000WebHost Review: Kebaikan & Keburukan saya menggunakan 000Webhost

000WebHost Review: Kebaikan & Keburukan saya menggunakan 000Webhost

000WebHost Review: Kebaikan & Keburukan saya menggunakan 000Webhost

Tinjauan 000WebHost ini disemak dan dikemas kini pada 10 Jun 2019.


Mendapatkan hos percuma selalu menjadi tawaran menarik, terutamanya apabila anda kehabisan anggaran. Sekiranya anda telah mencari hosting percuma maka anda akan menyedari bahawa pilihan untuk hosting terkenal dan percuma agak terhad.

Di sini saya akan bercakap mengenai satu pilihan hosting terkenal seperti yang terkenal dengan perkhidmatan hosting percuma. Ini tidak lain adalah 000webhost.

000webhost adalah sebahagian daripada Hostinger. Dengan 000webhost anda dapat memanfaatkan perkhidmatan percuma seumur hidup, alasan untuk menjadikannya lebih unik.

Alternatif yang lebih serius untuk 000Webhost ›

Menjadi perkhidmatan hosting sepenuhnya percuma, 000webhost tidak mempunyai beberapa batasan, namun, ia memberikan serangkaian faedah yang mungkin tidak anda harapkan dalam hosting percuma.

Oleh itu, setelah sampai ke titik inti, 000webhost mempunyai beberapa kebaikan dan keburukan yang akan saya bincangkan dengan lebih terperinci melalui tinjauan saya.

Teruskan dan nikmati membaca lebih kurang 000webhost!!

Kelebihan 000webhost:

000webhost memang memberikan pelbagai faedah. Anda boleh membuat laman web yang berfungsi sepenuhnya dengan mudah. Sebelum saya bercakap mengenai perkara lain, izinkan saya memberikan lebih banyak butiran mengenai waktu operasi mereka, yang merupakan salah satu parameter yang paling penting.

Waktu dan Prestasi:

Apa yang lebih baik daripada memilih platform hosting yang sesuai dengan poket anda dan juga menyediakan waktu operasi yang cukup baik?

Ya, anda dapat menebaknya dengan betul, 000webhost memberikan metrik waktu operasi yang baik. Ia menjamin 99% uptime yang dalam beberapa kes mencapai 99.9% uptime.

Waktu operasinya mungkin bukan yang terbaik di industri ini, namun sangat sedikit perkhidmatan hosting percuma yang mempunyai waktu operasi yang konsisten.

Jaminan masa kerja mereka menambah kredibiliti terhadap perkhidmatan mereka dan memberi jaminan kepada pengguna yang ragu-ragu untuk mencuba hosting percuma.

Saya telah menggunakan 000webhost untuk beberapa waktu dan telah mengawasi waktu operasi mereka. Berikut adalah waktu operasi terkini mereka.

Kajian 000webhost

Sejauh ini, bagus, 000webhost memberikan metrik waktu dan prestasi yang menarik.

Keselamatan dan Kebolehpercayaan:

Melangkah lebih jauh, mari kita periksa seberapa baik keselamatan menggunakan 000webhost. 000webhost mempunyai bahagian peretasan dan masalah keselamatan beberapa tahun yang lalu.

Walau bagaimanapun, 000webhost telah mengatasi masalah ini dan telah memasukkan ciri keselamatan mandat walaupun untuk hosting percuma mereka.

000webhost menggunakan firewall canggih dan menggabungkan perlindungan DDoS. Ini memberikan kemas kini berkala dan mempunyai pemantauan berterusan.

Keselamatan

Ia menyokong sandaran segera untuk memastikan data anda sentiasa ada sandaran. Walaupun tidak mempunyai terlalu banyak ciri keselamatan di luar kotak, sokongan keselamatannya masih cukup baik.

Ciri-ciri:

Secara umumnya, kebanyakan pengguna mungkin tidak mengharapkan perkhidmatan hosting percuma mempunyai terlalu banyak ciri. Bertentangan dengan anggapan ini, 000webhost mempunyai senarai ciri yang bagus.

Ia menyokong PHP dan MySQL dengan cPanelnya. Anda mendapat pembina laman web percuma. 000webhost menyokong Curl, Zend, XML, fopen (), soket PHP, GD2, pemuat Ioncube, .htaccess dan pelbagai ciri PHP lain.

000webhost menyediakan pengguna dengan pemasang automatik satu klik yang dapat digunakan untuk memasang aplikasi lain seperti WordPress, Drupal, dan sekitar 50 skrip lain.

Dengan hosting percuma, anda mendapat lebar jalur 10 GB, ruang Disk 1 GB, hosting nama domain percuma, cPanel percuma, pembina laman web percuma, 2 laman web, pemasang automatik WordPress dan pengaktifan akaun segera tanpa kos tambahan.

000webhost hosting percuma

CPanel-nya menyediakan lebih dari 100 templat percuma, sokongan berbilang bahasa, perlindungan HotLink, IP Deny Manager, Direktori yang Dilindungi Kata Laluan, untuk beberapa nama.

Kemudahan Penggunaan:

Perkhidmatan hosting percuma pasti menarik banyak perhatian. Setelah mengatakan ini, kerana ini akan diakses oleh banyak pengguna, adalah penting bahawa perkhidmatan hosting mudah digunakan.

Nah, 000webhost menjadikan semuanya sangat mudah.

Pilihan yang ada digambarkan dengan baik dan diasingkan, jadi anda tidak akan menghabiskan masa untuk mencari tahu bagaimana keadaan berfungsi.

kemudahan penggunaan 000webhost

Pengurus failnya mudah dan anda boleh memuat naik fail dengan cepat.

pengurus fail 000webhost

Menguruskan Pangkalan Data anda adalah mudah dan anda boleh menambah / menghapus pangkalan data dengan cepat. Pilihannya cukup jelas dan anda mungkin tidak memerlukan bantuan pakar untuk menguruskan pangkalan data.

menguruskan pangkalan data

Dengan 000webhost anda boleh membuat sehingga 5 e-mel penghantar. Sekarang, ini lagi mudah digunakan.

menguruskan e-mel

Menguruskan laman web yang lengkap dapat dilakukan dengan menggunakan pilihan tetapan yang tersedia.

tetapan '

Jadi keseluruhan 000webhost sangat mudah digunakan dan sangat sesuai untuk pengguna pemula.

Sokongan pengguna:

Cara termudah untuk menghubungi 000webhost untuk sebarang bantuan adalah melalui forum mereka. Ia mempunyai asas pengetahuan dan menyokong FAQ.

Melalui laman web, anda akan menemui banyak tutorial lain berdasarkan pelbagai topik. Ia juga mempunyai bahagian blog.

000webhost diikat dengan rakan belajar lain BitDegree yang merupakan cara lain untuk anda mengetahui lebih lanjut mengenai hosting.

000webhost tidak menyokong sembang langsung. Walau bagaimanapun, rancangan premium ini memberikan sokongan pelanggan premium.

Pembina laman web:

Berita baik di sini adalah, dengan hosting percuma anda juga dapat memanfaatkan pembina laman web percuma. Walaupun beberapa platform pelayan hosting berbayar lain mengenakan bayaran untuk pengguna laman web, 000webhost menyimpan ini percuma.

Anda boleh membina laman web dari awal atau memuat naik laman web yang ada. Pembina laman web juga menyokong pembinaan laman web WordPress.

Anda memerlukan kepakaran pengkodan sifar untuk mula menggunakan pembina laman web mereka. Anda mendapat akses ke rangkaian templat berdasarkan keperluan domain yang berbeza.

pembina laman web

Ia mempunyai koleksi templat 198 yang baik dan jumlah templat yang sangat baik, terutamanya jika anda menggunakan hosting percuma.

Mengedit mana-mana bahagian dalam halaman dan penyesuaian adalah mudah. Pilihan yang ada jelas dan jelas.

templat

Ia responsif pelbagai dimensi, menyokong pelbagai peta, sokongan e-dagang yang baik dan memberikan sokongan berbilang bahasa. Semua ini digabungkan dengan sokongan media sosial yang baik yang merangkumi platform media sosial yang popular seperti Instagram, Facebook Twitter, dan banyak lagi yang lain.

Pelan lain:

000webhost mempunyai banyak yang ditawarkan, sesuatu yang sangat sedikit disediakan oleh platform hosting. Di samping itu, hosting percuma bukan satu-satunya pilihan yang ada.

000webhost menawarkan lebih banyak dengan rancangan Hostinger premiumnya. 000webhost adalah sebahagian daripada Hostinger. Pelan lain yang ada adalah Single dan Premium.

Kedua-dua rancangan ini menawarkan percubaan bebas risiko selama 30 hari. Pelan Single bermula pada $ 0.80 / bulan dan diperbaharui pada $ 7.99 / bulan. Sementara rancangan Premium bermula pada $ 2.15 / bulan dan diperbaharui pada $ 11.95 / bulan.

Pelan 000webhost

Pelan premium memberikan sokongan pelanggan 24/7/365. Anda mendapat lebih banyak lebar jalur, ruang, akaun e-mel, pangkalan data dan sumber pelayan.

Sijil SSL, sandaran harian, dan perlindungan CloudFlare boleh dibeli dengan harga yang berasingan.

Kekurangan 000webhost:

000webhost memang menyediakan perkhidmatan hosting yang kukuh dan menjanjikan. Walau bagaimanapun, seperti setiap platform lain, 000webhost hadir dengan beberapa kekurangan.
Jadi, adakah ini penyekat yang serius?

Teruskan membaca untuk memahami apa yang boleh menjadi kelemahan semasa menggunakan 000webhost.

Pembinaan laman web yang sederhana: Jadi, adakah saya menyebut 000webhost mempunyai pembina laman web yang sangat mudah digunakan? Baiklah, itu benar!!

Ini adalah tempat yang baik untuk membuat laman web yang mudah. Namun, tunggu, sekiranya anda memerlukan laman web yang menarik secara visual dan sangat kreatif, maka ini boleh mencabar dengan 000webhost.

Bukan bahawa 000webhost tidak dapat membuat laman web kaya UI. Tetapi ini mempunyai had yang tersendiri. Ia mempunyai sokongan pembuatan laman web yang sangat minimalis dan kaya grafik.

Sekatan: Percuma dan ya, 000webhost juga mempunyai batasan dan batasan tersendiri. Jadi pada dasarnya, sama ada lebar jalur atau sokongan pelanggan atau penggunaan CPU, anda tidak akan dapat menikmati keistimewaan yang serupa dengan pelanggan premium.

Nah, ini tidak semestinya menjadi keburukan untuk 000webhost.

Walau bagaimanapun, sebagai pengguna, seseorang perlu menyedari apakah sekatan semasa anda menggunakan 000webhost.

Keselamatan: Sekarang ini muncul di sini bersama dengan pro 000webhost. Keselamatan adalah sesuatu yang dijaga oleh 000webhost.

Setelah mengatakan ini, satu perkara yang perlu diketengahkan adalah hakikat bahawa sebagai perkhidmatan hosting percuma 000webhost akan lebih terdedah kepada ancaman keselamatan kerana sebilangan besar pengguna menggunakannya.

Walaupun 000webhost menyediakan ciri keselamatan asas yang penting, ia juga menyebutnya melalui laman webnya.

000webhost selamat

Oleh itu, ini tidak secara pasti menentukan bahawa anda selamat sepenuhnya.

KESIMPULAN:

000webhost menyediakan sebahagian besar perkhidmatan penting dan menyediakan lebih banyak daripada apa yang ditawarkan oleh penyedia hosting percuma yang lain.

Ia menyediakan perkhidmatan hosting yang besar dan mudah digunakan. Ini adalah pilihan yang sesuai untuk pelajar dan peminat teknologi yang berusaha meneroka platform hosting.

Ini percuma seumur hidup dan tidak mempunyai kos tersembunyi lain yang sekali lagi merupakan kelebihan.

Oleh itu, jika anda mencari perniagaan serius dengan banyak ciri, keselamatan, sokongan pelanggan, maka ini mungkin bukan pilihan yang tepat.

Untuk itu, anda mesti melihat Hostinger.

Dan sekiranya anda pernah memutuskan untuk mencuba Hostinger, pastikan anda melihat panduan kami untuk mendapatkan diskaun 15% untuk pakej hosting mereka:

Dapatkan Diskaun 15% di Hostinger

Walau bagaimanapun, jika anda memulakan laman web baru dan mempunyai bajet yang rendah, 000webhost adalah banyak pilihan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector