7 Penjana Nama Blog Terbaik tahun 2020 (Diuji secara Peribadi)

Nama blog adalah faktor penting blog anda kerana memainkan peranan penting dalam menentukan identiti anda, penjenamaan anda, penyampaiannya kepada penonton, tarikan pasaran dan juga di sekitar SEO (pengoptimuman mesin pencari).


Walaupun blog telah mendapat banyak pasaran dan apa yang dicari oleh seseorang untuk nama blog mestilah jenis kategori yang sama seperti sebelumnya, mencari nama blog yang berfungsi dan menarik untuk blog anda menjadi sukar.

Juga, menjadi keperluan untuk mempunyai nama blog yang tepat dan unik. Oleh itu, untuk mengetahui nama blog yang unik dan sesuai dengan isi blog anda, terdapat banyak penjana nama blog yang memberi anda nama blog pilihan dan menarik anda..

Apa itu Penjana Nama Blog ?

Seperti namanya, penjana nama blog adalah alat penghasil nama blog dalam talian. Penjana nama blog ini menggunakan beberapa teknik pencarian yang sesuai mengikut kategori atau kata kunci yang dimasukkan pengguna.

Selain nama blog, mereka juga digunakan untuk menanyakan apakah nama domain yang sama ada atau tidak. Sebilangan penjana nama blog tersebut diberikan di bawah.

pil hosting7 Penjana Nama Blog Terbaik tahun 2020

 1. Penjana Nama
 2. Nameboy
 3. DomainWheel
 4. Domain.com
 5. Carian Domain Lean
 6. Panabee
 7. Stesen Nama

1. Penjana Nama:

Penjana Nama

Penjana nama blog ini adalah pakej kecil kecil untuk mengetahui nama blog ideal anda. Ia luar biasa dalam mencipta nama blog yang unik dan mesra yang mudah ditangkap oleh penonton.

Penjana nama blog ini, bukan sahaja meminta maklumat peribadi anda tetapi juga persoalan mengenai blog anda untuk ditentukan melalui kata kerja dan kata sifat. Huraian ini digunakan kemudian untuk mencari nama blog.

Juga, penjana menggunakan maklumat mengenai nama anda dan tempat anda tinggal. Sekiranya anda tidak mahu memasukkan maklumat ini, anda hanya dibenarkan mengklik butang cadangan untuk mendapatkan beberapa contoh yang berkaitan.

Ini adalah bahagian terbaik dari generator kerana mereka mempunyai pelbagai senarai yang sesuai dengan pemikiran anda atau mungkin sesuatu yang tidak difikirkan.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji penjana nama:

 • Mula-mula anda perlu melayari laman web Penjana Nama rasmi.

Penjana Nama

 • Di sana anda akan menemui pelbagai kategori yang mengandungi nama yang berbeza untuk setiap jenis. Di sana anda harus memilih kategori ‘nama blog’.

Penjana Nama

 • Terdapat pelbagai parameter yang diberikan dalam kategori nama blog ini yang akan menilai jenis subjek, kata sifat, dan banyak lagi.

Penjana Nama

 • Selepas itu, kategori nama blog akan meminta tauliah yang betul. Setelah memberikan kelayakan ini, ia akan mencadangkan nama yang berbeza untuk blog anda.

Penjana Nama

2. Nameboy:

Nameboy

Penjana nama blog yang berusia, tetapi sangat hebat. Kekuatan pencariannya cukup selesa, berguna, cepat dan sangat kuat. Anda hanya perlu memasukkan kata kunci, dan akan ada senarai carian mengikut kata anda.

Sekiranya anda tidak menyukai hasilnya, anda juga boleh mengubahnya dan menyelidikinya. Anda boleh memilih mana-mana nama dari senarai yang muncul.

Bahagian yang menarik tentang ini adalah, sebaik sahaja anda memilih nama dari senarai blog anda, klik pada butang paparan di sebelah perkataan dan anda akan diarahkan ke pautan laman web Bluehost di mana anda boleh membeli hosting dan juga daftarkan blog anda.

Fesyen Nameboy

Pendekatan Ujian: Untuk menguji Nameboy:

 • Pengguna harus mengakses laman web rasmi Nameboy.

Namakan budak lelaki

 • Di sana, anda perlu mencari nama domain secara langsung dengan beberapa kata kunci yang sah. Ini akan mengarahkan anda ke laman web baru dengan beberapa nama domain yang sesuai.

Nameboy

3. DomainWheel:

DomainWheel

Ini adalah alat percuma yang membolehkan anda mencari bukan hanya nama blog atau nama domain, tetapi juga mencari url untuk nama anda. Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah memasukkan kata kunci yang anda mahu lihat namanya.

Klik pada butang carian dan anda diberi senarai nama mengikut peluasan. Terdapat juga banyak cadangan untuk kata yang anda masukkan dan juga pilihan perkataan yang sesuai atau sesuai dengan kata kunci anda.

Di sini juga anda boleh mendaftar untuk nama domain yang telah anda pilih melalui butang paparan paparan.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji DomainWheel:

 • Pengguna perlu mendekati laman web DomainWheel rasmi.

Roda Domain

 • Di sana, mereka akan segera menyaksikan pilihan carian dengan placeholder mencadangkan beberapa kata kunci baru dengan beberapa kata kunci tambahan di bawah.

roda domain

 • Tambahkan beberapa kata kunci blog yang sesuai mengikut keperluan anda dan klik pada ‘Search Domain’.

Roda-Domain

 • Halaman tersebut akan segera memaparkan beberapa nama domain terbaik untuk blog anda.

4. Domain.com:

Domain

Penjana ini memilih salah satu yang paling banyak digunakan dan terkenal dengan penjana nama domain. Ini membantu anda mencari nama domain atau nama blog anda dengan kos pendaftaran masing-masing.

Sebaik sahaja anda memasukkan kata kunci yang ingin anda cari, kata kunci tersebut akan menjumpai nama domain jenis .com.

Sekiranya tidak dapat mencari sesuatu seperti itu, ia akan menukar nama lain yang serupa. Setelah anda memutuskan dengan tajuk blog anda, anda boleh meneruskannya untuk mendaftarkannya.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji domain:

 • Untuk nama domain blog anda, anda perlu menambahkan beberapa nama unik untuk blog anda yang tidak menyerupai laman web mana pun.

Domain.com

 • Sekiranya anda memerlukan nama laman web yang sama, maka anda boleh mempunyai beberapa nama domain tingkat atas untuk dipilih seperti .net, .in, .org, dan banyak lagi.

Domain.com

 • Selepas itu, pengguna perlu membeli domain tingkat atas yang sama dalam pilihan ‘add to cart’ dan kemudian meneruskan proses pembayaran dengan sewajarnya.

5. Carian Domain Lean:

Carian Domain Lean

Penjana nama blog ini dikatakan alat yang mudah dan mesra pengguna. Fakta yang mengejutkan adalah bahawa ia telah dijalankan oleh sebuah syarikat bernama Automatic, “WordPress” menjadi pahlawan.

Anda boleh mencari jenis nama anda dengan mudah dengan memasukkan penapis yang bermula atau diakhiri dengan kata kunci yang anda masukkan. Juga, ia mengandungi beberapa teknik menyusun yang dapat membantu memilih nama yang betul untuk blog.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji Carian Domain Lean:

 • Pengguna perlu mencari Lean Domain Search pada penyemak imbas web mereka.

Carian Domain Lean

 • Setelah sampai di laman Utama, anda perlu mencari nama domain blog yang anda mahukan secara khusus.

Carian Domain Lean

 • Halaman akan dialihkan ke halaman baru di mana anda akan mendapat nama domain yang hebat untuk tujuan blog.

Carian Domain Lean

6. Panabee:

Panabee

Alat yang menarik dan direka dengan menarik, alat ini memberikan kepantasan dan kelajuan yang sangat baik untuk cadangan nama. Ia dikatakan sebagai salah satu alat penghasil nama domain yang paling popular.

Ia menggunakan konsep penggabungan dua atau lebih perkataan dan kemudian mencari carian yang berkaitan seperti membalikkan istilah atau menukarnya.

Ciri yang membuatnya begitu mudah diakses ialah anda dapat memeriksa nama yang anda pilih jika tersedia di tempat media sosial yang berlainan.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji Panabee:

 • Pengguna perlu membuka laman web rasmi Panabee. Di sana, mereka hanya perlu memasukkan dua perkataan yang mereka mahukan sebagai nama domain.

Panabee

 • Pengguna akan diarahkan ke halaman baru di mana mereka akan mendapat gambaran mengenai beberapa nama yang tersedia dengan dua kata kunci bertulis.

Panabee

 • Di sana mereka perlu memilih ikon hati untuk memeriksa dan melihat apakah mereka tersedia untuk nama domain blog.
 • Halaman akan mengarahkan ke laman web GoDaddy untuk ketersediaan domain jika diperlukan.

Tuhan

7. Stesen Nama:

Stesen Nama

Penjana nama blog lain yang terkenal ialah stesen nama. Ini juga menghasilkan beberapa cadangan nama yang sihat untuk blog anda tetapi mempunyai beberapa ketersediaan yang mengapa tidak disarankan untuk digunakan.

Sebaik sahaja anda memasukkan kata kunci di penjana, kata kunci itu memberi anda beberapa kata rawak. Senarai yang banyak dipaparkan mengandungi kata kunci yang anda masukkan bercampur dengan beberapa kata lain yang berkaitan dengan nama yang anda gunakan.

Alat ini hanya mempunyai satu ciri menarik, dan itu adalah bahagian pertandingan. Di bahagian ini, pengguna diizinkan membuat pertandingan untuk nama blog sebagai cadangan untuk pengguna lain.

Pendekatan Ujian: Untuk menguji NameStation:

 • Pengguna perlu memasukkan kata kunci yang diinginkan untuk nama domain blog mereka.

Stesen Nama

 • Kemudian, NameStation akan mempamerkan beberapa nama domain blog terbaik mengikut kata kunci anda.

Stesen Nama

Kesimpulan:

Memikirkan nama blog sendiri boleh mengerikan. Oleh kerana memerlukan banyak faktor untuk diperhitungkan dan banyak penyelidikan untuk mengetahui apakah ia unik atau tidak.

Oleh itu, kata penjana nama blog seperti pertolongan yang memberi anda senarai cadangan yang terbaik dari mana anda boleh memilih perkataan anda tanpa perlu bimbang ia tidak sesuai atau tidak sesuai untuk anda.

Juga, ingatlah untuk memilih nama blog mengikut keperluan anda. Contohnya, jika anda membuat blog untuk menjadi SEO, ingatlah untuk menggunakan nama yang boleh digunakan dengan mudah untuk mencari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map