Ingin mempromosikan blog anda? 151 Cara yang dicuba dan diuji

Bagaimana cara membuat orang membaca blog anda? Bagaimana untuk mendapatkan trafik ke blog anda? Cara mendapatkan blog anda kepada orang yang ingin melihatnya?


Ini adalah soalan yang ditanyakan oleh semua orang yang menjalankan atau memasarkan blog. Dan mudah untuk putus asa – sudah ada banyak blog di luar sana!

Nasib baik, sangat mustahil untuk mempromosikan blog anda untuk meningkatkan trafik atau pembaca atau pelanggan. Di bawah ini, saya mempunyai 151 cara yang dicuba dan diuji untuk mempromosikan blog anda.

Mereka merangkumi pelbagai kaedah dan tempat. Ada yang besar, ada yang kecil. Anda tidak perlu melakukan semuanya – tetapi mereka semestinya patut dilihat.

Mari kita mulakan!

Contents

1. Kongsi kandungan anda di banyak rangkaian sosial

Mungkin anda tidak suka Facebook. Mungkin Instagram adalah apa yang anda gunakan, atau Twitter. Katakan anda tidak pernah masuk ke LinkedIn.

Tahu tak?

Malangnya.

Baiklah, saya membesar-besarkan sedikit, tetapi secara umum: adalah idea yang baik untuk menyebarkan kandungan anda di banyak rangkaian sosial.

Sebabnya mudah: anda mengeluarkan kandungan yang bagus. Kandungan itu harus dilihat dan dikongsi sebanyak mungkin.

Dan semakin banyak tempat yang anda kongsi, semakin besar kemungkinan kandungan anda akan dilihat, dinikmati, dan dikongsi oleh orang lain.

2. Kongsi catatan blog di media sosial tepat semasa anda menerbitkannya

Ini adalah perkara yang cukup mudah dilakukan – banyak platform mempunyai pilihan untuk menerbitkan catatan ke blog anda secara serentak dan meletakkannya di media sosial.

Melakukan ini melakukan beberapa perkara:

Pertama, ini membolehkan orang melihat siaran anda tepat semasa anda menerbitkannya. Duh.

Kedua, jika anda mengumpulkan suka, retweet, perkongsian, dan komen pada pautan pos atau pos, ini menjadikan catatan anda kelihatan lebih dipercayai.

Yang menjadikannya lebih cenderung untuk mendapatkan lebih banyak mata internet. Ini adalah kaedah paling mudah untuk mempromosikan blog anda untuk meningkatkan trafik.

3. Kongsi bukan hanya satu siaran, tetapi banyak dalam satu kejadian!

Untuk bersikap adil, semua orang memahami konsep berkongsi satu karya yang diterbitkan.

Tetapi ada cara lain untuk berkongsi kandungan anda di media sosial, dan ini sedikit lebih menyegarkan:

Pada asasnya, kumpulkan kandungan anda. Susun sekumpulan catatan yang anda mahukan — mungkin melalui tag, kategori, atau tag.

Kemudian kongsi keseluruhan koleksi catatan dengan satu pautan! Ini membolehkan anda menyentuh topik yang lebih luas dan dengan itu menarik minat yang lebih luas.

4. Gunakan masa posting yang optimum untuk berkongsi catatan.

Semasa saya di sekolah menengah, saya akan menegaskan kepada rakan-rakan saya bahawa ada masa posting yang optimum, dan itulah sebabnya gambar profil saya mendapat banyak suka. Mereka ketawa.

Maju cepat beberapa tahun kemudian, dan siapa yang ketawa sekarang? Benar sekali bahawa beberapa waktu dalam sehari lebih baik untuk menyiarkan dan berkongsi kandungan daripada yang lain.

Perlu diingat, tentu saja, masa berbeza antara rangkaian sosial. Kedengarannya agak rumit, tetapi untungnya, mudah untuk diteliti!

Kongsi kandungan anda di banyak rangkaian sosial

5. Gunakan masa posting yang optimum untuk menerbitkan catatan blog.

Sudah tentu, anda menjalankan blog — dan bergantung kepada ekosistem tempat blog anda tinggal (contohnya, WordPress), anda mungkin ingin memastikan siaran itu diterbitkan pada waktu yang tepat.

Ini lebih merupakan kad liar – kita boleh bersikap kasar ketika orang menggunakan Instagram atau Facebook, terutamanya jika kita menggunakannya.

Tetapi anda harus memikirkan kapan pembaca anda dan kapan orang di blogosphere anda meluangkan masa untuk membaca blog.

6. Gunakan hari pengeposan yang optimum.

Seperti yang anda lihat, ini adalah sesuatu yang saya anggap serius. Tidak, ini bukan kerana saya pahit tentang pengalaman saya di sekolah menengah.

Bagaimanapun, intinya tetap ada.

Secara semula jadi, jika beberapa waktu lebih baik untuk mempromosikan blog anda, maka beberapa hari juga. Dan sekali lagi, anda harus mempertimbangkan pengetahuan anda sendiri tentang khalayak anda.

Adakah khalayak sasaran anda akan menelusuri catatan blog di tempat kerja? Bagus, nampaknya hari kerja akan baik-baik saja.

Atau mungkin blog anda berkaitan dengan penawar mabuk – mungkin bagus untuk disiarkan pada hujung minggu!

7. Sebutkan pengaruh dalam catatan anda.

Lihat, anda mungkin sudah biasa dengan beberapa orang yang berpengaruh sekiranya anda menulis blog.

Lagipun, anda mungkin membuat penyelidikan untuk bidang anda … jadi anda pasti menemui beberapa nama yang berpengaruh di dalamnya.

Apabila anda menyebut pengaruh dalam catatan anda, anda menunjukkan kesedaran anda mengenai topik tersebut. Anda menunjukkan kerendahan hati – anda memberi penghargaan di tempat yang sepatutnya.

Dan yang paling penting, orang cenderung mencari dan mematuhi catatan anda kerana anda menyebut mengenai pengaruh yang berkaitan.

8. Beritahu para pemberi pengaruh mengenai bagaimana anda menyebutnya.

Anda boleh menjadikan perkara yang berpengaruh menjadi lebih baik. Cukup hubungi influencer yang anda nyatakan.

Lagipun, melainkan jika anda melakukan pekerjaan yang mengerikan, perkara terburuk yang boleh mereka lakukan adalah tidak bertindak balas. Dan menghubungi anda tidak perlu mengambil banyak masa atau tenaga dari anda.

Sebaliknya, seseorang yang berpengaruh mungkin senang dan berkongsi kandungan anda kepada khalayak mereka — itu adalah kemenangan BESAR.

Kerana bukan sahaja sokongan kandungan anda, ia juga merupakan kaedah yang baik untuk mendorong lalu lintas ke blog anda.

9. Gunakan kumpulan Facebook.

Saya tahu, saya tahu — anda dan 2 bilion orang sudah memahami konsep menghantar ke Facebook.

Apa yang saya bicarakan ialah menghantar ke kumpulan Facebook. Kumpulan Facebook akan difokuskan pada topik atau isu tertentu, dan ini adalah tempat yang bagus untuk mencari orang yang mempunyai minat yang sama.

… Orang yang mempunyai minat yang sama yang ingin membincangkan minat tersebut dan ingin mendengar lebih banyak mengenai mereka.

Selain itu, terdapat banyak kumpulan Facebook, dan anda lebih percaya bahawa terdapat banyak kumpulan yang berbeza untuk niche yang sama. Oleh itu, bukan sahaja terdapat kumpulan Facebook untuk niche anda, tetapi akan ada lebih dari satu kumpulan.

Tetapi berhati-hatilah: beberapa kumpulan mungkin mempunyai peraturan mengenai promosi diri, dan walaupun relevan, promosi blog anda mungkin tidak diterima dengan baik.

10. Gunakan forum!

Sekali lagi, anda harus berhati-hati dengan forum itu sendiri — mungkin ada yang tidak menerima pautan ke laman web anda.

Yang mengatakan, banyak dari mereka akan. Kuncinya adalah MENJADI MANUSIA. (Lebih lanjut mengenai ini kemudian). Jaga kehadiran anda di forum dengan bijaksana di atas segalanya. Jadilah penyumbang.

Kerana forum yang relevan adalah tempat yang tepat untuk anda menjawab soalan menggunakan catatan blog anda.

Anda akan terkejut: selagi anda dan blog anda berguna, anda boleh mendapatkan trafik ke blog anda, dan bahkan membina pengikut setia.

11. Gunakan “suapan” Quora untuk mencari soalan yang popular dan mendesak

Sekiranya anda tidak tahu, Quora pada dasarnya adalah laman soal jawab — seperti Yahoo! Jawapan, tetapi lebih popular.

Mengakses suapan Quora akan membolehkan anda melihat beberapa soalan paling popular dalam topik yang berkaitan. Anda dapat melihat apa yang paling diminati atau diminati oleh khalayak sasaran anda.

Dan kemudian? Anda boleh menjawab soalan itu tepat di Quora, DAN anda boleh menggunakan penyelidikan Quora anda untuk menangani topik dalam catatan blog anda di masa hadapan!

12. Cari dan gunakan subreddits yang berkaitan dengan niche anda.

Ini pada dasarnya sama seperti dua cara terakhir untuk mempromosikan blog anda. Tetapi, Reddit berbeza. Dan berguna. Percayalah, Reddit adalah laman web yang sangat berguna untuk blogger.

Pada dasarnya, Reddit adalah rangkaian gergasi yang berpusat pada perkongsian kandungan. Sebahagiannya asli tentu saja, sebahagian besarnya diposting semula atau dihubungkan dengan. Terdapat beratus-ratus “subreddits” – pada dasarnya komuniti dan forum yang didedikasikan untuk topik tertentu dalam ekosistem Reddit.

Kadang-kadang nampaknya ada subreddit untuk semuanya. Sebilangan besar, sebahagian kecil, dan mungkin ada lebih dari satu yang tumpang tindih dengan fokus blog anda.

Tetapi ada kemungkinan besar mereka akan berguna untuk penyelidikan sekurang-kurangnya: anda boleh menemui soalan mendesak, idea popular, dan mengukur sikap dan minat.

subredit

13. Sematkan catatan ke bahagian atas profil media sosial anda

Sangat mudah: orang mungkin sering melihat profil media sosial blog anda. Apabila mereka melakukannya, mereka mungkin atau mungkin tidak memerlukan banyak masa untuk mengintai halaman anda.

Oleh itu, sematkan sahaja siaran terbaru anda atau siaran terbaik anda ke bahagian atas profil anda, jadi ini adalah perkara PERTAMA yang dilihat oleh setiap orang semasa mereka mengunjungi halaman anda.

Anda boleh melakukan ini di sebilangan rangkaian sosial, tetapi ini di Twitter:

profil media sosial

14. Gunakan hashtag.

Oh, anda fikir hashtag adalah jenaka?

Pasti, mereka senang mengolok-olok, tetapi mereka berguna! Dan, mereka bukan hanya di Twitter – mereka juga berguna di Instagram dan Facebook.

Bukan hanya banyak orang yang mencari kandungan dengan hashtag — tetapi terdapat begitu banyak BANYAK hashtag, anda juga dapat mencari yang tertentu untuk unggul.

Mungkin semua orang menggunakan # wanderlust… tetapi ada beberapa hashtag yang kurang popular, tetapi serupa, yang boleh anda mainkan paling banyak untuk mempromosikan blog anda.

15. Gunakan alat tertentu untuk mengetahui hashtag mana yang terbaik.

Teruskan dan uji kreativiti anda sendiri, tentu saja … tetapi adakah salahnya perkara ini tepat?

Kerana beberapa hashtag akan menjadi terlalu popular, dan akan mudah dikuburkan (lihat contoh #wanderlust di atas).

Orang lain mungkin terlalu tidak popular, dan tidak akan membawa cukup orang ke siaran anda, dan dengan demikian, blog anda.

Tetapi menggunakan alat seperti What the Trend, Hashtags.org, atau Twitonomy, anda dapat menemui hashtag apa yang sedang tren, yang baik untuk disasarkan, dan ada juga yang mempunyai analisis carian.

16. Tweet selalu

Inilah masalahnya: Twitter pada asasnya berbeza dari rangkaian media sosial yang lain.

Pasti, terdapat banyak pertindihan. Tetapi secara amnya, lebih baik untuk Tweet lebih banyak daripada menyiarkan banyak di Facebook atau Instagram.

Jangan salah sangka: anda harus kerap membuat catatan di semua rangkaian anda. Tetapi kerap di Twitter bererti naik belasan kali sehari.

Bagaimana cara membuat orang membaca blog anda? Bercakap banyak!

17.… Tetapi tidak mempunyai jadual pengeposan yang sama untuk rangkaian media sosial yang lain.

Jenis ini kembali ke masa pengeposan yang optimum dan hari pengeposan yang optimum yang saya bicarakan.

Perlu diingat bahawa anda mungkin mempunyai khalayak yang berbeza di rangkaian yang berlainan, dan bahawa orang di rangkaian yang berbeza akan:

Menjangkakan kekerapan siaran tertentu, dan akan menggunakan rangkaian tersebut pada masa yang berlainan.

18. Begitu juga, apabila catatan tertentu tidak berfungsi dengan baik … potong kerugian anda.

Ini kedengaran kasar, kerana kadang-kadang – masalah biasa yang saya lihat dalam kempen media sosial adalah orang tidak tahu kapan harus mengurangkan kerugian mereka.

Sangat mudah — jika siaran tidak berjalan dengan baik, tidak mengapa mencuba lagi. Tetapi pada tahap tertentu, anda perlu menghadapi kenyataan dan mengubah keadaan.

Kerana jika orang tidak memberi respons yang baik terhadap siaran anda … menyiarkan lebih banyak perkara yang sama kemungkinan akan lebih banyak merugikan daripada kebaikan.

Apabila anda ingin mengetahui cara memasarkan blog anda, maklum balas negatif dan hasil yang buruk dapat menjadi pelajaran yang luar biasa untuk anda pelajari.

19. Kongsi catatan baru anda lebih dari satu kali.

Ya, saya tahu — kontradiksi berlimpah!

Perlu diingat bahawa semua ini benar-benar berlaku mengikut kes. Kononnya, semasa anda menulis catatan baru, berikan yang terbaik. Ini bermakna, kongsikan lebih daripada sekali.

Pasti, ubah kata semasa anda berkongsi siaran, lakukan perkara yang anda fikir paling baik — tetapi jangan hadkan diri anda pada satu bahagian.

Catatan baru boleh terasa rentan, dan mungkin membuat anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan trafik ke blog anda. Berkongsi semula tidak glamor, tetapi berkesan.

20. Promosikan semula kandungan lama yang telah dilakukan dengan baik.

Anda tidak boleh menghadkan perkara pada siaran baru anda — apabila kandungan lama yang sudah selesai, terus menggunakannya. Ingat bahawa ia popular kerana suatu sebab.

Lagipun, anda mungkin mendapat pengikut baru dan penonton baru yang belum melihat barang lama anda.

Jadi bagaimana membuat orang membaca blog anda? Promosikan semula barang lama anda yang sudah selesai dengan baik atau pada amnya bagus.

Berikut adalah contoh: ini ditweet pada 24 Jun 2019.

… Tetapi artikel sebenarnya? Ia ditulis 6 bulan sebelumnya.

21. Gunakan visual dalam tweet anda dan berhati-hati dengan berapa banyak watak yang anda gunakan.

Sederhana, kawan-kawan. Twitter biasanya bukan tempat untuk catatan panjang. Memang benar bahawa beberapa orang mempunyai “utas” – iaitu, rangkaian tweet disambungkan untuk membentuk pemikiran yang lebih panjang.

Tetapi sebahagian besarnya, had watak Twitter ada kerana suatu sebab.

Oleh itu — pastikan mereka pendek, dan gunakan visual. Sampai ke tahap, tarik penonton anda, dan gunakan visual: jadi MUDAH bagi orang lain untuk meng-retweet kandungan anda.

22. Letakkan pautan lebih awal ke dalam tweet

Ini berguna untuk alasan yang serupa seperti yang terakhir: ini adalah untuk menjadikan tweet anda berguna dan calon yang baik untuk retweet.

Terdapat beberapa bukti tentatif, melalui analisis dari Dan Zarrella, bukti tweet dengan pautan, bukti dengan pautan yang ditempatkan lebih awal mempunyai klik terbanyak.

* Catatan: analisis utamanya tidak tersedia buat masa ini, jadi saya mengaitkannya dengan analisis lain di mana dia membincangkan pentingnya bereksperimen dengan penempatan pautan.

Adakah ini sains sukar? Tidak. Tetapi ia pasti sesuatu.

23. Gunakan kad Twitter

Kad Twitter pada dasarnya adalah cara menambahkan media ke Tweets, jadi kad tersebut bukan sekadar teks biasa.

Ini adalah contoh kad Twitter:

gunakan kad twitter

Walaupun kad Twitter itu kelihatan cantik, tetapi anda mendapat idea. Sekiranya anda sering menggunakan Twitter, anda pasti melihatnya.

Ringkasnya, kad Twitter menjadikan Tweet anda kelihatan lebih menarik. Oleh itu, mereka lebih cenderung mendapat retweet dan lebih cenderung mendapat trafik ke blog anda.

24. Panggil pembaca untuk berkongsi (dengan alasan yang baik).

Sebilangan khalayak anda mungkin sudah tentu akan berkongsi catatan anda. Tetapi sebilangan orang yang mungkin tidak bersikap ambivalen untuk berkongsi catatan orang lain dapat dibatalkan oleh ajakan bertindak yang baik.

Dengan kata lain, minta pembaca dan pengikut anda untuk berkongsi dengan alasan yang baik, bukan hanya kerana mereka menyukainya.

Sebagai contoh:

“Adakah anda bersetuju bahawa (masukkan konglomerat di sini) harus lebih telus mengenai gangguan pelayannya? Sekiranya ada, kongsi siaran ini, dan yang lain yang anda lihat menyinari masalah ketelusan (konglomerat di sini)! “

25. Berkongsi dengan menggunakan emosi (tentu saja secara bijaksana).

Kaedah yang bagus untuk mempromosikan blog anda? Gunakan emosi. Orang berkongsi perkara yang menimbulkan emosi.

Heck, konsep keseluruhan rangkaian sosial adalah untuk meniru hubungan dan rangkaian sosial kehidupan sebenar. Jelas emosi itu penting.

Ini bukan sekadar pengetahuan umum, atau bukti anekdot. Fenomena ini telah didokumentasikan — paling terkenal untuk blogger dan pemasar, oleh Kumpulan Insight Pelanggan New York Times.

Jadi, ya – emosi adalah bahagian penting dalam berkongsi. Hanya dengan berhati-hati: demi kebaikan, bijaksana. Jangan buat setiap siaran mengenai anak anjing yang mati (kecuali anda seorang blogger hak haiwan).

26. Tetapkan matlamat harian / mingguan untuk meningkatkan hubungan media sosial dan ikuti.

Ini mungkin terdengar terlalu sederhana, tetapi boleh menjadi nasihat emas.

Kerana kebenaran yang dingin adalah, bagi kebanyakan kita, kita tidak akan meletup satu hari dari beberapa ratus pengikut menjadi beberapa ratus ribu.

Malah mereka yang menjadi viral sering kali melakukan banyak kerja keras dan konsisten di belakang tabir.

Namun, mempunyai pengikut cukup penting. Mereka akan berkongsi catatan anda, memberitahu rakan mereka, dan secara keseluruhan meningkatkan kehadiran anda di internet.

Oleh itu, tetapkan matlamat yang konsisten untuk memperluas rangkaian sosial dalam talian anda. Ia boleh menjadi kecil atau besar, tetapi kuncinya adalah ketekalan.

Contohnya: “Saya akan memperoleh 50 pengikut baru setiap minggu bulan ini di Instagram.”

27. Bersihkan / ubah suai data grafik terbuka.

Sekiranya anda belum pernah mendengar perkara ini sebelum ini, mungkin kedengarannya rumit dan teknikal. Bukan begitu.

Membersihkan data grafik terbuka anda bermaksud mengoptimumkan catatan anda untuk perkongsian media sosial. Ideanya pada dasarnya adalah untuk mengubah deskripsi, tajuk, dan petikan meta anda – yang cukup mudah dilakukan.

Yoast SEO adalah plugin WordPress yang sangat popular (dengan ciri percuma dan berbayar) yang membolehkan anda mengedit perkara ini:

Tetapi hampir semua penyunting SEO akan membolehkan anda mengedit perkara semacam ini. Sebenarnya tidak begitu kompleks, dan alat yang diperlukan untuk promosi blog.

28. Sertakan pautan ke catatan blog anda di profil media sosial anda.

Ingat ketika saya mengatakan untuk menyematkan catatan tertentu ke bahagian atas profil media sosial anda? Sehingga apabila orang menemui profil anda, perkara pertama yang mereka lihat ialah siaran yang anda kongsi?

Baiklah, inilah idea yang sama di tempat kerja — tetapi bukannya menyematkan Tweet atau catatan Facebook, letakkan pautan tepat di keterangan profil sebenar anda.

Sebilangan orang mengemas kini profil mereka dengan pautan ke siaran terbaru mereka. Yang lain hanya memaut ke laman web mereka:

Apa apa yang menimbulkan bot awak!

29. Hoskan dan / atau sertai sembang Twitter untuk berkongsi perkara yang anda tahu (dan mengesyorkan catatan blog!)

Sebelumnya dalam senarai ini, anda mungkin telah memperhatikan beberapa tema umum: pertama, Twitter adalah rangkaian sosial yang berbeza secara asasnya, dilengkapi dengan lebih baik untuk kandungan yang lebih pantas.

Kedua, Tweet harus berguna dan memberi inspirasi kepada retweeting.

Dan kaedah yang berguna untuk menyumbang kepada perbincangan Twitter, atau menjadi tuan rumah mereka. Ini boleh melalui mesej langsung (peribadi), atau idealnya, melalui utas Twitter awam.

mengambil bahagian dalam sembang Twitter

Dan bila sesuai? Cadangkan catatan blog yang anda tulis yang menjawab pertanyaan seseorang.

30. Lakukan perkara yang sama, tetapi pada subreddit dan forum!

Adalah satu perkara untuk mencari subreddit di kawasan anda (lihat # 12), dan banyak perkara lain untuk turut serta di dalamnya. Inilah perkara mengenai Reddit yang memisahkannya dari kebanyakan laman media sosial lain:

Di platform popular lain, kebanyakan orang yang anda kenali menyiarkan dan berkongsi. Di Reddit, majoriti pengguna VAST adalah “mengintai” – melihat, tetapi tidak mengambil bahagian.

Ini adalah fenomena biasa di internet, dan disebut peraturan 1%.

Reddit adalah contoh peraturan 1% yang sangat kuat, jadi ini bermakna apabila anda menyumbang atau mengadakan perbincangan mengenai Reddit, anda secara serius membentuk kandungan dalam subreddit tersebut.

Kerana subredit dan forum paling sesuai untuk perbincangan yang lebih mendalam mengenai topik niche, ini adalah BENAR-BENAR salah satu tempat terbaik untuk anda bersinar dengan kepakaran anda.

31. Sekiranya ada, pertimbangkan untuk memulakan subreddit pada topik atau niche.

Ini benar-benar hanya merupakan lanjutan dari idea sebelumnya, tetapi mungkin agak menyakitkan bagi beberapa orang. Anda tidak akan sering mendengar nasihat ini — tetapi saya yakin ia adalah salah satu kaedah yang paling diabaikan dan tidak digunakan untuk mempromosikan kandungan anda.

Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Reddit yang aktif selama lebih dari sebulan boleh memulakan subreddit. Ia percuma.

Subreddits berdasarkan topik — misalnya, mereka tidak boleh berfungsi seperti halaman Facebook. Cara memasarkan blog anda di Reddit tidak jelas, jadi banyak blogger tidak melakukannya.

Tetapi jika anda membuat subreddit mengenai fokus blog anda, anda dapat 1) memberikan sumbangan serius dalam perbualan, 2) mendapatkan pandangan langsung mengenai perbualan, 3) mendapatkan reputasi yang hebat.

32. Sekiranya anda merasa yakin, pertimbangkan untuk memulakan subreddit untuk blog anda.

Saya tahu saya hanya mengatakan subreddits tidak sepatutnya berfungsi seperti halaman Facebook. Tetapi kadang-kadang, apabila keperibadian internet cukup popular, mereka akan membuat subreddit mereka sendiri untuk peminat menyiarkan dan membincangkan perkara mengenai mereka.

Subreddits ini juga digunakan untuk promosi, tetapi digabungkan dengan perbincangan organik dari masyarakat.

Sebilangan besar subreddit yang dibuat untuk tujuan promosi adalah dari artis, cosplayer, dan pencerita. Tetapi lihat ini:

pertimbangkan untuk memulakan subreddit

Ini adalah subreddit berdasarkan blog dude. Agak sukar, tetapi mempunyai komuniti yang berdedikasi. Mereka tidak hanya membincangkan catatan blog, tetapi pelbagai perkara yang berkaitan dengan bidang itu.

Dan blognya menjadi jauh lebih popular kerana subreddit mempunyai reputasi yang baik untuk perbincangan yang menarik.

33. Jangan mengabaikan Instagram.

Instagram adalah rangkaian sosial yang sangat popular, tetapi tidak digunakan oleh blogger untuk promosi sekerap rangkaian sosial yang lain (untuk alasan yang jelas).

Masalahnya, kandungan visual sangat mudah untuk dimakan, dan jika anda mempunyai sumber daya, Instagram boleh menjadi cara yang baik untuk menjadikan kandungan anda mudah dilihat.

Inilah halaman Instagram Neil Patel:

Lihat? Dia mempunyai pautan ke blognya, bio pendek dan mudah dicerna. Catatannya membuatkan anda ingin membaca lebih lanjut.

34. Di LinkedIn, cuba fokus pada pembinaan kemahiran dan perniagaan.

Anda mungkin akan mempunyai banyak pertindihan antara catatan anda di rangkaian sosial yang berbeza, tetapi di LinkedIn, anda masih harus memenuhi budaya LinkedIn.

Maksudnya, lebih baik memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang menarik minat profesional, dan nilai yang dapat diberikan oleh blog anda kepada mereka.

Oleh itu, dengan membawa kisah kejayaan perniagaan anda, kajian kes, dan perkara mengenai kemahiran membina akan menjadi lebih baik di LinkedIn, misalnya. Dan, orang-orang di LinkedIn biasanya kurang tahan mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas.

35. Gunakan penerangan yang lebih panjang di Pinterest.

Pinterest banyak digunakan oleh blogger, tetapi anda mungkin tidak tahu bagaimana memasarkan blog anda di sana.

Fikirkan Pinterest sebagai pertindihan dengan mesin pencari. Seperti mesin pencari, kata kunci dalam perihalan anda akan membantu orang mencari pin anda.

Ini bermaksud bahawa menulis deskripsi yang lebih panjang memberi anda lebih banyak peluang untuk menggunakan kata kunci tanpa menghantar spam atau membuatnya kelihatan tidak bijak.

Juga, ada beberapa bukti terhad bahawa keterangan dengan lebih daripada 300 watak mendapat pulangan terbanyak — tetapi ambil dengan sebutir garam.

36. Gunakan papan kumpulan Pinterest.

Papan kumpulan Pinterest berfungsi sama dengan kumpulan di rangkaian sosial lain: mereka adalah komuniti yang dibina berdasarkan topik tertentu.

Ini memperluas jumlah orang yang akan melihat kandungan dan sumbangan anda.

Terutama kerana apabila seseorang “mengikuti semua” papan orang, mereka juga akan mengikuti papan yang anda sumbangkan!

37. Gunakan Tweet yang Dipromosikan.

Orang melihat Tweet yang Dipromosikan setiap masa, setiap kali mereka menggunakan Twitter sebenarnya. Catatan yang ditaja dan dipromosikan adalah perkara biasa di setiap rangkaian sosial utama.

Oleh itu, tidak menghairankan bahawa saya mencadangkan ini – tetapi saya ingin menunjukkan kelebihan tambahan Tweet yang dipromosikan khususnya:

Tweet pendek. Orang mungkin mengabaikan catatan Facebook yang ditaja, tetapi Tweet yang dipromosikan lebih mudah diterima, walaupun sekilas.

38. Bayar untuk mempromosikan di Facebook.

Terdapat dua cara utama untuk melakukan ini: anda boleh membayar iklan yang lebih menonjol sebagai iklan, dan pos yang ditingkatkan adalah jawatan yang anda bayar… dorong kepada khalayak.

Secara teknikal kedua-duanya adalah iklan, tetapi iklan Facebook lebih disesuaikan dan lebih jelas sebagai iklan. Catatan yang disiarkan muncul dalam garis masa pengguna bersama dengan catatan biasa yang lain.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perbezaan di sini.

Orang melakukan ini kerana ia berfungsi — Facebook memberi anda akses kepada banyak orang, jadi anda dapat menjangkau khalayak / demografi yang tepat dengan iklan dan catatan yang ditingkatkan.

39. Gunakan kandungan tajaan LinkedIn.

Sekali lagi, fikirkan membayar untuk beriklan di Facebook: anda mendapat akses kepada sebilangan besar orang yang kemudian anda boleh sempitkan menjadi khalayak sasaran tertentu untuk beriklan ke.

Tetapi sekali lagi, orang LinkedIn mungkin akan lebih senang menerima jenis kandungan tertentu yang mungkin sudah anda tulis.

Tetapi pertama, saya akan mengesyorkan mencari mana dari catatan LinkedIn anda yang melakukan yang terbaik secara organik, dan kemudian menaja mereka.

40. Gunakan Kumpulan LinkedIn.

Ini serupa dengan membuat atau mengambil bahagian dalam Kumpulan Facebook dan Pinterest Board.

kumpulan Linkedin

Perbezaannya, tentu saja, rangkaian sosial LinkedIn anda mungkin sedikit berbeza dengan khalayak Facebook atau Pinterest atau Twitter anda, dan seperti yang saya katakan sebelumnya, mungkin mengharapkan catatan berkaitan perniagaan dan profesional.

Ini sebenarnya bermaksud bahawa Kumpulan LinkedIn biasanya akan menjadi tempat yang lebih sesuai untuk promosi blog anda daripada kumpulan di rangkaian sosial yang lain.

41. Dan tentu saja, iklan Reddit.

Tetapi mengenai perkara ini, saya mesti mengatakan:

Hati-hati.

Reddit sedikit berbeza dari laman web yang disebutkan di atas – orang menjangkakan iklan dan kandungan yang dipromosikan di Facebook, Twitter, dll..

Redditor, sebaliknya, digunakan untuk iklan tetapi … mereka sangat tidak menyukainya. Kandungan yang diiklankan dan dipromosikan adalah sesuatu yang harus ditangani dengan teliti, terutamanya jika anda mendapati Reddit tempat yang baik untuk blog dan jenama anda.

Walaupun begitu, anda boleh membeli ruang iklan di Reddit, atau anda boleh membayar untuk mendapatkan pos yang dipromosikan. Sama ada boleh berfungsi.

Reddit sedikit berbeza

42. Terima kasih pembaca kerana berkongsi!

Pertama, anda sudah berterima kasih kepada seseorang yang berkongsi kandungan anda, jadi itulah alasan yang baik untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka.

Kedua, ada baiknya mendorong orang untuk menyokong blog anda, dan mungkin juga menjadikan mereka lebih cenderung untuk melakukannya lagi pada masa akan datang.

Ketiga, ini adalah kaedah yang baik untuk mengesyorkan siaran lain yang anda fikirkan mungkin disukai. Contohnya, “Terima kasih banyak kerana berkongsi! Sekiranya anda menyukai siaran itu, anda mungkin juga menyukai yang ini: ___. “

43. Secara amnya, sumbangkan kepada agregat laman web dan komuniti dengan suara tinggi.

Sekiranya anda memerlukan penyegaran semula, laman agregat mempunyai maklumat dari banyak sumber yang berbeza yang berkaitan dengan topik tertentu. Mereka sering menggunakan butang suara atas dan bawah untuk membolehkan pengguna menilai kandungan yang dihantar.

Ya, termasuk Reddit. Saya sudah banyak membincangkan Reddit setakat ini, tetapi ini bukan satu-satunya laman web agregat atau komuniti tinggi.

Berikut adalah beberapa contoh laman agregat dan komuniti positif:

StumbleUpon, BizSugar, Product Hunt, Hacker News, Triberr, Inbound.org.

Sekiranya relevan, anda boleh mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas dan melihat bagaimana reaksi masyarakat.

44. Fokus pada kepraktisan dan utiliti dalam catatan yang anda kongsi.

Sekiranya saya belum cukup menekankan ini, izinkan saya menjelaskannya:

Apabila anda berkongsi catatan anda di media sosial, jadikannya BERGUNA.

Kerana salah satu cara terbaik untuk dihargai adalah dengan membawa nilai nyata dalam kehidupan masyarakat. Anda blog kerana anda mempunyai kepakaran dan kepintaran. Kongsi dengan orang.

Ini penting untuk berkongsi siaran khususnya kerana anda mahu orang membuat siaran semula dan berkongsi semula.

45. Letakkan butang perkongsian media sosial di tempat yang menonjol.

Ini adalah butang yang membolehkan pembaca berkongsi catatan tertentu di platform media sosial yang berbeza.

Ini adalah salah satu jawapan yang paling umum untuk masalah bagaimana memasarkan blog anda.

Inilah contoh rupa mereka di laman web kami (di sebelah kiri):

letakkan butang perkongsian media sosial di tempat-tempat yang menonjol

Perhatikan bagaimana kita meletakkan butang di bahagian atas halaman, dekat dengan gambar tajuk pos.

Butang perkongsian media sosial memukul dua burung dengan satu batu: ini membolehkan orang meningkatkan kehadiran media sosial anda dan mendorong lalu lintas ke blog anda!

46. ​​Gunakan Sumo untuk menggandakan butang perkongsian.

Sumo adalah aplikasi / WordPress plugin yang pada dasarnya memberi anda cara yang lebih kuat untuk menambahkan butang perkongsian media sosial.

Ringkasnya: ia menambah butang perkongsian pada permulaan artikel, di sebelah kiri, dan di hujung juga.

Inilah halaman contoh supaya anda dapat melihatnya dalam tindakan.

47. Berkongsi dengan orang yang telah berkongsi kandungan anda.

Bunyi intuitif? Baik, bagus, kerana ini berjaya.

Orang yang telah berkongsi kandungan anda lebih cenderung untuk berkongsi lagi. Dan jika anda boleh meminta sebilangan orang yang sama untuk berkongsi kandungan anda secara konsisten? Lebih baik!

Idea utama di sini adalah memberi perhatian khusus kepada orang dalam talian yang membantu anda dan menyokong kandungan anda.

48. Berkongsi dengan orang yang berkongsi kandungan serupa.

Ini serupa dengan kaedah mempromosikan blog anda sebelumnya, tetapi anda mungkin memerlukan sedikit usaha lagi.

Lagipun, kemungkinan besar mereka akan berkongsi kandungan anda, berbanding orang yang telah berkongsi kandungan anda.

Yang penting, tentu saja, adalah bahawa orang-orang ini sudah lebih senang membaca, dan jika mereka menyukai kandungannya, mereka lebih cenderung menyebarkannya daripada orang biasa.

Oleh itu, jadikannya titik untuk berkongsi dengan mereka!

49. Berkongsi dengan orang yang menulis kandungan serupa.

Ini bertindih sedikit dengan menghubungi influencer, tetapi sedikit berbeza.

Kerana mari kita hadapi fakta-fakta – tidak semua orang yang menulis mengenai topik tertentu adalah seorang yang berpengaruh. Lebih-lebih lagi sebaliknya.

Walaupun begitu, banyak blogger lain yang bersemangat untuk berkembang dengan yang lain, dan bukannya bersaing semata-mata. Sebilangan orang yang paling mungkin berkongsi kandungan anda adalah mereka yang menulis kandungan serupa.

50. Di forum, jawab soalan menggunakan catatan blog anda.

Ini sama seperti menginangi benang Twitter dan mengambil bahagian dalam forum dan subreddits. Kecuali, ini lebih jelas:

Cari soalan atau topik yang anda mempunyai catatan blog. Pastikan ini cukup relevan, atau anda mungkin akan dihapus kerana seseorang hanya berminat untuk mempromosikan diri.

Budaya forum berbeza antara forum, tetapi pada akhirnya, jika anda benar-benar menyumbang, tidak akan selalu buruk untuk mempromosikan blog anda.

51. Gunakan laman web penanda buku sosial.

Ini mungkin baru bagi anda: laman web penanda buku sosial berkongsi beberapa pertindihan dengan laman web agregat, tetapi berbeza kerana laman penanda buku sosial lebih memfokuskan pada pautan web tulen. Laman web agregat dalam praktiknya sering merangkumi penyiaran semula gambar dan memuat naik kandungan itu sendiri.

Selain itu, beberapa laman web penanda buku sosial memungkinkan anda mengajukan permohonan agar blog anda disajikan di laman web tersebut. Maksudnya apabila orang cuba menemui catatan dan kandungan, mereka mungkin dapat mencari barang blog anda!

Oleh itu, apabila anda tertanya-tanya bagaimana mendapatkan trafik ke blog anda, laman penanda halaman sosial adalah jawapan yang logik kerana keseluruhan model adalah mengenai mengarahkan orang ke laman web yang berbeza.

Buat masa ini, Digg, Flipboard, StumbleUpon, dan AllTop bagus untuk menghantar blog anda!

52. Gunakan laman perkongsian timbal balik.

Laman perkongsian timbal balik membolehkan anda memperoleh kredit (atau beberapa versi mata) untuk berkongsi kandungan orang lain. Kemudian, anda boleh menggunakan kredit anda untuk menyiarkan kandungan anda — dan orang lain akan membagikannya untuk mendapatkan lebih banyak kredit.

Pada masa ini, Triberr dan Viral Content Bee adalah laman perkongsian timbal balik teratas dan pilihan yang baik.

Dengan berhati-hati: jangan harap ini menjadi lalu lintas percuma yang mudah. Anda masih harus mengambil bahagian, menargetkan niche, dan menyumbang!

53. Adakan kempen e-mel / gunakan pemasaran e-mel.

Ini sebenarnya petua yang lebih besar – seperti mengatakan “kongsi di media sosial.”

Walaupun demikian, kempen pemasaran e-mel adalah salah satu jawapan terbesar untuk persoalan bagaimana memasarkan blog anda.

Maksudnya, terdapat banyak petua dan trik kecil untuk promosi e-mel, yang akan mengikuti yang ini.

Tetapi buat masa ini, berikut adalah beberapa perkara penting:

Hampir semua orang menggunakan e-mel – sebahagian besar pengguna internet mempunyai e-mel, bahkan lebih banyak daripada media sosial.

Anda tidak akan menghantar spam, tetapi anda juga tidak akan menjadi sahabat baik menulis surat peribadi. Agaknya anda mempunyai beberapa jenis interaksi dengan orang tersebut – seperti ketika anda telah mendapat e-mel mereka dengan alasan.

Sudah tentu saya mempunyai lebih banyak perkara untuk diperkatakan! Berikut adalah spesifiknya:

54. Bina senarai e-mel anda.

Ini adalah perkara utama. Kedengarannya jelas, tetapi mungkin merupakan salah satu bahagian yang lebih sukar — dan ada beberapa asas yang harus dipatuhi.

Anda tidak akan membina senarai e-mel anda kerana anda menggodam akaun Facebook berjuta-juta orang. Anda adalah orang yang sebenar, yang akan menerima e-mel orang dengan izin mereka.

Secara ringkas: anda tidak boleh mengadakan kempen e-mel tanpa senarai orang yang boleh dipercayai melalui e-mel.

Sumo (disebutkan sebelumnya) mempunyai beberapa perisian pembuatan senarai e-mel. Begitu juga OptinMonster, LeadPages, Unbounce, Constant Contact, ActiveCampaign, dan lain-lain.

55. Mempunyai sesuatu yang ditawarkan sebagai pertukaran alamat e-mel (aka, magnet utama).

Sejauh mana, anda mungkin dapat meminta orang untuk memberikan alamat e-mel kepada anda kerana mereka bersetuju dengan apa yang vokal anda atau sebaliknya ingin dengar daripada anda.

Jadi pada tahap paling asas, anda menawarkan blog anda. Tetapi anda masih boleh melakukan yang lebih baik daripada itu, kerana itu tidak akan mencukupi bagi banyak orang.

Saya mendorong anda untuk kreatif di sini, dan menggunakan pengetahuan anda tentang khalayak dan kenalan anda dengan sebaik-baiknya.

Tetapi beberapa kaedah yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai untuk menawarkan sesuatu sebagai pertukaran e-mel: buku flip dalam talian, ebook, kertas putih, penyelidikan dan pelaporan asli lain, pautan ke muat turun percuma, dan senarai kemas kini semuanya cukup bagus!

Terdapat juga buletin … tetapi saya akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai perkara itu kemudian!

Setelah magnet utama anda berfungsi, anda akan menarik orang ke senarai e-mel anda, dan dari sana anda akan mempunyai khalayak tetap untuk mempromosikan kandungan anda ke!

56. Hantarkan e-mel tersebut pada masa yang baik.

Waktu pengeposan yang optimum tidak hanya berlaku di media sosial. Nampaknya lebih sukar untuk mengetahui kapan waktu terbaik untuk menghantar e-mel, kerana e-mel lebih kabur daripada khalayak tertentu di laman media sosial tertentu.

Tetapi anda bernasib baik: MailChimp sebenarnya mempunyai ciri yang disebut Send Time Optimization yang berfokus pada perkara itu.

Walaupun anda harus menggunakan MailChimp untuk memanfaatkan fitur tersebut, walaupun data itu berbeza-beza dari orang ke orang dan berkempen ke satu kampanye … ada beberapa penelitian yang kuat dari saat MailChimp membuat fitur tersebut.

Versi pendek: hari kerja cenderung berfungsi paling baik, dengan sedikit puncak pada hari Selasa dan Khamis, biasanya pada waktu pagi (antara jam 7 hingga 10 pagi).

57. Hantar e-mel semasa anda melancarkan catatan baru.

Ini pada dasarnya adalah kempen e-mel yang sama dengan berkongsi catatan di media sosial sejurus selepas anda menerbitkannya.

Walau bagaimanapun, e-mel kadang-kadang lebih kuat, kerana ia terus ke peti masuk seseorang.

Dan jika anda mempunyai pembaca sebenar dalam senarai e-mel anda, anda berpeluang mendapat pandangan mengenai siaran anda secara langsung.

Oleh itu, semasa bertanya-tanya bagaimana mendapatkan trafik ke blog anda, ingatlah bahawa e-mel yang memaklumkan mengenai siaran baru sangat digunakan untuk suatu alasan.

58. Surat berita e-mel.

Surat berita boleh menjadi cara yang baik untuk memberi insentif kepada orang ramai untuk memberikan e-mel kepada anda, seperti yang saya bincangkan sebelumnya.

Tetapi mereka juga hanyalah perkara yang baik untuk dikirimkan agar orang-orang terus berlangganan dan setia.

Selain itu, anda tidak perlu melakukan banyak kerja tambahan — anda boleh menggunakan semula kandungan yang ada dari satu atau dua minggu terakhir, ditambah dengan catatan lama yang anda fikir mungkin relevan / menarik.

59. Cuba e-mel teks biasa.

Seperti yang anda jangkakan, ini tidak 100% terbukti benar — tetapi saya dapati masih ada bukti yang baik untuk ini, dan sesuai dengan beberapa kecurigaan yang saya pegang sebentar.

Pada mulanya, nampaknya e-mel teks biasa bukan cara yang baik untuk mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas.

Sekiranya anda memikirkannya, itu masuk akal: anda mungkin menjangkakan dan malah menikmati visual yang menarik di media sosial.

TETAPI dalam peti masuk e-mel anda, anda mungkin kecewa dengan e-mel spam yang penuh dengan grafik dan fon besar. E-mel teks biasa cenderung seperti yang anda dapat dari rakan, keluarga, dan rakan sekerja anda — dengan kata lain, orang yang “nyata”.

HubSpot mengeluarkan laporan mengenai hal ini: e-mel teks biasa berulang kali mempunyai kadar klik dan buka yang lebih tinggi, walaupun orang cenderung mengatakan bahawa mereka tidak lebih suka e-mel teks biasa.

60. Gunakan perisian untuk pemasaran e-mel automatik!

Sebelumnya, ketika saya bercakap mengenai membina senarai e-mel, saya menyebut beberapa nama perisian. Nah, banyak perisian pembuatan senarai juga membolehkan anda mengautomasikan kempen e-mel.

Pada masa kini, hampir semua orang melakukan, dan itu adalah perbelanjaan masa dan tenaga yang besar untuk menjalankan kempen e-mel yang tidak automatik.

Perisian ini merangkumi kerumitan dan ciri, tetapi intinya cenderung sama — edit e-mel anda, urus senarai anda, masa mereka dihantar, dan sebagainya.

Beberapa contoh perisian pemasaran e-mel automatik yang baik adalah: Hubungan Tetap, Kempen Zoho, SendinBlue, Hubspot, Kempen, Pardot, Infusionsoft, Mailchimp, ActiveCampaign.

61. Dayakan perkongsian sosial dalam e-mel.

Ini pada dasarnya adalah konsep yang sama dengan mempunyai butang berkongsi dalam catatan anda.

Tetapi seperti yang anda jangkakan, ini sedikit lebih kuat, kerana pada dasarnya anda memberikan pilihan perkongsian kepada seseorang secara langsung, dan bukannya menunggu mereka mengunjungi laman web anda.

Ini juga merupakan salah satu kaedah TERBAIK untuk membuat siaran anda hadir di media sosial dengan cepat.

62. Sertakan pautan ke blog anda atau catatan tertentu dalam tandatangan e-mel anda.

Dengan menggunakan perisian tertentu, anda dapat menyesuaikan e-mel dengan cara yang tidak anda harapkan, termasuk tandatangan anda.

Dan salah satu cara yang lebih unik untuk mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas adalah dengan meletakkan pautan ke siaran terbaru anda tepat di tandatangan anda.

Kerana menonjol, ini adalah cara yang baik untuk membuat orang memperhatikan sesuatu yang mungkin mereka sayangi! Melakukan sesuatu yang lebih menyegarkan seperti itu adalah kaedah yang baik untuk mengatasi masalah bagaimana membuat orang membaca blog anda.

63. Hantar semula e-mel … menggunakan perkataan yang sesuai untuk e-mel yang paling banyak dibaca.

Kedengarannya asas, tetapi mudah diabaikan. Dengan menggunakan perisian pemasaran e-mel, anda akan mendapat pandangan mengenai e-mel apa yang dibuka dan bagaimana hubungan mereka dengan mereka.

Anda biasanya akan mendapati beberapa trend muncul, dan sebilangan e-mel mungkin lebih baik daripada yang lain. Contohnya, anda mungkin menggunakan lebih banyak humor dalam isi e-mel tertentu, dan mungkin telah dibaca lebih banyak daripada perkara lain yang telah anda rangka.

Oleh itu, ambil yang paling sesuai dalam e-mel yang diterima dengan baik, dan edit e-mel anda yang lain agar lebih sesuai — kemudian hantar semula!

64. E-mel ujian A / B.

Apabila anda ingin menghantar semula e-mel seperti yang dijelaskan di atas, anda tidak mahu bergantung pada percubaan dan kesilapan sahaja untuk mengetahui perkara yang paling banyak dibuka.

Nasib baik, anda boleh melakukan ujian A / B: buat dua e-mel yang berbeza, dan lihat apa yang berlaku pada masing-masing. Anda boleh menguji teks utama, tetapi juga idea yang bagus untuk menguji baris subjek.

Contoh: Garis subjek e-mel A mengatakan “Kesalahan besar dalam memilih hos web” dan e-mel B mengatakan “5 kesalahan yang diatasi oleh pelanggan saya dalam memilih hos web.” E-mel B mungkin mempunyai kadar buka yang lebih tinggi — wawasan yang hebat.

Kadang kala anda akan melakukannya secara manual, tetapi selalunya perisian akan menjadikannya mudah.

Ini adalah kaedah paling berkesan untuk mengetahui perkara yang paling berkesan dalam e-mel anda.

65. Buat subkumpulan dalam senarai e-mel anda.

Ini sangat penting kerana senarai e-mel anda bertambah besar dan anda memperluaskan jumlah pembaca, tetapi penting untuk pelbagai saiz senarai e-mel.

Pada penghujung hari, senarai e-mel sahaja tidak dapat menangkap banyak kepelbagaian kenalan anda. Biasanya akan ada subkumpulan khalayak anda, yang berminat dengan aspek tertentu dari apa yang anda tulis.

Anda boleh membuat subkumpulan dengan cara apa pun — mengikut tahap minat, mengikut topik minat (jika diketahui), berdasarkan demografi, dan sebagainya.

Ini membolehkan anda menargetkan kempen e-mel JAUH lebih tepat!

66. Tampil di e-mel bulat.

Yang ini sedikit berbeza dengan perkara kempen e-mel biasa yang saya bicarakan selama ini.

Sekiranya anda tidak biasa dengan ini, cukup mudah: gambar semua artikel bulat yang telah anda lihat. Maknanya, koleksi artikel atau blog terbaik mengenai topik tertentu, dalam satu catatan blog atau artikel.

Baiklah, orang melakukannya melalui e-mel juga – dan pembaca yang lebih berdedikasi akan memahaminya.

Mereka tidak sukar dicari, cari sahaja ini:

dapatkan e-mel bulat

67. Tampil di posting / artikel bulat.

Anda sudah tahu apa itu artikel bulat, tetapi anda mungkin tidak pernah terfikir untuk memaparkannya sebelum ini.

Anda boleh mencari-cari blog popular yang memuatkan catatan bulat di industri anda, jika anda sudah biasa dengan bidang tersebut.

Sekiranya tidak, anda boleh mencarinya seperti cara anda mencari e-mel bulat. Masukkan ini:

“Intitle: roundup” + industri atau kata kunci di sini.

Sebagai contoh:

68. Sediakan suapan RSS (jika tidak ada) dan bagikan dengan khalayak anda.

RSS memberi makan di sekolah lama, tetapi masih cukup popular. Khususnya, khalayak pembaca blog anda yang lebih berdedikasi mungkin masih menggunakan suapan RSS untuk mencari kandungan yang mereka sukai.

Sekiranya anda menggunakan WordPress, anda sudah mempunyai suapan RSS terbina dalam untuk catatan anda. URL akan seperti:

http: // (laman web di sini) .com / blog / feed

Sekiranya anda tidak mempunyai WordPress, anda boleh menyiapkannya dengan mudah dengan Googling. Setelah anda menyediakan RSS Feed, hantarkan melalui e-mel dan media sosial!

69. Minta rakan kongsi dan / atau sekutu anda untuk berkongsi barang anda.

Dengan andaian anda mempunyai rakan kongsi atau sekutu: anda memilikinya kerana mereka dapat membantu anda mengembangkan khalayak anda.

Oleh itu, gunakannya! Selain mendapatkan nasihat mereka, banyak yang dapat membantu anda mempromosikan blog anda.

Contoh biasa ialah gabungan termasuk salah satu catatan anda dalam buletin mereka, atau sesuatu yang semudah yang dikongsi media sosial.

70. Tulis catatan tetamu!

Jangan terlalu curiga: catatan tetamu boleh menjadi kaedah yang berkesan SUPER untuk menjangkau orang baru dan membina senarai e-mel anda, pelanggan media sosial, dll..

Orang yang sudah membaca blog lain mungkin lebih cenderung untuk memeriksa laman web anda kerana laman web yang mereka percayai menampilkan catatan tetamu anda — cara yang baik untuk membuat orang membaca blog anda.

Selain membiarkan anda menjangkau khalayak baru, anda dapat membina kredibiliti dan hubungan baru dengan pelbagai jenis blog dalam bidang anda.

71. Heck, mengadakan kempen pasca tetamu!

Bergantung pada seberapa banyak pelaporan, penelitian, atau wawasan asli yang anda dapat mengenai topik tertentu, anda dapat melancarkan kempen pengeposan tamu yang diperpanjang.

Pisahkan pandangan atau penemuan anda menjadi komponen yang lebih kecil, dan kemudian jadikan setiap pos sebagai tetamu untuk lawatan pelawat-pelawat yang dilanjutkan.

Konsep yang sama seperti sebelumnya, tetapi anda juga menonjolkan dan memberikan reputasi kepada penyelidikan anda!

72. Cuba pemasaran bersama!

Juga dikenali sebagai pemasaran silang, ini adalah ketika dua pasukan pemasaran / profesional dari organisasi yang berlainan bekerjasama dalam satu isi.

Kerjasama sejati seperti ini dapat dengan mudah mendedahkan anda kepada pembaca baru, dan ada juga yang cenderung membaca blog anda jika berkolaborasi dengan blog kegemaran mereka.

Anda juga boleh melakukan perdagangan kandungan untuk kesan yang serupa: di mana anda dan pihak lain menulis catatan blog untuk satu sama lain.

Blogging dan promosi blog tidak perlu menjadi permainan jumlah sifar!

cuba pemasaran bersama

73. Bantu pembaca menghantar catatan blog anda ke kalangan mereka.

Taktik ini secara mengejutkan tidak digunakan. Ramai orang tidak suka menyiarkan banyak di media sosial – mereka mungkin tidak peduli untuk berkongsi dengan semua orang.

Orang yang sama ini cenderung untuk berkongsi perkara secara individu, termasuk melalui e-mel.

Dan cadangan yang dihantar melalui e-mel kepada anda oleh rakan, pada tahap peribadi? Saya lebih cenderung untuk membukanya, sudah pasti. Ini adalah taktik promosi blog yang hebat.

Dua contoh alat yang baik untuk ini adalah WP-E-mel dan E-mel Halaman Ini, yang merupakan plugin WordPress yang pada dasarnya menambah butang “e-mel ini” ke siaran anda.

74. Nyatakan kandungan anda.

Syndication adalah taktik promosi blog yang hebat kerana tidak memerlukan banyak tenaga, tetapi dapat memberikan hasil yang serius.

Sindikasi pada dasarnya bermaksud mengembalikan barang anda ke laman web lain. Ini adalah cara organik yang cukup semula jadi untuk mempromosikan blog anda dan sangat bagus untuk blog baru yang tidak mempunyai banyak siaran.

75. Minta pekerja mempromosikan jawatan anda.

Ini tentu saja mengandaikan anda mempunyai pekerja, tetapi ini juga berlaku untuk rakan sekerja. Sekiranya blog anda bertindih dengan baik dengan industri anda, lebih baik lagi.

Dan jika blog anda dikendalikan oleh pasukan anda, ini mestilah tidak perlu difahami: sudah tentu anda boleh meminta ahli pasukan anda untuk mempromosikan siaran ke kalangan dan rakan mereka.

76. Minta pelanggan membuat pautan ke blog anda.

Ini adalah cara membina pautan, dan serupa dengan pemasaran bersama atau meminta ahli gabungan membantu mempromosikan barang anda.

Perkara yang baik untuk bertanya kepada pelanggan adalah mereka mungkin sudah menyukai barang anda dengan cukup untuk membeli sesuatu daripada anda.

Bukan sahaja tekanan, tetapi yang mengejutkan ini dapat menjadikan hubungan anda dengan pelanggan menjadi lebih keperibadian — kedengarannya berlawanan dengan intuisi, tetapi pelanggan anda mungkin menghargai diminta untuk membantu perniagaan yang mereka gunakan.

77. Utamakan penganjur apabila anda memautkan kepada orang.

Saya telah bercakap mengenai pengaruh, pautan luaran, dan mengutip sumber. Berikut adalah nuansa penting: mengutamakan penganjur bermaksud orang yang lebih aktif menyebarkan kandungan.

Sebagai contoh, katakan hubungan A sangat aktif di subreddit r / WordPress, tetapi tidak mempunyai banyak sumber. Kenalan B adalah sebaliknya: lebih banyak sumber, tetapi tidak aktif dalam menghantar pautan.

Sudah tentu ini adalah perkara demi kes, tetapi peraturan umum adalah mengutamakan orang yang melakukan banyak promosi dan penyebaran kandungan orang lain.

Ringkasnya, jika anda ingin memasarkan blog anda, dapatkan bantuan dari seseorang yang dapat dijamin dapat membantu memasarkannya dengan anda!

78. Temu ramah blogger berpengaruh.

Ini adalah langkah di atas untuk memberitahu seorang pengaruh yang anda pautkan atau memetiknya dalam siaran anda. Anda akan terkejut berapa banyak orang yang berpengaruh untuk mendapat wawancara.

Anda tidak perlu berkumpul secara harfiah di ruangan yang sama, atau mengadakan panggilan Skype — anda boleh menghantar beberapa soalan kepada mereka secara e-mel.

Ini menjadikan kandungan anda lebih mantap. Dan apa yang lebih baik? Pengaruh lebih cenderung untuk berkongsi siaran anda dengan pengikut mereka jika mereka mendapat kehadiran terkenal dalam siaran tersebut.

79. Jemput penyokong dan blogger yang terlibat untuk menyumbang ke blog anda

Ini adalah langkah di atas langkah terakhir di atas, begitu juga. Ringkasnya, selain hanya mewawancarai seseorang yang berpengaruh, anda boleh meminta mereka untuk lebih terlibat dan menyumbang secara langsung.

Anda juga boleh melakukan ini dengan pelbagai pengaruh. Ini boleh bertindih dengan wawancara, tetapi mendapatkan petikan atau potongan pendek dari beberapa orang yang berpengaruh bukan sahaja menjadikan kandungan anda lebih dinamis, tetapi juga bermaksud untuk dikongsi dengan lebih banyak orang.

80. Cuba membina hubungan sebenar dengan orang di blogosphere dan media sosial.

Apa yang saya katakan mengenai mempromosikan blog anda di subreddits dan forum?

Oh, ya – berhati-hati.

Pada penghujung hari, anda tidak boleh berpihak kepada promosi blog anda. Sekiranya anda benar-benar dapat mengambil bahagian dalam perbincangan dan membina hubungan dengan orang dalam talian, blog anda kemungkinan besar akan diterima dengan baik.

81. Pada catatan itu … JANGAN SPAM.

Ya, kami dapat: anda mesti meletakkan blog anda di luar sana. Anda mesti membuat siaran secara berkala, di rangkaian sosial dan forum yang berbeza dan sebagainya. Anda mesti menghantar e-mel.

Tetapi jika anda berlebihan, anda akan dihapuskan sebagai spam. JANGAN spam peti masuk atau forum orang. Mempunyai kebijaksanaan.

Sekiranya orang berfikir bahawa anda menghantar spam – anda akan dihapuskan dengan serta-merta. Dan jika anda dilihat sebagai spammer dalam komuniti awam yang lebih dalam talian (berbanding e-mel, misalnya), lalu lintas blog anda akan benar-benar menderita.

82. Secara umum, cubalah membina khalayak yang setia.

Ini adalah sedikit nasihat penting yang sangat mudah untuk dilupakan, tetapi ia menjadi persoalan besar bagaimana membuat orang membaca blog anda. Ramai di antara kita terpengaruh dengan idea tiba-tiba meletup menjadi popular.

Sekiranya anda seorang blogger, salah satu keutamaan terbesar anda ialah membina khalayak yang selalu membaca kandungan anda.

Dan lebih kerap daripada itu, ini bermaksud penonton yang KECIL, sekurang-kurangnya pada mulanya. Tetapi jangan memandang rendah memiliki kumpulan inti pembaca setia.
membina khalayak yang setia

83. Perjalanan utama: bekerjasama, dan berkongsi kandungan antara satu sama lain!

Ingat ketika saya katakan anda harus berkongsi dengan orang yang menulis kandungan serupa?

Baiklah, alasan yang berjaya adalah sebab ini berjaya: kolaborasi penting bagi blogger.

Kerana pada akhirnya, blog tidak semestinya permainan sifar. Anda berdua boleh menang apabila anda berkolaborasi dengan blog lain.

Sekiranya anda berkongsi kandungan antara satu sama lain, anda dapat meningkatkan khalayak anda, dan selain itu, khalayak anda akan mendapat manfaat daripada pendedahan kepada kandungan berkualiti lain.

84. Selesaikan permainan pautan anda: pastikan orang membuat pautan ke blog anda!

Bunyi jelas? Baiklah, penting untuk alasan lain.

Sebab yang jelas adalah bahawa jika orang membuat pautan ke blog anda, anda akan mendapat lebih banyak lalu lintas dan lebih banyak tontonan.

Tetapi inilah sebab lain:

Semakin banyak pautan blog atau laman web anda, semakin banyak Google dan enjin carian lain yang mengambil perhatian. Blog anda akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk terus berada di puncak halaman hasil mesin pencari (SERP) jika anda dihubungkan ke.

85. Oleh itu, kerjakan kandungan yang sedia menjadi viral.

Saya telah memberi amaran sebelumnya mengenai daya tarikan untuk menjadi viral. Itu betul-betul bermaksud ini: jangan menaruh kepercayaan kepada anda untuk menjadi viral dengan mengorbankan perkara penting lain.

Anda tetap harus mengoptimumkan blog anda untuk perkongsian viral.

Dan salah satu kaedah terbaik untuk melakukannya? MENJADI BERITA BARU.

Perhatikan apa yang sedang berlaku di industri atau bidang anda. Jadilah yang pertama melaporkan, atau tunjukkan dengan baik perkembangan terkini.

Ini menjadikan kemungkinan besar orang akan menyebarkan kandungan anda semasa mereka mencerna dan berkongsi berita.

86. Sertakan pautan luaran secara berkala.

Yang ini tidak sedap. Pertama sekali, YA, penting untuk membuat pautan ke laman web lain di blog anda. Untuk beberapa sebab:

Pertama, anda harus menjadi sebahagian daripada perbualan, jangan menutup diri dari apa yang orang lain katakan.

Kedua, anda harus memberi kredit di tempat yang sepatutnya. Anda mahu orang melakukan perkara yang sama untuk anda.

Ketiga, enjin carian akan lebih menghargai laman web anda jika anda menghubungkan ke laman web lain.

87. Tetapi berhati-hati dengan pautan luaran anda.

Berikut adalah nuansa: berhati-hati dengan menghubungkan dengan pesaing. Ini bukan peraturan yang sukar — seperti yang saya katakan, anda harus memberi penghargaan di tempat yang sepatutnya dan bersedia untuk bekerjasama — tetapi anda juga tidak mahu keterlaluan.

Ini benar-benar bergantung pada keadaan anda, tetapi cara yang selamat untuk melakukan pautan luaran adalah menghubungkan dengan bukan pesaing yang masih menambah nilai pada artikel anda.

Contohnya: kemungkinan anda tidak bersaing dengan New York Times. Sekiranya anda, NYT begitu terkenal sehingga anda tidak mahu memberi amaran kepada pembaca anda untuk blog baru — bagaimanapun, artikel NYT boleh menjadi satu pautan luaran yang selamat.

Tetapi anda juga boleh membuat pautan ke kajian dan jurnal serta artikel berita dengan selamat. Bersikap terbuka!

Berikut adalah contoh pautan luaran ke bukan pesaing:

88. Sudah tentu, lakukan pautan dalaman!

Pautan luaran bukan satu-satunya perkara yang harus anda masukkan dalam catatan blog anda.

Pautan dalaman PENTING untuk mempromosikan blog anda.

Pertama, pautan dalaman membuat pembaca mengklik blog anda. Jadi itu bagus.

Tetapi kedua, dari perspektif mesin carian:

Pautan dalaman menghubungkan kandungan anda dan laman web anda. Mereka juga menetapkan hierarki laman web, jadi Google akan lebih memahami halaman mana yang harus diberi peringkat di atas yang lain, dan seterusnya.

Artikel oleh Yoast (plugin SEO yang popular) menerangkan bagaimana pautan dalaman membantu enjin carian memahami laman web anda.

89. Lakukan penyelidikan kata kunci.

Penyelidikan kata kunci adalah asas pengoptimuman mesin carian. Sama ada anda membayar perisian SEO yang hebat atau menggunakan alat dan kepintaran percuma, anda harus membuat penyelidikan kata kunci untuk mendapatkan lalu lintas ke blog anda.

Intinya mudah: cari tahu istilah apa yang digunakan orang dalam enjin carian. Semakin anda memahami tentang syarat-syarat ini, semakin baik anda dapat mengatur kandungan anda.

Artikel Hubspot ini mempunyai gambaran umum yang baik mengenai penyelidikan kata kunci. Dan Neil Patel, salah satu pemasar digital paling berjaya di dunia, mempunyai panduan yang lebih kompleks untuk melakukan penyelidikan kata kunci.

90. Sasarkan satu kata kunci setiap catatan blog (jika anda baru bermula).

Sekiranya anda tidak melakukan banyak penyelidikan kata kunci atau kempen kata kunci, itu mungkin kelihatan sangat luar biasa.

Tambahan lagi, mengenai penyelidikan kata kunci dan kempen SEO adalah, kadang-kadang anda tidak dapat melakukan cukup. Heck, ini boleh menjadi pekerjaan sepenuh masa, itulah sebabnya begitu banyak blog hanya mengupah orang untuk hanya fokus pada kata kunci.

Oleh itu, jika anda blog yang lebih kecil dan mempunyai masa dan sumber yang terhad, perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah bermula kecil: hanya sasarkan satu kata kunci setiap catatan blog.

Sekiranya anda berhati-hati memilih kata kunci yang tepat, anda boleh mendapatkan peningkatan yang mengejutkan dalam SERP.

91. Optimumkan catatan untuk kata kunci.

Setelah anda mengetahui kata kunci anda, optimalkan catatan anda untuk kata kunci tersebut.

Berikut adalah beberapa contoh untuk melakukannya:

Memastikan kata kunci anda terdapat dalam deskripsi meta siaran; menggunakannya dalam tag tajuk halaman; menggunakannya dalam tajuk utama anda; meletakkannya di seluruh catatan anda; memastikan bahawa terdapat dalam 100 perkataan pertama siaran.

Walaupun begitu, berhati-hatilah untuk tidak menggunakan kata kunci secara berlebihan – ini akan mematikan pembaca anda dan Google mungkin membaca halaman tersebut sebagai spam.

92. Gunakan Iklan Google dan Iklan Bing.

Anda pasti pernah mendengar tentang Adwords (sekarang dikenali sebagai Google Ads), tetapi ada kemungkinan anda tidak menggunakannya.

Google Adwords pada dasarnya meminta anda dan pengiklan lain menawar kata kunci agar mereka muncul dalam hasil (sama dengan Iklan Bing dan mesin pencari lain).

Google Ads tidak mudah dibendung, tetapi jika anda bijak tentang kata kunci yang ingin anda sasarkan, kata kunci itu akan berkesan. Lagipun, orang masih menggunakannya sepanjang masa, jadi ada yang betul.

gunakan iklan google

93. Beli ruang iklan di bahagian “kandungan berkaitan” di laman web teratas.

Sebilangan besar blogger tidak tahu bahawa mereka boleh melakukan ini, tetapi boleh menjadi sangat berkesan.

Ringkasnya, laman web teratas menjual ruang iklan di bahagian “kandungan berkaitan” pada artikel mereka. Anda boleh menggunakan mesin cadangan seperti Outbrain, Taboola, atau Zemanta untuk membeli ruang di laman web yang berbeza.

Oleh kerana laman web ini sudah popular dan mendapat banyak lalu lintas dan pembaca secara semula jadi, ini adalah cara yang baik untuk mendapat manfaat daripada pertumbuhan pemain yang lebih besar.

94. Gunakan alat analisis web.

Terdapat banyak perisian untuk ini, dan banyak perisian bertindih. Terdapat perisian SEO yang dapat mengaudit laman web dan kata kunci dan strategi pautan anda.

Terdapat juga beberapa perkara yang dibina oleh beberapa pembangun laman web yang akan memberitahu anda asas dari mana pengunjung anda berasal.

Tetapi biasanya bernilai melabur dalam sesuatu yang akan memberi anda gambaran yang lebih mendalam mengenai bagaimana pengunjung masuk ke laman web anda.

Analitis Google mungkin merupakan contoh terbesar: ia memberitahu anda berapa banyak pengunjung yang masuk ke blog anda dari carian organik, berapa banyak dari mereka yang datang dengan mengklik pautan, berapa banyak yang datang dari rangkaian sosial, dll..

95. Gunakan alat yang khusus untuk pemantauan media sosial.

Sebab ini mendapat penyenaraian yang berasingan adalah kerana beberapa perisian SEO mungkin tidak banyak melakukan pemantauan media sosial, dan Google Analytics tidak melakukan pekerjaan yang baik.

Begitu banyak blogger dan syarikat melabur dalam alat yang khusus untuk pemantauan media sosial.

Beberapa contoh yang baik: Analisis Twitter, Pinterest Analytics, BuzzSumo, Awario, Keyhole, dan Mention semuanya patut diperiksa. Tetapi mereka bukanlah satu-satunya pilihan anda!

96. Hantar ke enjin carian.

Sebilangan besar blogger berpendapat bahawa setelah mereka menetapkan deskripsi meta, menggunakan beberapa kata kunci, dan menerbitkan catatan mereka, bahawa Google akan secara automatik mencarinya dan mengindeksnya di suatu tempat.

Google & co akan dengan senang hati mengindeks, tetapi pertama-tama mereka perlu diberi amaran mengenai keberadaan laman web anda.

Menghantar ke enjin carian cukup mudah: anda boleh menggunakan plugin Peta Laman Google XML untuk menghasilkan peta laman, yang berguna dalam membantu mesin pencari memahami laman web anda dan catatan baru anda.

Anda juga boleh menghantar semasa membuat catatan baru, juga dengan plugin tersebut atau yang lain yang mempunyai reputasi baik.

97. Letakkan pautan ke artikel berkaitan / bahagian “artikel berkaitan” di akhir catatan blog anda.

Ini adalah kaedah menggunakan pautan dalaman, tetapi sifatnya lebih visual dan juga membantu blog anda kelihatan lebih menarik.

Pelbagai plugin akan membolehkan anda memaparkan beberapa catatan berkaitan di bahagian bawah setiap catatan blog. Beberapa contoh penting ialah Post Berkaitan, Post Berkaitan Yuzo, dan Posting Berkaitan Kontekstual.

98. Dalam catatan baru anda, pautkan ke catatan terbaik dan paling popular anda.

Ini adalah kaedah yang baik untuk melaksanakan pautan dalaman yang saya bicarakan sebelumnya.

Apabila anda membuat pautan ke catatan berprestasi terbaik dalam catatan baru anda, anda 1) memberi lebih banyak perkara kepada pembaca untuk dilihat di blog anda, dan 2) meningkatkan permainan pautan dalaman anda.

Berikut adalah contoh catatan yang lebih baru yang saya buat, yang menghubungkan ke catatan lama yang lebih popular (mengenai Bluehost):

catatan terbaik dan paling popular.

99. Visa sebaliknya: kemas kini catatan terbaik anda untuk mempunyai pautan ke siaran baru anda.

Ini adalah penyimpangan dari sebelumnya, tetapi konsep asas yang sama dapat digunakan sejauh mana anda meningkatkan permainan penghubung dalaman anda.

Tetapi bukannya meningkatkan catatan yang sudah berprestasi baik, anda meningkatkan jawatan yang baru anda buat!

Contohnya: artikel ini yang saya keluarkan mengenai hosting WordPress terbaik adalah popular dan berumur 8 bulan. Tetapi ia mempunyai pautan ke catatan yang lebih baru dan terkini yang saya buat.

100. Pastikan untuk mengisi keterangan meta anda, dll.

Apabila anda memulakan dengan WordPress atau platform lain, anda akan diminta untuk mengisi meta-deskripsi, meta-judul, dan sebagainya.

Sebilangan besar pemula mengabaikan perkara ini, dan memberi tumpuan untuk melakukan kandungan terlebih dahulu. Ia dapat difahami, tetapi satu kesilapan: perkara-perkara ini adalah asas asas bagaimana laman web anda kelihatan dalam hasil enjin carian.

Banyak pemalam yang popular membolehkan anda mengedit perkara ini dengan lebih terperinci atau dengan lebih mendalam. Yoast adalah plugin yang popular yang membolehkan anda menggunakan meta-deskripsi secara percuma.

101. Jangan hanya menukar tajuk utama semasa anda menghantar – juga mengubah deskripsi meta, tajuk kecil, dll.

Semasa anda berkali-kali, mudah untuk berulang-ulang. Apa yang dilakukan oleh banyak orang adalah mengubah tajuk utama jawatan.

Itu bagus, tetapi tidak boleh berhenti di situ. Anda juga boleh menukar deskripsi meta, tajuk kecil, petikan, dan poin atau takeaways besar anda semasa anda menyiarkan semula di media sosial.

102. Gunakan pop timbul.

Jangan merintih: pop timbul menjengkelkan, tetapi orang menggunakannya kerana alasan.

Itu kerana kadangkala mereka boleh berfungsi.

Sekarang, sebagai seseorang yang umumnya bukan peminat pop timbul, saya ingin menjelaskan bahawa pop-up anda tidak perlu mengerikan. Anda boleh membuat pop timbul BERGUNA kepada pembaca anda. Sebagai contoh:

gunakan pop timbul

103. Gunakan pop-in.

Berikut adalah alternatif yang lebih selamat untuk pop timbul: pop-in pada dasarnya adalah pop timbul yang sangat kecil.

Daripada mengambil bahagian tengah skrin pembaca anda, banyak ruang, pop-in kecil dan biasanya di sudut kanan bawah.

Mereka kurang mengganggu dan spam, tetapi mempunyai tujuan asas yang sama. Dan seperti yang saya katakan tadi – anda harus menjadikannya berguna untuk pelawat anda, jadi anda tidak perlu risau.

104. Pemasaran Semula / Pemasaran Semula!

Pemasaran semula, juga dikenali sebagai penargetan semula, bermaksud menampilkan iklan kepada orang yang telah mengunjungi laman web anda.

Ini tentu saja kerana orang yang telah mengunjungi laman web anda lebih cenderung untuk melakukannya lagi, dan pemasaran semula dapat menjangkau kebanyakan orang yang telah mengunjungi laman web anda.

Sudah tentu, dengan berhati-hati: jangan terlalu memaksa atau mengganggu iklan anda. Anda tidak mahu menolak pengunjung yang akan datang.

105. Gunakan pemberitahuan tolak melalui penyemak imbas, bukan e-mel.

Salah satu cara untuk menjangkau orang yang tidak berminat untuk bergabung dalam senarai e-mel adalah dengan menggunakan “tolak web.”

Push web adalah cara yang kurang mengganggu untuk membuat orang berlangganan kandungan baru: pemberitahuan push muncul di penyemak imbas web apabila siaran baru telah diterbitkan.

Pemberitahuan push web / penyemak imbas sangat biasa: contoh terbesar cenderung menjadi saluran berita utama. Tetapi dengan menggunakan pelbagai perisian atau plugin WordPress, anda boleh menjadikannya sebagai pilihan untuk blog anda juga!

106. Mempunyai pemberitahuan tolak mesra telefon bimbit

Semua orang menggunakan telefon. Sekiranya anda melihat analisis anda, anda pasti akan dapati sebahagian besar lalu lintas anda berasal dari peranti mudah alih.

Anda tidak mahu mengabaikan promosi kepada pengguna mudah alih, jadi ada baiknya melihat pemberitahuan push.

Pushbullet adalah salah satu contoh aplikasi yang lebih terkenal yang akan membantu anda mengatur pemberitahuan push, tetapi bukan satu-satunya!

107. Uji tajuk utama yang berbeza, terutamanya dengan ujian A / B.

Saya telah membincangkan tajuk ujian A / B dalam e-mel: melihat mana dari dua tajuk utama yang paling banyak dibuka dan klik lalu.

Anda juga harus melakukannya dengan tajuk utama di luar kempen e-mel anda! Khususnya, ini adalah kaedah yang baik untuk mengetahui apa yang paling sesuai di media sosial.

Juga bagus untuk mencuba DALAM UMUM, untuk siaran sebenar anda (bukan hanya untuk media sosial atau promosi e-mel).

Dengan menggunakan analisis media sosial, perisian SEO, atau analisis web umum, anda dapat mengetahui tajuk utama mana yang mendapat klik terbanyak dan apa yang harus dilakukan lebih banyak!

108. Pilih daripada beberapa jenis tajuk utama yang boleh dipercayai.

Ini adalah sesuatu yang perlu diingat ketika anda membuat banyak tajuk utama: terdapat beberapa jenis tajuk utama yang sangat dipercayai yang terbaik untuk digunakan sebagai kerangka kerja.

Orang-orang baik di CoSchedule menganalisis lebih dari satu juta tajuk utama dan menemui jenis tajuk utama yang paling biasa dalam catatan yang paling banyak dikongsi.

Jadi pada masa ini: Daftar, Cara dan pertanyaan adalah jenis tajuk utama yang mendapat trafik dan carian paling banyak.

Sebaiknya gunakan formula yang dicuba dan benar ini … dengan pizzazz anda sendiri!

109. Sertakan nombor dalam tajuk utama anda.

Saya tidak mempunyai data saintifik yang sukar untuk ini, tetapi ini adalah fenomena yang sudah pasti saya alami dan yang tidak terkira banyak blogger lain.

Apabila anda memasukkan nombor dalam tajuk utama dan catatan tajuk, anda mungkin akan membawa lebih banyak pembaca.

Menggunakan nombor memberitahu pembaca anda dengan tepat apa yang akan mereka dapat — misalnya, banyak sebab atau penyelesaian.

Anda boleh Google untuk apa sahaja dan melihatnya dalam tindakan (kerana ia berfungsi):

Lihat maksud saya?

110. Gunakan bahasa emosi dalam tajuk utama.

Ini bukan sains sukar, tetapi masih banyak bukti yang menyokongnya. Garrett Moon, pengasas CoSchedule, menganalisis lebih dari satu juta tajuk utama (disebutkan sebelumnya) dan mendapati catatan emosi dan jawatan yang mempunyai reputasi tinggi mempunyai frekuensi kata-kata emosi yang tinggi.

Orang di BuzzSumo melakukan analisis serupa terhadap 100 juta tajuk utama dan mendapati perkara yang sama: emosi sangat penting dalam mendapatkan klik dan mendapatkan interaksi di rangkaian sosial.

Ini juga masuk akal secara intuitif, dan sesuai dengan apa yang dialami oleh kebanyakan kita di internet.

Beberapa contoh: “___ membuat anda tersenyum,” “___ membuat anda menangis,” “___memberi anda merinding,” dan sebagainya.

111. Buat kepingan bentuk panjang.

Anda tidak perlu mengehadkan diri anda pada catatan panjang, tetapi ia berguna dan semestinya sering disiarkan.

Adalah masuk akal bahawa setiap catatan blog memberikan topiknya sebanyak mungkin — bahawa anda mengatakan sebanyak yang anda boleh. Ini memberi anda lebih banyak peluang untuk menggunakan kata kunci sasaran anda dan kelihatan lebih tulen kepada pembaca.

Sebagai contoh — saya boleh membuat catatan yang disebut “15 cara yang dicuba dan diuji untuk mempromosikan blog anda.” Saya tidak.

112. Apabila anda mempunyai potongan pendek, pastikan ia berguna.

Sekali lagi, menjadi berguna adalah kunci. Dan kembali ke item sebelumnya, anda mahu catatan anda asli dan tidak menahan.

Sudah tentu ada kalanya berguna untuk mempunyai catatan pendek. Pada masa-masa itu, yang terbaik adalah berguna — kurangkan jumlah bulu dan berikan kepada penonton apa yang mereka inginkan.

113. Mempunyai pengenalan yang kuat.

Sejujurnya, kebanyakan pelawat tidak akan membaca catatan anda. Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana membuat orang membaca blog anda, anda benar-benar perlu tahu bagaimana MENGHALUS mereka keluar.

Ini sebenarnya disokong oleh bukti: artikel Slate ini membicarakan beberapa analisis kukuh yang memberitahu kita apa yang kita semua tahu — kebanyakan orang jarang membaca keseluruhan halaman.

Ini bermaksud bahawa anda harus memastikan pembaca HOOKS pengenalan anda dengan segera. Dan selepas itu…

114. Letakkan kesimpulan terlebih dahulu.

Ya, setelah anda mendapat fakta atau anekdot pembuka yang menarik dan menarik, pastikan anda memberi kesimpulan kepada pembaca.

Jangan sampaikan semuanya kepada mereka — beri mereka cukup untuk terus membaca — tetapi pastikan mereka dapat memperoleh nilai daripada siaran anda SEGERA.

Sekali lagi, fikirkan bahagian Slate — kebanyakan pembaca tidak akan berjaya melewati permulaan. Oleh itu, beri mereka sesuatu untuk dicari.

115. Benamkan infografik

Sebelumnya saya memetik beberapa kerja yang dilakukan oleh BuzzSumo menganalisis banyak catatan. Oleh itu, penyelidikan mereka yang lain juga menunjukkan wawasan ini:

Infografik sangat popular dan antara bentuk kandungan yang paling banyak dikongsi. Neil Patel menggambarkannya sebagai bentuk kandungan dalam talian yang paling banyak dikongsi (walaupun saya tidak pasti itu benar).

Bagaimanapun, intinya tetap ada. Menyisipkan infografik membolehkan anda menyampaikan maklumat dan menarik kepada visual.

Ini menjadikan kandungan anda menonjol dan BANYAK kemungkinan akan dikongsi dan disiarkan semula.

116. Adakah perlu dinyatakan? Ya, memang begitu. Gunakan GAMBAR.

Menarik untuk visual tidak boleh dipandang rendah. Walaupun bukan infografik, adalah idea yang baik secara umum untuk selalu menggunakan gambar dalam catatan anda.

Saya akan mengulas beberapa petua yang lebih terperinci mengenai gambar, tetapi secara ringkas: menambahkan visual sangat meningkatkan penglibatan siaran anda. Malah orang yang suka membaca teks biasa biasanya tidak dapat menolong melihat gambar.

117. Lebih baik lagi: buat gambar dan kandungan asli.

Anda boleh menggunakan gambar stok, tetapi berhati-hati dengan berlebihan. Semakin banyak kandungan gambar asli yang anda miliki, blog anda akan kelihatan lebih baik.

Hmm, pengikut anda akan merasa lebih senang berkongsi kandungan anda jika visualnya menonjol dan asli.

Berikut adalah contoh gambar asal yang digunakan untuk ulasan di HostingPill:

buat gambar asli

118. Mempunyai teks yang melampaui gambar.

Kedengarannya seperti tahap perincian yang pelik untuk dinyatakan, tetapi percayalah pada ini. Anda sebenarnya SELALU melihat gambar dengan hamparan teks – dan bukan hanya meme lucu.

Blog dan majalah melakukan ini sepanjang masa, kerana cara yang baik untuk meningkatkan gambar dan grafik tanpa terlalu berlebihan.

Tidak sekuat infografik, tetapi dengan beberapa konteks dan maklumat tambahan untuk gambar.

Inilah contoh dari laman web kami, sekali lagi:

teks meletakkan gambar

119. Optimumkan gambar blog anda untuk dikongsi.

Ini berlaku untuk pelbagai jenis visual – GIF dan video serta gambar statik.

Semua perkara ini dapat dioptimumkan untuk meningkatkan perkongsian media sosial. Tidak terlalu sukar untuk mengoptimumkan fail ini: menyimpannya kecil, pastikan anda menamakannya, dan jika berkaitan, gunakan gambar wajah (mereka menarik lebih banyak orang).

Melakukan perkara-perkara sederhana ini sangat berkesan untuk mendapatkan trafik ke blog anda.

Contohnya? Lihat sahaja!

120. Gunakan butang perkongsian gambar.

Anda menatal catatan blog, dan menggerakkan kursor ke atas gambar.

Beberapa ikon kecil untuk rangkaian sosial muncul: ini adalah butang yang, jika diklik, membolehkan anda berkongsi gambar tersebut ke rangkaian sosial tersebut.

Itulah butang perkongsian gambar, dan saya sangat mengesyorkannya. Dengan menggunakan pemalam yang popular, seperti SumoMe, anda dapat memudahkan pembaca berkongsi gambar. Sentiasa mempermudah orang mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas!

121. Pastikan anda telah berusaha menarik keseluruhan visual kandungan anda.

Saya tahu, saya tahu — saya banyak bercakap mengenai gambar dan gambar. Apa maksudnya??

Ini sebenarnya tidak bermaksud gambar dalam catatan blog anda, walaupun biasanya tumpang tindih dengannya.

Tidak, yang saya bicarakan adalah tarikan visual keseluruhan dari posting dan blog anda.

Walaupun anda mempunyai gambar dan infografik asli yang hebat … adakah fon tulisan anda mudah dibaca? Adakah setiap catatan mempunyai satu blok teks yang besar? Atau adakah terlalu banyak garis kecil kecil?

Walaupun sudah tentu mengubah blog ke blog, PENTING keseluruhan kandungan anda menarik secara visual. Sekiranya tidak… anda boleh yakin pengunjung tidak akan bertahan lama.

122. Menerbitkan kandungan secara konsisten.

Ini adalah asas lain yang sangat mudah diabaikan. Berkongsi siaran di media sosial secara konsisten agak mudah – kerana senang berkongsi kandungan di media sosial.

Tetapi menerbitkan kandungan secara konsisten bermaksud menulis secara konsisten, dan itu sukar. Ini juga salah satu perkara terpenting yang boleh anda lakukan.

Mengeluarkan kandungan baru secara berkala kelihatan baik di enjin carian DAN memberi anda peluang terbaik untuk menggunakan orang yang menyukai kandungan anda pada masa lalu. Dan ini memberikan harapan kepada semua pengunjung, selagi mereka mengawasi blog anda.

123. Ahli petikan.

Pakar tidak sama dengan “influencer”. Oh, mereka bertindih pasti – banyak orang yang berpengaruh adalah pakar dalam bidangnya.

Tetapi pakar juga bermaksud hampir setiap saintis, penyelidik, dan pemasar teratas yang mendapat bilangan dan / atau kredibiliti.

Mengutip pakar memberitahu pembaca anda tahu bahawa anda tidak hanya menyelesaikan semuanya. Semudah itu — semakin meyakinkan anda, semakin kuat blog anda.

124. Bersikap unik.

Oh, anda fikir ia tidak boleh difikirkan? Baiklah, saya minta maaf — mengapa ada sejumlah bilion blog yang SAMA di luar sana?

Sukar untuk menjadi blog yang unik … dan yang popular. Menggunakan SEO dan mempromosikan blog anda secara amnya bermaksud melakukan apa yang dilakukan oleh semua orang.

Tetapi anda masih perlu menunjukkan identiti dan keunikan laman web yang kuat. Jika tidak, hanya sedikit yang berminat untuk memeriksa anda, dan orang yang mungkin tidak mengingati anda.

125. Bercerita.

Blogging adalah medium yang bagus untuk cerita. Walaupun anda 100% prihatin dengan fakta yang keras, cerita menjadikan kandungan anda dapat dihubungkan dan dicerna.

Omong-omong boleh pendek – secara harfiah satu atau dua ayat, tetapi itu akan membuat mata pelawat anda lebih panjang daripada beberapa ayat lain.

Contohnya: ulasan saya cenderung mencampuradukkan fakta dengan naik turun dalam menguji hos atau perisian.

126. Tindak balas tren dengan cepat.

Ini bukan hanya aspek utama untuk mengoptimumkan kandungan anda agar menjadi viral (dibincangkan sebelumnya). Ini hanyalah perkara baik yang perlu dilakukan secara keseluruhan.

Apabila anda bertindak balas terhadap tren dengan cepat, JAUH kemungkinan anda akan disebut dan dijadikan sumber oleh orang yang mengikuti anda.

Ini bermakna, selain mendapat perwakilan yang baik untuk terus berada di atas berita, anda akan dihubungkan. Dan itu bukan hanya bermaksud peningkatan lalu lintas, tetapi SERP meningkatkan!

127. Tolong menolong!

Baiklah, anda faham — berguna. Baiklah, setakat ini saya bercakap mengenai kandungan anda dan interaksi sosial anda di forum / media sosial.

Tetapi bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa itu bukan penghujungnya? Selain hanya berguna untuk khalayak dan pengikut anda …

Anda harus menjadi penolong, dan anda semestinya terkenal.

Contohnya: bukannya hanya mempunyai kandungan yang bermaklumat, arahkan khalayak anda ke sumber lain. Berusahalah untuk menambahkan pertolongan tambahan!

128. Ketahui sasaran anda.

Banyak perkara yang telah saya bicarakan telah dibangunkan ke tahap yang sangat jelas ini:

Salah satu keutamaan terbesar anda adalah mengetahui khalayak anda. Dan itu adalah proses berterusan, bukan penemuan sekali sahaja.

Pergi ke subredit, forum, dan media sosial untuk mengetahui apa yang diminta — bagus. Tetapi lakukan lebih daripada sekali, dan lihat apa yang berubah.

Adakah cabaran terbesar yang dihadapi penonton anda sama seperti ketika anda mula mempromosikan blog anda? Adakah kandungan anda memberikan penyelesaian kepada masalah yang tidak lagi dikira oleh khalayak anda beberapa bulan yang lalu? Dan lain-lain.

129. Dan setelah anda mengetahui khalayak sasaran anda, turunkan nada suara anda!

Ini adalah perincian utama. Percaya atau tidak, tidak mustahil untuk mengetahui nada apa yang harus anda gunakan.

Pasti, mungkin ada beberapa percubaan dan ralat yang terlibat. Tetapi hanya dengan memperhatikan bagaimana khalayak sasaran anda berinteraksi dalam talian, dan apa yang paling banyak mereka makan, anda harus dapat mengetahui

Contohnya: anda mungkin menyedari bahawa saya cenderung melucukan humor kering dan bercakap secara perbualan semasa masih bermaklumat. Itulah yang disukai oleh penonton saya!

130. Buat senarai!

Menyusun kandungan anda ke dalam senarai adalah versi besar dari ini. Menggunakan nombor dalam tajuk bertindih dengan ini.

Tetapi gajah di dalam bilik itu hanya untuk membuat senarai! Mereka sangat popular, dan sesiapa sahaja yang berada di internet lebih lama daripada beberapa minit mengetahuinya.

Mereka seronok membaca, dan membuat pembaca anda bergulir. Selain itu, kadangkala mereka boleh menjadi kaedah terbaik untuk menyampaikan jenis maklumat tertentu. Salah satu kaedah terbaik untuk mendapatkan trafik ke blog anda.

Contoh: ARTIKEL INI!

131. Buat persembahan / geladak slaid.

Sebelum anda merasa cemas mengenai perkara ini— “Berapa banyak lagi kandungan yang perlu saya buat?!” – izinkan saya memberitahu anda bahawa ini mengenai kandungan yang diulang.

Maksudnya, anda telah melakukan banyak penyelidikan dan penulisan serta penyuntingan. Oleh itu, gunakan bahan yang ada untuk membuat persembahan.

Mengapa persembahan?

Kerana menarik secara visual, mudah diklik dan dicerna, dan merupakan medium yang kurang biasa.

132. Jangan biarkan SEO merosakkan kandungan anda!!!

Ini adalah salah satu masalah terbesar yang saya lihat di blogosphere. Orang-orang terperangkap dalam percubaan untuk mendapatkan peningkatan dalam hasil carian.

Tetapi selalunya blogger banyak menumpukan perhatian pada SEO dan kata kunci sehingga mereka mengabaikan asas memiliki kandungan yang baik. Dan yang penting, mempunyai PENULISAN yang baik.

Kerana meneka apa? Anda tidak boleh hanya memasukkan kata kunci spam dalam siaran anda. Anda masih perlu menulis catatan sebenar dan memastikan kata kunci tetap diperiksa — kata kunci tersebut mestilah wajar dan tidak mengurangkan kandungan anda.

133. Kemas kini catatan blog lama.

Ini adalah strategi SEO yang sama sekali tidak mengurangkan permainan kandungan anda. Apabila anda mengemas kini catatan yang lebih lama, mereka mendapat revitalisasi dalam hasil enjin carian. Terutama jika mereka sudah popular.

Anda boleh melakukan ini dengan menambahkan atau mengganti media dalam catatan anda, menukar penyasaran kata kunci anda, dan termasuk maklumat dan pautan yang dikemas kini.

134. Ubah blog anda menjadi vlog.

Kembali ke kandungan yang menggunakan semula: vlog adalah kemarahan hari ini. Ini pasti memerlukan lebih banyak kerja untuk menggunakan semula:

Anda sebenarnya mesti membuat penggambaran dan penyuntingan kandungan, yang boleh menjadi pekerjaan sepenuh masa sendiri atau dengan kos pengambilan seseorang.

Tetapi video sangat popular di internet dan mungkin ada banyak orang yang berminat dengan kandungan anda … tetapi tidak suka membaca.

135. Ubah blog / vlog anda menjadi podcast!

Ya, vlog popular … tetapi podcast LEBIH kemarahan! Ini benar-benar merupakan zaman keemasan untuk podcast, dan mengubah blog anda menjadi podcast boleh menjadi taktik promosi blog yang baik.

Sekiranya anda mempunyai sumber yang cukup untuk membuat vlog, anda boleh menggunakan semula dengan mudah menjadi podcast.

136. Ubah catatan blog anda menjadi ebook!!

Ini mungkin bentuk kandungan yang paling biasa yang saya lihat di blog hari ini. Nampaknya hampir semua orang mempunyai ebook.

Tetapi itu tidak bermakna mereka membuang masa. Pembaca yang ada mungkin dapati ebook bermanfaat, dan ada juga yang mungkin menjadi pembaca baru setelah melayari ebook anda.

Lagipun, anda boleh menganggap ebook anda sebagai lambang karya terbaik anda, rawatan mendalam.

Ebook juga dapat menawarkan kelebihan untuk membantu anda memantapkan diri di lapangan, dan boleh menjadi magnet backlink yang berguna. Dan … ia boleh menjadi peningkatan kandungan:

137. Tambahkan peningkatan kandungan: berikan yang terbaik secara percuma, sebagai ganti e-mel!

Peningkatan kandungan adalah bahagian kandungan yang dibuat khas yang anda tawarkan kepada pembaca sebagai ganti sesuatu.

Dan tentu saja, saya cadangkan anda memberikan beberapa peningkatan kandungan anda secara percuma, sebagai ganti e-mel! Pastikan memasukkan borang dalam talian interaktif ke laman web anda yang memaksa pelawat untuk berkongsi alamat e-mel mereka dengan anda.

Peningkatan kandungan boleh, ya, termasuk ebook, tetapi juga dapat memasukkan podcast anda atau infografik yang dibuat khas, dll..

138. Membina perpustakaan sumber.

Pernahkah anda melihat pusat pengetahuan atau pusat bantuan di laman web syarikat perisian?

Itulah yang saya bicarakan. Sejauh mana, blog anda ADALAH perpustakaan sumber itu sendiri. Tetapi secara khusus, saya bermaksud mengumpulkan sumber terbaik anda (termasuk catatan) dan memasukkannya ke dalam satu halaman.

Mungkin catatan anda yang paling berguna, infografik terbaik anda, dan alat percuma yang disediakan oleh laman web anda — contohnya.

139. Ubah catatan anda menjadi PDF, dan kemudian kongsikannya.

Ini adalah beberapa perkara yang berbeza: kandungan yang dibuat semula, magnet utama yang berpotensi, dan cara menjadikan kandungan anda lebih mudah alih.

Ringkasnya, jika anda meluangkan sedikit masa untuk menukar beberapa catatan yang ada ke dalam PDF, anda kemudian boleh membaginya sebagai dokumen individu.

Anda mungkin tidak akan melihat banyak lalu lintas yang dihubungkan langsung ke blog anda. Tetapi ia masih boleh menjadi cara yang baik untuk mempersonalisasi kandungan dalam e-mel atau mempermudah untuk berkongsi.

140. Secara keseluruhan: dapatkan asas kesihatan laman web dengan betul!

Sekarang, saya telah bercakap mengenai pentingnya mempunyai pautan dan kandungan yang kukuh. Tetapi percaya atau tidak, ia menjadi lebih mendasar.

Secara amnya, blog anda harus sihat, kerana dua sebab utama: pertama, anda akan mendapat rawatan yang lebih baik oleh Google. Kedua, pelawat anda akan mendapat pengalaman yang lebih baik.

Saya akan membahas beberapa perincian ini:

141. Pilih tuan rumah yang baik.

Ini adalah keputusan besar yang biasanya dibuat pada awalnya. Tetapi adalah perkara biasa bagi orang untuk menyedari bahawa mereka memerlukan host yang berbeza (atau rancangan hosting yang berbeza) di kemudian hari.

Tidak apa-apa — intinya adalah, pastikan tuan rumah anda bagus. Sekiranya tidak, bersiaplah untuk menukar hos.

Apabila anda memilih tuan rumah yang baik, anda akan mempunyai ciri yang anda perlukan untuk mengurus blog anda dan prestasi yang baik.

142. Pastikan blog anda mempunyai waktu operasi yang baik.

Salah satu faktor terbesar dalam prestasi laman web / blog adalah waktu operasi. Waktu sibuk pada dasarnya adalah: berapa lama pelayan hos web anda beroperasi dan menghoskan laman web anda.

Ia dikira sebagai peratusan — biasanya melebihi 99.9%.

Mungkin terdengar hebat jika laman web anda meningkat 99.9% sepanjang masa, tetapi sebenarnya skornya tidak bagus.

mempunyai masa kerja yang baik

Seperti yang anda lihat, skor 99.9% bermaksud laman web anda akan benar-benar turun, rata-rata 10 minit seminggu atau 43 minit sebulan. Yang tidak baik untuk banyak blogger.

Semakin baik masa operasi laman web anda, semakin sedikit pelawat yang anda kehilangan, dan kedudukan mesin pencari anda semakin baik!

Anda boleh mengira apa sebenarnya peratusan waktu operasi anda menggunakan kalkulator waktu operasi SLA percuma kami (ditunjukkan di atas).

143. Pastikan blog anda pantas.

Kelajuan laman web juga penting. Terdapat pelbagai faktor yang menjadi penyebabnya, dan banyak tuan rumah menawarkan peningkatan dan prestasi dengan rancangan hosting tertentu.

Walau bagaimanapun, intinya adalah anda mahukan hos yang boleh dipercayai yang mempunyai kelajuan dasar yang hebat.

Semakin cepat halaman blog dan blog anda dimuat untuk orang, semakin baik pengalaman yang mereka dapat. Dan semakin baik anda akan mendapat kedudukan dalam enjin carian.

Berikut adalah contoh: laman web ujian kami dengan GreenGeeks biasanya mempunyai masa tindak balas pada atau di bawah tanda 400ms. Yang antara yang paling cepat kami uji.

pastikan blog anda pantas

144. Gunakan SSL.

Sekiranya anda membeli rancangan hosting, anda mungkin melihat istilah ini. Tetapi mudah diabaikan, terutamanya kerana pakej SSL mungkin akan berakhir setelah setahun dengan beberapa hos.

SSL pada dasarnya bermaksud hubungan antara laman web dan penyemak imbas pelawat disulitkan dan dengan demikian terjamin. Penting untuk tidak membiarkannya luput.

Sekiranya anda tidak mempunyai SSL, kebanyakan penyemak imbas (termasuk Chrome) akan memberitahu pengunjung bahawa laman web ini tidak selamat. Yang menjadikan mereka lebih cenderung untuk melantun, dan lebih cenderung untuk mendaftar dengan alamat e-mel mereka.

145. Lakukan langkah tambahan dengan keselamatan.

Terdapat dua asas besar untuk keselamatan blog anda: SSL dan tindakan yang dilakukan oleh tuan rumah anda untuk melindungi pelayan dan laman web anda.

Tetapi masih banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan keselamatan di laman web anda.

Sebilangan besar tuan rumah menawarkan beberapa bentuk sandaran biasa, yang bagus. WordPress dan sistem pengurusan kandungan serupa (CMS) sering mempunyai plugin dan aplikasi yang dapat meningkatkan beberapa aspek keselamatan.

Contohnya: WordFence, BulletProof Security, dan Sucuri adalah semua plugin WordPress yang melakukan imbasan malware, menambahkan firewall, keselamatan log masuk dan banyak lagi.

146. Berhati-hati dengan pemalam WordPress!

Ini agak benar untuk sistem pengurusan kandungan yang lain, tetapi ini terutama merupakan masalah untuk WordPress.

Anda mungkin tahu bahawa salah satu kelebihan besar WordPress adalah pelbagai jenis plugin yang BESAR.

Tetapi, ini juga bermaksud terdapat banyak plugin yang tidak begitu baik. Paling tidak, ini mungkin tidak berkesan. Paling teruk, mereka akan menjadi perisian hasad.

Lihat ini:

berhati-hati dengan pemalam wordpress

Terdapat lebih dari 1.350 hasil untuk kata kunci “pembangun laman web.” Sebilangan daripada mereka pasti menjadi epal yang tidak baik.

147. Pilih tema WordPress anda dengan teliti.

Ini berlaku sama ada anda menggunakan tema percuma atau membayarnya, percaya atau tidak.

Dan saya bukan hanya bermaksud anda harus berwaspada, tetapi itu juga berguna.

Perkara yang perlu diingat semasa memilih tema WordPress adalah sama ada selamat atau tidak dan adakah ia akan dikemas kini secara konsisten.

Tema WordPress kadang-kadang boleh ditinggalkan, yang mengakibatkan ciri penyesuaian tertentu tidak berfungsi atau laman web anda menjadi lambat / suram kepada pengunjung.

148. Bersedia untuk meningkatkan laman web anda

Sekiranya anda menggunakan akaun hosting web bersama, hos web anda mungkin memberitahu anda bahawa anda mempunyai storan dan lebar jalur yang tidak terhad.

Maksudnya ialah anda tidak mempunyai storan meteran atau lebar jalur. Ini kerana orang yang menggunakan rancangan hosting bersama tidak dijangka menggunakan terlalu banyak sumber.

Tetapi jika laman web anda mula popular, anda memerlukan lebih banyak sumber untuk terus memberikan prestasi yang kukuh dan kandungan baru kepada pelawat baru anda. Tuan rumah anda bahkan mungkin meminta anda meningkatkan.

Singkatnya, jika anda berminat untuk mempromosikan blog anda, secara default anda berminat untuk meningkatkan — jadi bersiaplah untuk itu!

149. Rancang kandungan anda.

Salah satu muslihat tertua dalam buku ini, dan ia merangkumi semua jenis orang yang menulis kandungan, bukan hanya blogger.

Walaupun begitu, sangat penting: jika kandungan anda dirancang, anda akan dapat terus mengeluarkan barang apabila tidak banyak yang berlaku di bidang anda.

Selain itu, jika anda tahu kapan anda mengeposkan ini atau itu, lebih mudah untuk mengetahui kapan mempromosikan blog anda untuk meningkatkan lalu lintas.

Sebagai contoh, saya mempunyai senarai ulasan yang akan disiarkan dalam bahagian bulan tertentu, mengikut urutan tertentu, dan juga senarai catatan yang perlu dikemas kini (juga dalam urutan tertentu).

rancangkan kandungan anda

150. Oleh itu, jangan hadkan ledakan kreatif anda.

Saya tahu – terdengar agak tidak masuk akal selepas titik terakhir itu.

Ini adalah perkara lain yang mungkin kelihatan jelas, tetapi anda akan terkejut betapa mudahnya lupa. Kadang-kadang, terburu-buru untuk duduk dan melakukan kerja, anda akhirnya kehilangan saat-saat penuh semangat.

Jangan lupa mengapa anda mempunyai blog di tempat pertama. Anda menikmati menyumbang, anda menikmati membuat kandungan untuknya — jadi apabila anda mempunyai idea, atau perenggan mula muncul di kepala anda…

Gulung dengannya. Kerana beberapa kandungan terbaik anda akan datang dari itu.

151. TIDUR.

Ya, saya mula memasuki bidang penjagaan diri. Ya, saya juga melelapkan mata apabila melihat perkara ini pada artikel / senarai yang serupa.

Walaupun begitu, ini penting. Sebenarnya, itu mustahak.

Kerana hampir semua blogger dan pencipta kandungan yang saya tahu kehilangan tidur dengan kerap kerana mereka begitu terlibat dengan pekerjaan mereka.

Dalam jangka masa pendek ini nampaknya akan membuahkan hasil, tetapi anda lebih percaya bahawa blog adalah permainan jangka panjang.

Kesimpulannya

Saya tidak akan menyalahkan anda sekiranya anda merasa sedikit terbeban. 151 perkara adalah BANYAK perkara yang harus dilakukan, walaupun masing-masing kecil.

Nah, ingat bahawa anda tidak perlu melakukan semuanya – setiap blog mempunyai sumber dan cabaran tersendiri.

Lakukan perkara yang sesuai untuk syarikat atau laman web anda — untuk banyak blog yang lebih kecil, lebih baik memilih beberapa dari senarai ini dan mengusahakannya secara konsisten sehingga bersedia untuk mengambil lebih banyak perkara.

Yang mengatakan, terdapat beberapa keputusan utama di sini:

Promosikan melalui e-mel, promosikan melalui media sosial. Berguna dan bersikap baik dalam talian, jadi orang sebenarnya ingin mendengar daripada anda.

Pastikan kandungan anda bagus … dan kemudian promosikan HECK daripadanya!

Ingin mempromosikan blog anda

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map