10 “Pembangun Laman Web” Terbaik untuk Mac (No. # 1 Hebat)

10 “Pembangun Laman Web” Terbaik untuk Mac (No. # 1 Hebat)

10 “Pembangun Laman Web” Terbaik untuk Mac (No. # 1 Hebat)

MacOS adalah sistem Operasi kedua yang paling banyak digunakan berikutan Microsoft Windows. Ini pertama kali dilancarkan pada tahun 2001 oleh Apple Inc. Selama bertahun-tahun, MacOS telah diperbaiki dan beberapa kemas kini telah dilancarkan.


Pengguna MacOS, bagaimanapun, akan bersetuju bahawa membuat antara muka pengguna di luar kotak akan menjadi tugas yang mencabar di MacOS. Oleh itu, jika anda bergantung sepenuhnya pada MacOS untuk membuat laman web anda, maka anda mungkin perlu memikirkan semula.

MacOS memang menyokong pembinaan laman web asas, namun, ketika kita berbicara mengenai laman web peringkat perusahaan berskala besar, ini memerlukan sesuatu yang tambahan.

MacOS dengan semua UI, reka bentuk dan keselamatan mewahnya jauh dari platform yang sempurna untuk membina laman web.

Ya, saya bercakap mengenai pembangun laman web. Pembangun laman web membantu anda membuat laman web yang menarik secara visual dengan lancar.

Namun, tahukah anda ada pembangun laman web khusus untuk MacOS juga?

Dengan pembangun laman web sedemikian untuk MacOS, anda boleh berehat dan membuat laman web yang hebat.

Dengan banyak penyelidikan yang dibuat mengenai pembangun laman web untuk MacOS, saya telah menemui 10 pembina laman web teratas untuk MacOS. Di sini saya akan mempamerkan setiap pilihan ini dengan terperinci.

pil hosting10 pembina laman web teratas untuk MacOS

 1. Aliran Web (Kegemaran Saya)
 2. GoCentral
 3. Mobirise
 4. uCraft
 5. Realmac
 6. Jimdo
 7. Berkilau
 8. Pokok nanas
 9. Blocsapp
 10. EverWeb

1. Aliran Web (Kegemaran Saya)

Sepanduk Aliran Web

Aliran Web adalah pembina laman web yang kuat. Sekiranya anda pengguna MacOS dan mencari untuk membuat laman web yang kompleks, maka Webflow memang memberi anda senarai ciri yang bagus.

Aliran Web juga menawarkan rancangan percuma. Pelan percuma menyediakan ciri asas. Aliran Web menyediakan persekitaran pementasan di mana anda dapat memeriksa perubahan anda terlebih dahulu sebelum ditayangkan.

Ciri-ciri:

Aliran Web dilengkapi dengan ciri dan pastinya bukan pembangun laman web drag and drop yang mudah. Melalui MacOS anda, dengan menggunakan pembangun laman web Webflow, anda boleh membuat laman web yang kaya dengan UI dan menarik secara visual.

Walaupun Webflow mempunyai reka bentuk yang responsif sepenuhnya, ia juga memberikan fleksibiliti untuk membenarkan pengeditan kod atau menulis kod semantik.

Aliran Web menyediakan ciri-ciri seperti efek menatal, animasi, dan menyediakan penyunting kuat yang dapat menyesuaikan setiap komponen laman web.

Ciri Aliran Web

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk membina kedai dalam talian, maka Webflow menggabungkan ciri-ciri kedai dalam talian dengan sangat baik.

Pelan dan Harga:

Dengan Webflow, anda dapat memanfaatkan rancangan percuma mereka sekiranya anda mencari ciri asas pembangunan laman web.

Pelan berbayar bermula dari $ 16 / bulan dan memberikan pelbagai ciri.

Rancangan Aliran Web

Pelan berbayar dirancang dengan sempurna untuk pembangunan e-dagang. Aliran Web menyokong lebih daripada 100 templat responsif dan menyediakan Font Google, fon tersuai anda sendiri, simbol yang boleh digunakan semula dan pelbagai ciri reka bentuk laman web lain.

Kelebihan Aliran Web:

 • Perancangan laman web MacOS yang kaya dengan ciri
 • Sokongan pelanggan yang baik
 • Sokongan e-dagang yang baik
 • Menyokong penyesuaian tahap kod asas

Kekurangan Aliran Web:

 • Untuk pemula, Webflow mempunyai keluk pembelajaran yang curam

Cubalah Aliran Web secara Percuma

2. GoCentral

Sepanduk GoCentral

GoCentral adalah pembangun laman web GoDaddy yang popular. Dengan asas pelanggan yang besar, tidak ada pemikiran kedua mengapa ini telah ditambahkan dalam senarai pembangun laman web ini untuk MacOS.

GoCentral serasi dengan pelbagai platform dan tidak mungkin GoDaddy akan melewatkan MacOS. Kesederhanaan membina laman web dengan GoCentral melegakan pengguna MacOS.

Ciri-ciri:

GoCentral menyediakan percubaan percuma selama 14 hari, jadi anda boleh mencuba ciri-cirinya untuk MacOS. Templat sepenuhnya responsif mudah alih dan akan berfungsi pada resolusi yang berbeza dari peranti Apple.

GoCentral mudah digunakan dan sama baiknya untuk laman web dan juga kedai dalam talian.

Ciri GoCentral

Memilih templat, tema, skema warna adalah masalah drag and drop. Anda boleh menyesuaikan laman web anda dalam beberapa klik.

Berdasarkan rancangan anda, anda juga dapat memanfaatkan faedah GoCentral lain seperti SEO, integrasi media sosial, pemasaran e-mel.

Sekiranya anda mencari ciri kedai dalam talian, maka GoCentral mempunyai pembayaran yang fleksibel, pengurusan laman web yang mudah, penghantaran yang dapat dikonfigurasi, diskaun, pengurusan inventori.

Secara keseluruhan, ia menyediakan semua ciri asas yang dapat dengan cepat membantu anda mengembangkan laman web sekiranya anda menggunakan MacOS.

Pelan dan Harga:

Walaupun GoCentral kelihatan menarik, seberapa baik harga pembangun laman web? Sebagai permulaan, GoCentral mempunyai 4 rancangan.

Pelan GoCentral

Pelan paling asas bermula dari $ 5.99 / bulan dan merangkumi hosting laman web dan SSL. Anda mempunyai rancangan akhir yang lebih tinggi yang menyediakan ciri canggih.

Sekiranya anda secara khusus ingin membina kedai dalam talian, maka anda boleh memilih pelan kedai dalam talian yang bermula pada $ 29,99 / bulan.

Kelebihan GoCentral:

 • Menyokong sekitar 300 tema dan templat
 • Menyediakan percubaan percuma
 • Sokongan pelanggan yang baik dengan asas pengetahuan terbina dalam
 • Mudah digunakan untuk merancang dan membina laman web

Kekurangan GoCentral:

 • Terlalu ciri asas dalam pembangun laman web
 • Pelan bangunan kedai dalam talian mahal

Cuba GoCentral secara percuma

3. Mobirise

Sepanduk Mobirise

Pembangun laman web Mobirise adalah penyelesaian perisian percuma yang dikembangkan oleh Mobirise. Pembangun seret dan lepas ini mudah digunakan.

Mobirise menyokong Windows, Android dan juga MacOS. Dengan usaha pengekodan sifar, Mobirise sangat mudah. Untuk menambahkan ciri, anda boleh membeli sambungan.

Ciri-ciri:

Ini adalah alat luar talian untuk membina laman web dan merupakan alat yang sempurna untuk pengguna yang tidak mempunyai kepakaran teknikal. Mobirise adalah percuma untuk kegunaan komersial.

Mobirise menawarkan gabungan lebih dari 1800 templat dan blok laman web. Ini mempunyai antara muka yang mudah digunakan dan menggabungkan teknik terkini untuk membina laman web.

Setiap blok dapat disesuaikan dan tidak memerlukan usaha pengekodan. Menambah slaid gambar, peta google, latar belakang video, borang hubungan, menukar tema warna sama mudah.

Ciri Mobirise

Mobirise menyediakan menu mudah alih, lebih dari 800 fon Google, ikon siap retina, butang kongsi, galeri gambar yang luas. Mobirise responsif sepenuhnya dan dapat membantu anda meningkatkan kedudukan anda.

Pelan dan Harga:

Sangat mengagumkan apabila Mobirise menyediakan begitu banyak ciri intuitif dengan usaha pengkodan sifar. Jadi, adakah Mobirise berharga mahal untuk menyediakan begitu banyak ciri?

Nah, berita baiknya adalah, anda boleh memanfaatkan sebahagian besar ini secara percuma. Sekiranya anda memerlukan tema yang lebih baik maka anda boleh mendapatkan premium dan memilih kit pembangun laman web dengan harga $ 149.

Rancangan Mobirise

Walau bagaimanapun, sekiranya anda merasa tidak memerlukan semua templat ini tetapi mencari niche tertentu, maka anda juga boleh memilih salah satu rancangan khusus mereka.

Anda boleh memilih salah satu AMP mereka (Accelerated Mobile Pages) dengan harga $ 39. Dengan harga yang berpatutan, ini adalah pilihan yang baik untuk MacOS.

Kelebihan Mobirise:

 • Ini adalah alat luar talian dan percuma
 • Mudah digunakan tanpa keperluan pengekodan
 • Pilihan yang kaya untuk templat dan blok
 • Sokongan yang baik untuk peluasan dan penyesuaian

Kekurangan Mobirise:

 • Hosting laman web anda dan nama domain tidak dikendalikan oleh Mobirise
 • Rendah sokongan pelanggan
 • Tidak sesuai untuk laman web e-dagang

4. uCraft

Sepanduk uCraft

uCraft adalah satu lagi pembina laman web percuma yang tersedia untuk MacOS. Ia juga menyediakan percubaan percuma selama 14 hari untuk rancangan premium lain.

uCraft adalah pembangun laman web yang mudah digunakan dan menyediakan beberapa ciri intuitif. Ini adalah salah satu kunci

sebab ia adalah pembina laman web yang sesuai untuk MacOS.

Ciri-ciri:

uCraft membolehkan anda menyambung ke domain yang ada secara percuma. Dengan rancangan percuma, anda dapat memanfaatkan ciri asas pembangun laman web.

Di sini anda boleh menyesuaikan elemen asas, membuat perubahan skema warna, sokongan SEO dan sokongan analisis Google.

uCraft mempunyai koleksi templat yang baik yang dapat digabungkan dalam MacOS dan tidak memerlukan usaha pengekodan. Ini sama baiknya untuk pembangunan e-dagang.

Ciri-ciri uCraft

uCraft menyediakan templat responsif mudah alih dan membantu anda mendapat kedudukan lebih baik berbanding Carian. Untuk menambah, uCraft mempunyai sokongan integrasi yang kuat untuk reka bentuk, analisis, pemasaran, dan ciri serupa.

Pelan dan Harga:

uCraft adalah salah satu pembangun laman web yang berpatutan untuk MacOS kerana rancangannya yang percuma. Pelan percuma memenuhi kemampuan membuat laman web asas.

Sekiranya anda memilih sebarang rancangan berbayar maka rancangan itu bermula pada $ 10 / bulan. Rancangannya disediakan secara berasingan untuk membina kedai dalam talian.

Pelan uCraft

Dengan rancangan berbayar disertakan domain khusus percuma.

Kelebihan uCraft:

 • Menyediakan pelan percuma asas
 • Terdapat ciri keselamatan terbina dalam
 • Mudah digunakan dan bermula
 • Menyediakan alat tambah untuk SEO, pemasaran

Kekurangan uCraft:

 • Templat lebih rendah, tetapi meningkat secara beransur-ansur
 • Tidak sesuai untuk reka bentuk laman web yang sangat kompleks

Cubalah Ucraft secara percuma

5. Realmac

Sepanduk Realmac

Realmac Rapid Weaver 8 adalah pembina laman web khusus untuk MacOS. Ini adalah alat yang kuat dan mudah digunakan untuk pembuatan laman web.

Dengan gabungan ciri yang sempurna, Realmac adalah pembangun laman web yang bagus untuk MacOS dengan gabungan reka bentuk UI yang baik.

Ciri-ciri:

Realmac memberikan reka bentuk laman web responsif mudah alih yang sempurna. Anda boleh membina hampir semua perkara melalui MacOS menggunakan ini tanpa pengekodan.

Realmac menyediakan koleksi tema yang baik bersama dengan tema pihak ketiga yang juga tersedia. Realmac merangkumi ciri seperti keserasian penyemak imbas, SEO, suntikan kod, navigasi automatik dan banyak lagi ciri berguna lain.

Ciri-ciri Realmac

Salah satu kelebihan Realmac ialah anda boleh bekerja di luar talian. Realmac adalah penyelesaian sempurna untuk membina laman web statik dan laman web berasaskan PHP.

Antaramuka Realmac

Ini serasi sepenuhnya dengan Mojave keluaran Apple terbaru. Penenun cepat menyediakan lebih daripada 1500 tambahan.

Pelan dan Harga:

Realmac memang menyediakan beberapa ciri intuitif dan khusus untuk peranti MacOS. Jadi, adakah ini bermaksud Realmac mahal?

Baiklah, agak mahal jika anda hanya menggunakan satu peranti.

Anda boleh memuat turun percubaan percuma mereka. Terdapat rancangan berasingan yang terdapat di sini. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar lesen yang ada untuk penenun Rapid.

Lesen boleh digunakan pada hingga 5 peranti Mac. Harganya sekitar $ 99.

Kelebihan Realmac:

 • Alat yang baik untuk pembinaan laman web di MacOS
 • Koleksi tema dan templat yang baik
 • Menyokong pelbagai add-on
 • Boleh bekerja di luar talian

Kekurangan Realmac:

 • Lesen itu mahal

Muat turun Realmac secara percuma

6. Jimdo

laman utama jimdo

Jimdo adalah pembangun laman web yang berfungsi dengan baik di macOS. Penyesuaian dan fleksibiliti yang hebat adalah cara untuk pergi.

Ciri-ciri halus Jimdo dengan tidak terlalu rumit menjadikannya sempurna untuk mencuba pembangun laman web untuk MacOS.

Pembangun laman web Jimdo adalah salah satu yang terbaik dalam jangkauan dan jangan membanjiri pengguna dengan terlalu banyak kerumitan.

Ciri-ciri:

Jimdo lebih popular kerana pilihan tema dan templatnya yang terpisah. Ia mempunyai rancangan asas yang percuma.

Dengan menggunakan ini, anda dapat membuat laman web dengan cepat dan sangat mudah digunakan. Editornya diperkemas dan tersusun, membantu anda merancang laman web yang lebih baik.

SEO, integrasi media sosial, sokongan e-dagang, reka bentuk responsif mudah alih, keselamatan HTTPS adalah beberapa ciri yang tersedia.

Pelan dan Harga:

Dengan Jimdo, anda boleh membina laman web asas secara percuma. Namun, untuk ciri yang lebih maju dan pengembangan e-dagang, anda perlu memanfaatkan salah satu rancangan berbayar.rancangan jimdo

Dengan sebarang rancangan berbayar, anda mendapat domain percuma untuk tahun pertama. Hosting termasuk dalam rancangan yang merupakan kelebihan tambahan.

Kelebihan Jimdo:

 • Mudah digunakan dan bermula
 • Menyokong editor sederhana dengan drag and drop serta editor untuk pengekodan
 • LogoMaker terbina dalam untuk merekabentuk logo jenama
 • Penyenaraian Perniagaan & Penjana Teks Undang-undang untuk pengindeksan yang lebih baik & Pematuhan GDPR
 • Bahagian Pangkalan Pengetahuan / Soalan Lazim yang Baik

Kekurangan Jimdo:

 • Ciri e-dagang terhad
 • Fleksibiliti templat dibatasi semasa menggunakan drag and drop editor.
 • Tiada sokongan Sembang Langsung

Mulakan dengan Jimdo

7. Berkilau

Sepanduk BerkilauSparkle secara intuitif membolehkan anda merancang laman web yang menarik secara visual dan merupakan pilihan yang baik untuk MacOS. Sparkle memberi tumpuan untuk menyediakan pembinaan laman web berprestasi tinggi.

Walaupun Sparkle bagus untuk merancang, juga mudah untuk menggunakan Sparkle. Ini boleh dimuat turun dan digunakan. Sekali lagi, alat luar talian.

Ciri-ciri:

Sparkle menjadikan pembinaan laman web mudah untuk pemula. Ia berfungsi dengan baik dengan aplikasi Mac dan menyediakan ciri SEO terbina dalam.

Laman web yang dibangunkan menggunakan Sparkle cepat dimuat dan dioptimumkan untuk mesin carian. Ia mempunyai ciri untuk membolehkan perkongsian sosial, dan integrasi pihak ketiga untuk pembangunan laman web e-dagang.

Ciri-ciri Berkilau

Sparkle lebih menumpukan pada peranti Mac dan berfungsi dengan baik dengan versi MacOS terkini. Ia menyokong ciri perisian dan perkakasan terkini seperti Dark Mode, Touch Bar.

Pelan dan Harga:

Anda boleh memuat turun Sparkle secara percuma dan mula menggunakan ciri asasnya. Untuk ciri yang lebih maju, anda boleh memilih salah satu rancangannya.

Versi Sparkle percuma menyokong 3 halaman dan menyediakan penjenamaan Sparkle.

Pelan Berkilau

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak lesen, anda boleh mendapatkannya dengan menghubungi sokongan mereka.

Kelebihan Sparkle:

 • Direka khas untuk MacOS
 • Templat intuitif
 • Menyediakan keupayaan membina laman web asas

Kekurangan Sparkle:

 • Rendah sokongan pelanggan
 • Menyokong pembuatan laman web asas

8. Pokok nanas

Sepanduk Nanas

Pinegrow adalah pembina laman web desktop yang membolehkan pengeditan kod yang luas. Walaupun ini menyokong Windows, Linux, Pinegrow juga menyokong MacOS.

Pinegrow adalah alat yang membolehkan anda membuat laman web yang dioptimumkan dan membolehkan beberapa komponen pintar dalam merancang dan membuat laman web.

Ciri-ciri:

Pinegrow adalah pembina laman web pintar yang menyokong pembuatan laman web drag and drop. Anda boleh mengedit elemen individu.

Dengan Pinegrow anda juga boleh mengedit kodnya. Pinegrow dapat disatukan dengan mudah dengan alat pembangunan laman web lain.

Ciri Pinegrow

Percubaan percuma menyediakan semua fungsi. Anda boleh mengedit komponen CSS, SASS, KURANG dengan mudah menggunakan Pinegrow.

Pelan dan Harga:

Pinegrow menyediakan percubaan percuma di mana anda boleh menguji sebahagian besar ciri-cirinya. Selain itu, ia juga mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Pinegrow mempunyai 3 rancangan dengan rancangan asas bermula dari $ 49 setiap lesen.

Rancangan Pokok Pokok Nanas

Selama 1 tahun anda akan menerima kemas kini percuma. Kirim tahun pertama anda boleh terus menggunakan versi semasa atau memperbaharui untuk menerima kemas kini.

Kelebihan Pinegrow:

 • Menyokong pelbagai rangka depan seperti Bootstrap, Foundation, dan WordPress
 • Ciri penyuntingan dan teknikal yang baik
 • Ciri penyuntingan yang ketara untuk membuat laman web yang mengagumkan
 • Pratonton masa nyata disokong

Kekurangan Pinegrow:

 • Kompleks untuk pemula
 • Tidak sesuai untuk pembinaan e-dagang

9. Blocsapp

Sepanduk Blok

Blocs adalah pembina laman web eksklusif untuk MacOS. Ini membolehkan anda membuat laman web yang menarik dan responsif secara visual untuk peranti Mac anda.

Anda boleh mencubanya secara percuma. Blok tidak memerlukan pengekodan. Ini memberi anda bahagian yang telah ditentukan, menjadikannya lebih mudah untuk membina laman web.

Ciri-ciri:

Blocs membolehkan anda membuat laman web dengan mudah yang mempunyai tampilan dan nuansa yang menarik. Ini mempunyai sokongan terpadu untuk tatal, animasi, dan ciri visual.

Ciri Blok

Susun atur yang dibuat sebelumnya menjadikan Blocs mudah untuk menguruskan bahagian yang berbeza. Ini dikuasakan oleh rangka kerja reka bentuk web Bootstrap 4.

Ciri Utama Blok

Blok boleh diintegrasikan dengan CMS dengan lancar. Ini berfungsi di luar talian dan menggunakan Peta Laman untuk meningkatkan SEO. Dengan menggunakan Blocs, anda boleh membina laman web tanpa had tanpa had.

Pelan dan Harga:

Anda boleh mencuba Blocs secara percuma. Lesen Blocs tunggal boleh digunakan lebih dari 2 peranti. Blok 2 boleh dibeli pada harga $ 99.99.

Pelan Blok

Blocs 3 menggunakan rangka Bootstrap 4. Sekiranya anda mempunyai lesen Blocs 2 yang sah maka anda boleh meningkatkannya bila-bila masa menjadi Blocs 3.

Blocs 3 juga boleh dibeli pada harga $ 117.99.

Kelebihan Blok:

 • Fleksibel dan senang digunakan
 • Sesuai dengan platform CMS
 • Sokongan pelanggan yang baik
 • Perancangan responsif

Kekurangan Blok:

 • Harga yang mahal
 • Ciri penyuntingan yang terhad

10. EverWeb

Sepanduk EverWeb

EverWeb sekali lagi menjadi pembangun laman web yang melayani pengguna MacOS. EverWeb mempunyai beberapa ciri intuitif yang khusus untuk MacOS.

Dengan banyak ciri pembinaan laman web yang berguna, ini adalah salah satu pembangun laman web yang popular untuk MacOS.

Ciri-ciri:

Sekiranya kita bercakap mengenai ciri, maka EverWeb memang menyediakan beberapa ciri intuitif yang direka khas untuk pereka web MacOS.

Ciri-ciri EverWeb

Anda boleh membuat laman web yang responsif dengan mudah. EverWeb menyediakan keupayaan blog terbina dalam.

Dengan menggunakan pembangun laman web EverWeb, anda boleh membuat laman web tanpa had tanpa had. Ini digabungkan dengan koleksi tema, gambar stok, kesan animasi, integrasi media sosial, SEO terbina dalam yang baik.

Antara Muka EverWeb

EverWeb mempunyai sokongan pelanggan yang sama baiknya.

Pelan dan Harga:

EverWeb boleh digunakan di luar talian. Ia boleh dimuat turun secara percuma. Anda juga boleh membeli lesen untuk meneroka fungsi lengkap EverWeb.

Rancangannya disertakan dengan jaminan wang dikembalikan selama 60 hari. Secara keseluruhan terdapat 3 rancangan.

Perancangan EverWeb

Rancangannya menyokong hosting juga.

Kelebihan EverWeb:

 • Koleksi tema dan gambar yang bagus
 • Sokongan pelanggan 24/7
 • Ciri keselamatan tinggi
 • Beberapa ciri intuitif yang direka untuk MacOS

Kekurangan dari EverWeb:

 • EverWeb menyediakan beberapa ciri, namun mahal

Yang Mana Pembina Laman Web Mac Terbaik?:

Nama
Sokongan pengguna
Kemudahan penggunaan
Kos (Bulanan)

Aliran Web★★★★★★★★$ 12 – $ 36 Lawati Pelan
GoCentral★★★★★★★★★★$ 5.99 – $ 29.99 Lawati Pelan
Mobirise★★★★★★$ 99 Lawati Pelan
uCraft★★★★★★★★$ 10 hingga $ 39 Lawati Pelan
Realmac★★★★★★★★$ 99 Lawati Pelan
Jimdo★★★★★★★$ 4 hingga $ 39 Lawati Pelan
Berkilau★★★★★★★$ 29 – $ 199
Pokok nanas★★★★★★★$ 49 – $ 149
Blocsapp★★★★★★★★$ 99.99
EverWeb★★★★★★★★$ 79.95 – $ 199.75

Sekiranya anda pernah tertanya-tanya bagaimana anda boleh membina laman web yang menarik secara visual di MacOS, maka itu adalah mitos.

Pembangun laman web yang disebutkan di atas untuk MacOS tentu membuktikan bahawa paling tidak mencabar untuk merancang laman web untuk MacOS.

Di sini saya telah memberikan perincian mengenai pembangun laman web yang secara khusus memenuhi MacOS dan beberapa yang berfungsi di platform lain bersama dengan MacOS.

Secara keseluruhan, jika saya memilih sendiri, maka tanpa pemikiran kedua saya akan memilih Webflow.

Aliran Web mempunyai pelbagai ciri dan merupakan salah satu sebab utama ini adalah pilihan yang baik untuk membina laman web di MacOS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector