Cara Menyekat Laman Web (Langkah-langkah Super Mudah, dengan tangkapan skrin)

Terdapat banyak sebab mengapa seseorang ingin menyekat laman web, kadang-kadang, mereka hanya mengganggu anda ke tahap di mana anda mahu memecahkan skrin peranti anda.


Walaupun beberapa laman web hanya mengganggu anda sehingga yang lain mungkin menyebarkan virus berbahaya yang boleh merosakkan komputer dan fail anda.

Terdapat juga laman web yang boleh mencuri maklumat dari komputer atau data dalam talian anda dan tidak semua orang dapat mengelakkan laman web ini atau menjaganya tanpa menyekatnya.

Cara terbaik, tentu saja, adalah menyekat laman web ini dengan baik! Terdapat kaedah yang berbeza di mana anda dapat menyekat laman web pada penyemak imbas yang berbeza, atau sistem operasi.

Baca terus untuk mengetahui cara menyekat laman web di sistem operasi atau peranti anda!

Tujuan utama internet adalah untuk berkongsi maklumat di seluruh dunia. Laman web dibuat untuk memuat maklumat yang diperlukan untuk dibagikan kepada dunia.

Orang dapat melihat banyak kelebihan memiliki teknologi ini tetapi ada perspektif yang berbeza juga – sisi yang lebih gelap yang memaparkan kandungan yang tidak sesuai ke skrin anda dengan tujuan yang jelas.

Mengapa saya harus menyekat iklan dan laman web pop timbul?

Walaupun tidak semua iklan pop-up cuba menyelinap ke komputer anda untuk mendapatkan maklumat. Ada yang benar-benar bekerja di dalam skrin dan data anda.

Walaupun ada kabar baik bahawa Google telah mengambilnya di bawah tangannya bahawa ia akan menyekat iklan yang menjengkelkan dari penyemak imbas anda mulai 9 Julai. Google merancang untuk menambah ciri pencekalan iklannya yang dilancarkan Februari lalu.

Pada dasarnya, apa yang Google rancangkan untuk dilaksanakan adalah pengalaman melayari laman web yang selamat dan bebas daripada sebarang amalan jahat dan menjengkelkan.

Pejabat Google telah menyeragamkan margin dan iklan terhad kepada amalan atau perkara yang boleh terlibat. Program Iklan yang Lebih Baik memberikan kejayaan kepada Google.

Ini adalah berita baik bahawa lebih dari 97% laman web mempunyai penapis web sehingga iklan mereka dapat bebas dari skandal atau kandungan yang rosak.

Cara Menyekat Laman Web di Komputer Anda

Sekiranya kita kembali dalam 10 tahun, menyekat laman web iklan pop timbul yang cukup menjengkelkan. Ini menimbulkan kegelisahan dan pencerobohan yang teruk kerana tidak kira berapa kali anda membuka laman web, mereka akan menjadi kejutan tambahan yang menanti anda.

Tepatnya, mekanisme penyekat laman web sangat rumit pada zaman awal internet dan tidak semua orang mempunyai pengetahuan sebenar tentang bagaimana mereka dapat mencapainya.

Penyelesaian yang lebih mudah diperlukan untuk masalah ini yang tidak hanya terikat pada komputer tetapi juga telefon pintar.

Tetapi seiring berjalannya waktu, banyak penyelesaian dibuat untuk menyekat laman web tertentu dari peranti anda, dalam bentuk laman web, aplikasi dan pelanjutan penyemak imbas.

Adakah anda masih tertanya-tanya bagaimana anda akan menyekat laman web di komputer anda?

Salah satu kaedah terbaik untuk menyingkirkan laman web yang menjengkelkan yang tidak membiarkan anda berada dalam keadaan damai adalah log masuk ke Freedom.to dan dapatkan pek percubaan 30 hari mereka. Inilah cara anda dapat menyekat laman web dalam beberapa langkah mudah;

1. Muat turun aplikasi dari freedom.to secara percuma
pasang kebebasan io

2. Setelah memuat turun aplikasi, anda dapat menyekat laman web menggunakan aplikasi websenarai blok kebebasan io

3. Anda boleh memilih mana-mana laman web yang ingin disekat menggunakan pilihan senarai blokblok kebebasan laman web io

4. Klik pada ‘Start Session’ setelah menambahkan jangka masa untuk menyekat laman web untuk jangka masa untuk pengalaman yang selesa dan bebas.kebebasan sesi io

Inilah Cara Menyekat Laman Web di Android

Oleh itu, kami selalu mencari cara untuk menyekat laman web di telefon bimbit android kami dan kadang-kadang kami tidak mencari laman web yang betul ketika menaip ‘Cara Menyekat Laman Web’.

Anda mungkin tidak menyedari hal ini, tetapi menyekat laman web sangat mudah di telefon anda (Ya, betul). Menyekat laman web di telefon anda semudah satu, dua dan tiga.

Cukup pergi ke kedai permainan dan muat turun aplikasi di telefon anda dan lancarkan aplikasi. Log masuk ke aplikasi dan anda sudah bersedia untuk pergi. Beginilah rupa halaman log masuk.

Laman Web HowtoBlock

Ini adalah halaman awal yang akan anda lihat sebaik sahaja melancarkan aplikasi

Laman Web HowtoBlock

Pilih “Sesi Baru” pada bar tugas yang diberikan di bahagian bawah aplikasi anda.

Laman Web HowtoBlock

Klik pada Senarai Blok di halaman Sesi Baru

Laman Web HowtoBlock

Dan pilih laman web yang ingin anda sekat di Telefon Android anda. Tetapkan pemasa dan klik tekan “Start Session” yang diberikan di bawah

Laman Web HowtoBlock

Itu sahaja!

Cara Menyekat Laman Web di iOS

Baiklah, memiliki peranti iOS adalah satu keuntungan tetapi bagus itu kadang-kadang rumit.

Terutama kerana banyak orang mengalami kesukaran untuk mencari apa yang mereka cari ketika mereka mencari di kedai epal mereka untuk mendapatkan perkhidmatan yang dapat menyekat laman web yang menjengkelkan.

Pengguna iOS biasanya menghadapi masalah kerana iklan pop-up yang merosakkan pengalaman pengguna mereka. Adakah anda salah seorang dari mereka? Anda boleh memulakan muat turun sekarang dan menjimatkan banyak masa!

Ini adalah beberapa langkah mudah yang boleh anda ikuti untuk memanjakan diri di saat-saat terbaik tanpa perlu risau tentang virus apa yang ada di lengan anda (iOS anda, maksud kami). Berikut adalah panduan langkah demi langkah yang mudah

 1. Muat turun aplikasi
 2. Daftar percubaan percuma 30 hari atau pakej penuh yang hebat (pilihan adalah milik anda!)
 3. Pilih ‘Sesi Baru’sesi io ios kebebasan
 4. Klik pada ‘Block list’
 5. Tambahkan Laman Web yang ingin anda sekatsenarai blok kebebasan io ios
 6. Mulakan pelayaran bebas ketegangan anda!

Cara Menggunakan Sambungan Chrome / Firefox untuk Menyekat Laman Web

Anda boleh memasang pelanjutan Chrome di sini dan pelanjutan Firefox dari sini. Setelah membuka pautan ikuti langkah-langkah mudah ini untuk membantu anda menyekat laman web dan menggunakan penyemak imbas anda seperti sebelumnya;

 1. Tambahkan alat Kebebasan ke penyemak imbas anda dengan mengklik ‘Tambah Sambungan’.tambah kebebasan io lanjutanpelanjutan freedom.io bermula
 2. Mulakan Sesi Baru
 3. Tambahkan pemasa mengikut pilihan anda
 4. Tambahkan laman web dan aplikasi yang ingin anda sekat
 5. Nikmati saringan masa anda seperti sebelumnya!

Sambungan ini juga ditawarkan dalam Opera Browser untuk kemudahan pengguna.

Cara Alternatif untuk Menyekat Laman Web di iOS anda

Kadang kala kaedah yang kami cadangkan tidak berfungsi untuk pengguna tertentu, sebabnya sering kali tidak sama dan jadi bukan untuk membuat diagnosis bahawa mengapa ia tidak berfungsi untuk anda?

Anda boleh mencari cara alternatif untuk menyekat laman web. Oleh itu, jika atas sebab tertentu anda tidak dapat menggunakan kaedah yang disebutkan di atas untuk menyekat laman web anda, jangan takut.

Terdapat alternatif yang ada.

Walaupun alternatif ini mungkin tidak menyediakan tahap antara muka yang sama tetapi mereka pasti pilihan yang baik yang boleh anda pilih. Dua perisian yang dapat membantu anda dalam menyekat laman web adalah:

 1. Zero WillPower
 2. Penyekat Laman

Zero Willpower: Seperti namanya, apabila anda tidak mempunyai kemahuan untuk mengawal diri anda dari laman web yang mengganggu yang memberi kesan buruk pada irama kerja anda, ini adalah aplikasi untuk anda jika anda pengguna iOS.

Ini adalah aplikasi asli yang membolehkan anda menyekat laman web pilihan anda untuk menyelamatkan anda dari kebiasaan buruk untuk sentiasa melayari internet untuk sesuatu yang tidak berfaedah.

Site Blocker: Site blocker adalah aplikasi yang serupa dengan penyambungan krom Site blocker. Ia sangat berguna untuk menjimatkan masa berharga anda dan menjauhkan anda dari laman web yang tidak berguna atau berbahaya yang boleh anda pilih sendiri.

Cara Alternatif untuk Menyekat laman web di Telefon Android anda

Alternatifnya bagus. Kadang kala, ini adalah kaedah terbaik untuk mengetahui sejauh mana prestasi aplikasi semasa di telefon anda. Pada masa yang lain, ini hanyalah cara untuk terus maju.

Adalah fitrah manusia untuk meneroka dan dengan itu mencari aplikasi terbaik untuk telefon mereka.

Ini mungkin tidak berfungsi paling baik untuk anda tetapi kami semua ingin mengetahui cara lain mengenai ‘Cara Menyekat Laman Web di Telefon Android Anda’ dan ini adalah untuk anda;

Site Blocker juga boleh dimuat turun di telefon Android anda menggunakan Google Playstore dan anda dapat dengan segera mengaturnya menyekat laman web yang anda anggap mengganggu, memakan masa atau dari mana anda merasa tidak selamat.

Kesimpulannya

Kadang-kadang sedikit pertolongan diperlukan untuk menghentikan diri anda dari tabiat buruk, dan di era teknologi ini mungkin ada banyak yang dapat menghentikan anda dari rutin kerja anda.

Walaupun beberapa aplikasi pop timbul berbahaya, mereka masih memainkan peranan utama dalam pengaruh yang salah dan menyebarkan tabiat tidak sihat. Oleh itu, walaupun anda mempunyai keraguan kedua mengenai menyekat laman web, anda tidak seharusnya.

Anda tidak pernah tahu betapa baiknya perubahan kecil ini terhadap pengalaman melayari anda. Untuk menambah, anda bukan satu-satunya yang menggunakan laman web dan melayari aplikasi.

Oleh itu, anda harus berhati-hati kerana anda tidak pernah tahu apa tujuan laman web permainan Barbie!

Aplikasi yang berguna ini boleh menjadi penyelamat hidup yang memakan banyak masa anda, yang dapat membuat anda lebih cekap dan mungkin dapat menjimatkan masa yang cukup untuk diri anda juga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map