Kajian Uniregistry – 5 Kebaikan & 2 Kekurangan

Kajian Uniregistry – 5 Kebaikan & 2 Kekurangan

Kajian Uniregistry – 5 Kebaikan & 2 Kekurangan

Dalam artikel ini, saya akan membincangkan mengenai Uniregistry dan apa yang mereka tawarkan kepada pendaftar domain.


Keunikan Uniregistry adalah ia dibuat khusus untuk memenuhi kehendak domainer yang melabur dalam pembelian domain tingkat atas generik (gTLD) secara pukal.

Saya telah berurusan dengan banyak pendaftar sejak beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi konsep Uniregistry kelihatan mengagumkan. Nampaknya dibina sepenuhnya untuk memenuhi keperluan teras orang yang berurusan dengan domain secara besar-besaran dan itu cukup untuk membangkitkan minat saya.

Saya berfikir untuk menggabungkan portfolio saya pada masa itu. Oleh itu, saya memutuskan untuk mencubanya dan memindahkan sekitar 10% domain berdaftar saya ke Uniregistry untuk melihat apakah mereka dapat memenuhi harapan saya.

Walaupun pada awalnya ada sedikit keraguan dalam fikiran saya, Uniregistry berjaya melebihi semua harapan saya. Sejak itu, saya telah memindahkan lebih daripada 50% domain saya kepada mereka dan berharap dapat menyelesaikan baki dalam beberapa bulan lagi.

Anda mungkin tertanya-tanya apa yang membuat saya mengambil keputusan yang begitu drastik. Saya terima, bukan tugas yang mudah untuk memindahkan ratusan domain ke pendaftar baru. Tetapi apabila para profesional mengatasi kelebihan dengan margin yang sangat baik, tidak kurang dari kejahatan untuk membiarkan peluang itu meminta.

Sekarang mari kita perhatikan lebih terperinci mengenai apa yang ditawarkan oleh Uniregistry, termasuk kelebihan dan kekurangannya, sehingga anda dapat mengetahui sama ada mendaftar / memindahkan domain anda ke Uniregistry.

Mengenai Uniregistry.com:

Uniregistry.com diasaskan oleh Frank Schilling pada tahun 2012. Ia telah menyaksikan pertumbuhan pesat dalam beberapa tahun terakhir. Syarikat mempunyai pernyataan misi yang jelas – untuk membuat proses pendaftaran domain sesederhana, cepat dan lurus mungkin.

Uniregistry berbeza dengan pendaftar nama domain tradisional yang lain kerana tidak menawarkan banyak “tambahan” yang disediakan oleh pendaftar lain, seperti hosting web atau perkhidmatan pembinaan laman web.

Menurut Frank Shilling, Uniregistry adalah “pendekatan yang paling berasaskan perkhidmatan dan holistik untuk operasi pendaftaran yang pernah dilihat oleh industri” – dan sejauh ini dari pengalaman saya sendiri, saya tidak mempunyai alasan yang jelas untuk tidak mempercayai penilaian yang jujur ​​itu.

Kelebihan Uniregistry:

1. Menambah Keselamatan

uniregistry-keselamatan

Keselamatan adalah pertimbangan penting bagi mana-mana pelabur domain dan saya tidak berbeza. Kes pencurian domain terus meningkat dan kaedah terbaik untuk menanganinya adalah pengesahan dua faktor.

Masalah terbesar saya dengan GoDaddy adalah kekurangan ciri penting ini. GoDaddy tidak menawarkan kemudahan pengesahan dua faktor di luar Amerika Syarikat, tetapi Uniregistry telah menerapkan ciri ini di seluruh dunia tanpa kos tambahan. Terus terang, ketersediaan pengesahan dua faktor adalah salah satu daripada banyak sebab yang mendorong banyak pihak untuk berkomunikasi dengan Uniregistry di tempat pertama.

2. Alat Pengurusan Domain yang Mudah Digunakan

Alat Domain Uniregistry

Sesiapa yang mempunyai sedikit pengalaman dengan GoDaddy akan mengakui bahawa alat pengurus domain mereka tidak hanya rumit tetapi agak perlahan pada masa yang sama. Uniregistry, sebaliknya, telah hadir dengan antara muka pengurusan domain yang ringkas yang bersih, cepat dan mudah digunakan.

Mereka telah membina alat dari awal dengan memperhatikan kemudahan pengguna. Bahagian terbaik dari alat pengurusan domain Uniregistry adalah bahawa tidak ada pilihan penjualan atau gangguan lain untuk membuat anda bingung. Ia menawarkan kemampuan pengurusan domain yang sederhana dan sederhana dengan jenis ciri dan pilihan yang tepat untuk menyokong kehendak pelabur domain.

3. Harga disesuaikan

Sekiranya anda adalah pelabur domain dengan ukuran portfolio yang baik, Uniregistry dengan senang hati menawarkan harga pukal khusus kepada anda. Mereka cukup baik untuk memberi saya harga pendaftaran / pembaharuan / pemindahan domain yang disesuaikan yang jauh lebih rendah daripada harga pasaran semasa.

Saya tidak dapat menyatakan harga yang tepat untuk saya, tetapi saya cukup berpuas hati dengan margin yang ditawarkan. Saya cadangkan anda menghubungi pengurus akaun anda untuk mengetahui harga tersuai yang mereka ingin tawarkan kepada anda.

4. Perlindungan Privasi Tanpa Kos Tambahan

Privasi Domain Uniregistry

Uniregistry memberikan perlindungan privasi WHOIS tanpa kos tambahan. Walaupun semua pendaftar domain popular lain menawarkan pilihan ini dengan biaya tambahan, Uniregistry memberikan privasi percuma pada semua nama domain yang anda daftarkan di sini.

5. Sokongan Pelanggan Segera

Pengalaman saya dengan sokongan pelanggan mereka adalah pengalaman yang menyenangkan setakat ini. Untuk setiap akaun, ada pengurus akaun khusus untuk menjawab semua pertanyaan anda. Bila ada kebimbangan, saya hanya boleh mengarahkan pengurus akaun saya melalui Skype untuk menyelesaikan masalah dengan segera. Sekiranya pengurus akaun anda tidak berada di tangan, buat masa ini, anda mempunyai pilihan untuk menghubungi seluruh pasukan sokongan untuk menjelaskan keraguan anda.

Selain sistem sokongan berdasarkan tiket, Uniregistry juga menyediakan sokongan telefon langsung, sokongan sembang langsung, dan sokongan melalui Skype.

Kekurangan Uniregistry:

1. Tiada Kemudahan Pra-Pesanan

Uniregistry tidak menawarkan kemudahan prapesanan untuk peluasan domain gTLD yang akan segera dikeluarkan. Hanya apabila pelanjutan baru disiarkan, anda boleh membuat pesanan anda. Oleh itu, jika orang lain telah membuat pra-pesanan pada nama domain pilihan anda di beberapa pendaftar lain (yang mempunyai kemudahan pra-pesanan), anda tidak mungkin memasukkan nama domain tersebut ke dalam portfolio anda.

2. Tiada Perkhidmatan Tambahan

Tanpa Hosting

Seperti yang telah saya nyatakan di awal, Uniregistry hanya berkaitan dengan nama domain – tidak ada penjualan perkhidmatan tambahan yang berkaitan.

Ini bermaksud, jika anda mencari web hosting dan juga pendaftaran nama domain, anda perlu mencari di tempat lain untuk keperluan hosting anda. Dengan kata lain, domain anda akan didaftarkan di Uniregistry, tetapi laman web anda akan dihoskan oleh beberapa penyedia perkhidmatan hosting web pihak ketiga yang lain. Ia boleh menyebabkan sedikit kesulitan kepada seseorang yang sedang mencari penyelesaian sehenti untuk pendaftaran nama domain dan perkhidmatan web hosting.

Perkataan Akhir:

Secara peribadi, saya cukup berpuas hati dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Uniregistry kepada saya sehingga kini. Keselamatan dan harga khusus adalah dua faktor utama yang mempengaruhi keputusan saya untuk berkomunikasi dengan Uniregistry untuk keperluan pendaftaran domain saya. Sudah tentu ada beberapa kekurangan juga, seperti ketiadaan kemudahan pra-pesanan. Tetapi mari kita hadapi. Anda tidak boleh membuat semuanya dalam satu kesepakatan, jadi lebih baik bersiap sedia untuk mengambil ‘kontra’ bersama dengan ‘pro’.

Sebagai kesimpulan, Uniregistry telah membina platform yang bagus untuk mempermudah proses pendaftaran domain untuk pelabur nama domain.

Tapi jangan anggap kata-kata saya begitu saja. Untuk mengukur seberapa baik (atau buruk) perkhidmatan, anda perlu mengalaminya sendiri. Oleh itu, buatlah akaun dengan Uniregistry dan dapatkan pengalaman langsung untuk menilai sendiri nilai sebenarnya.

Ulasan Web Hosting:

dalam gerakanHosting InMotion
InMotion Hosting adalah syarikat hosting web yang berpusat di A.S. yang ditubuhkan pada tahun 2001 dan mempunyai Pusat Data di Virginia dan Los Angeles. Baca Ulasan »

bluehostKajian Bluehost
Dengan lebih dari 2 juta laman web yang dihoskan, BlueHost adalah salah satu syarikat hosting web paling popular di Internet. Baca Ulasan »

hos impianKajian Dreamhost
DreamHost memenangi Pilihan Editor PC Magazine untuk hosting web pada tahun 2016, menandakan tahun ketiga berturut-turut syarikat itu memenangi perbezaan tersebut. Baca Ulasan »

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector