HostGator Vs GoDaddy: Perbandingan Berdasarkan Kelajuan, Harga & Sokongan

godaddy_vs_hostgator 2018Web hosting adalah perkara yang lucu. Terdapat lebih daripada 1,000 pembekal produk yang pada dasarnya sama. Produk yang sama ini tidak mempunyai petunjuk prestasi yang dapat dilihat.

Web hosting adalah perkara yang lucu. Terdapat lebih daripada 1,000 pembekal produk yang pada dasarnya sama. Produk yang sama ini tidak mempunyai petunjuk prestasi yang dapat dilihat.


Saya tidak dapat memikirkan banyak perkara lain yang akan anda beli tanpa mengetahui lebih banyak maklumat. Bayangkan menyewa bilik di flat dengan orang lain.

Sekarang bayangkan bahawa anda tidak tahu berapa banyak orang yang anda kongsi, berapa banyak barang yang mereka ada atau jenis perniagaan mereka.

Ini adalah perbandingan mendalam mengenai GoDaddy dan Hostgator, saya menjadi tuan rumah beratus-ratus laman web untuk pelbagai pelanggan di pelbagai syarikat hosting yang berbeza, ini menjadi mimpi buruk untuk dikendalikan dan sudah waktunya saya menggabungkan semuanya ke dalam satu tempat untuk menjimatkan wang dan usaha.

Sebelum membuat terjun dan memilih penyedia, saya perlu membandingkan beberapa senjata besar.

Saya akan membandingkan GoDaddy & Hostgator, boleh dikatakan dua syarikat terbesar dalam web hosting, kedua-duanya mempunyai banyak ciri yang sama dan nampaknya mempunyai ulasan yang baik secara keseluruhan.

Keduanya sudah cukup lama sehingga mereka harus memiliki sistem sokongan yang mapan, dan masyarakat di belakang mereka yang sangat akrab dengan produk dan perangkap mereka.

Saya tahu apa yang anda fikirkan; “Mengapa anda memilih untuk membandingkan GoDaddy dan Hostgator, bagaimana dengan syarikat X, Y dan Z Hosting, saya dengar mereka hebat”.

Jawapan saya terhadap sentimen ini adalah dua kali ganda: pertama, jika saya memindahkan semua laman web saya ke satu platform, ini adalah satu-satunya perjanjian, saya tidak mahu melakukannya lagi dalam masa terdekat, jadi saya memerlukan syarikat yang akan bertahan jangka masa panjang.

Kedua, saya mahukan konsistensi, banyak syarikat kecil yang luar biasa untuk bermula dengan hanya perlahan dari masa ke masa.

Anda boleh melangkau butiran lain dan melihat kesimpulannya di sini.

Mari selami HostGator lwn Godaddy…

Apa yang perlu kita pertimbangkan ketika memilih yang terbaik antara HostGator vs GoDaddy?

 1. Ciri dan Harga
 2. Prestasi Kelajuan
 3. Tanggungjawab
 4. Tanda aras
 5. Sokongan pengguna
 6. Keputusan Akhir

Sebelum kita teruskan, saya ingin memberitahu anda bahawa saya mempunyai kod kupon HostGator yang dapat menjimatkan $ 113.01 pada Pelan Hatchling, $ 149.00 pada Pelan Bayi, $ 329.00 pada Pelan Perniagaan.

Aktifkan Kod Kupon HostGator

GoDaddy vs HostGator – Perbandingan Ciri dengan Harga

Sekarang untuk perniagaan, sudah tiba masanya untuk membandingkan ciri apa yang ditawarkan oleh kedua penyedia pada produk roti dan mentega mereka.

Saya membandingkan rancangan jarak jauh untuk setiap pembekal, dalam fikiran saya kedua-duanya harus sesuai untuk laman web perniagaan kecil atau blog WordPress kecil.

Jadual Perbandingan Harga GoDaddy vs HostGator:

GoDaddyHostGator
RancangEkonomiPenetasan
Harga Bulanan$ 2.99$ 2.75
Kos Pembaharuan Bulanan$ 7.99$ 6.95
Domain11
HalamanTanpa hadTanpa had
Penyimpanan100 GBTidak bermeter
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeter
Alamat E-mel Percuma1Tanpa had
Akaun FTPYaYa
Hosting E-melYaYa
Sokongan Mel WebYaYa
Perlindungan Bebas SpamYaYa
$ 100 Google AdwordsYa
Kredit Iklan Bing $ 100Ya
Jaminan Wang Dikembalikan30 hari45 hari
Lawati HostGator

Seperti yang anda lihat, kedua-duanya menawarkan apa yang nampaknya merupakan produk yang sangat serupa, tentu saja, tidak ada perincian sama sekali prestasi seperti apa yang diharapkan.

Kedua-dua produk tersebut merangkumi sokongan 24/7, Waktu penggunaan 99.9%, Kredit Google AdWords, pemasang perisian (untuk perkara seperti WordPress) dan akses cPanel.

Tawaran GoDaddy merangkumi perlindungan DDOS (Millage mungkin berbeza) dan satu domain percuma. Mereka menawarkan sandaran dan sumber tambahan dengan kos. Perlu diingat bahawa mereka menghadkan Pangkalan Data MySQL kepada 1 (25GB) dan hanya menyertakan 1 peti mel e-mel dengan saiz storan maksimum 5GB.

Untuk keselamatan laman web, Godaddy membuat perkongsian dengan Sucuri (Ulasan) untuk melindungi laman web dari penggodam dan membuang perisian hasad dari laman web.

Hostgator menawarkan akses SSH, streaming audio / video, perlindungan DDOS, peti mel tanpa had dan tiada had pada saiz atau bilangan Pangkalan Data MySQL.

Saya ingin bercakap lebih banyak mengenai batasan MySQL, ini mungkin tidak menjadi masalah besar, tetapi bagi saya memang begitu. Sekiranya saya mempunyai banyak laman WordPress di hosting yang sama tetapi untuk pelanggan yang berbeza maka saya benar-benar mahu memisahkannya, sama seperti keselamatan dan keselamatan.

Dengan GoDaddy, saya perlu mendaftar untuk beberapa akaun hosting atau menyimpan semuanya dalam satu pangkalan data besar.

Bagi saya (dan semoga anda) sandaran adalah masalah besar. Perjanjian besar-besaran. Seperti pepatah lama mengatakan “Gagal membuat persiapan adalah gagal”.

Jangan pernah lupa ini. Sangat mudah untuk menghapus bahagian atau keseluruhan laman web anda secara tidak sengaja, merosakkan sesuatu atau menjadi terganggu. Fakta bahawa Hostgator termasuk sandaran tanpa kos tambahan adalah nilai tambah. Nilai tambah yang besar.

GoDaddy vs HostGator – Perbandingan Data

Sudah tiba masanya untuk mengurangkan angka. Saya telah menjalankan tiga ujian untuk menunjukkan purata masa tindak balas bagi setiap syarikat. Saya memasang laman web sampel di GoDaddy dan Hostgator (pada rancangan yang kami bandingkan di atas) dan menjalankan ujian kelajuan, tindak balas dan penanda aras.

1. Kepantasan

Apabila saya bercakap mengenai kepantasan, saya benar-benar bercakap mengenai masa muat halaman awal. Ini sangat penting, halaman perlahan sama dengan kadar pantulan tinggi.

Sebilangan besar orang tidak akan menunggu lebih lama daripada 6 saat untuk memuatkan halaman sebelum keluar, ada juga yang tidak akan menunggu satu saat lagi.

Laman web ujian dihoskan di GoDaddy

Godaddy laju

Laman web ujian dihoskan di HostGator

Kelajuan laman web Hostgator

HostGator dimuat dalam 1.40 saat di mana GoDaddy dimuat dalam 3.05 saat. HostGator menang atas Godaddy apabila pantas.

2. Tanggungjawab

Sama pentingnya dengan waktu muat pertama, saya juga perlu mendapatkan idea tentang bagaimana responsif laman web secara keseluruhan, iaitu berapa lama masa yang diperlukan untuk memuatkan setiap halaman sebaik sahaja anda berada di laman web ini. Saya menjalani ujian selama 30 hari.

Uji masa tindak balas laman web di HostGator

Masa respons untuk Hostgator

Uji masa respons laman web di GoDaddy

Masa respons pada Godaddy

HostGator jelas dimenangi Godaddy.

Saya rasa kita boleh bersetuju bahawa corak muncul di sini. DUA kali lebih pantas, sekali lagi! Ujian ini mempunyai berat badan yang lebih berat lagi, ujian ini berlangsung dalam tempoh 30 hari sehingga hari salji yang ganjil tidak akan memberi kesan terlalu banyak pada keputusan.

Semasa saya bermain dengan Hostgator, mata saya kelihatan lebih responsif dan ujian ini benar-benar mengesahkannya kepada saya.

Lihat rancangan HostGator & harga di sini.

3. Tanda Aras

Saya menggunakan GTMetrix untuk mengukur laman web, mengukur pelbagai petunjuk prestasi dan memberikan masa muat dalam beberapa saat. Saya tidak mengharapkan ini memberi kami apa-apa yang berbeza dari dua keputusan yang lalu tetapi memberi kami peluang untuk mengesahkan semula skor.

Penanda aras Godaddy vs Hostgator

Hostgator – 0.7 Detik
GoDaddy – 1.8 Detik

Jadi nombor yang sedikit berbeza tetapi susunan besarnya sama.

Ringkasan Data

Saya selesa dengan kebolehpercayaan ujian prestasi ini. Mereka semua dari sisi pelayan yang mengelakkan masalah kelambatan pada mesin pelanggan individu.

Saya juga telah menggunakan campuran ujian yang berbeza dari pelbagai sumber.

Data ini menunjukkan satu arah dan satu arah sahaja, GoDaddy tidak dapat bersaing dengan Hostgator mengenai prestasi hosting.

Dalam ketiga-tiga ujian itu Hostgator menggandakan kepantasan. BERGANDA. Anda mesti ingat bahawa Hostgator sedikit lebih murah daripada GoDaddy namun tetap menjadi hosting yang lebih hebat.

GoDaddy vs HostGator – Sokongan

Saya telah bercakap sedikit mengenai sokongan yang diberikan oleh kedua-dua syarikat, saya fikir akan berguna untuk menunjukkan perbandingan hitam dan putih seperti apa ini dengan menghubungi kedua-duanya melalui ciri sembang langsung mereka, dengan soalan yang sama.

Hostgator:

sokongan hostgator

Bermula dengan HostGator

GoDaddy:

sokongan godaddy

Bermula dengan GoDaddy

Mudah-mudahan apa yang anda dapat lihat di sini adalah bahawa setelah saya sampai ke Hostgator kedua-dua pasukan sokongan sepantas kilat, bertindak balas dalam beberapa minit dalam kedua-dua kes.

Sokongan Hostgator memberikan sedikit lebih banyak maklumat yang berguna sedangkan sokongan GoDaddy lebih cepat secara konsisten. Secara keseluruhan saya akan mengatakan bahawa sokongan yang ditawarkan oleh kedua-dua syarikat itu baik.

GoDaddy vs HostGator – Penonton yang disasarkan

DADDY

Tidak diragukan lagi bahawa GoDaddy adalah nama terbesar ketika datang ke nama Domain, ini menyebabkan mereka menjadi tempat de facto untuk pergi untuk semua laman web, mereka mempunyai rangkaian produk yang besar dengan harga yang berpatutan.

Dari sudut pandang saya, tujuan utama GoDaddy adalah untuk menarik pengguna bukan IT, iaitu pemilik perniagaan kecil, mereka nampaknya memberi tumpuan untuk menjadikan kehidupan lebih mudah dan mesra pengguna berbanding prestasi mentah.

Iklan Godaddy

Baca Ulasan GoDaddy penuh..

GATOR

Hostgator mungkin tidak sebesar GoDaddy, namun walaupun saiznya relatif kecil, Hostgator adalah Raksasa di kalangan Profesional IT dan Web.

Iklan Hostgaor

Hostgator menawarkan pilihan Produk yang diperkemas dan pada pendapat saya walaupun tawaran mereka sama mesra pengguna dengan GoDaddy, mereka seolah-olah bertujuan untuk pangkalan pengguna yang lebih teknikal, memihak kepada prestasi dan kualiti hosting.

Baca Ulasan HostGator penuh..

GoDaddy vs HostGator – Platform Pelayan Dedikasi yang Ditingkatkan

Semasa membandingkan kedua syarikat, saya telah membaca banyak perbandingan dan ulasan orang lain, sesuatu yang muncul berulang kali ialah prestasi semua produk hosting Hostgator semakin meningkat dari masa ke masa.

Ini jarang berlaku.

Mengapa perkara ini jarang berlaku? Biasanya, apabila syarikat hosting memulakannya, ia mesti membeli beberapa jenis pelayan. Pada masa ini, pada awal kehidupan syarikat hosting adalah prestasi terbaik yang akan anda perolehi pada web hosting bersama.

Seiring berjalannya waktu, syarikat mendapat lebih banyak pelanggan, mereka membeli lebih banyak pelayan dan semua orang gembira. Pada satu ketika, syarikat menyedari bahawa mereka mungkin dapat meremas beberapa lagi laman web di pelayan untuk menjana lebih banyak wang. Persembahan akan merana.

Seperti yang dibuktikan oleh pautan di bawah, jelas bagi saya bahawa ini tidak berlaku di Hostgator, mereka secara aktif meningkatkan pelayan mereka untuk mengelakkan masalah yang tepat ini. Saya tidak menemui apa-apa yang serupa berlaku di GoDaddy.

Siaran Akhbar - HostGator

Lihat rancangan HostGator & harga di sini.

GoDaddy vs HostGator – Pengalaman Hands-on

Pengalaman saya dengan Hostgator mungkin seperti yang anda harapkan, mereka menggunakan cPanel, yang saya tahu betul bagaimana menggunakan.

Semuanya berfungsi pada kali pertama, penyediaan hosting, pemasangan WordPress, dan lain-lain … Sokongan pelanggan mereka sangat membantu, tidak ada masa yang lama, mereka langsung menyelesaikan masalah saya.

Pengalaman saya dengan GoDaddy tidak buruk: ia juga tidak bagus. Sekarang saya berfikir bahawa GoDaddy menggunakan cPanel, tetapi pada kenyataannya, mereka menggunakan beberapa jenis versi cPanel tersuai, ia mempunyai kebanyakan ciri yang sama, beberapa perkara dilakukan dengan cara yang berbeza, beberapa barang berada di tempat yang berbeza.

Ini menyakitkan bagi saya untuk jujur, saya begitu biasa dengan cPanel.

Sekarang saya harus mengaku telah banyak menggunakan GoDaddy. Saya sangat bermaksud. Syarikat saya sebelumnya menggunakannya untuk hosting dan sijil SSL untuk sekitar 100 pelanggan (mereka murah untuk apa yang kami mahukan).

Dalam pengalaman saya, antara muka pengguna GoDaddy sangat mengerikan. Syukurlah, mereka mendapat sokongan yang baik kerana apabila sesuatu tidak berfungsi melalui UI (dan ini banyak berlaku), anda perlu menghubungi sokongan untuk menyelesaikannya.

HostGator vs Kesimpulan GoDaddy

Jadi mana yang lebih baik: Hostgator vs. Godaddy? Baiklah, mereka berdua adalah syarikat hosting web yang kukuh dan pilihan anda bergantung pada apa yang anda hargai lebih.

Sekiranya anda mencari sumber yang tidak terhad (iaitu storan, lebar jalur, e-mel), kemudian cari Hostgator. Anda boleh mendapatkan diskaun semasa mereka di sini.

Sekiranya anda baru, kekurangan anggaran dan memerlukan Sokongan Telefon secara meluas, maka anda harus memilih Godaddy. Diskaun Godaddy ada di sini.

Dan jika anda mencari syarikat bebas dengan prestasi superiour, saya akan menggunakan FastComet (ulasan)

Dan jika anda baru memulakan laman web pertama anda, saya cadangkan anda membaca Panduan Penyediaan WordPress saya yang berguna.

Catatan berkaitan:
 1. Bluehost Vs Godaddy: Web Hosting Yang Menang?
 2. Bluehost vs HostGator – Mengapa BlueHost Lebih Baik
 3. 1&1 vs. GoDaddy: Perbandingan dan Ujian Berdasarkan Pengalaman Saya
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map