Sekiranya anda pernah mencari di One.com, maka kemungkinan anda akan mengalami tinjauan yang tidak beragam.


Sebilangan ulasan baik dan buruk.

Walau bagaimanapun, saya berfikir untuk menyemaknya sendiri dan menyenaraikan perkara yang baik dan tidak begitu baik mengenai One.com.

Tetapi sebelum itu izinkan saya memberi penerangan mengenai syarikat berdasarkan maklumat apa sahaja yang dapat saya kumpulkan.

Apa itu Hosting One.com?

One.com didirikan pada tahun 2002 dan beribu pejabat di Denmark.

Ini adalah salah satu platform hosting yang lebih besar, lebih popular di Eropah.

One.com dilancarkan oleh Jacob Jensen.

Ia tersebar di 149 negara dan mempunyai pangkalan pelanggan lebih dari 1,500,000.

One.com adalah platform hosting yang berkembang pesat.

Oleh itu, inilah platform hosting terbaik untuk anda?

Nah, jawapan untuk soalan ini akan jelas dari tinjauan ini.

Saya akan membincangkan bahagian-bahagian yang terbaik dan baik dalam memilih One.com.

Biar saya mula-mula mendapat kelebihan One.com.

Kelebihan One.com:

Pasti ada sebab mengapa One.com popular.
Beberapa sebabnya adalah:

Persembahan:

Saya telah menggunakan hosting One.com dalam salah satu projek saya jadi saya mempunyai data prestasi pelayan yang telah saya sebutkan di bawah ini:

Seberapa pantas Hosting One.com?

kelajuan pelayan one.com

Ujian kelajuan pelayan hosting One.com – B. Kredit: Bitcatcha

Ujian serupa yang saya lakukan untuk memeriksa Time To First Byte (TTFB)

ujian laman web one.com

One.com memberikan prestasi di atas purata. Bukan yang terbaik dalam industri tetapi masih memberikan prestasi yang baik untuk bermula.

One.com memberikan prestasi dan masa muat yang lebih baik dengan rancangan Professional Plus dan Businessnya yang menggunakan SSD.

Lihat rancangan penuh hosting One.com di sini …

Fleksibiliti Harga:

One.com paling popular kerana rancangan harga rendah. Ia menyediakan 4 pilihan hosting yang berbeza. Pelan asas menyediakan ciri yang diperlukan untuk laman web asas.

Pelan permulaan asas mempunyai harga $ 2.45 sebulan. 4 rancangan yang ada adalah-

  • Memulakan Permulaan
  • Profesional Hosting
  • Hosting Profesional Plus
  • Perniagaan Hosting

Pelan mempunyai harga sebagai-

Rancangan hosting One.com

Dari segi hosting, untuk kebanyakan rancangan, anda memperbaharui dengan harga yang sama yang merupakan kelebihan tambahan.

Apabila saya bercakap mengenai fleksibiliti harga, saya ingin menunjukkan bahawa, One.com menyediakan perkhidmatan tambahan dengan harga yang berasingan. Ini bermaksud anda tidak membayar sesuatu yang tidak akan anda gunakan.

Selain dari harga hosting, One.com juga mempunyai biaya penyediaan yang terpisah.

Bayaran persediaan adalah $ 13.80.

Anda boleh memiliki satu domain serta multi-domain bersama dengan domain tambahan.

Secara lalai, domain tambahan menyokong pelan permulaan. Setiap domain ini mempunyai harga berasingan yang tersedia untuk jangka masa 12 bulan.

Sebilangan besar platform hosting dikenakan secara berasingan untuk domain, dan begitu juga One.com. Terdapat ciri lain yang berharga secara berasingan.

Sebagai contoh, anda boleh memilih Sandaran dan Pemulihan pada $ 1,99 / bulan untuk setiap domain. One.com menyokong e-commerce dan anda boleh menambah Kedai Web jika diperlukan. Ini mempunyai harga $ 12.45 / bulan.

Kedai Web one.com

Anda boleh mengakses One Photo Pro dengan harga $ 4 / bulan. Ini menyediakan tambahan simpanan foto dan video sebanyak 500 GB. SiteLock boleh ditambah pada $ 1.69 / bulan. MarketGoo Start boleh ditambah dengan harga $ 4.51 / bulan.

One.com mempunyai harga yang fleksibel dan tidak membombardir pengguna dengan ciri tambahan yang mereka tidak mahu pilih.

Ciri-ciri:

One.com mempunyai sekumpulan ciri yang patut disebutkan. Setiap rancangan hostingnya mempunyai ciri khas.

ciri-ciri

Pemula
Profesional
Profesional Plus
Perniagaan

Penyimpanan25GB100GB200GB SSD500GB SSD
Ram513MB1GB2GB4GB
Pemproses1 x CPU2 x CPU4 x CPU8 x CPU
Laman Web DisokongBujangBujangPelbagaiPelbagai
Akses SSHTidakYaYaYa
Sandarkan dan PulihkanTidakTidakYaYa

Pelan Starter asas menyokong laman web asas, blog, dan hosting e-mel.

Setiap rancangan disokong dengan jaminan wang dikembalikan selama 15 hari. Seiring dengan ini, setiap rancangan menyokong lebar jalur tanpa had dan akaun e-mel tanpa had.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak perkhidmatan maka anda mempunyai pembangun laman web. Ini mempunyai harga berasingan dan menyediakan 3 rancangan.

Pelan pembangun laman web One.comFungsi lain yang disokong termasuk hosting WordPress, hosting e-mel, WebShop, Office 365.

Setiap rancangan dapat disesuaikan untuk memilih perkhidmatan tambahan seperti SiteLock, Webshop, One Photo Pro dan Market Goo Start.

Dengan One Photo Pro, anda dapat menyimpan 500 GB foto dan video. Ini juga secara automatik mengambil sandaran foto anda. Market Goo adalah pengoptimum mesin pencari yang dapat digunakan untuk meningkatkan peringkat SEO.

Keselamatan:

Keselamatan disebut sebagai pro untuk One.com kerana ia menggabungkan beberapa ciri keselamatan asas bersama dengan rancangan hostingnya. One.com tidak mempunyai terlalu banyak ciri keselamatan di luar kotak, tetapi memberikan keselamatan asas.

SSL disertakan sebagai sebahagian daripada setiap rancangan yang anda pilih. Ini adalah kelebihan tambahan kerana banyak platform hosting mengenakan SSL secara berasingan. Untuk rancangan mewah, Sandaran dan Pemulihan disertakan.

SSL one.com

Pengehosan e-mel menyokong perlindungan spam dan virus.

SiteLock yang dapat digunakan untuk melindungi laman web anda dari pengguna jahat dan dapat dipilih dengan harga yang berasingan.

Secara keseluruhan One.com menyediakan sebahagian besar ciri keselamatan asas yang diperlukan untuk hosting.

Sokongan pengguna:

Ah seterusnya saya akan bercakap lebih banyak mengenai sokongan pelanggan mereka. One.com mempunyai halaman sokongan khusus yang mempunyai topik yang terpisah. Anda mungkin akan mendapat sebahagian besar pertanyaan asas anda dijawab di sini.

Anda juga boleh menyemak bahagian blog mereka untuk maklumat lebih lanjut. Sokongan One.com dapat dicapai menggunakan pilihan sembang langsung mereka.

Pilihan sembang langsung tidak muncul seketika tetapi mempunyai pilihan carian. Oleh itu, sebelum anda memilih sembang langsung, anda boleh mencari lebih banyak mengenai pertanyaan anda.

Sekiranya anda masih memerlukan lebih banyak bantuan, anda boleh terus maju dan mengakses pilihan sembang langsung mereka.

Saya mencuba pilihan sembang langsung mereka. Seorang wakil perkhidmatan bergabung dalam masa 5 minit. Masa menunggu tidak banyak. Wakil sokongan pelanggan memberi saya butiran mengenai setiap pertanyaan.

sembang one.com1

Satu-satunya masalah yang saya hadapi ialah masa yang diambil oleh wakil untuk menjawab setiap soalan. Setiap pertanyaan rata-rata memiliki waktu tunggu lebih dari 10 minit, yang sangat membimbangkan.

Secara keseluruhan, ini adalah pengalaman sokongan pelanggan rata-rata.

Nah, ini benar-benar menyerang pro One.com, kerana ia menyokong pilihan sembang langsung 24/7 Inggeris. One.com juga mempunyai pilihan bahasa lain, yang merupakan kelebihan tambahan.

Sesuatu yang perlu dicari sekiranya anda ingin memilih bahasa lain selain bahasa Inggeris.

Kemudahan Penggunaan:

One.com terkenal dengan antara muka yang ringkas. Kelebihan terbesarnya, ia dapat diterima dengan mudah oleh pengguna baru sekalipun.

CPanel, dan juga pembangun laman web, mudah digunakan.

Pembina laman web One.com

Pembina laman web tidak memerlukan usaha pengekodan dan menyediakan ciri seret dan lepas yang mudah digunakan.

Begitu juga, One.com menyediakan pemasangan WordPress 1 klik.

Pemasangan WP One.com

CPanel diasingkan dengan baik dan menawarkan pandangan yang sederhana.

Kekurangan One.com

Sekarang saya telah bercakap mengenai kebaikan menggunakan One.com.

Izinkan saya mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai kelemahan yang akan anda hadapi semasa menggunakan One.com.

Alat tambah:

One.com menyediakan alat tambah seperti SiteLock, Pembangun Laman Web, dan beberapa yang lain.

Setiap ini mempunyai harga yang berasingan. Secara keseluruhan sekiranya anda tidak memerlukan ciri-ciri ini, anda mungkin menganggap harganya sesuai dengan anggaran.

Walau bagaimanapun, kemungkinan besar, laman web yang lebih profesional memerlukan tambahan ini. Dan ya inilah yang akan membakar lubang pada poket anda.

Bermula dari domain, biaya penyiapan dan daftar yang terus bertambah sekiranya anda memilih fitur tambahan. Anda membayar secara berasingan untuk setiap ini.

Sokongan E-dagang:

One.com menyediakan sokongan WordPress dan mempunyai Kedai Web untuk platform e-dagang.

Namun, selain ini, tidak ada ciri tambahan lain yang tersedia untuk pengembangan e-commerce.

Kesimpulan:

One.com mempunyai banyak ciri asas yang tersedia untuk pembangunan laman web asas. Rancangan mereka sekiranya anda hanya memilih hosting asas yang berpatutan.

Walaupun bukan pilihan termurah yang terdapat di pasaran.

Dari segi dua parameter penting iaitu prestasi dan waktu operasi, One.com memberikan metrik purata. Sekali lagi bukan yang terbaik dalam industri.

Titik yang baik tentang One.com adalah kemudahan penggunaannya dan menjadikannya pilihan yang baik untuk pemula. Ini adalah pilihan yang baik untuk permulaan, dengan syarat anda tidak memerlukan terlalu banyak ciri tambahan untuk pembangunan laman web.

Walau bagaimanapun, pemecah perjanjian adalah sokongannya untuk ciri penting lain yang pastinya lebih rendah daripada banyak pesaingnya.

Perhatikan jika anda mencari laman web yang terlalu profesional dan memerlukan ciri yang lebih maju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector