3 Alternatif HostGator Terbaik untuk 2020 (Nombor # 2 adalah Kegemaran Saya)

Perbandingan dikemas kini: Januari 2020


HostGator mengalami beberapa gangguan rangkaian sejak pemilik asalnya menjualnya kepada Endurance International Group (EIG) pada bulan Jun 2012.

Pemadaman pelayan HostGator terkini adalah pada bulan Disember 2016. Dengan gangguan tahunan yang melanda rangkaiannya sejak 2012, kami tertanya-tanya bilakah gangguan HostGator seterusnya mungkin.

Oleh kerana kami belum mendengar dari syarikat apa langkah yang mereka ambil untuk mengelakkan gangguan rangkaian yang serupa berulang di masa depan, kami hanya dapat menduga bahawa mereka telah menangani masalah tersebut secara dalaman.

Satu kebimbangan lain yang ditimbulkan oleh beberapa pihak mengenai HostGator adalah sokongan pelanggannya yang semakin buruk, yang kembali muncul setelah pemerolehannya oleh EIG.

Sekiranya anda berwaspada dengan HostGator berikutan gangguan rangkaian dan / atau memburukkan sokongan pelanggan, atau jika anda mencari hosting yang lebih dipercayai, anda mungkin ingin melihat penyedia lain dengan lebih banyak catatan hebat dalam masa operasi rangkaian dan juga sokongan pelanggan.

pil hosting3 Alternatif HostGator Terbaik

 1. Bluehost
 2. FastComet (Kegemaran Saya)
 3. GreenGeeks

Alternatif HostGator untuk membeli Nama Domain:

 • NameCheap [Tawaran Istimewa untuk 1 tahun – .COM dengan hanya $ 8.88 – Diskaun 19%]

Dalam artikel ini, kami akan memaparkan Alternatif HostGator iaitu: BlueHost, FastComet, dan InMotion Hosting.

Khususnya, kita akan melihat bagaimana syarikat-syarikat ini mengukur terhadap HostGator dari segi ciri, harga, dan sokongan pelanggan, yang merupakan antara perkara yang lebih penting untuk dilihat ketika membandingkan kemampuan bakal web host.

Sekiranya anda mencari ulasan yang lebih terperinci mengenai BlueHost, FastComet, dan GreenGeeks, kami telah menangani ketiga-tiga penyedia dalam artikel ulasan berasingan di sini di laman web kami.

Jangan ragu untuk membacanya untuk penjelasan yang lebih terperinci mengenai setiap ciri mereka.

alternatif hostgator

Alternatif No. 1: BlueHost

sepanduk bluehost

Mari kita lihat alternatif HostGator pertama dalam senarai kami, BlueHost, yang melayani lebih daripada dua juta laman web pada masa ini.

Berikut adalah sebab mengapa BlueHost adalah Alternatif HostGator yang sangat baik.

Sebab 1 – Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN)

CDF CloudFlare

Semua rancangan hosting BlueHost ada di CloudFlare, salah satu CDN paling terkenal di dunia.

Ini bermakna laman web dilayan lebih cepat di mana sahaja pengguna berada kerana laman web ini direplikasi / disimpan ke rangkaian pelayan proksi Cloudflare di seluruh dunia.

Sebagai contoh, pengguna yang berpusat di New York mengakses laman web yang dihoskan di pelayan di suatu tempat di California akan mengalami kepantasan yang sama dengan pengguna di California kerana laman web tersebut dilayan di lokasi berhampiran New York.

Kelebihan BlueHost ini tidak terdapat di HostGator. Oleh itu, dari segi akses yang lebih cepat ke laman web anda, BlueHost adalah pemenang yang jelas, sekurang-kurangnya di atas kertas.

Sebab 2 – Hosting WooCommerce

hosting woocommerce bluehost

BlueHost adalah satu-satunya penyedia yang saya tahu yang menawarkan WooCommerce Hosting. Sekiranya anda ingin mendirikan kedai WooCommerce, BlueHost adalah hos web yang sesuai untuk alasan ini.

Daripada menyediakan WooCommerce pada rancangan hosting anda sendiri, BlueHost akan menyediakannya untuk anda, membantu anda menjimatkan masa dan wang dalam proses.

Di HostGator, anda perlu menyediakan WooCommerce secara manual setelah anda melanggan rancangan hosting. Sekiranya anda baru menggunakan WooCommerce, ini mungkin membuktikan memakan masa, jika tidak sepenuhnya mustahil.

Sebab 3 – Sokongan Pelanggan

Hubungi Kami - BlueHostSumber gambar dari Bluehost

BlueHost menawarkan sembang 24/7 dan sokongan telefon. Pangkalan pengetahuan yang dapat dirujuk oleh pelanggan juga tersedia, walaupun seperti yang disebutkan di atas, mungkin ada kekurangan informasi yang tersedia di dalamnya.

Ini dapat diatasi, bagaimanapun, melalui saluran sokongan lain yang tersedia.

Apa yang lebih disukai mengenai pilihan sokongan adalah ketersediaan sembang dan nombor telefon yang berasingan untuk pelbagai bidang yang menjadi perhatian pelanggan.

Sebagai contoh, terdapat saluran sembang dan nombor telefon yang berasingan untuk pertanyaan penjualan umum, perniagaan baru, pelanggan baru, penjanaan lalu lintas, dan kelajuan dan prestasi laman web, antara lain.

Kami tidak dapat mencari pilihan yang serupa di laman web penyedia lain yang diliputi dalam artikel ini.

HostGator tidak mempunyai ciri ini, walaupun mempunyai sokongan 24/7 juga melalui e-mel, sembang dan sistem tiket dalam talian.

Namun, seperti yang disebutkan sebelumnya, HostGator telah dikritik karena sikapnya yang tidak bersikap tegas terhadap sokongan.

Sebab 4 – Tutorial Video

Video Latihan WordPress BlueHost

Perkara lain yang berlaku untuk BlueHost adalah saluran YouTube yang aktif dan kerap dikemas kini, yang menampilkan beratus-ratus tutorial video mengenai pelbagai subjek, dari asas hosting web hingga panduan WordPress, dan tutorial reka bentuk web hingga melatih webinar.

Walaupun HostGator mempunyai tutorial videonya sendiri, ini belum dikemas kini untuk sementara waktu. Ini jelas apabila anda melihat video flash HostGator yang menunjukkan demo perkhidmatan HostGator pada Internet Explorer versi lama.

Juga, hanya topik paling asas yang diliputi dalam siri tutorialnya.

Sebab 5 – Perlindungan Sumber

BlueHost menawarkan perlindungan sumber untuk laman web pada rancangan hosting bersama.

Apabila BlueHost mengenal pasti penggunaan sumber yang berlebihan oleh laman web, ia secara automatik mengalihkan laman web itu ke pelayan terpencil.

Ini berkesan membatasi kesan penggunaan sumber yang berlebihan di laman web lain di pelayan bersama.

Sekali lagi, ini adalah inovasi BlueHost yang tidak dapat dijumpai di HostGator, atau host web lain untuk perkara itu.

Kos Pelan Asas BlueHost: $ 2.95 / bln.

Alternatif No. 2: FastComet (Kegemaran Saya)

sepanduk fastcometSaya pernah menggunakan HostGator dan saya menggunakan FastComet. Oleh itu, pada pendapat saya, FastComet tampil unggul dalam bidang berikut:

Sebab 1 – Antaramuka yang Mudah untuk Memasang Sijil SSL Mari Enkripsi PERCUMA

LetsEncrypt.org menyediakan sijil SSL percuma untuk semua jenis laman web.

Walau bagaimanapun, Hostgator hanya menjual Sijil SSL Berbayar dari Comodo & PositifSSL. Mengapa mereka tidak dapat menyebut tentang Let’s Encrypt dan meminta pelanggan mereka memasang SSL secara Percuma??

FastComet mempunyai pilihan di laman web mereka di mana dengan beberapa klik anda boleh memasang Let’s Encrypt SSL.
ssl
Perkara itu menjimatkan saya sekitar $ 45 / tahun / domain.

Sebab 2: Pembaharuan Domain Murah

HostGator mengenakan bayaran sekitar $ 15 / tahun untuk pembaharuan domain.

FastComet menawarkan ini dengan harga $ 9,95 / tahun.
Pelan Faastcomet FastCloud

Penjimatan sekitar $ 5 / tahun untuk setiap domain.

Sebab 3: Kawal Sandaran Harian Percuma anda

Saya mempunyai beberapa pengalaman mimpi buruk pada masa lalu, di mana Peranti saya secara tidak sengaja menghapus keseluruhan direktori laman web.

Ketika saya menghubungi Hostgator, mereka berkata, mereka boleh memberikan sandaran, tetapi saya akan berharga $ 100. Oleh kerana saya tidak mempunyai sandaran laman web saya pada masa itu, saya terpaksa mengeluarkan 100 dolar.

FastComet juga mengekalkan sandaran harian TETAPI yang berada di bawah kawalan SAYA. Jadi, setiap kali saya memerlukannya, saya boleh mendapatkannya – tanpa membayar sedikit pun.

sandaran fastcomet

Penjimatan $ 100 + ketenangan fikiran.

Sebab 4: Audit Keselamatan Percuma & Pembuangan Perisian Kerosakan

Inilah yang membezakan FastComet daripada HostGator. Sekiranya anda berakhir dengan perisian hasad atau laman web yang diretas, FastComet melindungi dan membersihkannya untuk anda – benar-benar PERCUMA.

Keselamatan FastComet

HostGator bahkan tidak mempunyai perkhidmatan ini.

Sebab 5: Firewall Aplikasi Percuma untuk melindungi aplikasi web anda

Sekiranya anda akhirnya menghoskan aplikasi web atau aplikasi syarikat anda, Fastcomet menyediakan firewall aplikasi PERCUMA untuk melindungi kod dan pangkalan data anda daripada perkara seperti suntikan SQL, Cross Site Scripting, dll..

HostGator tidak mempunyai perkhidmatan ini.

Sebab 6: Pusat Data yang diedarkan di seluruh dunia

HostGator hanya mempunyai 2 pusat data – semuanya di AS.

Pusat data FastComet tersebar di 8 negara. Ini sangat membantu sekiranya laman web anda menerima trafik antarabangsa.Fastcomet - Negara

Oleh itu, beralih dari HostGator ke FastComet, saya mendapat: $ 45 + $ 5 + $ 100 = $ 150 dalam simpanan berpotensi.

Saya katakan berpotensi kerana itu $ 100 untuk sandaran – tidak semua orang mungkin memerlukannya.

Dan rancangan hosting bersama selama 1 tahun untuk FastComet bermula pada sekitar $ 71. Jadi, jika anda dapat menjimatkan $ 58 pasti dan $ 150 berpotensi, tidakkah anda melabur $ 71?

Ia tidak perlu difikirkan. Berusaha untuk mendapatkannya!

Sekiranya anda ingin menukar laman web anda dari HostGator ke FastComet, anda boleh menyewa Pakar Migrasi Laman web kami dengan mengklik di sini.

Alternatif No. 3: GreenGeeks

Sepanduk GreenGeeks

Host web alternatif ketiga kami, GreenGeeks, menawarkan kelebihan berikut berbanding HostGator:

Kelebihan 1 – Ciri

GreenGeeks sangat unggul dalam ciri. Sebenarnya, ia adalah salah satu hos web dengan ciri terbaik yang pernah saya gunakan.

Dan itu bermakna ia mempunyai ciri yang lebih baik daripada HostGator.

Inilah gambaran keseluruhan ciri HostGator:rancangan hostgator

Dan ini hanya gambaran keseluruhan mengenai apa yang GreenGeeks tawarkan dengan rancangannya:rancangan greengeeks

Lihat? Terdapat perbezaan besar.

Anda mendapat banyak perkara tanpa had, bahkan untuk peringkat pertama. Selain itu, anda mendapat perkara yang lebih maju seperti Cloudflare CDN dan peningkatan prestasi lain semasa anda meningkat.

Jadi GreenGeeks pasti mempunyai kelebihan ciri berbanding HostGator.

Sekian, saya akan mengetengahkan ciri-ciri tertentu yang patut mendapat perhatian anda dalam senarai ini nanti. Tetapi pertama:

Kelebihan 2 – Waktu operasi dan masa tindak balas yang lebih baik

Kami telah menguji HostGator dan GreenGeeks. Keputusan di bawah bercakap untuk diri mereka sendiri.

Inilah waktu operasi HostGator:laman web ujian hostgator

Anda boleh melihat senarai itu sendiri, dan maklumat lebih lanjut, di sini.

Tetapi bandingkan skor uptime dan masa tindak balas tersebut dengan GreenGeeks:laman web ujian greengeeks

Seperti yang anda lihat di sini, TIADA pertandingan.

Bulan berprestasi terburuk GreenGeeks masih merupakan bulan yang baik untuk HostGator. GreenGeeks mempunyai waktu operasi yang hampir sempurna, dan masa tindak balas yang hebat.

Tidak semua orang mengambil berat tentang masa uptime, tetapi aspek hosting yang sangat penting.

Dan di sini, GreenGeeks mempunyai kelebihan berbanding HostGator.

Kelebihan 3 – Lebih banyak ciri keselamatan disertakan

Salah satu masalah utama saya dengan HostGator adalah kekurangan keselamatan yang kukuh. HostGator tidak menguraikan banyak infrastruktur atau protokol keselamatannya.

Alat keselamatan yang ditawarkannya perlu dibayar selain dari rancangan hosting yang anda beli.

Dengan GreenGeeks, bahkan pakej tahap kemasukan mempunyai banyak ciri keselamatan secara lalai.keselamatan dan kebolehpercayaan greengeeks

Perhatikan bahawa beberapa alat ini, seperti sandaran setiap malam, adalah tambahan yang mahal dengan HostGator.

Dan tentu saja, semakin tinggi rancangan tahap yang anda beli di GreenGeeks, semakin baik keselamatan yang anda dapat.

Tetapi sangat mengagumkan bahawa untuk pilihan yang paling murah, anda akan mendapat lebih banyak ciri keselamatan dengan segera berbanding dengan tahap yang lebih tinggi dari HostGator.

Kelebihan 4 – Penyimpanan SSD Termasuk

Pelayan Pemacu Solid State membenarkan akses yang lebih pantas dan lebih selamat daripada pelayan tradisional yang digunakan HostGator.simpanan ssd greengeeks

Apa yang bagus juga mengenai GreenGeeks, adalah bahawa ia tidak meletakkan had pada penyimpanan SSD pada tahap apa pun – walaupun banyak host mempunyai had tempat.

Untuk menjadikannya lebih baik, setiap peringkat mempunyai pangkalan data MySQL tanpa had.

Sementara itu, pada masa penulisan ini, HostGator bahkan tidak mempunyai pilihan SSD.

Kelebihan 5 – Mesra alam

Ini adalah salah satu perkara yang terkenal GreenGeeks. Lagipun, itu namanya!

GreenGeeks tidak hanya memiliki kelebihan berbanding HostGator untuk ini, tetapi juga mempunyai kelebihan berbanding semua syarikat hosting lain.

Itu kerana:greengeeks mesra alam

Yap. Pelayan dan pusat data tidak selalu mesra alam, jika kita bersikap lembut terhadapnya.

Tetapi GreenGeeks melabur semula TIGA kali sumber apa pun yang diambil oleh laman web anda dalam tenaga boleh diperbaharui.

Yang lebih baik lagi, ini tidak disertakan dengan tanda harga 300% lebih tinggi. Tidak, menggunakan GreenGeeks bermaksud mesra alam dengan harga hosting pada dasarnya normal!

Kos pelan Ecosite Lite GreenGeeks: $ 2.95 / bln.

Dapatkan pengguna GreenGeeks Hosting6 membeli ini

Eksklusif untuk Pembaca HostingPill

GreenGeeks kini menawarkan Migrasi Laman PERCUMA untuk semua beralih ke Greengeeks dari mana-mana syarikat hosting.

Untuk maklumat lebih lanjut klik di sini

Kesimpulannya

Oleh itu, siapa yang layak menjadi Alternatif HostGator Terbaik?

Pada pendapat saya, semestinya FastComet.

Ciri-ciri, sokongan pelanggan yang cepat dan penjimatan yang ditawarkan FastComet berbanding HostGator – menjadikan FastComet sebagai Alternatif HostGator yang sebenar.

Sekiranya anda benar-benar ingin beralih dari HostGator, anda semestinya melayari FastComet.

Semoga berjaya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map