23 Alat SEO Terbaik untuk Meningkatkan Pemasaran Laman pada tahun 2020

Pengoptimuman enjin carian (SEO) yang baik adalah segalanya.


Kerana jika anda mahu orang melihat laman web anda, membeli produk dari kedai anda, atau membaca kandungan anda — anda akan mahu orang mencari laman web anda melalui enjin carian.

Baiklah, anda mungkin tahu itu. Tetapi:

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda perlu mengetahui tentang alat SEO — tidak semudah Googling dan pastikan menggunakan kata-kata tertentu yang sepertinya membawa carian?

Menggunakan kata kunci adalah sebahagian daripadanya, tetapi jauh dari keseluruhan cerita.

Terdapat banyak teknologi yang merangkumi bagaimana enjin carian menyusun dan mengutamakan laman web. Mendapatkan kedudukan laman web anda lebih tinggi dan lebih tinggi pada hasil carian adalah sangat mustahak, tetapi anda mesti berada di atas pelbagai perkara.

Nasib baik, terdapat banyak perisian di luar sana untuk menangani SEO. Terdapat sebilangan besar perkara ini – beberapa alat SEO percuma yang mudah yang membantu anda menghasilkan kata kunci.

Yang lain adalah produk perisian yang kompleks dan lebih mahal yang mempunyai banyak alat SEO dalam satu perkhidmatan.

Dalam ulasan ini, saya akan membahas 23 alat SEO terbaik untuk memantau dan mengaudit laman web anda (tetapi tentu saja, ada yang melakukan lebih banyak lagi).

Saya akan membahas inti perisian / syarikat, kemudian ciri, dan menyelesaikan dengan julat harga. Kerana ini adalah senarai panjang, fahamlah bahawa saya tidak dapat merangkumi semuanya … tetapi perkara penting akan ada!

Selepas beberapa item pertama dalam senarai ini, anda akan menyedari bahawa banyak ciri yang sama — atau bertindih.

Oleh kerana itu, saya akan berhenti menjelaskannya lebih awal, untuk menjimatkan tenaga semua orang.

pil hostingAlat SEO Terbaik untuk Meningkatkan Pemasaran Laman pada tahun 2020

 1. KognitifSEO
 2. Alat Raven
 3. BAVOKO
 4. SEOptimer
 5. Pemeriksaan Laman SEO
 6. SEO PowerSuite
 7. Mangool
 8. Kata Kunci.io
 9. SmallSEOTools.com
 10. Pengirim Robot Wang

Sedia? Mari pergi:

1. KognitifSEO

kognitifSEO

Ooh, nama yang hebat dan pintar!

CognitiveSEO bermula pada tahun 2009-2010 dan secara rasmi ditayangkan pada tahun 2011. Sejak itu, syarikat ini telah bertambah dalam jumlah pengguna, ahli pasukan, dan ciri.

CognitiveSEO bangga dengan ciri-ciri yang ditawarkannya, dan secara berkala melancarkan yang baru.

kognitiveseo

Oleh itu, sebentar – apa penggunaan alat ini?

CognitiveSEO adalah satu set alat yang direka untuk membantu anda menilai dan memantau laman web anda dengan lebih baik. CognitiveSEO memberikan banyak pandangan dan analisis strategi pemasaran digital.

Ia melakukan banyak perkara sekaligus — lebih baik memikirkan CognitiveSEO sebagai multitool. Berikut adalah beberapa ciri penting:

Ciri-ciri:

 • Audit Laman web: alat ini menyatukan laman web anda dan memberitahu anda tentang asasnya semua masalah yang mungkin dialami oleh laman web anda yang mempengaruhi lalu lintas anda.
 • Analisis pautan balik CognitiveSEO mengumpulkan data dari pangkalan data yang dipercayai, dan kemudian memberi anda pilihan pautan balik yang hebat.
 • Perkembangan Google Penguin baru-baru ini telah menurunkan banyak kedudukan carian laman web. Tetapi CognitiveSEO menawarkan alat Pemulihan Penguin Google yang membolehkan anda mengetahui mengapa anda dikenakan hukuman, dan dapat dengan cepat menghilangkan masalah.
 • Alat Penjejak Rank adalah sesuatu yang mungkin anda kenal – pada dasarnya ia membolehkan anda mengesan kedudukan kata kunci. TETAPI, lebih mendalam daripada rata-rata. Dan secara khusus, ia dapat memberikan perincian mengenai kata kunci yang dilacak mengikut bandar, negara, bahasa, dll.
 • Laporan pemasaran digital CognitiveSEO disesuaikan dengan strategi pemasaran digital anda.
 • Papan pemuka SEO unik kerana sangat disesuaikan, dan dapat menunjukkan SELURUH metrik mengikut kehendak anda.
 • Alat penglihatan kandungan yang hebat membolehkan anda melihat aktiviti media sosial di pasaran anda, sehingga anda dapat mencari strategi pesaing anda dan mengalahkannya.

Julat harga CognitiveSEO cukup mudah:

Anda boleh membayar pakej Starter atau Business. Pakej Starter adalah $ 129.99 berbayar dari bulan ke bulan, tetapi purata $ 89 sebulan jika anda memilih untuk membayar setiap tahun sebagai gantinya.

Harga peringkat Perniagaan adalah khusus, dan ia mempunyai lebih banyak ciri daripada rancangan Starter. Permulaan dilengkapi dengan banyak ciri, jangan salah faham, tetapi Business Tier menaikkan tahapnya dengan ketara.

Secara keseluruhan, CognitiveSEO benar-benar menonjol sebagai multitool SEO terunggul, dengan banyak ciri!

2. Alat Raven

Alat Raven

Raven Tools adalah syarikat SEO yang cukup berjaya.

Menurut laman webnya, ribuan agensi dan freelancer menggunakannya. Dan salah satu yang paling terkenal?

alat palu

Thomson Reuters, syarikat yang merangkumi kumpulan berita Reuters yang terkenal di dunia. Jadi itu adalah pelanggan yang cukup besar!

Kini, Raven Tools hampir sama dengan CognitiveSEO kerana ia terutamanya alat pelbagai: ia adalah pakej SEO all-in-one.

Berikut adalah beberapa sorotan ciri yang ditawarkan oleh Raven Tools:

Ciri-ciri:

 • Raven Tools membolehkan anda membuat laporan pemasaran berdasarkan banyak sumber yang berbeza dan kira-kira banyak perkara yang berbeza. Dari analitik laman web hingga laporan media sosial, anda pada asasnya dapat menggunakannya untuk melihat apa sahaja.
 • Alat Penyelidik Pesaing sebenarnya mempunyai banyak alat / ciri dalam dirinya sendiri. Terdapat alat untuk melihat prestasi laman web anda sendiri, melihat persaingan anda, dan mengakses Pusat Penyelidikan Domain.
 • Alat audit laman web, disusun dengan mudah ke dalam papan pemuka tunggal yang merangkumi 6 jenis masalah.
 • Penjejakan peringkat mesin pencari (SERP), pemeriksaan peringkat kata kunci, dan pemeriksaan pautan balik.
 • Link Spy: membolehkan anda mencari pautan yang baik berdasarkan kedudukan laman dalam kata kunci fokus anda, dan mengalahkan permainan pautan balik pesaing anda.

Harga Raven Tools berkisar antara $ 79 sebulan hingga $ 399 sebulan melebihi EMPAT peringkat. Selain itu, ada juga rancangan perusahaan dengan harga khusus — jadi ada banyak pilihan untuk dipilih!

Itu jika anda membayar setiap tahun. Berbayar dari bulan ke bulan, rancangannya berkisar antara $ 109 hingga $ 479 sebulan.

Secara keseluruhan, Raven Tools adalah juruaudit dan wartawan SEO all-in-one yang hebat. Ia mesra pengguna dan hampir semua perkara.

Cubalah Raven Tools

3. BAVOKO

bavoko

Saya telah banyak bercakap tentang alat all-in-one setakat ini. Baiklah, bersabarlah:

Kerana Bavoko adalah alat SEO all-in-one yang lain. Tetapi adakah anda tahu apa yang membezakan Bavoko?

Ini:

pemalam wordpress bavoko

Bavoko adalah Pemalam WordPress!

Ini bermaksud bahawa ia adalah alat yang hebat untuk laman WordPress khususnya, dan dapat disatukan dengan lancar ke dalam pengurusan WordPress anda.

Inilah beberapa perkara yang dilakukan oleh Bavoko:

Ciri-ciri:

 • Alat pengoptimum kandungan membolehkan anda mengoptimumkan halaman dan catatan anda sebanyak mungkin. Alat dilampirkan ke bahagian atas setiap catatan di editor WordPress.
 • Cari kata kunci sehingga 25,000 kata kunci melalui Google Search Console. Bavoko memberikan banyak data dan pandangan mengenai kata kunci.
 • Crawler onpage bersepadu menyediakan pelaporan cepat (dan terperinci) mengenai kandungan, mengedit cepat pada tajuk dan keterangan meta, dll..
 • Analisis pautan balik dan alat penolakan untuk membuang pautan spam.
 • Bavoko sebenarnya menawarkan analisis kelajuan halaman terperinci, yang bagus kerana kelajuan laman web anda meningkatkan kedudukan carian anda (dan lebih menyenangkan bagi pengunjung anda).

Anda mungkin tertanya-tanya berapa kos ini. Nasib baik, Bavoko adalah salah satu set alat SEO yang lebih berpatutan yang ada.

Khususnya, rancangan pertama adalah PERCUMA! Walaupun terhad, alat SEO percuma selalu senang diketahuinya.

Pelan berbayar mempunyai ciri yang cukup untuk benar-benar dianggap sebagai alat, dan harganya bermula dari $ 19.99 sebulan (Profesional) hingga $ 99.99 (Perniagaan). Dan tentu saja, ada pilihan perusahaan juga dengan harga tersuai!

Secara keseluruhan, Bavoko adalah alat all-in-one, tetapi berada di sisi yang lebih kecil dan terutama ditujukan ke laman WordPress.

Cuba Alat Bavoko Percuma

4. SEOptimer

SEOptimer

SEOptimer mempunyai kisah asal yang cukup baik:

Pada mulanya hanya alat audit halaman pada tahun 2012, dan menjadi salah satu alat audit PERCUMA yang paling popular di internet.

Kini SEOptimer mempunyai lebih banyak ciri, tetapi masih asasnya mengenai audit — sebenarnya, dihasilkannya JUTAAN daripadanya.

seo optimis

Jadi seperti yang saya katakan, SEOptimer pada dasarnya masih merupakan alat audit. Inilah yang ditawarkannya:

Ciri-ciri:

 • Alat Audit Label Putih adalah ciri utama SEOptimer. Ini pada asasnya membolehkan anda menghasilkan audit SEO Label Putih. Ia ditulis dengan ringkas dan kelihatan elegan, dan anda hanya perlu memuat naik logo dan perincian syarikat / agensi anda — agar anda dapat menyampaikan laporan berjenama kepada pelanggan anda.
 • Audit Label Putih pada dasarnya memeriksa semua yang relevan, dan juga dapat disesuaikan dalam penampilan. Anda boleh memilih warna, templat, bahasa yang berbeza, dll.
 • Alat audit yang dapat disematkan: ini membolehkan anda memasukkan borang audit ringkas di laman web anda. Alat penyisipan telah digunakan pada setiap CMS arus perdana dan pembangun laman web, dan cukup mudah. Kemudian pelawat anda hanya perlu mengkliknya, dan melonjak — dapatkan audit cepat.
 • Alat audit yang dapat disertakan juga membolehkan anda mengirim e-mel “terima kasih” kepada pelanggan yang merangkumi audit yang mereka terima sebagai PDF. Ditambah pesanan khusus, dan logo dan estetika syarikat anda.
 • Perayap SEO menyediakan laporan yang sangat mudah (baca: boleh dibaca dan mesra pengguna) mengenai semua masalah di halaman laman web anda. Masalahnya ditunjukkan dalam masa nyata semasa perayapan berjalan melalui laman web anda, jika anda ingin melihatnya dengan cepat.

Anda mungkin menyedari saya mengatakan SEOptimer adalah alat audit PERCUMA yang popular.

Baiklah, dulu, dulu. Pada masa kini, ia mendapat PERCUBAAN percuma selama 14 hari, tetapi sebenarnya tidak percuma.

Julat harga sebenar tersebar di tiga peringkat, pada harga $ 19, $ 29, dan $ 59 sebulan.

Setiap peringkat mempunyai ciri yang berbeza: terutamanya, tahap pertama adalah mudah dan membolehkan anda menangani lebih banyak perkara. Tahap kedua dan ketiga pada dasarnya memberikan label putih dan alat embed (disebutkan di atas).

Inti SEOptimer adalah bahawa ia berada di sisi yang lebih mudah dalam fokusnya — tetapi masih mempunyai banyak ciri. Ini adalah alat yang HEBAT untuk melakukan pelaporan pukal, dan mengaudit sejumlah besar pelanggan atau prospek.

Tidak ketinggalan, baiklah mengurus laman web anda sendiri!

5. Pemeriksaan Laman SEO

Pemeriksaan Laman SEO

SEO Site Checkup adalah syarikat yang sangat mudah, dengan latar belakang yang sangat mudah.

Ini adalah sekumpulan profesional SEO yang telah berusaha membuat sekumpulan alat SEO yang mudah untuk meningkatkan kedudukan mesin carian laman web anda.

Jadi pada dasarnya, SEO Site Checkup adalah sekumpulan alat yang bertujuan mempermudah pengurusan SEO, terutamanya sebagai alat pemantauan dan pelaporan.

Ringkasnya, fikirkan namanya — ia adalah pemeriksa SEO. Mudah!

Berikut adalah beberapa sorotan:

Ciri-ciri:

 • Terdapat beberapa alat SEO PERCUMA, walaupun agak mudah.
 • Pemeriksaan Laman SEO juga mempunyai laporan SEO label putih yang cepat dan mudah diedit.
 • Laporan SEO ditulis dengan sangat jelas dan mempunyai cadangan yang sangat jelas mengenai bagaimana menyelesaikan masalah tertentu.
 • Perbandingan SEO sampingan untuk 5 pesaing.
 • Analisis tanpa had, dan pemantauan automatik berdasarkan 30+ pemboleh ubah akan memberitahu anda bagaimana keseluruhan skor SEO anda berubah.
 • Sebilangan besar alat asas, seperti memeriksa pautan balik, kemampuan untuk memantau kawasan, memantau kelajuan laman web, dan sebagainya.

Pemeriksaan Laman SEO mempunyai tiga peringkat: Asas, Webmaster, dan Profesional. Tahap pertama hanya mendapat 300 laporan analisis SEO maksimum, sementara dua yang lain mendapat laporan tanpa had.

Semakin tinggi tahap anda, semakin banyak kata kunci, pesaing, dan kawasan yang dapat anda pantau.

Dibayar setiap tahun, harganya berkisar antara $ 22.45 sebulan hingga $ 71.95 sebulan. Apabila dibayar setiap bulan, julatnya tidak berbeza – $ 24.95 hingga $ 79.95.

Inti: Pemeriksaan Laman SEO difokuskan untuk menggabungkan pelbagai alat dan kedalaman dengan kemudahan penggunaan, yang sangat bagus – kerana banyak alat all-in-one boleh menjadi rumit untuk pemula.

Oleh itu, ia sedikit lebih mudah, namun cukup kuat.

6. SEO PowerSuite

Rangkaian kuasa SEO

Tanpa keraguan, SEO PowerSuite adalah salah satu alat SEO yang PALING terkenal dan terkenal di pasaran sekarang.

SEO PowerSuite tidak begitu berbeza, pada asasnya, dari banyak nama lain di sini. Ini adalah sekumpulan beberapa alat SEO yang hebat.

Tetapi, SEO PowerSuite sangat mantap, seperti yang saya katakan:

SEO PowerSuite

Jelas, itu adalah nama BESAR yang dapat dikenali oleh semua orang – jadi tidak ada keraguan mengenai keberkesanan SEO PowerSuite.

Sekarang, seperti yang saya katakan, SEO PowerSuite adalah beberapa alat dalam satu pakej. Secara khusus, pada dasarnya EMPAT alat utama, masing-masing memperhitungkan bahagian yang berbeza dari proses SEO:

Penjejak peringkat, SEO SpyGlass, Juruaudit Laman web, dan LinkAssistant.

Anda mungkin sudah mengetahui intinya sekarang, tetapi saya akan melihat beberapa perkara penting:

Ciri-ciri:

 • Rank tracker melihat kedudukan di lebih 300 mesin pencari dan mempunyai lebih dari 17 alat penyelidikan kata kunci. Tambahan pula, kedudukan dan laporan pesaing disediakan dengan mudah.
 • SEO SpyGlass pada dasarnya adalah penyelidikan backlink mendalam dan audit anti-penalti. Terdapat LEBIH 50 metrik, perbandingan laman web bersebelahan, hasilnya!
 • Auditor Laman Web adalah seperti apa: perayapan terperinci yang merangkumi segalanya dari masalah teknikal hingga masalah kandungan.
 • LinkAssistant juga seperti apa: membantu anda mengurus dan mengesahkan pautan dengan cepat, mencari yang baru, mempunyai laporan untuk membina pautan, dll..
 • Secara amnya, SEO PowerSuite sangat mesra pengguna.

SEO PowerSuite mempunyai tiga peringkat: Percuma, Profesional, dan Perusahaan.

Seperti yang anda duga, tahap percuma adalah PERCUMA! Terutamanya tidak membenarkan anda menyimpan projek atau mengeksport data. Oleh itu, pada dasarnya anda dapat melakukan penyiasatan dan audit, tetapi anda tidak dapat menyimpan banyak perkara.

Tetapi, siapa yang akan benar-benar mengadu tentang alat SEO percuma?

Bagaimanapun, dua peringkat seterusnya ialah $ 299 dan $ 699.

Saya tahu, saya tahu — APA?!

Itu bukan sebulan. Harga adalah untuk akses penuh ke suite setiap tahun tanpa bayaran tambahan sepanjang perjalanan. Tidak seperti kebanyakan perkhidmatan dengan harga yang agak setanding, SEO PowerSuite tidak mempunyai batasan jumlah projek, laman web, kata kunci atau pautan balik untuk dianalisis.

Oleh itu, memang benar bahawa bagi sesetengah perniagaan, ini mungkin sedikit curam. Ia pasti akan membuahkan hasil dalam jangka masa panjang, tetapi jika anda tidak dapat menyimpan dengan membayar sekaligus, anda mungkin lebih baik dengan pilihan lain.

TETAPI … jika anda sudah bersiap untuk membeli rangkaian SEO untuk pakej tahunan, harga ini HEBAT.

SEO PowerSuite jelas merupakan rangkaian alat SEO yang mantap … yang sebenarnya sangat menjimatkan dalam jangka masa panjang!

7. Mangool

Mangool

Ah, apa yang terkenal tentang Mangools?

Nama, betul-betul. Sekiranya anda belum melayari laman web mereka, ya, Mangools memang bertemakan Mango. Seperti, mangga + alat SEO. Seronok.

Bagaimanapun, Mangools telah wujud sejak 2014, jadi masih muda, tetapi sudah cukup mantap pada masa itu.

Inilah tahap mapannya:

Mangool

Baiklah, dang.

Sekarang, jika anda membaca item terakhir – SEO PowerSuite – anda akan dapati Mangools agak biasa. Seperti SEO PowerSuite, Mangools digunakan oleh orang biasa dan jenama besar.

Dan, Mangools pada dasarnya terdiri daripada lima alat SEO:

KWFinder (untuk pencari kata kunci), SERPChecker, SiteProfiler, SERPWatcher, dan LinkMiner.

Berikut adalah beberapa sorotan:

Ciri-ciri:

 • KWFinder adalah, ya, pencari kata kunci. Ia SANGAT mesra pengguna, dan memberi tumpuan untuk memberitahu anda inti dari seberapa mudah / sangat dicari kata kunci tertentu untuk digunakan. Plus, kedudukan pesaing cepat, data sejarah untuk jumlah carian, dll.
 • Pemeriksa SERPC, selain menjadi alat analisis SERP Google yang cukup umum, juga mempunyai SERP yang dilokalkan di lebih dari 50,000 lokasi. Simulasi dan unjuran pantas kesan coretan kaya anda (seperti kotak jawapan atau karusel), dan lebih banyak kedudukan daripada pesaing anda.
 • SiteProfiler cekap SUPER. Ini lebih lancar daripada kebanyakan profiler laman web, dan pada dasarnya memberitahu anda apa yang perlu anda ketahui mengenai otoriti SEO untuk sebarang URL yang anda masukkan. Ini adalah alat yang bagus untuk mendapatkan pandangan cepat mengenai apa yang sedang dilakukan atau tidak dilakukan oleh persaingan anda.
 • SERPWatcher, sekali lagi, benar-benar mesra pengguna, yang bagus untuk mengendalikan maklumat yang lebih kompleks. Ini pada dasarnya membolehkan anda mengetahui potensi lalu lintas ORGANIK di laman web anda.
 • LinkMiner — anda sudah biasa dengan ini sekarang, tetapi pada dasarnya ia adalah penyemak pautan balik yang kuat.
 • Secara umum, salah satu kelebihan besar Mangools adalah aksesnya ke pangkalan data yang besar, dan kemampuannya untuk memanfaatkan BANYAK maklumat. Tetapi, Mangools mempunyai kekuatan besar TIDAK terlalu rumit mengenai maklumat yang dikemukakannya.

Baiklah, jadi ketika saya meringkaskan SEO PowerSuite, kesimpulan umum adalah bahawa ia menjimatkan kos jangka panjang, tetapi masih banyak batuk sekaligus.

Mangools mempunyai banyak kekuatan yang sama seperti yang dimiliki oleh SEO PowerSuite — begitu juga dengan pembelian satu kali yang besar?

Sebenarnya tidak!

Mangools juga mempunyai tiga peringkat: Basic, Premium, dan Agency. Sayangnya tidak ada yang percuma.

Walau bagaimanapun, julat harga, jika dibayar setiap tahun, adalah $ 29.90 sebulan hingga $ 79.90 sebulan. Dibayar setiap bulan, jauh lebih mahal:

Julatnya adalah $ 49 sebulan hingga $ 129 sebulan.

Pada pandangan saya, ciri-cirinya cukup seimbang antara tingkatannya – Mangools Basic tidak begitu asas, dan akan banyak bagi kebanyakan orang yang menggunakannya.

Ringkasnya, Mangools adalah suite SEO all-in-one dengan harga yang sangat baik dengan fokus yang besar pada kebolehgunaan.

Lawati Mangools

8. Keywordtool.io

Alat Kata Kunci

Keywordtool.io, juga dikenali sebagai Keyword Tool, adalah salah satu entri yang lebih menarik di sini.

Mengapa?

Kerana walaupun banyak penyertaan di sini adalah variasi suite alat SEO all-in-one yang mahal, Alat Kata Kunci adalah perkhidmatan yang cukup mudah:

Ini adalah alat kata kunci.

DAN, PERCUMA. Tetapi saya akan sampai kemudian.

Pertama sekali, sejauh mana boleh dipercayai? Mungkin terdengar sedikit lakaran pada awalnya … sehingga anda dapat melihat siapa yang menggunakannya:

Kata Kunci.io

Baiklah, sangat baik. Tetapi apa sebenarnya yang dilakukannya?

Intinya mudah: untuk meningkatkan permainan kata kunci anda dengan serius. Daripada berusaha melakukan banyak perkara dengan sopan, Alat Kata Kunci berusaha membuat kata kunci dengan sangat baik.

Oleh itu, ingat bahawa Alat Kata Kunci sedikit lebih fokus apabila anda melihat senarai ciri / ciri ini:

Ciri-ciri:

 • Isipadu dan arah aliran carian dari masa ke masa.
 • Tahap persaingan untuk kata kunci.
 • Anggaran kos per klik / anggaran harga untuk kata kunci di Google Ads.
 • Secara amnya, Keywordtool.io pandai memberikan hasil yang berguna dengan CEPAT.
 • Pelbagai akaun pengguna (bergantung pada versi).
 • Sekali lagi, asas Alat Kata Kunci adalah PERCUMA. Versi percuma pada dasarnya memberi tumpuan kepada carian mudah yang menghasilkan banyak kata kunci fokus dan kata kunci ekor panjang.

Baiklah, memang diakui, senarai ciri ini nampaknya kurang menarik berbanding dengan yang lain di sini. Tetapi perkara penting yang perlu diingat ialah kata kuncitool.io lebih tertumpu pada aspek SEO tertentu.

Selain itu, data yang cukup bagus tersedia secara percuma. Jadi pastinya versi pro tidak semahal itu, betul?

Hm:

Pada asasnya terdapat tiga peringkat: Pro Basic, Pro Plus, dan Pro Business.

Dibayar setiap tahun, julatnya adalah $ 69 sebulan hingga $ 159 sebulan. Dibayar setiap bulan, $ 89 sebulan hingga $ 199 sebulan.

Sekarang lihat, adakah ini pelaburan yang sesuai untuk anda?

Itu sangat bergantung pada konteks perniagaan anda sendiri. Bagi sesetengah orang, multitool dan suite terlalu banyak, dan kebanyakan tumpuan pada kata kunci adalah pelaburan yang baik.

Bagi yang lain, perkara terbaik mengenai Alat Kata Kunci adalah versi percuma.

9. SmallSEOTools.com

SmallSEOTools com

Jadi, anda mungkin tertanya-tanya tentang apa itu SmallSEOTools.com.

Bagaimanapun, ia menyebut dirinya KECIL — mengapa? Apa maksudnya??

SmallSEOTools.com pada dasarnya didasarkan pada idea bahawa banyak orang tidak mempunyai akses ke alat SEO premium, kerana banyak di antaranya berlebihan dari segi ciri dan mahal.

Oleh itu, SmallSEOTools.com melayani pengguna kelas bawah, dan menyediakan alat yang lebih kecil yang masih berguna. Fokus pada kebolehaksesan menjadikannya salah satu perkhidmatan SEO paling unik di luar sana!

SmallSEOTools.com

Jadi bagaimana ia berfungsi? Bagaimana anda menggunakannya?

Sangat mudah. Anda pergi ke smallseotools.com dan kemudian klik pada alat yang ingin anda gunakan — kelihatan seperti tangkapan skrin di atas.

Alat SmallSEO mempunyai BANYAK ciri, kebanyakannya alat individu yang lebih kecil, tetapi inilah ringkasannya:

Ciri-ciri:

 • Alat konteks teks: set alat ini membolehkan anda melihat kandungan anda. Periksa plagiarisme, tatabahasa, ejaan, huruf besar hingga huruf kecil, dll.
 • Alat penyuntingan gambar: carian imej terbalik, pengubahan saiz, pemotongan, penjanaan favicon, perbualan video ke GIF, dan banyak lagi.
 • Alat Kata Kunci: seperti yang anda lihat dalam gambar, ini merangkumi kedudukan kata kunci, pemeriksaan kepadatan kata kunci, analisis persaingan dan alat penyelidikan asas, cadangan kata kunci ekor panjang, pemeriksa kesukaran, dan banyak lagi.
 • Alat pautan balik: pemeriksa pautan balik asas, pencipta pautan balik, kalkulator harga pautan, penyemak pautan rosak, pesaing pautan balik, dll..
 • Pengurusan laman web: Pemeriksa skor SEO, pemeriksa Google Pagerank, ujian kelajuan halaman, penjana kod QR, pengesan tema WordPress, imbasan virus, muat turun video untuk laman web seperti Instagram, Facebook, dan lain-lain, dan banyak lagi.
 • Alat pengesanan laman web: penjejakan pautan, pemeriksaan status pelayan, pencarian Whois, pemeriksa Mozrank, penyemak SSL, dan banyak lagi.
 • Alat proksi, yang pada dasarnya melihat IP anda dan menyediakan proksi harian.
 • Alat domain: pemeriksa usia nama domain, rekod DNS, penilaian domain pukal, carian IP domain, dll.
 • Alat PDF untuk melakukan penukaran atau pengeditan yang berkaitan dengan PDF pada dasarnya: __ ke PDF, PDF ke __, tanda air, dll..
 • Penukaran unit, alat pembangunan, alat pengurusan kata laluan, alat tag meta … senarai terus berjalan.

Baiklah, saya tahu apa yang anda fikirkan: itu senarai alat KECIL yang BESAR.

Apa yang akan berlaku ialah??

Inilah beberapa berita baik. Semua ini adalah PERCUMA.

Sebenarnya tidak menghairankan Smallseotools.com bukan alat all-in-one. Bukan perisian yang menggabungkan alat yang berbeza ke dalam satu papan pemuka.

Dan beberapa alat yang anda boleh cari secara percuma dalam talian pula — sebagai contoh, sesiapa sahaja boleh google “gambar ke PDF” dan mencari laman web percuma yang akan melaksanakan tugas.

Tetapi itu masuk akal. Smallseotools.com semestinya merupakan koleksi, ya, alat SEO kecil … yang PERCUMA.

Tidak semua orang menginginkan ini — ia kurang digabungkan daripada suite SEO premium. Tetapi, semua alat SEO yang terdapat di halaman ini meliputi banyak tujuan khusus dan akan sangat berguna bagi pengguna kelas bawah dan bajet.

Salah satu koleksi terbaik dari alat SEO di halaman dan alat SEO percuma di sekitar! Anda boleh mencuba sebarang alat mereka di sini.

10. Pengirim Robot Wang

Pengirim Robot Wang

Anda mungkin pernah mendengar beberapa item lain dalam senarai ini … tetapi jika anda belum pernah mendengar mengenai Money Robot Submitter, saya tidak akan terkejut.

… Dan baiklah, saya tidak boleh berbohong kepada anda:

Money Robot Submitter mempunyai salah satu laman web yang paling sesuai dengan semua nama dalam senarai ini.

Tetapi, yakinlah, Money Robot Submitter adalah perisian SEO sebenar.

Inti? Pengirim Robot Wang kebanyakannya tertumpu pada pembinaan pautan dan proses automatik (oleh itu bahagian robot namanya).

TETAPI, bukan itu sahaja. Mari kita periksa:

Ciri-ciri:

 • Perisian pembinaan pautan SEO mempermudah proses penyampaian pautan dan mengautomasikan banyak pembinaan pautan. Anda boleh membuat kempen membina pautan SEO dengan mudah, walaupun saya tidak menyukai bagaimana perisian itu kelihatan.
 • Akses ke banyak sumber pelayan, yang bermaksud Money Robot Submitter dapat dengan cepat memberikan banyak pautan balik ke laman web anda.
 • Ciri penulisan semula artikel dan ciri pemintal terbina dalam, yang mengurangkan risiko dikenakan penalti kerana kandungan pendua.
 • Senarai laman web harian yang disediakan oleh perisian yang menjelajah pelayan secara berterusan, jadi anda selalu mempunyai tempat untuk menghantar kandungan anda.
 • Penyelesaian captcha automatik menangani captcha paling mudah secara automatik, dan memberikan sokongan untuk yang lebih kompleks.

Baiklah — banyak alat, tetapi Money Robot Submitter masih tertumpu pada bahagian hubungan kerja SEO.

Jadi berapa harganya?

Harganya sangat sederhana: anda boleh membayar $ 67 sebulan untuk langganan, ATAU anda boleh membayar $ 497 SEKALI untuk lesen perisian seumur hidup.

Adakah ia berbaloi? Nah, itu sangat bergantung pada anda. Secara peribadi, saya dapati Money Robot Submitter agak kelihatan samar dan ketinggalan zaman. TETAPI, pada intinya, ia mencapai tujuannya dengan baik.

Tidak semua orang mahu fokus pada permainan pautan mereka secara sama, tetapi bagi mereka yang benar-benar ingin meningkatkan kempen pautan SEO mereka, Money Robot Submitter mempunyai fokus yang baik.

Muat turun Pengirim Robot Wang

11. SEOTools untuk Excel

SeoTools untuk Excel

Oleh itu, bercakap mengenai perisian SEO yang lebih kecil dan kurang terkenal – pernah mendengar mengenai SEOTools untuk Excel?

Saya mengharapkan sebilangan besar daripada anda tidak, melainkan anda sudah mencari alat SEO yang berfungsi dengan Excel.

Oleh itu, bolehkah anda meneka untuk tujuan alat ini?

Ya, SEOTools untuk Excel difokuskan khusus untuk mengintegrasikan pengurusan SEO dengan Microsoft Excel.

Ini bermaksud bahawa ia berada di sisi perisian SEO yang lebih maju, tetapi ia tentunya merupakan perisian yang sangat berguna bagi mereka yang banyak menggunakan Excel dalam kempen SEO mereka.

Ciri-ciri:

 • Pada asasnya, ciri utama adalah fungsi SEO di halaman. Ini pada dasarnya membangun dan memperluas kemampuan Excel untuk mengesahkan bahawa anda telah menyiapkan halaman anda dengan betul dan mengoptimumkannya untuk enjin carian.
 • SEOTools untuk Excel juga dilengkapi dengan alat untuk melihat faktor SEO di luar halaman, misalnya dengan penyemak pautan balik.
 • Dilengkapi dengan banyak integrasi untuk perkhidmatan popular, seperti Google Analytics atau Majestic.
 • The Spider: membolehkan anda membekalkan URL root atau senarai URL, yang akan diteruskan oleh Spider Tool.
 • Cukup mudah untuk membina Connector anda sendiri untuk disatukan dengan API atau perkhidmatan luaran. Nah, senang jika anda sudah menggunakan Excel untuk SEO.
 • Alat “penolong” kecil untuk fungsi berkaitan SEO yang lebih kecil atau ganjil yang hilang oleh Excel.

Harga untuk semua itu? Cukup mudah: € 99 setiap mesin setahun.

Dan jika anda membeli banyak lesen, anda akan mendapat potongan setiap lesen!

Sekiranya anda tidak biasa menggunakan Excel untuk pengurusan laman web dan SEO, ini akan kelihatan agak rumit. Dan jujur, memang begitu.

Tetapi mereka yang sudah melakukannya akan mendapati SEOTools for Excel mengisi ceruk dengan sempurna: Excel sudah menjadi alat yang hebat di tangan pemasar dalam talian profesional, tetapi kehilangan beberapa perkara yang menjadikannya sempurna untuk pakar.

12. TheSEOTools.net

alat seo.net

Ingat ketika saya bercakap mengenai Smallseotools.com sebelumnya?

Dan bagaimana ia bertujuan untuk menyediakan alat SEO yang berpatutan (bermakna, percuma) kepada orang yang tidak menyukai rangkaian SEO premium?

Anda boleh menganggap The SEO Tools sebagai saudara kandung atau sepupu.

Lihat ini:

TheSEOTools.net

Pada asasnya, Theseotools.net adalah senarai alat SEO PERCUMA. Anda hanya perlu pergi ke laman web ini, memilih yang anda mahukan, dan menggunakannya.

Inilah beberapa yang ditawarkan:

Ciri-ciri:

 • Sebilangan besar alat asas SEO, seperti pengulas laman web, cadangan kata kunci, pencari pautan balik dan pembuat pautan balik, penjana dan penganalisis Meta Tag umum, dan banyak lagi.
 • Penjana tangkapan skrin laman web
 • Pemeriksa untuk: Indeks Google, kelajuan halaman, otoriti halaman, otoriti domain, jumlah pautan laman web, statistik sosial dan banyak lagi.
 • Alat yang berkaitan dengan domain, seperti pemeriksa usia domain dan pemeriksa Whois.
 • Alat yang berkaitan dengan kandungan: Pemeriksaan tatabahasa, pembilang kata, pemeriksa kedudukan kata kunci, dan plagiarisme dan alat pemintal artikel.

Jadi, julat harganya — adakah saya yakin ia percuma?

Ya saya. Anda boleh mengetahui sendiri dengan pergi ke laman web ini dan mencuba salah satu alat!

13. Perisian Netpeak

Perisian Netpeak

Perisian Netpeak adalah salah satu item yang tersusun secara unik dalam senarai ini.

Sebilangan besar item di sini pada dasarnya menawarkan alat all-in-one, menghosting banyak alat yang berasingan di laman web mereka, atau mempunyai alat yang memfokuskan pada bahagian tertentu dari proses SEO.

Tetapi Netpeak?

Netpeak menawarkan DUA perisian berkaitan SEO yang terpisah untuk dua bahagian proses SEO:

Perisian Netpeak

Oleh itu, ini bukan alat all-in-one, dan anda boleh menggunakan satu atau kedua-duanya mengikut kehendak anda.

Netpeak Spider adalah perisian audit laman web, dan Netpeak Checker adalah untuk perbandingan laman web dan analisis URL.

Berikut adalah beberapa sorotan (ingat bahawa ia terbahagi antara perisian yang berbeza):

Ciri-ciri:

 • Pemeriksa Netpeak: merangkumi lebih dari 380 parameter untuk memeriksa URL.
 • Pemeriksa Netpeak: Gunakan senarai proksi dan perkhidmatan penyelesaian captcha semasa anda mengendalikan sebilangan besar URL
 • Pemeriksa Netpeak: meneliti profil pautan balik dan prestasi media sosial.
 • Netpeak Spider: dapat melihat lebih dari 50 parameter SEO di halaman untuk laman web yang anda crawl
 • Netpeak Spider: Tetapkan peraturan khusus untuk merangkak seluruh laman web atau bahagiannya

Oleh itu, seperti yang saya katakan, Netpeak Checker dan Netpeak Spider adalah dua alat yang berbeza — yang bermaksud anda tidak boleh membeli satu perkara yang mempunyai kedua-duanya.

Jadi, mereka juga mempunyai harga yang berasingan. Walau bagaimanapun, kedua-dua produk mempunyai harga berjenama YANG SAMA.

Setiap peringkat dipaparkan sepenuhnya – tidak ada versi yang lebih mahal dengan lebih banyak ciri. Sebaliknya, harga bergantung pada jangka masa yang ingin anda komited.

Satu tahun perkhidmatan dipecah menjadi $ 15,20 sebulan (ditagih $ 182,40), dan anda boleh membeli selama 6 bulan, 3 bulan, atau satu bulan.

Pada hujung yang lain, perkhidmatan selama 1 bulan hanya $ 19.00, yang bermaksud bahawa keseluruhan harga produk adalah antara $ 15 hingga $ 19 sebulan!

Ringkasnya, Perisian Netpeak menawarkan dua produk berasingan yang memfokuskan pada bahagian yang berlainan dalam proses SEO — dan harganya cukup berpatutan.

Cuba Perisian Netpeak Percuma

14. Pusat Alat SEO

Yang ini kurang dikenali:

Pernah mendengar mengenai Pusat Alat SEO (juga dikenali sebagai SEOToolsCentre)?

Saya juga tidak tahu banyak. Inti dari SeoToolsCentre adalah bahawa ia berada dalam urat yang sama dengan TheSEOTools.net dan Smallseotools.com.

… Tetapi, ia agak kurang mapan. Inilah halaman mengenai:

pusat alat seo

Jadi, anda tahu, ini bukan laman web yang paling profesional atau terkenal. TETAPI, itu tidak bermakna ia tidak berguna.

Kerana seperti item lain yang saya sebutkan, SEOToolsCentre membolehkan anda menggunakan sekumpulan alat yang lebih kecil dan lebih kecil yang dihoskan di laman webnya.

Jadi anda tahu latihannya. Berikut adalah beberapa ciri:

Ciri-ciri:

 • Sebilangan besar alat asas SEO disertakan.
 • Selain alat pemintal artikel, ada juga penulis semula ayat dan alat parafrasa.
 • Menariknya, bukan hanya pemeriksa tatabahasa dan ejaan untuk bahasa Inggeris — tetapi pemeriksa tatabahasa untuk bahasa Jerman juga.
 • Simulator labah-labah enjin carian (dengan kata lain, alat merangkak asas laman web anda).
 • Penukar teks ke pertuturan, pemeriksa kepadatan artikel, pengoptimum gambar, dan alat menaip Urdu.

Jadi sekarang anda mungkin sudah biasa dengan perkara ini: ini percuma, betul?

Maksud saya, semestinya, setelah melihatnya mengenai halaman?!

Sebenarnya … tidak sepenuhnya.

Lihat, semua alat yang saya sebutkan — yang pada dasarnya meliputi jenis alat yang sama dengan laman web yang berkaitan yang saya sebutkan — adalah percuma.

Tetapi, SEOToolsCentre juga mempunyai pilihan keahlian premium. Apa yang ditawarkannya?

Sejujurnya, tidak ada idea. Mereka mempunyai beberapa masalah serius dengan laman web mereka, jadi ia tidak akan memaparkan apa yang terdiri daripada rancangan premium.

… Begitu berkesan percuma! Dan untuk semua masalah yang mungkin terdapat di laman web ini … tidak perlu mengeluh mengenai alat SEO percuma!

15. Ketua Pegawai Eksekutif Web

Baiklah, selepas item terakhir itu, WebCEO akan sedikit berbeza.

Kerana di mana SEOToolsCentre kelihatan agak samar dan penuh dengan barang percuma … Ketua Pegawai Eksekutif Web adalah sangat mapan dan sangat premium juga.

Sudah ada sejak tahun 2000 — bermaksud hampir DUA TAHUN, menjadikannya salah satu perkhidmatan SEO tertua dalam perniagaan.

Pelanggannya tersebar di lebih dari 150 negara yang berbeza, dan Ketua Pegawai Eksekutif Web bahkan menyediakan perkhidmatan dalam 24 bahasa yang berbeza. Oleh itu, ini tidak menghairankan:

ceo web

Baiklah, tetapi apa yang dilakukan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Web?

Ringkasnya: ini adalah satu lagi suite SEO all-in-one. Ia mempunyai lebih dari 17 alat, tetapi mereka boleh dibahagikan kepada empat kategori:

Alat audit laman web, alat pembinaan pautan, alat metrik sosial, dan alat analisis pemasaran.

Berikut adalah beberapa ciri yang lebih kuat dan kurang biasa:

Ciri-ciri:

 • Semua asas yang anda harapkan dari rangkaian SEO all-in-one.
 • Alat audit laman web merangkumi: alat untuk mengoptimumkan pautan dalaman, selain semua aspek lain dari audit laman web (analisis SEO, analisis teknikal, dll.).
 • Pilih untuk memantau pautan tertentu.
 • Pengintipan pautan balik pesaing.
 • Alat penyampaian kandungan membolehkan anda mengakses banyak jenis laman web: lebih dari 30 laman web dan direktori tempatan, 10 enjin carian membeli-belah, 35 komuniti blog, dll..
 • Pemantauan buzz web: membolehkan anda melacak topik hangat di industri Anda, memantau reputasi jenama anda di media sosial, blog, dan laman berita, dan kemampuan untuk memeriksa Twitter buzz untuk kata kunci sasaran anda.
 • Pembuatan laporan label putih yang dapat disesuaikan, jadi anda hanya boleh menampar logo / nama syarikat anda pada barang tersebut dan mengirimkannya kepada pelanggan anda.
 • Laporan terdapat dalam pelbagai bahasa dan boleh diterjemahkan dari bahasa Inggeris.

Set alat SEO yang mapan ini semestinya mahal, betul?

Baiklah … ini berada dalam julat harga biasa untuk pilihan SEO premium, tetapi dengan titik masuk yang lebih berpatutan.

Inilah cara struktur harga WebCEO dipecah:

Terdapat empat peringkat, yang boleh dibayar untuk bulanan, suku tahunan, atau tahunan. Sekiranya anda membayar setiap bulan, tahap pertama (Solo) bermula pada $ 39 sebulan dan mempunyai ciri terhad.

Tertinggi, korporat, adalah $ 299 sebulan dan ditampilkan sepenuhnya seperti yang dibenarkan oleh WebCEO.

Sekiranya anda membayar setiap tahun, tahap kemasukan hanya $ 29 sebulan dan Korporat (tahap keempat) adalah $ 225 sebulan.

Jadi, ia tidak jauh lebih tinggi daripada rata-rata — dan pastinya ini adalah rangkaian SEO yang lengkap. Tidak hairanlah CEO Web begitu popular.

Cuba WebCEO Percuma

16. Alat Ninja

Alat Ninja

Menjelaskan Alat Ninja agak sukar, terutamanya jika dibandingkan dengan semua nama lain yang pernah saya bicarakan.

Lihat, Alat Ninja bukanlah satu set alat yang serba lengkap. Tetapi ia lebih daripada sekadar alat tunggal, atau direktori alat SEO yang dihoskan dan terpisah.

Ini adalah pakej alat SEO – suite – tetapi bukan semua yang anda perlukan. Sungguh menarik.

Alat Ninja

Oleh itu, alat khusus sangat penting di sini. Sebenarnya, tarikan UTAMA Ninja Tools adalah alat pengoptimuman coretan unggulan, dan alatnya yang dikembangkan dengan baik.

Ninja Tools lebih menyerupai sekumpulan kualiti, alat khusus daripada kotak alat umum. Inilah beberapa lagi maklumat mengenai alat tersebut:

Ciri-ciri:

 • Feature Snippet Optimization Tool: ini adalah sesuatu yang benar-benar diinovasikan oleh Ninja Tools. Coretan yang diketengahkan oleh Google sangat penting, tetapi sukar ditangkap. Alat ini mempermudah proses dan pada dasarnya membolehkan anda memperoleh kedudukan coretan di halaman hasil.
 • Alat di atas juga menggabungkan data dari bahagian “carian yang berkaitan dengan” di bahagian bawah hasil carian.
 • Ini juga menggabungkan data dari fungsi Google “orang juga bertanya”.
 • Alat SEO video: ini membolehkan anda mencari kata kunci peringkat mana yang mengembalikan hasil video, melihat data pesaing (termasuk di YouTube dan keterlibatan video mereka) sehingga anda dapat meningkatkan kedudukan dengan video anda.
 • Alat Pautan Balik Ninja: memantau profil pautan balik anda dan menarik data dari TONS sumber.
 • Ninja Tools juga mempunyai alat percuma untuk melihat kod sumber mudah alih. Mereka mungkin akan mempunyai lebih banyak alat percuma pada masa akan datang, jadi nantikan!
 • Syarikat induk, Internet Marketing Ninjas, mempunyai laman web yang terpisah dengan alat SEO yang lebih PERCUMA.

Baiklah, titik terakhir itu adalah sedikit berita baik bagi anda penganggaran di luar sana – alat percuma! Tetapi, tentu saja, alat berkualiti lain yang disediakan oleh Ninja Tools TIDAK percuma.

Malangnya, ini agak rumit.

Lihat, paket Alat Ninja merangkumi alat SEO Video dan Pengoptimuman Potongan Unggulan (yang merangkumi alat “orang juga bertanya,” dan “carian yang berkaitan dengan”) sebagai SATU paket.

Alat backlink, bagaimanapun, anda harus membeli dari syarikat induk: Internet Marketing Ninjas.

Jadi, produk pertama – yang merupakan sekumpulan alat kecil – mempunyai tiga peringkat: Pakar, Pro, dan Perusahaan.

Pakar adalah $ 4,99 sebulan, atau $ 49,90 setahun, dan Enterprise $ 349 sebulan atau $ 3,490 setahun.

Sama ada anda membayar bulanan atau tahunan hanya akan mempengaruhi harga anda dengan beberapa dolar paling banyak.

Baiklah, dan alat pautan balik?

Mereka berada di laman web syarikat induk, seperti beberapa alat percuma lagi!

Nampaknya Ninja Tools adalah salah satu item paling unik dalam senarai ini.

17. SERPs.com

SERP

Sekiranya anda mesti meneka tentang apa itu SERPs.com, bagaimana keadaannya?

Okey, hanya bergurau. Peringatan yang lembut jika anda melihat awal senarai ini: SERP bermaksud Halaman Hasil Mesin Pencari. Ini adalah perkara yang kita semua lihat hampir setiap kali kita berada di internet.

Oleh itu, SERP adalah untuk meningkatkan… baik anda, letakkan di hasil mesin pencari!

Dan ia melakukan pekerjaan yang cukup baik. Berikut adalah beberapa pelanggan terkenal:

SERPs.com

Sekarang, anda mungkin tertanya-tanya apa sebenarnya yang ditawarkan SERP.

Ini pada asasnya adalah sekumpulan alat, tetapi lebih mudah. Itu tidak buruk! Ia juga mempunyai beberapa ciri unik yang dilemparkan.

Berikut adalah beberapa sorotan ciri:

Ciri-ciri:

 • Papan pemuka yang mudah dan mesra pengguna yang masih menunjukkan banyak maklumat.
 • SERPs DataLab membolehkan anda melihat BILION data SERP harian dengan antara muka yang mesra pengguna. Anda juga boleh membuat laporan khusus daripadanya.
 • API yang mesra pembangun membolehkan anda memasukkan peringkat harian ke dalam sistem pelaporan anda sendiri.
 • Tambah untuk Helaian Google.
 • Ciri Pelabelan Putih yang cukup disesuaikan.
 • Peringkat tempatan di peringkat bandar atau poskod, dan kedudukan untuk mudah alih, desktop dan tablet.
 • 400 kombinasi kedudukan Google dan Yahoo berbeza mengikut negara dan bahasa.
 • Semua ciri asas yang anda harapkan dari rangkaian SEO yang komprehensif, walaupun kurang memberi tumpuan kepada pengauditan dan pautan balik laman web.
 • Syarikat induk (Authority Labs) mempunyai set alat percuma yang boleh dipercayai!

Jadi, inilah cara pembayaran barang ini berfungsi:

Terdapat tiga peringkat: Perniagaan Kecil, Agensi, dan Perusahaan. Perusahaan mempunyai harga tersuai, tetapi dua yang lain tidak.

Perniagaan Kecil adalah $ 49 sebulan dan terhad kepada 300 kata kunci, 5 laman web, dan 1 akaun pengguna.

Agensi adalah $ 99 sebulan, mempunyai sehingga 1.000 kata kunci, mempunyai ciri label putih penuh, dan laman web dan pengguna tanpa had.

Sebilangan mungkin menghargai mempunyai pilihan yang lebih mudah!

Tetapi walaupun ia melebihi anggaran anda, anda tidak boleh mengabaikan alat percuma yang disediakan oleh syarikat induk!

18. Ahrefs

ahrefs

Ah, Ahrefs! (Dapatkannya?)

Beberapa nama yang saya bicarakan sudah cukup mapan. Mereka mempunyai ribuan atau bahkan berjuta-juta pelanggan, termasuk beberapa nama berprofil tinggi.

Baiklah, Ahref ada di sana.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2011, Ahrefs telah berkembang menjadi perkhidmatan perisian SEO yang sangat kuat.

Lihat sahaja senarai pelanggan itu, dan beritahu saya bahawa itu tidak mengagumkan:

Ahrefs

Ahrefs pada dasarnya adalah rangkaian SEO all-in-one yang lain. Tetapi bahagian yang unik adalah bahawa Ahrefs sangat hebat, bukan hanya kerana alatnya yang kuat, tetapi sumbernya yang besar.

Inilah pandangan yang saya bicarakan:

Ciri-ciri:

 • Sumber Ahrefs MASSIVE: Ahrefs merangkak 5 bilion halaman sehari, mempunyai indeks 16 TRILLION pautan yang diketahui, dan 3 TRILLION URL yang diketahui.
 • Laporan carian organik membolehkan anda melihat bagaimana kedudukan pesaing anda, halaman mana yang mendorong lalu lintas paling banyak ke laman web mereka, dan semuanya dikuasakan oleh data beratus-ratus juta kata kunci.
 • Oleh itu, penjelajah kata kunci mempunyai semua alat yang berkaitan dengan kata kunci yang biasa saya bicarakan (kesukaran kata kunci, penghasilan kata kunci, dll) tetapi ia dikuasakan oleh pangkalan data lebih dari 3 bilion kata kunci.
 • Data pautan balik, sekali lagi, dari berbilion halaman yang dirayapi.
 • Penyelidikan kandungan, yang melihat pelbagai perkara (media sosial, lalu lintas carian organik, pautan balik, dll.).
 • Penjejakan peringkat yang sangat spesifik dan terperinci seperti yang anda mahukan.
 • Keupayaan untuk menetapkan amaran apabila anda atau pesaing anda menang / kalah pautan balik.
 • Sokongan pelanggan sangat mantap, beberapa yang terbaik ditawarkan oleh perisian SEO.

Baiklah, jelas, Ahrefs mempunyai banyak data yang tidak digunakan. Itu mesti menanggung kos, betul?

… Ya, pasti. Ahrefs mempunyai empat peringkat, yang boleh dibayar bulanan atau tahunan.

Dibayar setiap bulan, harganya bermula dari $ 99 sebulan (Lite) hingga $ 999 sebulan (Agensi).

Dibayar setiap tahun, harganya berkisar antara $ 82 sebulan hingga $ 832 sebulan.

Jadi ya, harga permulaan berada di sisi yang lebih curam, tetapi ia masih cukup menarik. Dan terus terang, apa sahaja yang memanfaatkan pangkalan data Ahrefs yang besar akan memerlukan harga yang lebih tinggi.

19. Moz

MOZ

Sukar untuk menekankan betapa besarnya kesepakatan Moz dalam dunia perisian SEO.

Inilah cara terbaik untuk menjadikannya perspektif:

Beberapa nama dalam senarai ini telah membual tentang bagaimana ia merangkumi akses ke sumber-sumber Moz.

Dengan jelas, Moz sendiri adalah kekuatan untuk ditandingi. Tidak hairanlah senarai pelanggannya juga mengagumkan:

Moz

Oleh itu, seperti yang anda lihat, Moz adalah rangkaian SEO all-in-one yang lain. Terdapat empat bidang utama suite: alat audit laman web, penjejakan peringkat, alat pautan balik, dan alat penyelidikan kata kunci.

Ciri-ciri:

 • Seperti entri sebelumnya, Moz mempunyai sejumlah besar data yang dapat diambil: 35 TRILLION pautan terindeks, 7 juta SERP dianalisis sehari, 500 juta cadangan kata kunci melalui alat kata kunci.
 • Pengauditan laman web tidak hanya menyeluruh, tetapi cepat. Plus, Moz mempunyai perayapan mingguan automatik dan memberi tahu anda tentang masalah baru.
 • Pengoptimuman halaman dan kandungan.
 • Pembuatan pautan dan alat penyelidikan juga membolehkan anda membuat Senarai Penjejakan Pautan yang menjadikannya sangat mudah untuk mengikuti matlamat dan kemajuan anda.
 • Penjana laporan yang sangat mudah dan boleh disesuaikan.
 • Sumber pendidikan dan pendidikan yang hebat.

Oleh itu, satu lagi alatan SEO all-in-one yang hebat dan terkenal. Berapakah kos kali ini?

Moz mempunyai empat tahap dengan harga yang ditetapkan, ditambah dengan rancangan perusahaan dengan harga dan fitur khusus. Mereka boleh dibayar bulanan atau tahunan.

Sekiranya dibayar setiap bulan, julat harganya adalah dari $ 99 sebulan hingga $ 599 sebulan. Dibayar setiap tahun, julatnya turun: dari $ 79 sebulan hingga $ 479 sebulan.

Anda tahu bagaimana kelanjutannya: untuk beberapa perniagaan, ini akan menjadi penyelesaian SEO yang sempurna, dan bagi yang lain, ia akan berlebihan.

20. SEMrush

SEMrush

Oleh itu, dua nama terakhir dalam senarai ini adalah besar, mapan, digunakan oleh jenama terbesar di dunia, dan mempunyai banyak sumber.

SEMrush … baik, seperti dua yang terakhir.

Ditubuhkan pada tahun 2008, sebagai permulaan kecil, SEMrush telah berkembang menjadi 6 pejabat di empat negara yang berbeza, dengan lebih dari 650 pekerja.

Dan mendapat bahagian dari pelanggan terkenal juga:

SEMrush

Oleh itu, seperti yang anda duga, inti SEMrush adalah bahawa ia adalah rangkaian SEO all-in-one yang lain. Ia pada dasarnya mempunyai semua yang anda perlukan, tetapi alatnya dapat lebih mendalam daripada biasanya.

Ciri-ciri:

 • Semua asas yang biasa anda lakukan — audit laman web, audit SEO teknikal, penghasilan kata kunci, dll.
 • Alat pautan balik memberi perhatian tambahan kepada sama ada laman web .edu atau .gov merujuk kepada laman web anda, ditambah laporan yang benar-benar mendalam mengenai sumber geografi.
 • Alat media sosial tidak hanya mempunyai pelaporan dan analisis mendalam, tetapi juga memungkinkan anda membuat kandungan dan menjadwalkannya ke 5 rangkaian sosial yang berbeza.
 • Alat pemasaran kandungan yang hebat yang dapat menghasilkan idea topik yang popular dan kalendar yang dikongsi untuk pasukan anda.
 • Laporan Analitis untuk sejuta perkara yang berbeza, carta yang dihasilkan dengan cepat dan mudah dibaca untuk membandingkan laman web, keupayaan untuk menghasilkan laporan tersuai, dan banyak lagi.

Oleh kerana SEMrush, seperti dua item terakhir, adalah pakej SEO yang sangat komprehensif, anda boleh menjangkakan harga yang lebih tinggi.

SEMrush mempunyai tiga peringkat dengan harga tetap serta rancangan Enterprise dengan harga tersuai. Anda boleh membayar bulanan atau tahunan – anda tahu latihannya.

Dibayar setiap bulan, julat harganya adalah $ 99.95 hingga $ 399.95 sebulan. Dibayar setiap tahun, ia adalah $ 83.28 hingga $ 333.28 sebulan.

Oleh itu SEMrush tidak terlalu berbeza dengan rakan sebaya SEO yang berkualiti.

Mulakan Percubaan Percuma SEMrush

21. Ubersuggest

ubersuggest

Ubersuggest adalah perubahan yang baik setelah penyelesaian SEO intensif yang baru saya bahas.

Lihat, Ubersuggest bukan sekumpulan alat, atau bahkan beberapa alat. Ubersuggest bahkan tidak mempunyai laman web sendiri – ini adalah satu alat yang dihoskan oleh laman web Neil Patel.

Bunyi lakaran? Ianya bukan. Neil Patel adalah salah satu usahawan dan pemasar yang paling terkenal di dunia.

Sebelumnya, saya mengatakan Ubersuggest adalah satu alat. Secara teknikal, ia adalah: satu bar carian di laman web Neil Patel.

TETAPI, dalam praktiknya, Ubersuggest dapat digunakan untuk pelbagai perkara, dan mempunyai beberapa alat yang berbeza. Jadi ia seperti mini multi-tool.

Ciri-ciri:

 • Penjana idea kata kunci dan gambaran keseluruhan istilah carian.
 • Idea kandungan juga!
 • Semasa memasuki domain, Ubersuggest juga menjadi penganalisis trafik dan peringkat SEO.
 • Pemeriksa SEO memberikan senarai ralat / masalah yang padat untuk diatasi.
 • Penganalisis trafik juga melihat halaman dan kata kunci teratas.
 • Alat Audit Tapak yang memakan masa paling lama beberapa minit dan mendedahkan banyak maklumat secara sederhana.
 • Alat pautan balik, serupa dengan audit laman dalam struktur dan kelajuan.

Lihat, mari kita menjadi nyata — adakah alat ini asas berbanding dengan perisian all-in-one mewah-schmancy?

Pasti. Tetapi sebenarnya, ini mungkin salah satu alat SEO percuma terbaik di pasaran. Betul – percuma sekali.

Dan selain itu, mudah digunakan, bermaklumat dan boleh dipercayai.

22. JawapanThePublic

jawapan awam

JawapanThePublic mempunyai catatan yang sama dengan Ubersuggest – ini adalah alat yang lebih kecil yang masih cukup ternama.

Tetapi oh budak lelaki … adakah ini salah satu item yang lebih unik di sini. Ia mendapat fokus yang pasti pada aspek SEO tertentu, yang memudahkan untuk mengetahui.

Tidak ada gunanya mengalahkan semak belukar. Inilah rupa tindakan:

JawapanThePublic

JawapanThePublic boleh dianggap sebagai penjana infografik untuk data enjin carian. Itu adalah penyederhanaan yang berlebihan, dan terdapat perbezaan antara versi percuma dan berbayar, tetapi itulah intinya!

Ciri-ciri:

 • Secara keseluruhan, membuat visualisasi data dan infografik untuk istilah kata kunci yang anda masukkan.
 • Melibatkan banyak maklumat dan data, jadi tidak berguna – tetapi infografik sangat membantu menjadikannya lebih mudah dicerna.
 • Bandingkan data dan lihat cadangan baru.
 • Hasil berdasarkan bahasa dan lokasi.
 • Keupayaan menyimpan laporan!
 • Ahli pasukan tanpa had.
 • Imej berkualiti tinggi, dan keupayaan untuk menyembunyikan bahagian yang tidak anda mahukan.

Baiklah, saya mesti menjadi orang yang kurang senang di sini — tidak, AnswerThePublic tidak percuma. Sebilangan besar ciri yang saya senaraikan adalah untuk versi berbayar.

Sekiranya anda menggunakan versi berbayar, $ 99 sebulan. Sejujurnya, kedengarannya agak curam bagi saya, tapi hei — banyak orang baik-baik saja dengannya.

Nasib baik, anda boleh menggunakan versi percuma. Terdapat sebilangan kecil carian, dan anda tidak dapat melakukan perbandingan secara bersebelahan atau kebanyakan perkara yang dilakukan versi berbayar… tetapi anda masih boleh melakukan asas-asasnya secara percuma!

Cuba JawabThePublic Percuma

23. WooRank

Woorank

Saya akan menutup senarai alat SEO ini dengan WooRank.

WooRank adalah rangkaian perisian SEO yang cukup besar — ​​kini, ia mendaftarkan lebih dari satu juta pengguna.

Ini bukan syarikat perisian SEO terbesar di luar sana, tetapi masih cukup terkenal.

Jadi seperti yang saya katakan, WooRank adalah sekumpulan alat. Tetapi, ia berada di sisi yang lebih kecil. Secara teknikal ia mungkin alat all-in-one, tetapi tidak merangkumi sebilangan yang lain di sini.

Yang mengatakan, ia menawarkan banyak.

Ciri-ciri:

 • Alat kata kunci cukup canggih.
 • Projek WooRanks: membolehkan anda pada dasarnya memuat turun data sebagai laporan dan menyesuaikannya.
 • Rangkak / audit Tapak.
 • Pemantauan SEO yang berterusan terhadap laman web anda, termasuk laporan e-mel dan pemantauan kesihatan / waktu operasi. Secara keseluruhan, WooRank memberi banyak penekanan pada SEO checker.
 • Oleh itu, anda boleh mencuba SEO checker secara percuma!
 • WooRank memberi penekanan khusus pada kesederhanaan dan kemudahan penggunaan. Ini bukan bermaksud alat tidak kuat, tetapi sangat berguna.
 • Alat penjualan membolehkan anda membuat laporan dan ulasan laman web untuk dikirimkan kepada pelanggan atau calon pelanggan.
 • Alat Lead Gen membantu anda mengautomasikan alat penjualan tersebut lebih awal.

Lihat maksud saya? Walaupun WooRank telah banyak berjalan, ia tidak menyeluruh seperti set alat all-in-one yang telah saya bahas.

Oleh itu, harganya lebih murah daripada itu, betul?

Sebenarnya, ya! Terdapat tiga peringkat: Pro, Premium, dan Enterprise. Kesemuanya mempunyai harga yang telah ditetapkan.

Harga masuk dari $ 59,99 sebulan hingga $ 249,99 sebulan, dan ciri-ciri yang berbeza-beza — walaupun menyenangkan, tahap Pro tidak terhad.

Kesimpulan: alat SEO mana yang saya cadangkan?

Sekiranya anda telah membaca keseluruhan senarai ini — selamat! Adakah anda ingat mana-mana nama?

Lelucon, izinkan saya memberitahu anda alat mana yang saya cadangkan. Kesemuanya mempunyai kelebihan yang cukup untuk disebutkan, tetapi kita masih dapat mengecilkannya dari 23.

Sudah tentu … tidak ada satu alat yang sesuai dengan semua saiz. Saya mempunyai beberapa cadangan:

Tidak menghairankan, alat SEO yang mempunyai fokus khusus cukup bagus untuk bidangnya. Sebagai contoh:

Bavoko sangat bagus untuk mereka yang banyak menggunakan WordPress, dan SEOTools untuk Excel bagus untuk pengguna Excel.

JawapanThePublic sangat bagus jika anda ingin menghasilkan infografik dan laporan yang mencolok, dan NinjaTools sangat bagus untuk fokus pada pengoptimuman coretan ciri.

Walaupun saya tidak selalu mengesyorkan perniagaan menggunakan alat SEO percuma, mereka pasti hebat.

Oleh itu, saya katakan Ubersuggest adalah salah satu alat SEO percuma terbaik, dan Smallseotools.com dan TheSEOTools.net juga merupakan direktori alat percuma yang baik..

Dan untuk senjata besar – perniagaan yang memerlukan alat SEO all-in-one yang sangat dipercayai:

Saya katakan Ahrefs, SEMrush, dan Moz mungkin antara yang terbaik, kerana mereka mempunyai sumber, reputasi, dan alat yang terbaik. Walaupun Woorank dan Mangools juga cukup mantap!

Jangan bimbang jika anda merasa sedikit terbeban. Kami sedia membantu!

Ingat bahawa kami mempunyai beberapa sumber yang dapat membantu anda memulakan beberapa asas-asas penting yang meningkatkan kedudukan halaman enjin carian anda!

Oleh kerana prestasi laman web pasti mempengaruhi kedudukan anda, anda boleh menggunakan kalkulator waktu operasi kami untuk melihat apa sebenarnya waktu operasi untuk laman web anda.

Selain itu, kami dapat memeriksa sama ada laman web anda, atau pesaing anda, tidak berfungsi, dan memberitahu anda apakah tuan rumah mereka — dengan cara itu anda dapat memeriksa beberapa asas!

SEO itu rumit, tetapi dapat dipermudah dengan menggunakan perisian yang saya senaraikan dan disyorkan. Dan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut – tanya sahaja kepada kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map