BlueHost Vs GreenGeeks – PEMENANG Berdasarkan Pengalaman Saya

Kami sebelum ini membandingkan Bluehost dengan DreamHost dan Bluehost muncul di atas, dengan margin yang ketara. Sekarang, inilah masanya untuk melihat apakah GreenGeeks adalah penyedia hosting yang lebih baik daripada Bluehost.


Saya akan membandingkan produk hosting bersama GreenGeeks dan Bluehost. Kategori ujian akan:

 • Set ciri – Adakah mereka menawarkan semua yang anda harapkan?
 • Prestasi – Adakah laman web akan dimuat dalam masa?
 • Sokongan – Adakah mereka ramah, cepat dan bersedia membantu?
 • Kemudahan penggunaan – Adakah ia hanya berfungsi tanpa gangguan?

Untuk setiap kategori, saya akan merumuskan apa yang ditawarkan oleh setiap syarikat, di mana mungkin saya akan memasukkan data mentah.

Setelah saya membandingkan, saya akan menetapkan pemenang untuk masing-masing. Saya seorang pembangun / perunding web yang berpengalaman dengan pengalaman berpuluh-puluh hos web yang berbeza, saya tahu ciri-ciri apa yang patut dimiliki dan ciri-ciri mana yang cukup panas.

Sudah tiba masanya untuk memulakan.

Gambaran Keseluruhan BlueHost

Bluehost ditubuhkan oleh Matt Heaton pada tahun 2003, Matt juga mengasaskan 3 syarikat gergasi hosting lain (HostMonster, FastDomain & iPage) sebelum menjual semuanya ke Endurance International pada tahun 2011.

intro bluehost

Seperti yang anda lihat dari artikel kami sebelumnya, Bluehost tidak menjatuhkan bola sejak kehilangan Matt.

Bluehost mengendalikan pusat data mereka sendiri di sebuah kemudahan seluas 50,000 kaki persegi di Utah, ia mempekerjakan sekitar 700 kakitangan untuk menguruskan pelayan ini dan menawarkan sokongan kepada pelanggan.

Kembali pada tahun 2009 & Bluehost 2011 dikecam di media kerana menapis beberapa halaman di web hostingnya berdasarkan senarai negara penyangak yang disediakan oleh Pemerintah AS.

Pada tahun 2015 Bluehost telah diretas oleh Tentera Elektronik Syria, namun mereka nampaknya telah memperketat keselamatan sejak itu.

Baca Ulasan BlueHost saya di sini..

Gambaran keseluruhan GreenGeeks

GreenGeeks ditubuhkan pada tahun 2008 oleh Trey Gardner.

GreenGeeks mengambil pendekatan yang berbeza dengan kebanyakan penyedia lain, tawaran utama mereka adalah mengenai hosting hijau, semua rancangan hosting mereka sama ada menggunakan tenaga hijau atau melabur semula ke dalam tenaga hijau, hosting di internet menggunakan sejumlah kekuatan, GreenGeeks cuba mengekalkan ia lestari.

GreenGeeks mempunyai 5 pusat data, 4 di AS dan 1 di Eropah apabila anda membuat akaun dengan mereka, anda boleh memilih tempat laman web anda dihoskan.

greengeeks-lokasi

Baca Ulasan GreenGeeks saya di sini..

Perbandingan Ciri dengan Pelan dan Harga:

Sekarang saya telah melalui gambaran keseluruhan bahawa sudah waktunya untuk memulakan perniagaan dengan perbandingan ciri asas, saya tertanya-tanya apakah hijau akan datang dengan harga yang tinggi.

Mari bandingkan bahagian tengah produk hosting bersama dari kedua syarikat:

Jadual Perbandingan Harga BlueHost vs GreenGeeks:

BlueHostGreenGeeks
RancangAsasPermulaan Ecosite
Harga Bulanan$ 2.95 / bln.$ 2.95 / bln.
Ruang Cakera50 GBTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTanpa had
Akaun E-mel5Tanpa had
Domain Dibolehkan1Tanpa had
Domain PercumaYaYa
Pangkalan dataTanpa hadTanpa had
Panel kawalancPanelcPanel
Akaun FTPYaYa
Hosting E-melYaYa
Sokongan Mel WebYaYa
Perlindungan Bebas SpamYa
Jaminan Wang Dikembalikan30 hari30 hari
Lawati BluehostLawati GreenGeeks

Oleh itu, GreenGeeks benar-benar keluar lebih murah, jelas kelihatan sangat biasa pada masa ini untuk semua syarikat hosting menawarkan set ciri yang serupa.

Nampaknya kita harus menggali lebih dalam untuk mencari sesuatu yang membezakannya.

GreenGeeks menawarkan sesuatu yang mereka sebut sebagai ‘Platform Elastik’, ini membolehkan anda membuat penyesuaian kecil atau besar terhadap prestasi yang tersedia untuk anda tanpa membawa laman web anda di luar talian, anda hanya perlu meningkatkan apa yang anda perlukan, saya sangat menyukai idea untuk dapat tingkatkan RAM untuk laman WordPress.

GreenGeeks juga menawarkan perkhidmatan migrasi laman web PERCUMA, untuk meletakkan ini dalam perspektif, Bluehost mengenakan bayaran $ 150 untuk ini.

Saya berusaha mencari ciri yang ditawarkan Bluehost daripada yang tidak dimiliki GreenGeeks. Saya kagum.

Bagi saya, GreenGeeks mempunyai ciri terbaik.

BlueHost vs GreenGeeks – Ujian Prestasi

Pada masa ini, saya akan mengatakan bahawa GreenGeeks sedikit memimpin tetapi masih perlu diperhatikan, persembahan akan menentukan segalanya di sini!

Saya akan menjalankan kelajuan halaman, ujian prestasi byte pertama dan uptime di laman web kami di setiap hos.

1. Kelajuan Halaman

Kelajuan halaman adalah metrik penting untuk mana-mana laman web, tanpa keraguan waktu muat halaman yang lebih perlahan mempengaruhi bukan sahaja Peringkat Google anda tetapi juga pengalaman pengguna,

Laman Web Uji di BlueHost:

Masa muat Bluehost

Laman Web Uji di GreenGeeks:

masa greengeeks-muat

Nombor di sini sebenarnya tidak seburuk yang kelihatannya, laman GreenGeeks kami lebih besar sehingga masa yang diambil lebih lama, saya memperhitungkannya dengan mengira waktu per MB,

BlueHost: 1.64 saat setiap MB dimuat

GreenGeeks: 1.71 Detik setiap MB Dimuat

Pemenang: Bluehost!

Byte Pertama

Ujian bait pertama cukup berguna untuk menguji kependaman dan bagaimana responsif pelayan anda. Sekiranya anda melihat kali pertama byte tinggi, mungkin perlu berpindah ke host dengan pusat data yang lebih dekat dengan pengguna anda.

Laman Web Uji di BlueHost:

kelajuan bluehost

Laman Web Uji di GreenGeeks:

Greengeeks byte pertama

Sekali lagi, seperti yang anda lihat Bluehost bertindak balas sedikit lebih cepat, 0.02 saat tidak begitu banyak dan sejujurnya, ia tidak bertambah apabila anda menambahkan ini pada setiap permintaan yang anda buat ke pelayan.

Kemenangan lain untuk Bluehost, walaupun kecil.

Lihat rancangan BlueHost di sini …

Waktu Masa:

Kami mempunyai nombor pemasaran yang disediakan di atas, jadi mari kita bandingkan dengan cara laman web kita. Perlu diingat bahawa kami hanya menjalankan ujian ini di laman web tunggal kami, namun kami mempunyai data bernilai 30 hari yang semestinya menjadikannya cukup dipercayai.

Laman Web Ujian di Bluehost:

waktu operasi bluehost

Untuk uptime terkini klik di sini.

Laman Web Uji di GreenGeeks:

greengeeks - masa rehat

Untuk uptime terkini klik di sini.

Skor Waktu Penggunaan BlueHost: 99.99%

Skor Waktu GreenGeeks: 100%

Monitor waktu operasi kami sebenarnya menunjukkan bahawa GreenGeeks mempunyai masa tindak balas yang sedikit lebih baik, tetapi juga cenderung mempunyai waktu henti yang lebih pendek.

Lihat rancangan GreenGeeks di sini…

Sepanjang keseluruhan tempoh 30 hari namun statistik masa operasi Bluehost lebih baik.

Saya akan sebut ini!

Ringkasan Prestasi

Dari ujian prestasi sahaja Bluehost adalah pemenangnya, walaupun hanya sedikit. Mereka tidak kehilangan satu pusingan, pemuatan halaman yang baik dan kelajuan byte pertama adalah penting.

Tangan Pengalaman

Anda tidak dapat menilai buku dari sampulnya dan anda pasti tidak dapat menilai produk hosting dengan ciri-cirinya sahaja.

Sudah tiba masanya tangan kita kotor. Saya akan menyediakan laman WordPress sederhana di kedua-dua hos dan menulis mengenai pengalaman saya.

Sokongan:

Saya menguji kedua-dua tawaran sokongan dengan menggunakan kotak sembang dalam talian di setiap laman web.

Saya bertanya kepada mereka mengenai prestasi hosting mereka dan apakah proses untuk memindahkan laman WordPress yang ada, berikut adalah cara saya menilai perkhidmatan

Bluehost:

 • Masa untuk Memberi Balasan – Kurang dari Minit
 • Pengetahuan Produk – Bagus
 • Komen – Maklum balas dirasakan dalam kalengan, bahkan tidak pasti sama ada sebahagian daripada ini automatik, tetapi saya mendapat apa yang saya mahukan.

sokongan bluehost

GreenGeeks:

 • Masa untuk Memberi Balasan – Kurang dari Minit
 • Pengetahuan Produk – Cemerlang
 • Komen – Merasa sedikit lebih manusiawi, tidak mendapat respons terperinci, terkesan dengan pengetahuan teknikal.

GreenGeeks Support- telefon

Jadi, pemenang sokongan adalah GreenGeeks! Saya berasa semakin kagum dengan mereka.

Panel kawalan:

Bagi saya, cPanel adalah yang terbaik dan mengakhiri semua panel kawalan hosting, saya sudah terbiasa, saya menggunakan puluhan laman web lain, saya tidak mahu menggunakan sesuatu yang lain dan saya yakin orang lain dengan banyak laman web akan bersetuju.

GreenGeeks dan Bluehost menawarkan cPanel standard dan juga akses SSH, sebenarnya tidak banyak yang boleh saya minta.

BlueHost cPanel:

antara muka bluehost

GreenGeeks cPanel:

cpanel-greengeeks

Ini adalah tali leher!

Sandaran:

sandaran

Terdapat perbezaan ketara antara tawaran sandaran kedua syarikat,

Bluehost

Mengambil sandaran harian, mingguan dan bulanan dari keseluruhan akaun hosting web anda, yang membolehkan anda kembali dengan mudah pada tarikh apa pun.

Ini adalah ciri baik yang saya tidak dapat menerangkannya, kerana kebanyakan orang mereka mungkin tidak menyedari bahawa fail atau halaman telah dihapus selama berhari-hari atau bahkan beberapa minggu, kerana dapat melupakan masa yang lalu sangat berguna.

GreenGeeks

Sebaliknya, inilah yang dikatakan GreenGeeks mengenai sandaran;

“GreenGeeks memerlukan sandaran setiap malam yang disimpan selama 24 jam untuk tujuan pemulihan bencana sahaja. Ini ditujukan dengan tegas dalam hal keadaan darurat, seperti kegagalan sistem fail atau kehilangan data massa sebagai akibat dari kegagalan sistem. Sangat disarankan dan menjadi tanggungjawab pelanggan untuk memastikan mereka menyimpan sandaran fail, pangkalan data, dan e-mel laman web mereka yang tepat dan terkini. “

Efektifnya sandaran mereka tidak benar untuk anda gunakan untuk fail yang hilang dll … Tanggungjawab anda harus menyediakan sistem sandaran yang lebih baik.

Pemenang yang jelas untuk sandaran adalah Bluehost!

Kesimpulannya

Sekarang, sudah tiba masanya untuk menentukan pemenang keseluruhan dan untuk saya memberitahu tuan rumah mana yang akan saya cadangkan. Ini adalah salah satu yang paling sukar yang harus saya lakukan, biasanya lebih jelas siapa pemenangnya.

Bagi saya ciri yang paling penting di sini adalah prestasi dan sandaran dan saya suka beberapa ciri yang ditawarkan GreenGeeks, dari perspektif produk hosting yang murni saya akan mengatakan bahawa BlueHost adalah pemenang keseluruhan saya!

Tahniah Bluehost.

PS: Saya masih berasa seperti Bluehost & GreenGeeks sangat dekat dari segi ciri, prestasi dan sokongan keseluruhan, jadi jika anda ingin menyokong tujuan hijau maka GreenGeeks masih perlu dilihat.

Sudah tentu bukan pengorbanan besar untuk pergi ke GreenGeeks melalui Bluehost.

Catatan berkaitan:
 1. Bluehost Vs Godaddy: Web Hosting Yang Menang?
 2. Bluehost vs HostGator – Mengapa BlueHost Lebih Baik
 3. SiteGround Vs Bluehost: Hosting Terbaik, Cepat dan Boleh dipercayai?
 4. Perbandingan DreamHost Vs BlueHost – FAKTA Berdasarkan Pengalaman Saya
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map