Godaddy Review 2020: Adakah Daddy Benar-benar menjaga anak-anaknya? Mari kita cari…

Artikel ini disemak dan dikemas kini pada 03 April 2020.


Suatu ketika dahulu, saya masih muda. Saya memutuskan untuk mengambil langkah besar: tidak ada lagi pembangun laman web percuma untuk saya, tidak tuan … hanya perkara sebenarnya:

Hos web yang DIBAYAR. Satu yang akan membolehkan saya membina laman web SEBENAR.

Oleh itu, saya pergi ke GoDaddy. Mengapa?

Kerana GoDaddy mempunyai SEMUA. Ia mempunyai pembangun laman web, nama domain, dan hosting SEMUA selama (pada masa itu) kira-kira DOLLAR sebulan. TIDAK TERLIBAT!

Saya teruja. Saya membina laman web. Saya gembira …

Untuk setahun.

Kemudian, saya dikenakan bayaran untuk hosting, dengan kadar yang jauh lebih tinggi daripada yang pertama kali saya log masuk. Dan kemudian saya dikenakan bayaran untuk pembangun laman web. Dan nama domain.

Kini, pengalaman ini sayangnya tidak hanya terhad kepada saya yang lebih muda. Pemula yang tidak terkira telah mempelajari aspek-aspek tertentu untuk menjadi tuan rumah dengan cara yang SANGAT, dan BUKAN hanya dari GoDaddy.

Tetapi, walaupun banyak hos popular bersalah kerana mengelirukan iklan, GoDaddy sangat terkenal dengan iklan tersebut. Mengapa?

Sebab ia BESAR. GoDaddy mempunyai lebih daripada 18 JUTA pelanggan dan menguruskan lebih dari 77 JUTA domain, menjadikannya pendaftar domain terbesar dan mungkin host web pengguna terbesar.

Tetapi, anda tidak boleh menjadi besar tanpa masalah. Pada ukuran itu, anda mungkin juga menjadi sasaran.

Dan sangat besar sehingga sedikit sebanyak:

perkhidmatan godaddyDan juga terkenal kerana cuba menjual sedikit dari anda semua.

Tetapi yang pertama dan paling utama adalah syarikat hosting internet dan pendaftar domain. Kami telah menilai GoDaddy sebagai pendaftar, tetapi sekarang saya akan melihat GoDaddy sebagai hos web yang sangat popular.

Terkenal kerana menyesatkan, terlalu banyak kelebihan, dan terlalu besar untuk mengambil berat tentang pelanggannya, antara lain.

Tetapi adakah ia sangat mengerikan? Atau adakah hanya kesalahan yang dilakukan oleh semua tuan rumah?

Adakah hanya sasaran yang lebih mudah kerana ukurannya?

Saya mementingkan fakta. Begitu juga anda. Oleh itu, mari kita bincangkan tentang FAKTA GoDaddy sekarang, dan sampai ke kebenaran sepenuhnya tentang bagaimana GoDaddy mengukur sebagai hos web.

Waktu tamat

Saya akan memulakannya dengan melihat pada dasarnya perkara pertama yang harus kita lihat semasa menyiasat hosting:

KEMASUKAN. Dengan kata lain, berapa lama laman web saya benar-benar NAIK?

Baiklah, saya telah mengukur masa operasi GoDaddy sejak Ogos 2018, dan adakah saya mempunyai sesuatu untuk ditunjukkan kepada anda.

Lihat ini:

kajian godaddy

Waktu tamat
99.98%
Masa tindak balas
527ms

Berikut ialah Waktu Penggunaan purata:
 • Mar 2020: 99.97%
 • Feb 2020: 99.99%
 • Jan 2020: 99.99%
 • Dis 2019: 99.96%
 • Nov 2019: 99.99%
 • Okt 2019: 99.73%
 • Sep 2019: 100.00%
 • Ogos 2019: 99.93%
 • Jul 2019: 99.98%
 • Jun 2019: 100%
 • Mei 2019: 100%
 • Apr 2019: 99.99%
 • Mac 2019: 99.99%
 • Feb 2019: 100%
 • Jan 2019: 100%
 • Disember 2018: 99.98%
 • Nov 2018: 99.99%
 • Okt 2018: 100%
 • Sep 2018: 100%
Inilah purata Masa Respons:
 • Mar 2020: 531ms
 • Feb 2020: 521 ms
 • Jan 2020: 529 ms
 • Dis 2019: 476 ms
 • Nov 2019: 378 ms
 • Okt 2019: 403 ms
 • Sep 2019: 370 ms
 • Ogos 2019: 361 ms
 • Jul 2019: 457 ms
 • Jun 2019: 456 ms
 • Mei 2019: 441 ms
 • Apr 2019: 500 ms
 • Mac 2019: 490 ms
 • Feb 2019: 476 ms
 • Jan 2019: 482 ms
 • Dis 2018: 458 ms
 • Nov 2018: 522 ms
 • Okt 2018: 467 ms
 • Sep 2018: 487 ms

Anda boleh menyemak skor uptime terperinci di sini.

Yap. Lihat, saya memahami dorongan untuk membenci GoDaddy.

Tetapi perkara mengenai skor tersebut adalah, mereka sangat bagus. Benar, kami tidak bercakap SEMPURNA …

Tetapi dalam tempoh 8 bulan, skor TERBURUK adalah 99.97%, yang bermaksud kira-kira 12 minit waktu henti selama sebulan. Tidak ideal tentu saja, tetapi jauh lebih baik daripada banyak syarikat pesaing.

Tambahan, waktu operasi 99,99% atau lebih tinggi berlaku untuk 6 dari 8 bulan, DAN masa tindak balas berada di sisi bawah.

Jadi ya, saya tidak boleh mengatakan bahawa GoDaddy sempurna, tetapi ujian masa kerja saya menunjukkan calon yang cukup kuat. Sekiranya anda masih ingin melihat GoDaddy tersinggung — baiklah, anda mungkin mahu melangkau bahagian seterusnya, kerana ini bukan kelemahan

Kemudahan Penggunaan dan Pengalaman Pengguna

Alamak, adakah saya merosakkannya?

Baiklah … GoDaddy senang digunakan.

Dan itu bukan satu kejutan, kerana jika itu pastinya merupakan salah satu syarikat hosting terbesar di sekitarnya, dan jumlah ukuran tersebut biasanya menunjukkan minimum keramahan pengguna yang tinggi.

Secara amnya GoDaddy mudah, tetapi jika ada sesuatu yang saya tidak suka, log masuk bukanlah kaedah mengurus akaun atau produk anda yang sangat cekap.

Rasanya terdapat sejuta halaman berbeza untuk semuanya. Dan, terdapat banyak penjualan. Ambil ini sebagai contoh:

rumah akaun godaddyHarap maklum bahawa saya mempunyai BANYAK produk dengan GoDaddy, yang kebanyakannya adalah domain. Apabila saya pergi ke “Akaun Saya,” inilah yang saya lihat sebagai “rumah”.

Saya melihat UPSELL hanya untuk SATU daripada banyak produk yang saya ada kerana percubaan percuma tamat.

Oleh itu, sangat MUDAH untuk bergerak dan menavigasi, tetapi sangat mengganggu juga.

Saya harus menavigasi ke “Produk Saya” untuk melihat semua barang yang saya ada dan menarik balik beberapa menu drop-down untuk benar-benar melihat produk hosting web saya.

godaddy produk sayaKemudian, saya dapat mengklik “uruskan semua” untuk menuju ke halaman yang BERBEZA yang membolehkan saya melihat produk hosting saya yang berbeza. Dengan kenaikan harga.

produk hosting web godaddyAtau, saya hanya boleh mengklik “urus” untuk laman web tertentu yang saya mahukan, dan membawanya:

godaddy menguruskan laman webYang akhirnya membolehkan anda dibawa ke halaman di mana anda dapat melihat tetapan hosting anda secara langsung untuk sebuah laman web.

DAN KEMUDIAN anda akhirnya dapat sampai ke cPanel anda dengan mengklik butang kanan atas:

godaddy cpanelLihat, GoDaddy tidak begitu unik dalam hal ini. Dan pada akhirnya, anda tidak akan kehilangan banyak masa. Cukup mengecewakan dan menggambarkan, menurut saya, reka bentuk yang buruk.

Jadi, ya, antara muka boleh membosankan dan terlalu tersebar, tetapi TIDAK sukar.

tetapan akaun godaddy

Sekiranya “kaedah pembayaran” tidak cukup jelas, ada sedikit penerangan di bawah pilihan yang memberi tahu anda apa yang akan anda hadapi.

Dan apabila anda menganggap bahawa semuanya dilabel dengan jelas, mudah dibaca, dan sering dijelaskan, menjadi jelas bahawa untuk semua kesalahannya, GoDaddy IS sangat mudah digunakan.

Sekiranya anda pembenci GoDaddy, jangan risau. Kami akan menemui sesuatu yang anda akan nikmati …

Harga dan Ciri

Perkara yang akan membuat pengkritik GoDaddy teruja? Inilah — perbincangan mengenai harga dan ciri GoDaddy.

Anda akan mengetahui mengapa ketika kita masuk ke dalamnya, jadi saya hanya akan masuk dan memulakan dengan rancangan hosting bersama. GoDaddy mempunyai tiga jenis rancangan hosting laman web. Yang pertama adalah hosting web bersama biasa:

ciri-ciri
Ekonomi
Deluxe
Muktamad
Penyimpanan100 GBTanpa hadTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTanpa had
PanelcPanelcPanelcPanel
Bilangan Laman web1Tanpa hadTanpa had
SSLTidakTidakYa
Harga$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln

Semasa saya mula menulis ulasan ini, ini adalah harga yang ditawarkan oleh GoDaddy. Pada keesokan harinya mereka menurunkan peringkat pertama dengan promosi khas:

godaddy dikemas kini dikongsiInilah perjanjian yang sangat terkenal oleh GoDaddy. Dan mereka terkenal kerana menambah dan menurunkan promosi ini secara berkala.

Oleh itu, jika anda ingin membeli hosting bersama termurah, anda boleh dan mengetahui bahawa rancangan bersama GoDaddy bermula pada hampir $ 3 sebulan — tunggu sahaja. Ia akan meningkat kepada $ 1 tidak lama lagi.

Bagaimanapun, KESELURUHAN, harga ini adalah antara yang termurah di dunia web hosting, sekurang-kurangnya untuk tahun pertama. Dan kadangkala, ia lebih murah dengan potongan istimewa.

Tambahan, yuran pembaharuan TIDAK buruk berbanding dengan yang lain yang pernah saya lihat.

Hasilnya adalah bahawa rancangan ini, dalam skema perkara, berada di pihak yang berpatutan walaupun anda mengambil kira pembaharuan.

Semua yang lain cukup standard. Anda bermula dengan satu laman web, lebar jalur yang tidak dimeterai, e-mel, domain, dan storan 100 GB.

Di sinilah anda mula melihat beberapa perkara yang dikritik oleh GoDaddy:

E-mel perniagaan hanyalah percubaan percuma selama tiga bulan. Domain? Percuma untuk tahun pertama dan kemudian diperbaharui pada harga semasa.

Tempat simpanannya baik. Di atas kertas, sebenarnya tidak begitu glamor, berbanding dengan banyak rancangan bersama yang BERMULA dengan storan “tanpa had” atau banyak storan SSD.

Tetapi inilah kebenarannya:

Sekiranya anda bekerja dengan rancangan hosting web bersama yang paling berpatutan, anda mengorbankan kuasa untuk kemampuan dan kebolehaksesan. Oleh itu, 100GB baik-baik saja, dan bagaimanapun, setiap peringkat selepas itu mempunyai simpanan “tanpa had”.

Selain itu, tahap yang lebih tinggi mendapat laman web tanpa had, subdomain tanpa had, SSL (kadang-kadang), dan hanya peningkatan kuasa secara keseluruhan.

Ini cukup biasa, dan setakat ini, GoDaddy tidak terlalu banyak menyimpang dari struktur rancangan hosting web biasa atau peruntukan ciri terlalu banyak.

Secara keseluruhan, ini tidak mengapa, kecuali:

“Ekonomi” mungkin tidak berbaloi, walaupun anda mencari penyelesaian belanjawan.

Barang percuma tidak begitu percuma, dan dengan harga yang sedikit lebih tinggi dengan syarikat hosting lain atau bahkan tahap GoDaddy yang lebih tinggi, anda boleh mendapatkan banyak lagi keuntungan.

Saya telah mengkaji dengan teliti rancangan Godaddy yang lain, jadi jika maklumat itu tidak mahu anda baca, anda boleh melangkau dengan mengklik di sini.

Berikut adalah jenis laman web hosting KEDUA, satu set rancangan hosting bersama yang lain:

ciri-ciri
Asas
Deluxe
Muktamad
Pro 5+
Penyimpanan10 GB15 GB30 GB50-200 GB
Pelawat Bulanan25K100K400K800K
Bilangan Laman web1125-50
SSLTidakTidakYaYa
Harga$ 1.00 / bln$ 10.99 / bln$ 17.99 / bln$ 34.99 / bln

Ini adalah hosting WordPress yang diuruskan. Dikelola dalam kes ini bermaksud, ya, bahawa kebanyakan perkara dijaga untuk anda. Anda hanya perlu menggunakan WordPress untuk menyiapkan laman web anda. Senang kacang.

Harganya cukup bagus – kebanyakan hosting WordPress yang saya uruskan jauh lebih mahal pada tahun pertama dengan harga yang sama semasa pembaharuan.

Memang betul bahawa anda terhad dalam beberapa cara — ruang 10GB cukup rendah untuk penyimpanan, walaupun SSD.

Inilah sesuatu yang ketinggalan zaman:

GoDaddy mempunyai bayaran lebihan.

Ini berbeza dengan mempunyai “lebar jalur yang tidak dimeterai.” Sekarang, perbezaannya tidak sebesar yang anda fikirkan pada pelayan bersama (lihat Soalan Lazim di bahagian bawah untuk maklumat lebih lanjut), tetapi hasilnya ialah anda membayar yuran tambahan jika anda mencapai kuota pelawat tertentu.

Selain daripada itu, perkara-perkara cukup standard. Bayaran lebihan akan memakan banyak orang, tetapi pada peringkat yang lebih rendah, ia mungkin tidak begitu penting. Storannya cukup rendah, tetapi jika anda tahu apa yang anda lakukan di laman web asas, itu tidak menjadi masalah.

Pelan WordPress yang diuruskan serupa dengan hosting bersama biasa:

Layak. Harga yang lebih rendah, dan ciri biasa-biasa sahaja yang akan menyelesaikan tugas.

Bagaimanapun, GoDaddy menawarkan jenis hosting berorientasikan laman web lain, satu set rancangan yang bertenaga lebih tinggi:

ciri-ciri
Lancarkan
Meningkatkan
Berkembang
Kembangkan
Penyimpanan60 GB90 GB120 GB150 GB
Ram2 GB4 GB6 GB8 GB
CPU1234
SSLYaYaYaYa
Harga$ 19.99 / bln$ 34.99 / bln$ 44.99 / bln$ 59.99 / bln

Ini adalah “hosting web perniagaan” dan agak unik. Ia serupa dengan hosting bersama, tetapi dengan lebih banyak kekuatan. Anda tahu, untuk perniagaan. Inilah cara GoDaddy menerangkannya:

godaddy membandingkan hostingJadi walaupun GoDaddy memperlihatkan hosting perniagaannya serupa dengan hosting bersama di laman web, sumbernya dikhaskan, tidak dikongsi.

Ini adalah titik UTAMA dan menjadikan hosting perniagaan patut dipertimbangkan.

Ini juga menjadikan harganya agak berpatutan. Walau bagaimanapun, saya mempunyai beberapa masalah dengan sumber yang diperuntukkan. Inilah sebabnya:

Walaupun anda mendapat janji kebolehpercayaan dan jaminan __ jumlah sumber daya akan tersedia untuk laman web anda, beberapa di antaranya sedikit rendah untuk harganya.

60 GB simpanan untuk “beberapa laman web asas” dengan harga $ 30.00 sebulan (selepas tahun pertama)? Beberapa rancangan lain mungkin lebih baik untuk perniagaan anda, tetapi saya ragu-ragu. Inilah kebenaran yang jujur:

Anda boleh mendapatkan pakej hosting berkualiti tinggi lain dengan harga yang serupa dengan host lain. Kadang-kadang ini mungkin merupakan hosting bersama tingkat atas, tetapi tidak semestinya.

Walau apa pun, anda mungkin boleh mendapatkan harga yang serupa dengan spesifikasi, sumber yang lebih baik, dan senarai ciri yang lebih panjang.

Sebaliknya, tarikan rancangan hosting perniagaan ini adalah bahawa ia menggabungkan kemudahan penggunaan dengan kekuatan.

Sekali lagi, JANJI yang anda dapat memperoleh sumber yang dijelaskan oleh rancangan itu adalah masalah besar. Oleh itu, saya akan meninggalkan rancangan ini dengan “baik”, tetapi sesuatu yang perlu diberi perhatian.

Jangan tolak mereka, tetapi selidiki adakah tuan rumah lain dapat menyokong perniagaan anda dengan cara yang serupa PERTAMA.

Sekiranya anda melihat carta yang baru saya tunjukkan, anda tahu kami mempunyai jenis hosting yang lain. Itu adalah hosting pelayan peribadi maya (VPS):

ciri-ciri
Ekonomi
Nilai
Deluxe
Muktamad
Ingatan1 GB2 GB4 GB8 GB
Penyimpanan40 GB60 GB120 GB240 GB
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
SSLYaYaYaYa
Harga$ 19.99 / bln$ 24.99 / bln$ 39.99 / bln$ 74.99 / bln

Seperti yang anda lihat, ini kira-kira berada dalam julat harga yang sama dengan rancangan hosting perniagaan. Dan yang sangat hebat ialah GoDaddy menawarkan rancangan Linux (di atas) dan rancangan Windows:

ciri-ciri
Ekonomi
Nilai
Deluxe
Muktamad
Ingatan2 GB3 GB4 GB8 GB
Penyimpanan40 GB90 GB120 GB240 GB
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
SSLYaYaYaYa
Harga$ 29.99 / bln$ 34.99 / bln$ 49.99 / bln$ 84.99 / bln

Sudah tentu, sama ada anda memerlukan pelayan Windows atau Linux, tetapi saya fikir kedua-duanya berharga. Dan tidak jarang pelayan Windows menjadi lebih mahal.

Tetapi ada sesuatu yang saya BENAR-BENAR tidak suka:

Sebilangan bayaran pembaharuan ini nampaknya tidak perlu. Saya akan membenarkan bahawa rancangan VPS hanyalah pilihan yang lebih mahal, tetapi sayangnya harga masih meningkat.

Tetapi ini, dalam skema hosting, aduan yang lebih kecil. Juga benar bahawa harga tahun pertama GoDaddy berada pada harga yang lebih murah.

Secara keseluruhan, berikut adalah situasi:

Pelan VPS SANGAT. Untuk tahun pertama, mereka cukup bagus, tetapi dalam jangka masa panjang, mereka hanya sederhana. Anda dapat menyelesaikan kerja anda dengan baik. Tapi saya rasa GoDaddy bukan hosting VPS TERBAIK.

Bagaimanapun, inilah item terakhir kami:

ciri-ciri
Ekonomi
Nilai
Deluxe
Muktamad
Ingatan4 GB8 GB16 GB32 GB
Penyimpanan1 TB1.5 TB2 TB2 TB
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
SSLYaYaYaYa
Harga$ 89.99 / bln$ 104.99 / bln$ 129.99 / bln$ 179.99 / bln

Ini adalah senjata besar, pelayan khusus. Seperti pilihan VPS, GoDaddy mempunyai kekuatan besar dalam menawarkan pelayan Linux (di atas) dan Windows:

ciri-ciri
Ekonomi
Nilai
Deluxe
Muktamad
Ingatan4 GB8 GB16 GB32 GB
Penyimpanan1 TB1.5 TB2 TB2 TB
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeterTidak bermeter
SSLYaYaYaYa
Harga$ 119.99 / bln$ 134.99 / bln$ 159.99 / bln$ 209.99 / bln

Sekarang, jika anda melihat dengan teliti, anda mungkin menyedari sesuatu.

Sesuatu yang HALUS:

Pelayan Linux khusus memperbaharui hampir dua kali harga pembelian awal. Pelayan Windows tidak lebih baik.

Sekarang, lihat, SAYA TAHU! Pelayan yang berdedikasi selalu menjadi rancangan hosting termahal!

TETAPI:

Mengapa harganya berlipat ganda setelah setahun? Bukannya GoDaddy berbohong kepada anda, tetapi saya masih menganggapnya tidak masuk akal.

Tetapi untuk semua kebencian saya, ada banyak kebaikan juga. Kerana harga tahun pertama itu?

Mereka hebat. Mereka mula cukup rendah, mengingat apa yang anda perolehi. Ini adalah titik bahawa jika anda berpegang pada pelayan khusus selama dua tahun, anda masih mungkin mendapat tawaran yang lumayan.

Sekarang, saya akui, GoDaddy tidak mempunyai spesifikasi terkini:

spesifikasi khas godaddyTetapi siri Xeon E3 masih merupakan pemproses yang baik dan benar. Beberapa hos menawarkan model terbaru, tetapi tidak semua orang memerlukannya, dan siri E3 masih ada di mana-mana rancangan hosting khusus.

Apa yang sangat saya gemari ialah sumber:

Pelayan peringkat permulaan dilengkapi dengan 4 teras pada 3.1GHz, RAM 4GB, dan storan 1TB. Semasa anda meningkatkan, anda boleh mendapatkan lebih banyak RAM dan lebih banyak storan, tetapi selebihnya tidak akan berubah.

Oh, mengenai storan… ya, itu RAID-1, bukan RAID-10 (yang lebih selamat). Walaupun, itu membawa saya ke titik negatif yang lain …

TIADA rancangan pelayan khusus yang mempunyai RAID-10. RAID-10 menambahkan tahap prestasi, kekuatan, dan keselamatan, dan ini menjadi sangat biasa dengan host lain.

DAN, anda tidak dapat memperoleh lebih banyak inti — tetapi hakikat bahawa anda MULAI dengan 4 adalah baik.

Walaupun begitu, ingat bahawa GoDaddy tidak menawarkan pelayan khusus TERBAIK kepada anda. Mereka menawarkan kepada anda pelayan khusus yang BERKESAN.

Dan ini sama sekali bukan perkara buruk. Walaupun anda mendapat pelayan khusus, anda tidak perlu berusaha sepenuhnya. Ini menjadikan pelayan khusus GoDaddy pilihan peringkat pertengahan yang hebat.

Jadi, mari kita selesaikan harga dan ciri-ciri, kawan-kawan. Apa intinya sekali lagi?

Harga yang berpatutan, pilihan peringkat pertengahan. Tiada rancangan GoDaddy yang menjerit “SANGAT BAIK!”

Tetapi kebenaran yang sederhana adalah kita semua tidak memerlukan “SANGAT BAIK!”.

Sebilangan besar daripada kita hanya memerlukan sesuatu yang cepat, berkesan dan berpatutan. Dan setakat ini, semua rancangan GoDaddy adalah perkara-perkara itu. Ini berlaku untuk semua jenis hosting – harga rendah atau standard, dan ciri dan sumber biasanya baik-baik saja. Terhad untuk sebilangan, baik untuk yang lain.

Oleh itu, harga dan ciri-ciri GoDaddy, pada amnya, wajar dan tidak luar biasa.

Langkau semuanya dan mulakan dengan Godaddy…

Tetapi itu hanya sebahagian dari gambar… sasaran GoDaddy, pelanggan hosting yang lebih baru, juga memerlukan sesuatu yang lain:

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah besar. Sangat penting untuk semua syarikat hosting, hanya kerana sifat teknikal perkhidmatan – kesilapan berlaku, timbul komplikasi, masalah keselamatan perlu diselesaikan, dll..

Oleh itu, walaupun anda pengguna yang maju, anda memerlukan perkhidmatan pelanggan yang hebat — kerana perkhidmatan pelanggan yang hebat dapat membantu ANDA melakukan lebih banyak dengan rancangan hosting anda. Dan jika anda kurang berpengalaman — baik, saya tidak perlu menjelaskannya.

Tetapi perkhidmatan pelanggan sangat penting bagi GoDaddy. Ingat, GoDaddy mempunyai lebih daripada 17 JUTA pelanggan untuk disokong.

Oleh kerana kebanyakan host besar mempunyai beberapa ratus wakil perkhidmatan pelanggan di pihak tinggi, GoDaddy mempunyai RIBU.

Dan mereka mesti baik, bukan? Kerana mereka menyokong BANYAK orang?

Maksud saya, LIHAT ini:

anugerah perkhidmatan pelanggan godaddyBaiklah, mari kita perlahankan. Sebenarnya, sokongan pelanggan GoDaddy tidak buruk, tetapi kita tidak boleh menganggapnya hebat. Pengalaman saya lebih bernuansa.

Tolong izinkan saya memulakan kami dengan sesuatu yang, saya buat satu, Benci:

godaddy ai sokonganSaya faham mengapa GoDaddy dan syarikat lain menggunakan sembang pembantu digital / AI ini. Mereka menjimatkan kos dan kadang-kadang dapat menyelesaikan tugas.

Tetapi sebagai pelanggan hosting, saya sudah tahu bahawa GoDaddy BESAR, dan saya sudah bimbang ia tidak akan menggunakan sumber lagi kepada saya, melebihi minimum.

Oleh itu, apabila saya melihat sembang AI ini mendorong saya sebagai barisan sokongan pertama saya, saya tidak menyukainya.

Ia hanya berkesan sedikit. Ini adalah bar carian, pada dasarnya, kadang-kadang berguna, tetapi rasanya lebih sesuai untuk ditunjukkan daripada alat yang serius.

Tetapi, berita baiknya adalah bahawa GoDaddy mempunyai banyak wakil yang boleh dihubungi. Sebenarnya, periksa ini:

sokongan global godaddySaya rasa syarikat hosting lain tidak mempunyai sokongan global.

Sekarang, saya tidak dapat membuktikan kualiti sokongan telefon GoDaddy di negara lain, tetapi di Amerika Syarikat, pengalaman saya sangat baik.

Terdapat sedikit penantian yang terlibat, tetapi tidak terlalu buruk. Perwakilannya bagus dan terbaik dari semua, sangat membantu, jadi saya memberikan alat peraga GoDaddy untuk menjaga kualiti perwakilan (sekurang-kurangnya di Amerika Syarikat).

Sudah tentu, anda tidak hanya bergantung pada sokongan telefon. Sokongan telefon kadangkala terlalu memakan masa, atau anda mungkin tidak berada dalam lingkungan yang baik untuk bersuara lantang.

Oleh itu, GoDaddy, seperti orang lain, mengadakan sembang langsung. Ia baik.

Tetapi kadang-kadang, ini berlaku:

sembang godaddyOleh itu, itu sangat malang, tetapi saya rasa akhirnya tidak mengejutkan.

Yang benar adalah bahawa tidak biasa untuk sembang langsung terlalu sibuk. Ini bukan kejadian sehari-hari, tetapi ia sering berlaku sehingga saya tidak memanggil sembang langsung itu dipercayai.

Sekiranya anda melakukan sembang langsung, kualitinya bagus. Anda akan mendapat jawapan pantas untuk soalan cepat, tidak ada yang istimewa, tetapi pasti perlu.

Tetapi hei! Sekiranya anda menghadapi masalah serius yang tidak sesuai untuk sembang langsung, atau jika anda tidak dapat melakukan sembang langsung, sekurang-kurangnya ada pilihan lain:

godaddy tiada sokongan e-melTidak, hanya bergurau. Sama ada sembang yang sering sibuk atau telefon.

Sekurang-kurangnya sokongan telefonnya bagus.

Sebagai penghargaannya, GoDaddy mengimbangi kekurangan ini dengan mempunyai sumber dan maklumat di lokasi yang hebat.

Ini adalah contoh yang baik:

pusat bantuan godaddyIni adalah Pusat Bantuan GoDaddy.

Pusat Bantuan kebanyakannya terdiri daripada “panduan”, yang cukup terperinci, artikel kaya media yang HEBAT untuk yang tidak berpengalaman.

Melayari produk sampingan akan membawa anda ke perkara yang lebih praktikal, iaitu perkara yang akan menjawab Soalan Lazim anda.

pusat bantuan godaddy layari mengikut produkSetelah anda menjumpai kategori untuk diterokai, anda akan ditunjukkan sekumpulan subkategori yang masing-masing mempunyai artikel mereka sendiri.

pusat bantuan godaddy sslDan setiap artikel cukup jelas dan cukup terperinci.

Walau bagaimanapun, melayari Pusat Bantuan bukan satu-satunya sumber yang berguna.

Bagi orang yang lebih suka tutorial langkah demi langkah, ini bagus:

godaddy bagaimanaHalaman petunjuk mempunyai banyak tutorial video, yang cukup bagus memandangkan jumlahnya.

Terdapat satu lagi sumber utama dan TIDAK TERKENAL di GoDaddy:

Komuniti Godaddy

Halaman komuniti GoDaddy mempunyai banyak forum yang mempunyai banyak penglibatan komuniti.

Inilah sebabnya ia berguna:

Ia memasuki pangkalan pelanggan MASJID GoDaddy. Walaupun sebahagian besar pelanggan tidak pernah membuat catatan di forum, anda masih tinggal dengan RIBUAN orang yang.

Hasilnya adalah bahawa, walaupun halaman komuniti GoDaddy bukan laman forum / komuniti kegemaran saya dari segi susun atur atau organisasi, ia hanya salah satu yang TERBAIK kerana sangat digunakan.

Ini menjadikan perkara menjadi rumit:

GoDaddy mempunyai sumber dan maklumat di lokasi yang HEBAT, tetapi biasa-biasa saja atau sub-par untuk menghubungi wakil perkhidmatan pelanggan.

Di satu pihak: terdapat banyak maklumat yang tersedia, senang dicari dan senang digunakan.

Sebaliknya: walaupun sokongan telefon hebat di Amerika Syarikat, sembang langsung sering sibuk dan tidak ada sokongan e-mel.

Kesimpulan saya adalah bahawa GoDaddy mempunyai sokongan pelanggan yang BAIK secara keseluruhan, tetapi TERHAD, perbezaan penting.

Sekarang, kita mempunyai satu faktor terakhir yang perlu dikaji. Inilah yang semestinya mencegah banyak panggilan perkhidmatan pelanggan apabila dilakukan dengan betul:

Keselamatan

Keselamatan adalah mustahak, kerana banyak alasan. Memandangkan ia menyokong begitu banyak pelanggan, anda mungkin menganggap GoDaddy HANYA cukup selamat.

Plus, GoDaddy bahkan memiliki salah satu syarikat keselamatan yang paling dihormati, Sucuri, jadi anda fikir ia mempunyai keselamatan yang hebat.

Baiklah, ini bukan gambar yang indah, kawan. Saya akan mulakan dengan ini …

Kerana inilah yang GoDaddy INFAMOUS untuk:

godaddy beli keselamatan laman webCuba menjual anda SEBANYAK YANG MUNGKIN.

Lihat, setakat ini, sangat difahami. GoDaddy adalah syarikat besar dengan banyak produk, jadi secara semula jadi, ia akan mempunyai pakej keselamatan berputar. Kuncinya di sini:

KEPADA YANG BERLAKU. “ Kerana pada akhirnya, anda seharusnya dapat mengandalkan keselamatan yang hebat, tidak kira apa pun pakej anda, jika anda bekerja dengan host yang berkualiti.

Tetapi ini adalah kebenaran yang tidak menguntungkan mengenai GoDaddy:

Keseluruhannya tidak diketahui. Kami tidak begitu tahu.

Sebilangan yang kita tahu tidak apa-apa. Sebagai contoh:

kemudahan godaddy14 pusat data tersebar di seluruh dunia — itu cukup kukuh, dan kelebihan untuk mengambil sejumlah besar host yang boleh melabur di banyak pusat data.

Dan perkara lain ini bagus:

(…)

Oh. Yeah. Itu sahaja. Paling tidak, hanya itu yang ada di GoDaddy di laman webnya, di sinilah maklumat awam HARUS berada.

Sekarang, saya tidak akan menuduh GoDaddy tidak mempunyai keselamatan:

Jelas, GoDaddy harus mempunyai beberapa tempat, dan kita mungkin boleh menganggapnya cukup baik, atau syarikat itu tidak mungkin menjadi syarikat hosting yang paling popular dan pendaftar domain.

Tetapi bagi sebilangan orang, “mengambil kepercayaan” tidak akan mencukupi, dan saya tidak menyalahkan mereka.

Benar, pelbagai rancangan GoDaddy mempunyai ciri keselamatan ini atau itu, tetapi bahkan rancangan itu minimum melebihi “termasuk SSL.”

Pasti, Bunyi ini hebat:

keselamatan pemenang anugerah godaddyTetapi saya mesti melihat lebih banyak maklumat sebelum saya memuji keselamatan GoDaddy.

Keputusan saya mengenai keselamatan GoDaddy: jika anda ingin mempercayai GoDaddy, teruskan. Tetapi jika keselamatan sangat penting bagi anda, langkau prinsip.

Aduh. Kedengarannya cukup keras. Mari meringankan suasana:

Kelebihan

Untuk semua kekurangannya, GoDaddy belum mendapat popularitinya tanpa melakukan beberapa perkara dengan betul. Di sini mereka:

 • Harga pada rancangan web hosting bersama umumnya lebih murah, baik untuk penggal pertama dan keseluruhan. GoDaddy adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin dengan cepat menjadi tuan rumah laman web dengan harga yang murah.
 • Promosi GoDaddy yang kerap dapat menjadikan peringkat kemasukannya sebagai salah satu rancangan hosting termurah di sekitar.
 • Prestasi GoDaddy sangat bagus walaupun pada rancangan yang lebih asas.
 • GoDaddy mempunyai banyak rancangan hosting yang berbeza, dari yang dikongsi hingga pilihan khusus, dan kebanyakan dari mereka mempunyai pilihan Linux / Windows.
 • GoDaddy mesra pemula.
 • GoDaddy mempunyai sokongan telefon yang hebat di Amerika Syarikat, dan maklumat dan panduan di lokasi yang hebat. Terutama, forum komuniti unik.

Keburukan

Sekiranya anda datang ke sini hanya untuk melihat GoDaddy tersinggung, kalahkan diri anda:

 • Ciri dan sumber daya adalah sub-parad untuk beberapa rancangan, walaupun tidak semuanya, dan terutama dibandingkan dengan pesaing GoDaddy.
 • GoDaddy mempunyai banyak kelebihan.
 • Walaupun selain daripada peningkatan, beberapa orang (seperti saya) merasa sangat kesal ketika menavigasi portal dan halaman pengguna GoDaddy.
 • Banyak rancangan hosting GoDaddy yang lebih premium MASIH mengalami kenaikan harga yang besar. Yang paling teruk adalah pelayan khusus, yang harganya hampir dua kali ganda selepas tahun pertama.
 • Sembang langsung GoDaddy sering kali sibuk, dan tidak ada sokongan e-mel — jadi sokongan telefon adalah satu-satunya pilihan yang boleh dipercayai untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan.
 • GoDaddy mengatakan hampir tidak mengenai keselamatan hostingnya.

Kesimpulan: Adakah saya Mengesyorkan GoDaddy?

Saya telah membuat banyak penilaian, dan akhirnya ini adalah masa PENGHAKIMAN.

GoDaddy mempunyai banyak keburukan dan banyak kebaikan. Cara penumpukannya banyak bergantung pada keperluan hosting anda.

Setelah itu, ada beberapa perkara yang harus saya jelaskan:

Pertama, walaupun anda mencari hosting yang SELESA, GoDaddy bukanlah pilihan terbaik. Beberapa hos mempunyai prestasi yang lebih buruk, dan harga yang serupa atau sedikit lebih tinggi, dan lebih banyak ciri / sumber.

Atau sekurang-kurangnya, mereka menebus banyak kekurangan GoDaddy.

Tidak ada apa-apa yang saya katakan GoDaddy adalah yang TERBAIK – malah kemudahan penggunaannya. Mungkin harga TERENDAH, yang bagus untuk sesetengah orang, tetapi tidak mempunyai harga TERBAIK.

Inilah GoDaddy yang paling sesuai untuk:

Orang yang lebih baru untuk hosting, orang yang mempunyai anggaran, dan orang yang hanya memerlukan penyelesaian yang cepat dan berpatutan.

Titik lain ialah GoDaddy HEBAT bagi orang yang memerlukan hosting untuk jangka masa yang singkat — setahun hosting dengan GoDaddy akan menunjukkan prestasi yang baik dan sangat murah.

Tetapi jika anda ingin menggunakan GoDaddy untuk jangka masa yang lebih lama, itu bukan idea yang buruk. Perkara mengenai GoDaddy adalah bahawa tidak mengapa di kebanyakan kawasan. Ia sama sekali tidak mengerikan.

Tetapi kerana ini bukan yang terbaik di mana-mana bidang, GoDaddy adalah yang terbaik bagi mereka yang memerlukan kombinasi harga rendah yang unik, prestasi yang baik, keramahan pengguna yang baik, dan “segala sesuatu yang baik”.

Sekiranya anda tidak pasti, kaedah terbaik untuk menyelesaikan sesuatu adalah dengan mencubanya! Anda boleh meminta bayaran balik dalam masa 30 hari jika anda tidak menyukai rancangan tahunan, atau dalam masa 48 jam jika anda tidak menyukai rancangan bulanan anda.

Selamat menjadi tuan rumah!

Lawati GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map