diferència és entre els centenars que prenc nota.

En general, tant Wix com WordPress tenen un temps de funcionament i respostes excel·lents en les nostres mesures, millor que la majoria de llocs web d’allotjament que hem provat, cosa sorprenent.

Diria que WordPress condueix lleugerament a la seguretat i la fiabilitat, però que, en general, Wix i WordPress són molt segurs i funcionen molt bé.

Conclusió

Tot i que només heu estat escarnint, probablement enteneu com són els models de WordPress i Wix més importants en els models de creació de llocs i freemium. Anem a superar els grans punts …

Wix i WordPress tenen un preu molt estret. Quan algú té en compte les funcions, WordPress pot ser millor per al pla gratuït i per primer pla. En general, WordPress és millor per a bloggers casuals, sorprenentment.

Tot i això, Wix és molt millor per a qualsevol persona interessada a guanyar diners amb el seu lloc, amb més plans i eines de comerç electrònic per triar. Wix també és millor per al disseny general de llocs, de manera que aquells que vulguin fer un bloc però estan molt invertits en el disseny poden trobar una millor opció a Wix.

Pel que fa a la facilitat d’ús, tots dos són igualment fàcils d’utilitzar: Wix és més impressionant per la facilitat de crear i personalitzar pàgines, i WordPress és més fàcil per a qualsevol que vulgui començar a blocar de seguida sense cap pas..

Quan es tracta d’atenció al client, les coses estan a prop, però són més matisades. Wix i WordPress tenen representants sòlids disponibles, almenys segons la meva experiència. WordPress té una comunitat en línia millor, fins i tot fora dels recursos oficials del lloc, però Wix té una documentació i recursos oficials molt millors.

Finalment, pel que fa a seguretat i fiabilitat, no deixa de ser igualat. WordPress pot tenir millors temps de resposta, però amb un marge prim i, al meu parer, el jurat encara està fora de les comparacions de temps de sortida.

La bona notícia és que tots dos tenen millors temps de resposta i temps de resposta que la majoria de les grans empreses d’allotjament en les nostres proves.

En definitiva, recomanaria WordPress a aquells interessats en blogues puntuals, personals o d’altra manera.

Recomanaria a Wix bàsicament a tots els altres: aquells que vulguin qualsevol altre tipus de lloc, aquells que vulguin blocs altament personalitzables i ben dissenyats i qualsevol que desitgi guanyar diners amb el seu lloc..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map