10 Pendaftar Domain Terbaik (+1 Khas) tahun 2020

Fikirkan laman web. Adakah anda tahu mengapa anda boleh memikirkan laman web? Kerana ia mempunyai gelaran, nama. Tajuk ini bukan hanya sesuatu yang masuk ke laman web itu sendiri, tetapi sesuatu yang masuk ke URL, atau alamat, laman web tersebut. Sekiranya anda mahukan laman web, anda akan mahu menamakannya. Sama ada untuk perniagaan anda, perniagaan yang berpotensi, blog peribadi, atau bahkan jika anda melabur dalam pembelian domain secara pukal, setiap orang berminat untuk mencari nama baik untuk laman web mereka.


Bagaimana anda melakukan ini? Anda pergi ke syarikat yang dipanggil pendaftar nama domain, dan anda membayarnya untuk memastikan nama tertentu didaftarkan dengan anda. Anda menjadi pemilik domain tersebut selagi anda membayarnya, namun syarat kontraknya dapat dilaksanakan.

Pendaftar nama domain adalah persis seperti: ia adalah organisasi yang menguruskan pendaftaran nama domain. Untuk menjadi rasmi, pendaftar harus diakreditasi oleh pendaftaran domain tingkat atas generik — jangan mengelirukan keduanya — dan pendaftar akan beroperasi sesuai dengan pendaftaran.

Pendaftaran adalah artikel untuk masa yang berbeza, tetapi secara ringkas: daftar adalah pangkalan data nama domain dan semua maklumat orang yang mendaftarkannya. Pendaftaran dikendalikan oleh organisasi bernama ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), yang merupakan masalah besar untuk pendaftaran domain.

Pada asasnya, anda hanya boleh mendaftar dari syarikat yang telah diakreditasi oleh ICANN. Ini tidak akan mempersempit masalah anda, kerana masih ada banyak pilihan terakreditasi ICANN.

Jadi sekarang kita tahu apa itu pendaftar nama domain.

pil hosting10 Pendaftar Domain Terbaik

 1. NamaCheap
 2. Domain Bluehost
 3. GoDaddy
 4. Tuding
 5. Domain Google
 6. 1&1 IONOS
 7. Daftar.com
 8. Hostinger
 9. HostGator
 10. Domain.com
Apa yang membuat pendaftar menjadi baik? Apa yang menjadikan seseorang itu tidak baik? Apa perkara yang mesti anda perhatikan?

Saya pasti anda dapat meneka bahawa soalan ini tidak semudah yang dibunyikan. Setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Sebilangan orang berminat membeli domain secara pukal, dan orang lain hanya mahu membeli satu domain untuk blog mereka.

Bahkan yang lain mungkin berada di tengah, mungkin perniagaan kecil yang ingin memastikan tidak ada perniagaan lain yang dapat mengambil nama mereka. Dan tentu saja, terdapat banyak variasi antara semua contoh ini.

Walaupun harga sudah tentu menjadi salah satu perkara utama yang anda perhatikan (dan yang akan kita lihat juga) itu bukan segalanya. Terutama untuk pembeli yang lebih kecil, harga cukup konsisten di seluruh syarikat dan anda mungkin akan menjimatkan atau kehilangan beberapa dolar setahun bergantung pada pilihan anda. Anda masih harus melakukan yang terbaik untuk anda dari segi kewangan, tetapi tidak mungkin anda akan muflis.

Terdapat beberapa perkara lain yang penting ketika melihat pendaftar nama domain:

Satu perkara yang sangat penting untuk diingat adalah perbezaan antara hosting dan domain. Ini boleh membingungkan kerana banyak pendaftar domain juga menjadi syarikat hosting. Secara ringkas, hosting adalah rumah itu sendiri (penyediaan ruang / sumber internet anda) dan domain adalah alamat (nama rumah internet anda).

Banyak syarikat menawarkan pakej yang merangkumi pendaftaran hosting dan domain, dan terdapat banyak variasi di antara keduanya.

Saya akan melihat pilihan-pilihan tersebut dalam senarai ini, serta pilihan hanya pendaftaran-domain sahaja.

Walaupun hanya mendaftar domain, tidak semua pendaftar dilesenkan untuk menjual semua peluasan nama domain. Contohnya, anda mungkin dapat membeli .com di mana sahaja, tetapi mungkin bukan .uk. Dan tentu saja, harga berbeza-beza — kami akan melihat sejauh mana syarikat yang baik dalam menawarkan pilihan ini.

Perkara penting lain yang perlu diperhatikan adalah privasi Whois. Pada asasnya, sebahagian daripada tugas ICANN adalah menjaga senarai pendaftar.

Senarai ini disebut Whois, dan tersedia untuk umum — yang bermaksud sesiapa sahaja boleh mencari domain untuk mendapatkan maklumat pendaftar.

Secara semula jadi, ini mungkin merupakan prospek yang menakutkan bagi banyak pelanggan. Hampir setiap pendaftar nama domain menawarkan alat untuk menyekat butiran khusus anda dari senarai (biasanya menggantinya dengan butiran syarikat).

Soalan utama mereka adalah sama ada syarikat memasukkan ini secara percuma, atau jika tidak, harga di mana mereka menjual perkhidmatan yang sering diinginkan ini. Saya juga akan memperhatikannya.

Anda juga ingin berhati-hati dengan dasar tamat tempoh domain syarikat tertentu. Sekiranya domain anda luput dan anda gagal memperbaruinya, orang lain boleh menerimanya, yang mengganggu pengguna masa kecil yang mendapat nama baik untuk blog puisi mereka, dan mengancam perniagaan.

Beberapa item lain yang akan saya perhatikan, dan yang harus anda lakukan sekiranya anda membuat kajian sendiri: perkhidmatan tambahan, sokongan pelanggan, dan harga pembaharuan.

Banyak syarikat menawarkan beberapa perkhidmatan tambahan secara percuma, dan / atau perkhidmatan tambahan dengan kos tambahan. Setiap syarikat cenderung mempunyai kombinasi masing-masing. Dan ya, ini sering merangkumi perkhidmatan hosting dan perlindungan privasi Whois yang saya nyatakan sebelumnya.

Sokongan pelanggan cukup jelas, dan saya hanya akan mengulasnya sekiranya sangat baik atau kurang.

Bagi harga pembaharuan, banyak syarikat menawarkan harga rendah untuk tahun pertama, dan kemudian pembaharuan domain untuk tahun-tahun berikutnya akan menyaksikan kenaikan harga.

Ini banyak maklumat, tetapi jangan risau – kami akan mempraktikkan idea ini dengan melihat senarai pendaftar domain ini. Seperti biasa, ada beberapa subjektiviti, dan menuju ke hujung atas senarai, anda perlu melakukan penggalian sendiri.

Walaupun begitu, berdasarkan pengalaman saya, ini adalah pendaftar nama domain terbaik.

10: Domain.com

domain.com

Inilah syarikat yang sangat mudah dilupakan. Mereka tidak berprestasi buruk, tetapi namanya mudah dikelirukan dengan banyak pendaftar domain lain … ketua di antaranya, domains.com.

Domain.com adalah (saya anggap) pendaftar yang lebih kecil, kerana anda tidak dapat menjumpainya. Domain.com, seperti banyak nama di sini, menawarkan perkhidmatan hosting. Tidak seperti banyak nama di sini, ia terkenal dengan domain terlebih dahulu (bagaimanapun namanya ada).

Saya akan jujur ​​— saya belum menguji Domain.com untuk mengehoskan, jadi saya tidak dapat mengatakan sama ada ini adalah taruhan kukuh untuk mendapatkan domain melalui pakej hosting (pilihan yang ditawarkan oleh Domain.com).

Domain.com biasanya bukan nama yang akan muncul ketika seseorang menganggap hosting – sebaliknya, saya tidak mahu bersikap berat sebelah terhadap syarikat yang lebih kecil.

Biarkan sedikit yang tidak diketahui: untuk pendaftaran domain sahaja, namun, Domain.com baik-baik saja. Bayaran perlindungan privasi Whois menjengkelkan, tetapi biasa, dan Domain.com juga menawarkan banyak pelanjutan domain peringkat atas dan harga keseluruhan yang layak dengan beberapa tambahan lalai yang kemas.

harga domain.com

Kelebihan

 • Domain.com mempunyai banyak pilihan domain tingkat atas yang unik dengan harga yang berpatutan. HostGator (juga dalam senarai ini) sebenarnya menggunakan Domain.com untuk membolehkan penggunanya membeli domain tersebut apabila HostGator tidak menawarkannya secara langsung.
 • Harga rata-rata, tetapi sedikit di bahagian bawah. Contohnya, satu .com adalah $ 9,99.
 • Setiap pendaftaran nama domain dilengkapi dengan Let’s Encrypt Free SSL, penerusan e-mel, pengurusan DNS (cukup biasa), dan kunci pemindahan (yang melindungi anda daripada pemindahan tanpa izin). Pada pendapat saya, penambahan percuma ini menjadikan harganya sedikit lebih berbaloi, walaupun tidak terlalu tinggi.

Keburukan

 • Privasi Whois adalah tambahan $ 8,99 setahun, yang, bergantung pada jumlah dan jenis domain yang anda beli, dapat menggandakan atau menggandakan tanda harga anda.
 • Walaupun Domain.com secara teknis tidak lebih buruk daripada Hostinger dalam hal penjualan, produk tambahan dipamerkan secara lebih besar dan kurang penting untuk pendaftaran nama anda. Oleh itu, saya mengatakan bahawa Domain.com boleh melakukan proses pembayaran yang agak menjengkelkan.
 • Oleh kerana saiznya dan kekurangan kekuatan jenama, anda mungkin menghadapi sedikit masalah untuk mencari komuniti pengguna dalam talian untuk berunding apabila anda menghadapi masalah. Domain.com memang mempunyai sokongan (termasuk sokongan telefon), yang semestinya baik-baik saja, tetapi sebilangan orang suka mempunyai komuniti sesama pelanggan yang banyak sebagai sumber.

Lawati Domain.com

9: HostGator

sepanduk hostgator

HostGator adalah syarikat lain yang terkenal dengan hosting. Secara semula jadi, HostGator juga menawarkan domain, terutamanya kerana banyak produk hostingnya disertakan bersama. Jumlah terkini adalah Fakta lain yang menyeronokkan: Syarikat induk HostGator adalah EIG (Endurance International Group), yang juga memiliki Bluehost.

Walaupun HostGator tidak mempunyai kekuatan besar dalam hosting, ia masih memberi perkhidmatan kepada ratusan ribu pelanggan dan menguruskan 9 juta domain.

Untuk meletakkan tempat HostGator di sini secara sederhana, ia berada di sisi yang lebih mahal dan mungkin menggunakan beberapa ciri lalai. Walau bagaimanapun, kualiti perkhidmatan HostGator cukup bagus, dan pengguna dapat mengawal domain mereka dengan baik.

Kelebihan

 • Seperti beberapa pilihan lain yang disenaraikan, HostGator pandai mengintegrasikan pendaftaran domain dengan hosting. Ini tidak menghairankan, kerana HostGator terutamanya merupakan syarikat hosting.
 • Setiap pendaftaran domain dilengkapi dengan penguncian domain (mencegah pemindahan nama yang tidak dibenarkan) dan pembaharuan automatik. Perkara terakhir ini mungkin menjadi kelemahan bagi beberapa orang, tetapi dapat dimatikan. Ingat: secara amnya adalah ciri yang baik untuk dimiliki jika anda bimbang orang lain akan mengambil namanya.
 • Panel kawalan dan pilihan yang lengkap untuk menguruskan nama domain anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati antara muka pengguna agak kikuk.

Keburukan

 • Privasi Whois adalah tambahan $ 14.95 setahun, salah satu tambahan berharga. Selain itu, harganya sendiri sedikit lebih tinggi daripada purata. Ini tidak akan memecahkan bank, tetapi bagi mereka yang mencari pendaftaran domain yang sederhana dan murah, HostGator mungkin bukan yang terbaik.

harga hostgator

 • HostGator sedikit lebih terhad dalam pilihan peluasan domain peringkat atas yang tersedia secara langsung, namun mereka bekerjasama dengan Domain.com untuk menjual lebih banyak sambungan unik.
 • HostGator boleh mempunyai sokongan pelanggan yang cukup pada masa-masa; secara peribadi, saya mendapati halaman sokongan dan pengetahuan mereka kurang. Paling tidak, mereka dapat menggunakan beberapa pengemaskinian dan reka bentuk semula. Bagaimanapun, wakilnya baik-baik saja.

Lawati HostGator

8: Hostinger

sepanduk hostinger

Hostinger, seperti banyak nama dalam senarai ini, terutama dikenali sebagai syarikat hosting.

Walau bagaimanapun, Hostinger adalah salah satu syarikat hosting yang lebih unik, kerana dua sebab utama: pertama, Hostinger adalah milik pekerja, dan kedua, ia memiliki perkhidmatan hosting percuma yang disebut 000webhost.

Keunikan tidak menghalang Hostinger menjadi salah satu nama yang lebih popular dalam hosting, dengan jumlah pengguna sekarang 29 juta (walaupun secara adil, saya pasti ramai di antara mereka menggunakan 000webhost).

Walaupun demikian, Hostinger memang menyediakan perkhidmatan pendaftar domain yang baik. Inti: pendaftar keseluruhan yang kukuh dengan harga yang lebih rendah daripada purata dan pembayaran yang mudah.

Kelebihan

 • Harga Hostinger lebih murah. Satu .com adalah $ 8.99, misalnya, dan tahun-tahun berikutnya adalah $ 10.99 (yang hampir dengan purata industri).

harga hostinger

 • Sebilangan besar syarikat hosting dalam senarai ini mempunyai integrasi yang baik dengan pakej hosting bagi mereka yang menginginkannya. Hostinger adalah salah satu pilihan terbaik untuk ini: pakej hosting web bersama mereka bermula pada $ 0.80 sebulan (untuk tahun pertama). Bagi orang yang mencari laman web yang mudah dan berpatutan, Hostinger adalah pilihan terbaik untuk mengemas domain dan hosting bersama.
 • Hostinger menggunakan banyak kaedah pembayaran semasa pembayaran. Ramai pendaftar hanya mengambil kad, atau paling banyak, kad atau PayPal. Hostinger menerima ini dan juga banyak mata wang kripto yang popular.
 • Saya tidak boleh mengatakan bahawa Hostinger bebas dari penjualan, tetapi apa yang mereka ada tidak terlalu buruk. Mereka hanya akan berusaha menjual beberapa add-on, yang biasa bagi orang untuk membeli dengan domain, dan beberapa yang mungkin anda benar-benar minat. Proses pembayaran itu sendiri sangat cepat dan mudah.

Keburukan

 • Perlindungan privasi Whois adalah tambahan $ 5 setahun. Ini tidak terlalu buruk, memandangkan beberapa syarikat mengenakan bayaran dua kali ganda, tetapi pada masa yang sama, syarikat lain hampir tidak mengenakannya.
 • Hostinger tidak menggunakan banyak ciri / perkhidmatan lalai dengan pendaftaran domain. Apabila anda membeli domain, pada dasarnya hanya domain, dan apa sahaja yang lain adalah tambahan. Perlindungan privasi Whois adalah salah satu contoh penting. Hostinger unggul dalam banyak hal, dan saya suka Hostinger sebagai syarikat hosting, jadi saya berharap mereka dapat memasukkan lebih banyak bersama dengan pembelian domain secara percuma.

Lawati Hostinger

7: Daftar.com

daftar.com

Register.com mungkin agak kurang terkenal, dan ini adalah salah satu pendaftar domain yang sering saya tidak ingat (ironinya) kerana nama domainnya sendiri. Register.com, name.com, domains.com, domain.com … dan banyak yang lain di sepanjang garis ini boleh menjadi sedikit sukar.

Saya terkejut apabila mengetahui Register.com dalam fakta yang menguruskan lebih daripada 2.5 juta domain. Menggali, saya dapati Register.com Ia mempunyai reputasi yang lebih tinggi daripada yang saya harapkan.

Daya tarikan utama Register.com adalah harganya yang rendah. Walau bagaimanapun, laman web mereka tidak begitu baik: sukar untuk mendapatkan harga dan beberapa halaman nampaknya sudah ketinggalan zaman. Saya menasihatkan untuk menghubungi perwakilan khidmat pelanggan terlebih dahulu untuk membuat pemeriksaan semula dan bukannya membeli dari laman web ini.

Kelebihan

 • Register.com mempunyai beberapa harga terendah yang pernah saya lihat. Harga berkisar, tetapi banyak pendaftaran .com tunggal hanya $ 5 setahun. Harga boleh serendah $ 2.95 setahun bergantung pada alat tambah anda. Register.com juga mempunyai salah satu kumpulan hosting dan domain termurah, dengan harga mulai $ 1.95 sebulan.

harga register.com

 • Register.com juga cukup bagus dalam menangani pembelian domain pukal.
 • Register.com mempunyai banyak add-on yang bagus. Sayangnya, tidak banyak yang disertakan secara lalai dengan pembelian nama domain.

Keburukan

 • Laman web Register.com agak ketinggalan zaman dan harga / ciri sukar didapati di laman web. Kecuali itu hanya nasib saya, melayari halaman domain mereka akan memaparkan senarai domain peringkat teratas yang “pra-pendaftaran akan ditutup tidak lama lagi.” Sambungan (.forsale, .delivery, dll) semuanya mengatakan bahawa pra-pendaftaran “ditutup” pada awal tahun 2015. Sekiranya mereka gagal mengemaskinikannya, perkara lain di laman web mereka mungkin sudah ketinggalan zaman, dan anda mungkin perlu bercakap dengan wakil untuk selamat.
 • Perlindungan privasi Whois adalah tambahan $ 11 setahun, jadi jika anda menginginkannya, Register.com bukanlah pilihan termurah.

Lawati Register.com

6: 1&1 IONOS

1 & 1.com

1&1 IONOS adalah syarikat hosting dan pendaftar domain yang popular — sangat popular di Eropah. Ini hanya adil: 1&1 IONOS adalah salah satu syarikat hosting dan pendaftar domain tertua, telah wujud sejak tahun 1988. Sebenarnya, 1&1 IONOS adalah syarikat hosting terbesar di Eropah dan menguruskan lebih dari 12 juta domain, pastinya menjadikannya kekuatan utama dalam pendaftaran nama domain.

1&1 produk hosting IONOS terkenal kerana murah dan penuh dengan ciri. Adakah perkara yang sama berlaku untuk pendaftaran domainnya? Agak lama. Harga awal rendah, tetapi harga pembaharuan sayangnya lebih mahal. Walau bagaimanapun, 1&1 IONOS masih cemerlang dengan apa yang disertakan secara percuma.

Kelebihan

 • 1&Harga 1 berada pada harga rata-rata yang lebih murah untuk tahun pertama, dan kadang-kadang hanya murah. Harga pembaharuan adalah besar (lihat di bawah) tetapi untuk penggunaan terhad, 1&1 IONOS menawarkan harga yang sangat baik.

1 & 1-harga

 • Yang berikut lalai dengan pendaftaran domain: Satu Sijil WildLard SSL, alamat e-mel profesional dengan ruang 2GB, dan sehingga 10,000 subdomain.
 • Sokongan pelanggan 24/7, tetapi tidak sempurna.

Keburukan

 • Semasa 1&Harga 1 untuk tahun pertama adalah lebih murah, harga pembaharuan jauh lebih tinggi. Contohnya: .com adalah $ 9 pada tahun pertama, kemudian $ 15. A .me adalah $ 5 untuk tahun pertama, tetapi $ 20 setahun selepas itu, dan seterusnya. Jadi jika anda menggunakan 1&Selama lebih dari dua tahun, anda mungkin menganggapnya kurang menjimatkan.
 • Sebilangan besar pembaharuan terlibat. Tidak ada yang terlalu serius, tetapi mungkin sedikit mengecewakan. Seperti GoDaddy, ini ada kaitannya dengan 1&1 sifat sebagai syarikat hosting.
 • Sokongan pelanggan kadangkala menjengkelkan, terutama ketika menavigasi akaun / laman web anda, mungkin sukar untuk mencari perkara tertentu.

Lawati 1&1 IONOS

5: Domain Google

google-domain-sepanduk

Ah, inilah nama yang belum pernah didengar oleh sesiapa: Google. Walaupun kita harus mengakui, Google Domains kurang dikenali. Google Domains adalah usaha terbaru, telah wujud sejak Jun 2014. Sebenarnya Google Domains masih dalam peringkat beta.

Ini pasti rasa ingin tahu. Google mempunyai reputasi untuk memasuki setiap jenis perkhidmatan internet yang mungkin. Lebih-lebih lagi, mereka diketahui berjaya secara umum, tetapi juga mempunyai beberapa kegagalan yang tidak pernah ditanggung.

Domain Google sangat mengejutkan. Ini sangat mudah dan mudah, tetapi ramai yang akan menghargai antara muka pengguna Google yang digunakan untuk pendaftaran dan pengurusan domain.

Kelebihan

 • Seperti kebanyakan perkara Google, Google Domains sangat mudah digunakan. Bayangkan betapa mudahnya kebanyakan alat Google yang anda gunakan, dan kemudian gunakan untuk membeli dan mengurus nama domain. Bonus tambahan ini adalah hampir tidak ada penjualan yang mengganggu anda, atau tawaran khas atau kupon atau apa-apa jenis.
 • Tambahan G Suite: sementara e-mel kadang-kadang adalah tambahan percuma dengan pendaftar dan syarikat hosting, G Suite adalah tambahan $ 5 sebulan. Pada mulanya, ini terdengar buruk, tetapi G Suite lebih daripada sekadar e-mel: ia merangkumi Dokumen / Drive Google, Kalendar, persidangan video dan banyak lagi. Mungkin ada yang menganggapnya tidak perlu — tidak bolehkah anda menggunakan akaun Google percuma anda untuk menggunakan Google Drive dengan rakan sekerja? Mungkin begitu, tetapi bagi mereka yang ingin membendung perkara dalam platform perniagaan mereka, ini adalah tambahan yang berguna. Tambahan, ia adalah storan 30GB, bukan 10GB.

harga domain google

 • Berintegrasi dengan baik dengan pembangun laman web lain, seperti Wix, Squarespace, WordPress, dll.
 • Perlindungan privasi Whois terhad secara percuma, dan bukan hanya untuk tahun pertama (terhad kerana bergantung pada domain yang anda beli).

Keburukan

 • Walaupun sokongan pelanggan umumnya baik (anda mendapat sokongan sembang, telefon, dan e-mel), hari adalah terhad pada hari Isnin hingga Jumaat dan waktu terhad hingga 6 pagi hingga 9 malam PST.
 • Saya tidak akan menganggap ini sebagai kelemahan utama, tetapi harga adalah normal ($ 12 setahun untuk satu .com). Saya menjangkakan sedikit lebih banyak daripada produk Google, tetapi tidak mengapa.
 • Sebahagian daripada faedah kesederhanaan adalah bahawa perkhidmatan ini secara keseluruhan ringan. Sekali lagi, ia masih dalam peringkat beta, jadi kami belum melihat bagaimana bentuk peluncuran penuh. Buat masa ini, salah satu kelemahannya ialah alat pengurusan domain dapat menjadi asas bagi pengguna yang lebih kecil.
 • Beberapa domain khas mungkin tidak tersedia. Ini berubah jadi anda perlu menyemaknya – pastinya Google Domains telah menawarkan lebih banyak domain selama ini.

Lawati Domain Google

4: Tuding

hover sepanduk

Hover pastinya merupakan salah satu syarikat muda dalam senarai: ditubuhkan pada tahun 2008, Hover bukan pendaftar yang paling terkenal, tetapi telah terus membina namanya. Walaupun mungkin lebih baru sebagai syarikat, ia dibentuk oleh Tucows Inc., yang merupakan pendaftar nama domain kedua terbesar di dunia. Oleh itu, anda boleh merasa lebih selesa jika anda tidak pernah mendengarnya.

Secara sederhana, Hover adalah syarikat yang berpegang teguh pada apa yang diketahui. Ia memberikan kesederhanaan dan perkhidmatan berkualiti tinggi pada harga purata atau sedikit di atas harga purata.

Kelebihan

 • Harga pendaftaran awal mungkin tidak terlalu buruk, tetapi bergantung.
 • Privasi Whois percuma selama anda menggunakan Hover untuk mengurus domain.

melayang harga

 • Hover membawa salah satu faedah yang sering unik bagi syarikat-syarikat yang lebih kecil: keperibadian, dan dalam hal ini adalah kemajuan sosial. Hover menaja banyak projek yang menekankan pemberdayaan untuk kelompok terpinggirkan, dan juga menyokong Electronic Frontier Foundation, yang telah menjadi kekuatan utama dalam aktivisme pro-internet.
 • Penjualan terhad, jadi proses pembayaran sangat mudah.
 • Harga pembaharuan lebih rendah jika anda membeli lebih banyak domain. Ini tidak biasa, tetapi Hover melakukan pekerjaan yang sangat baik dalam hal ini.
 • Sokongan pelanggan yang baik, walaupun waktu telefon sayangnya terhad. Walau bagaimanapun, Hover membuat titik untuk menggunakan orang sebenar dan bukan sistem automatik untuk sokongan mereka – yang mungkin menjadikan pertukaran (dalam beberapa jam) bernilai.

Keburukan

 • Harga umum berada pada tahap purata yang lebih tinggi. Sebagai contoh, satu .com adalah $ 12.99.
 • Menambah ini, tambahan e-mel boleh berada di sisi yang lebih mahal. Penghantaran e-mel adalah $ 5 setahun, dan akaun e-mel 10GB adalah $ 20. Ini secara keseluruhannya cukup murah, tetapi beberapa pendaftar termasuk menghantar secara percuma.

Selain daripada add-on e-mel, Hover tidak menawarkan apa-apa lagi. Bagi sebilangan orang, ini sebenarnya merupakan keuntungan – anda hanya boleh membeli domain anda dan selesai dengan prosesnya. Orang lain yang ingin menggandingkan domain dan hosting akan menganggap Hover tidak sesuai.

Lawati Hover

3: GoDaddy

sepanduk domain godaddy

Seperti NameCheap, penempatan GoDaddy dalam senarai ini seharusnya tidak mengejutkan. GoDaddy adalah gergasi yang tidak dapat dipertikaikan dalam dunia hosting dan pendaftaran domain. Sudah sekian lama — sejak tahun 1997 tepat, dan telah membuat nama besar untuk dirinya sendiri.

Sebenarnya, GoDaddy adalah pendaftar nama domain terbesar di dunia, dengan 77 juta nama domain terkawal. Pemain besar menarik untuk beberapa dan giliran untuk yang lain – yang boleh saya katakan adalah bahawa walaupun GoDaddy nampaknya diserang dengan kebanyakan orang yang saya bercakap, anda tidak boleh mendapatkan 77 juta nama domain tanpa melakukan sesuatu yang betul.

Kelebihan

 • Walaupun tidak semurah NameCheap, GoDaddy pada umumnya masih murah. Pada tahun pertama harga satu .com hanya $ 0,99. Walaupun harga pembaharuan akan meningkat kepada hampir $ 18, jika anda hanya berminat untuk memegang nama domain selama satu tahun (atau dua) GoDaddy mungkin salah satu pilihan termurah.

godaddy domain .com

 • Perkhidmatan yang kuat secara keseluruhan. Jangan biarkan bilangan pro / kontra di sini mengecewakan anda: keburukannya agak kecil, dan kebanyakan daya tarikan GoDaddy adalah menjalankan tugas dengan baik, yang secara keseluruhan sukar untuk disenaraikan. Selain daripada kos tahun pertama yang murah, GoDaddy mempunyai
 • GoDaddy berjaya dengan menawarkan tambahan / tambahan yang popular seperti ruang penyimpanan atau hosting terhad. Walaupun NameCheap pada pendapat saya, tambahan dan ciri lalai yang lebih baik, GoDaddy lebih baik jika anda mahu menyimpan hosting dan nama domain anda dalam platform yang sama.

Keburukan

 • Walaupun harga awal mungkin lebih baik, harga pembaharuan sedikit lebih mahal.
 • Proses pembayaran GoDaddy mengecewakan. Masih mudah diselesaikan, tetapi anda akan terdorong setiap saat untuk membeli alat tambah. Ini tidak menghairankan, kerana GoDaddy terkenal sebagai salah satu syarikat hosting terbesar dan juga pendaftar nama domain.
 • Perlindungan WhoIsPrivacy sekurang-kurangnya $ 9,99 setahun, sementara percuma dengan NameCheap.
 • Sokongan pelanggan terjejas atau terlepas. Saya tidak mempunyai pengalaman buruk dengan sokongan pelanggan GoDaddy, tetapi yang lain mempunyai.
 • Alat pengurusan domain kadangkala lambat, dan bergantung kepada pengguna, rumit.

Lawati GoDaddy

2: Domain Bluehost

sepanduk domain bluhost

Bluehost harus menjadi nama lain yang tidak asing lagi bagi banyak orang, terutamanya mereka yang telah mencari hosting. Mungkin ini adalah saudara kandung dari segi usia, sejak tahun 2003 lagi. Tidak banyak maklumat mengenai nombor Bluehost, tetapi mereka menginangi lebih dari 2 juta laman web.

Walaupun Bluehost lebih terkenal dengan hosting (itu namanya, adil), ia juga berkaitan dengan nama domain. Untuk meringkaskan tempat mereka dalam senarai ini:

Bluehost baik untuk mereka yang ingin mempunyai hosting dan nama domain dalam platform yang sama. Ia berpatutan dan berfungsi dengan baik di bahagian hosting. Sekiranya anda hanya mencari pendaftar, Bluehost baik-baik saja, tetapi ini bukan yang terbaik.

Kelebihan

 • Harga hampir normal, pada $ 11,99 setahun untuk satu domain .com. Namun, dengan pengurusan kualiti Bluehost, itu bagus.

harga bluehost

 • Bluehost mempunyai salah satu pangkalan pengetahuan terbaik yang pernah saya lihat. Selain itu, wakil Bluehost boleh didapati melalui telefon, tiket, dan sembang.
 • Seperti banyak pilihan dalam senarai ini, Bluehost adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin menjaga domain dan hosting mereka di bawah bumbung yang sama: hosting Bluehost adalah salah satu pilihan terbaik dan rancangan mereka sering kali merangkumi domain percuma.
 • Proses pembayaran terus.

Keburukan

 • Perlindungan privasi adalah tambahan $ 0,99 sebulan. Bagi sebilangan ini, jumlah ini agak kecil, tetapi bagi mereka yang ingin mendapatkan satu domain dengan harga termurah yang mereka dapat, Bluehost mungkin bukan pilihan utama.
 • Sebagai pendaftar nama domain sahaja, Bluehost baik-baik saja tetapi tidak hebat — tidak banyak yang membezakannya daripada pendaftar terkenal lain. Daya tarikannya terutama terdapat pada mereka yang ingin menghubungkan hosting dan nama domain mereka dalam satu platform.

Lawati Bluehost

1: NameCheap

sepanduk cap nama

NameCheap hampir selalu berada dalam senarai pendaftar nama domain terbaik. Ini adalah syarikat yang sangat terkenal yang telah wujud sejak tahun 2000, dan saat ini menguruskan lebih dari 10 juta domain.

NameCheap mungkin bukan pilihan terbaik untuk semua orang, tetapi kegemaran peribadi saya kerana sangat berpatutan. Individu dan perniagaan kecil dapat menjimatkan banyak dengan NameCheap, sama ada anda membeli satu domain untuk diri sendiri atau pembelian secara pukal. NameCheap pasti sesuai dengan namanya.

Kelebihan

 • Harga akan berbeza-beza, tetapi untuk memberi anda contoh satu domain untuk individu: harga .com bermula dari $ 8,88 setahun, harga .net biasanya $ 12,98. Ini cukup rendah, dan menjadikannya berpatutan untuk hampir semua orang.

harga-harga nama

 • Mengikut harga yang baik, harga pembaharuan juga cukup baik, dan untuk pelanggan yang lebih kecil, harga pembaharuan hanya akan mencapai beberapa dolar. Sekiranya anda membeli domain selama lebih dari satu tahun semasa pembayaran, anda boleh menyimpannya.
 • Perisian perlindungan Whois percuma untuk tahun pertama.

penafian namecheap

 • Sokongan pelanggan yang sangat baik, termasuk sembang langsung dan pangkalan pengetahuan yang komprehensif. Perwakilan biasanya membantu.
 • Halaman pengurus domain sangat mudah digunakan, bahkan untuk seseorang yang tidak mempunyai banyak pengalaman.
 • Perkhidmatan tambahan / tambahan yang sangat baik, seperti hosting bersama. Anda juga mendapat DNS tersuai secara percuma.

Keburukan

 • Satu-satunya pilihan sokongan adalah tiket dan sembang langsung, jadi tidak ada sokongan telefon.

Lawati NameCheap

Khas: Uniregistry

sepanduk uniregistry

Uniregistry mungkin pendaftar nama domain paling keren yang belum pernah anda dengar. Uniregistry ditubuhkan pada tahun 2012, dan menjadi terakreditasi ICANN pada tahun 2013 — baru-baru ini untuk permainan pendaftaran domain.

Walaupun hanya ada selama beberapa tahun, Uniregistry sudah memiliki lebih dari satu juta domain di bawah pengurusannya, dan memiliki 423 peluasan untuk dipilih.

Sekarang, alasan saya memisahkan Uniregistry dalam senarai ini adalah kerana agak unik. Walaupun semua nama lain yang disenaraikan memungkinkan untuk membeli domain secara pukal, dan sementara Uniregistry memungkinkan untuk membeli sebilangan kecil domain… Uniregistry terutama ditujukan untuk orang yang melabur dalam pembelian pukal peluasan domain tingkat atas generik (gTLD).

Saya tidak akan mengambil banyak masa di sini untuk mengganggu anda dengan spesifik, tetapi saya sangat suka Uniregistry, sehingga saya mempunyai ulasan yang berasingan untuk anda periksa.

Kelebihan

 • Perlindungan privasi Whois tidak dikenakan bayaran tambahan semasa pembelian.
 • Lebih-lebih lagi, Uniregistry mempunyai pengesahan dua faktor yang tersedia tanpa kos tambahan.
 • Sokongan pelanggan sangat baik: semua pengguna mendapat pengurus akaun khusus yang akan memberi respons kepada mereka. Ini sebagai tambahan kepada pilihan biasa sokongan telefon, sembang langsung, dan tiket.
 • Harga adalah kebiasaan untuk pelanggan yang lebih besar. Anda akan bercakap dengan mereka mengenai keperluan anda dan mendapatkan harga tersuai. Dalam pengalaman saya dengan Uniregistry, pastinya lebih rendah daripada harga pasaran semasa. Anda akan menghubungi pengurus akaun anda untuk itu.
 • Alat pengurusan domain bagus. Banyak nama di sini mempunyai alat pengurusan domain yang baik, tetapi saya memberikan kredit istimewa kepada Uniregistry kerana ia sangat baik membantu orang yang menguruskan portfolio domain yang besar.

Keburukan

 • Tumpuan Uniregistry pada nama domain bermaksud bahawa ia tidak menawarkan banyak tambahan. Bagi sesetengah orang, ini tidak mengapa — mungkin anda hanya ingin membeli domain dan menyelesaikannya, terutamanya jika anda hanya melabur dalam pembelian pukal. Sebaliknya,
 • Ini mungkin salah satu kelemahan yang lebih serius bagi Uniregistry. Seperti yang telah saya katakan, Uniregistry ditujukan kepada mereka yang membeli gTLD, tetapi tidak seperti banyak pendaftar lain, Uniregistry tidak menawarkan pilihan pra-pesanan untuk sambungan yang akan datang. Anda harus menunggu sehingga pelanjutan itu disiarkan sebelum anda boleh membuat pesanan anda, yang mungkin membuat perkara berisiko (terutamanya kerana orang lain mungkin telah membeli nama pilihan anda dengan pendaftar lain yang memungkinkan untuk membuat pra-pesanan).
 • Sekiranya anda hanya berminat membeli satu domain, atau sebilangan kecil domain, harga Uniregistry tidak jauh lebih baik daripada pesaing. Terdapat pendaftar yang lebih baik bagi mereka yang mempunyai keperluan domain yang lebih kecil.

Lawati Uniregistry

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map