Penyedia Hosting Reseller Terbaik 2020 (No. 2 adalah Kegemaran Saya)

Hosting reseller adalah sesuatu yang ditawarkan oleh beberapa platform hosting. Namun, tidak semua platform hosting menawarkan pilihan hosting reseller.


Oleh itu, adakah anda telah memutuskan untuk memulakan penyelesaian hosting web anda sendiri? Baiklah, inilah pilihan yang membolehkan anda melakukannya.

Ya, saya bercakap mengenai hosting Reseller.

Hosting reseller secara konseptual sangat berbeza dari hosting web biasa. Ini membolehkan anda menjadi hos web dengan kos penyelenggaraan yang rendah dan membolehkan anda menikmati keuntungan yang anda peroleh.

Oleh itu, pada dasarnya menggunakan reseller hosting anda boleh berpose sebagai penyedia hosting web. Walaupun ini adalah definisi yang sangat ringkas mengenai hosting reseller, izinkan saya memberi lebih banyak perincian mengenai apa itu hosting reseller dan siapa yang memanfaatkannya.

Apa itu Reseller Hosting dan untuk siapa itu?

Seperti yang saya nyatakan di atas, hosting reseller membolehkan anda bertindak sebagai host web. Oleh itu, sebagai pembeli penjual semula, anda bertindak sebagai orang tengah antara penyedia penjual semula dan pelanggan akhir.

Di sini anda dapat memberikan lebar jalur, ruang, cPanel yang diperlukan kepada pelanggan akhir. Penjual semula tertentu juga membolehkan anda menambahkan jenama anda. Ini adalah cara yang lebih mudah untuk menyediakan perkhidmatan hosting web sekiranya anda tidak mempunyai infrastruktur yang diperlukan.

Anda boleh memeriksa pilihan hosting reseller sekiranya anda ingin memberikan perkhidmatan hosting tetapi tidak mempunyai yang berikut

 • Belanjawan yang mencukupi untuk menyediakan infrastruktur yang lengkap
 • Kepakaran teknikal yang mencukupi untuk menangani kemas kini perkakasan / perisian atau masalah teknikal
 • Pengagihan geografi lokasi atau pusat data yang mencukupi
 • Tidak dapat memberikan sokongan 24/7 sepanjang masa untuk hosting web

Sekiranya anda mempunyai salah satu masalah di atas, maka hosting reseller adalah pertaruhan yang selamat. Hosting reseller memberikan anda penyelesaian pakej all-in-one sekiranya anda ingin memulakan perniagaan hosting web anda sendiri.

Banyak platform hosting reseller menyediakan perkhidmatan tambahan seperti:

 • Sokongan pengguna akhir
 • cPanel
 • SSL
 • Portal untuk menguruskan semua akaun – perisian penagihan WHMCS, perisian Helpdesk
 • Penyesuaian

Ciri hosting reseller berbeza antara pelbagai pilihan yang ada di pasaran.

Bagaimana Menjadi Penjual Semula Hosting?

Penjual semula hosting bertindak sebagai afiliasi untuk penyedia host web yang sebenarnya dan boleh membiarkan penjual semula hosting memperoleh sejumlah wang tambahan.

Untuk menjadi penjual semula hosting, anda perlu melakukan perkara berikut:

 • Pertama, lakukan kajian pasaran yang cukup untuk memilih perkhidmatan hosting yang berpengalaman dan boleh dipercayai
 • Untuk pembekal penjual semula ini, pilih pakej yang paling sesuai berdasarkan keperluan dan anggaran anda
 • Pilih pilihan gerbang pembayaran yang diperlukan di mana anda boleh menerima pembayaran dari pelanggan.
 • Isi maklumat yang diperlukan dan bayar mengikut rancangan
 • Lancarkan laman web anda untuk memudahkan penjualan perkhidmatan hosting
 • Pasarkan laman web anda untuk meningkatkan penjualan

Mula menjadi reseller hosting adalah mudah dan tidak memerlukan terlalu banyak kepakaran.

Ini kelihatan menarik, bukan? Mimpi menjadi kenyataan bagi individu yang tidak sabar untuk memulakan perniagaan hosting web mereka sendiri tetapi tidak tahu di mana hendak memulakan atau mempunyai kekangan lain.

Dengan ini, izinkan saya berbicara lebih banyak mengenai hosting reseller terbaik yang terdapat di pasaran.

pil hostingPenyedia Hosting Reseller Terbaik

 1. Kelab Penjual Semula
 2. GreenGeeks (Kegemaran Saya)
 3. MilesWeb
 4. Tapak Tapak
 5. Hosting InMotion
 6. GoDaddy

1. Kelab Penjual Semula:

Kelab Penjual Semula

ResellerClub memberikan pilihan produk yang lebih baik kerana platform ini menyokong pelbagai hosting yang merangkumi – hosting bersama, hosting khusus, VPS, hosting berasaskan Cloud. ResellerClub memberikan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

ResellerClub yang sepenuhnya dikhaskan untuk hosting reseller dilengkapi dengan sokongan komuniti. Juga disokong adalah pilihan penjual semula domain. Pilihan hosting reseller yang serba boleh, nampaknya merupakan salah satu titik terkuatnya.

Di sini anda mendapat akaun penjual semula percuma, cPanel percuma, WHM percuma, pemasang Softaculous, penghijrahan host percuma, pengoptimuman prestasi, peningkatan, sokongan on-call. Oleh itu, semasa anda menjadi hos web, anda boleh memanfaatkan ciri-ciri ini yang disediakan oleh ResellerClub.

Rangkaian ini dikuasakan oleh CloudFlare CDN untuk memberikan prestasi dan kelajuan yang tinggi. Ini mempunyai sokongan untuk Windows dan juga hosting reseller Linux. Rancangan hosting reseller Linux adalah seperti di bawah.

Bluehost merancang Linux

Semua rancangan menyokong cPanel tanpa had, namun mempunyai batasan ruang cakera. Begitu juga, anda juga mempunyai hosting reseller Windows yang mempunyai rancangan host seperti gambar di bawah:

Windows Bluehost

Secara keseluruhan rancangannya berpatutan untuk Windows dan Linux.

Kelebihan

 • Pelan serba boleh dengan sokongan untuk penjual semula Windows dan Linux
 • Termasuk ciri keselamatan asas
 • Termasuk akaun cPanel dan Plesk tanpa had

Keburukan

 • Sokongan rata-rata
 • Pembaharuan berharga tinggi

Lawati ResellerClub

2. GreenGeeks:

Sepanduk Greengeeks

GreenGeeks platform hosting popular untuk hosting hijau juga mempunyai pilihan hosting reseller. Ini tidak termasuk ruang disk tertentu atau sekatan lebar jalur, tidak seperti ResellerClub.

Namun, GreenGeeks mempunyai sekatan pada jumlah cPanel untuk setiap rancangan. Selain itu, rancangan itu merangkumi WHMCS juga. Di bawah ini disenaraikan semua rancangan hosting reseller GreenGeeks.

Pelan GreenGeeks

Dengan cara tertentu, GreenGeeks menjadi berpatutan semasa anda meningkatkan perkhidmatan anda. Anda boleh mendapatkan akaun borong mereka yang bermula serendah $ 2 / bulan.

GreenGeeks menyokong pendaftaran domain, migrasi domain, skalabiliti sumber segera, migrasi akaun percuma. GreenGeeks memberikan prestasi pantas dengan RAID-10, SSD, Caching, CDN, dan pengoptimuman.

Penyesuaian label putih peribadi untuk menunjukkan logo jenama anda dan nama domain boleh dilakukan dengan GreenGeeks. Perkhidmatan tersebut merangkumi ciri keselamatan canggih bersama pemantauan 24/7 dan sokongan pelanggan yang lengkap.

Semua ini berkaitan dengan sokongan e-dagang dan ciri mesra pemaju lain. Sebagai platform hos web, anda akan dapat memberikan ciri-ciri di bawah ini kepada pelanggan anda.

Ciri-ciri GreenGeeks

Keseluruhan GreenGeeks menyediakan pelbagai ciri yang berpatutan dalam hosting Resellernya.

Kelebihan

 • Menyokong label putih
 • Prestasi yang baik, perkhidmatan yang boleh dipercayai dengan ciri keselamatan yang maju.
 • Ruang cakera dan lebar jalur tidak terhad
 • Berpatutan dan senang ditimbang
 • Sokongan yang baik

Keburukan

 • Mengehadkan bilangan cPanel

Lawati GreenGeeks

3. MilesWeb:

hosting penjual semula milesweb
MilesWeb menawarkan Reseller Hosting kepada freelancer baru yang ingin menguruskan banyak laman web atau projek sekaligus tanpa perlu membuat hosting yang berasingan untuk masing-masing.

Dan seperti rancangan lain, harga Hosting Reseller juga tetap rendah & berpatutan tetapi tidak kekurangan ciri.

Walau bagaimanapun, MilesWeb mempunyai sekatan terhadap jumlah akaun cPanel dan ruang penyimpanan yang tersedia dalam setiap rancangan. Tetapi semua rancangan sudah diprapasang dengan WHMCS, yang merupakan tambahan yang bagus. Pelan yang disenaraikan di bawah adalah apa yang ditawarkan oleh MilesWeb di bawah Reseller Hosting.

harga hosting reseller milesweb

Seperti yang anda lihat, MilesWeb menjadi lebih banyak & lebih berpatutan kerana dapat mengembangkan usaha anda. Anda boleh memulakan dengan 10 Akaun cPanel & Storan 20GB pada harga ₹ 290 / bulan sebagai rancangan paling berpatutan.

Domain, lebar jalur, pangkalan data MySQL tanpa had & akaun e-mel tersedia dalam semua rancangan penjual semula. Disertakan juga sijil SSL percuma, a / c penjual semula domain, cPanel & Lembut.

MilesWeb menyokong pendaftaran domain, penghijrahan, skalabiliti sumber & penghijrahan akaun percuma. Ia memberikan prestasi pantas dengan RAID-10, SSD, Pembangun Laman Web, WHM, Malware & Perlindungan imbasan.

ciri hosting penjual semula milesweb

Semua ciri yang disebutkan di atas disertakan dengan jaminan pulangan wang 30 hari MilesWeb, sokongan pelanggan 24/7 & Waktu operasi 99.95%.

Kelebihan

 • Termasuk WHMCS
 • Prestasi yang baik dengan keselamatan yang kukuh
 • Berpatutan & mudah ditimbang
 • Sokongan Pelanggan yang mencukupi

Keburukan

 • Storan Terhad & cPanel

Lawati MilesWeb

4. Tapak Tapak:

Sepanduk SiteGround

SiteGround menyokong hosting reseller berdasarkan kredit yang anda pilih. Satu kredit penjual semula akan setara dengan perkhidmatan hosting selama 1 tahun. Anda memperoleh 1 kredit setiap pengaktifan. Sekurang-kurangnya anda memerlukan 5 kredit untuk menyertai program penjual semula.

Berikut adalah carta harga berdasarkan penentuan kredit.

Kredit SiteGround

SiteGround hanya menyediakan satu rancangan tunggal yang dapat menangani lebih kurang 10 ribu lawatan bulanan. Semasa menggunakan hosting reseller SiteGround, anda mendapat pilihan hosting SiteGround yang memberikan kelajuan, keselamatan dan perkhidmatan yang boleh dipercayai.

SiteGround memberikan perkhidmatan yang boleh dipercayai dan memberikan masa operasi 99.99%. Juga disokong adalah pilihan label putih. Anda mendapat pemindahan data tanpa meter dengan ruang web 10 GB. Termasuk pemasangan cPanel dan softaculous.

Ciri SiteGround

Pada peringkat asas, SiteGround mempunyai banyak pusat data, penyimpanan SSD, CDN percuma, SuperCacher, sokongan HTTP / 2. Semua ini secara automatik tersedia apabila anda memilih hosting penjual semula SiteGround.

SiteGround mempunyai sokongan e-commerce terpadu bersama dengan ciri keselamatan canggih dan perkhidmatan sandaran.

Ciri Keselamatan SiteGround

Juga terdapat dalam beberapa fitur khusus pemaju yang juga tersedia ketika anda memilih hosting reseller.

Kelebihan

 • Menyokong ciri keselamatan yang lebih maju
 • Sokongan label putih
 • Perkhidmatan yang boleh dipercayai dengan masa operasi yang baik (Masukkan pautan ulasan)

Keburukan

 • Rancangan adalah rumit untuk difahami untuk pemula
 • Kekurangan sokongan

Lawati SiteGround

5. Hosting InMotion:

Sepanduk gerakan

Inmotion Hosting terkenal dengan pilihan hosting yang serba boleh. Ini juga tidak ketinggalan dalam hal pilihan hosting reseller.

Saya ingin menyebutkan bahawa, Inmotion Hosting memang mempunyai pilihan hosting reseller yang serba boleh walaupun hanya terhad pada Linux.

Pelan ini merangkumi cPanel percuma, WHMCS, SSL, IP khusus, eNom dan banyak ciri keselamatan terbina dalam. Inmotion Hosting menyediakan pemindahan cPanel percuma. eNom yang merupakan penjual semula domain percuma juga disediakan dalam rancangan Inmotion Hosting.

Inmotion Hosting memberikan jaminan wang dikembalikan 90 hari, pemasang lembut, penyelesaian label putih, penyimpanan berasaskan SSD, dan sandaran percuma. Rancangannya termasuk hosting e-mel bersama dengan perlindungan DDoS dan penghapusan malware.

Rancangannya juga berpatutan. Walaupun ini mengehadkan lebar jalur dan ruang cakera, cPanel tidak terhad.

Terdapat 6 rancangan seperti yang dinyatakan di bawah:

Pelan gerakan

Pelan gerakan

Inmotion Hosting membolehkan sandaran pelayan penuh dan mempunyai sokongan e-dagang yang besar. Semua rancangan merangkumi beberapa ciri asas tetapi penting.

Ciri-ciri gerakan

Secara keseluruhan, semua rancangan mempunyai sokongan untuk banyak ciri. Berikut adalah ciri terperinci yang terdapat dalam setiap rancangan.

Pelan gerakan

Dengan semua ini, anda boleh mendapatkan sokongan pakar hosting penjual semula. Sekali lagi, saya tidak perlu menyebut perkara ini tetapi ia termasuk dalam rancangan.

Kelebihan

 • Pelan serba boleh dengan pelbagai ciri terbina dalam
 • Menyokong label putih
 • Harga yang berpatutan
 • Ciri keselamatan yang baik dengan perkhidmatan yang boleh dipercayai
 • Menyokong cPanel tanpa had

Keburukan

 • Mengehadkan lebar jalur dan ruang cakera
 • Pembaharuan berharga tinggi berbanding harga kali pertama

Lawati InMotion Hosting

6. GoDaddy:

Sepanduk GoDaddy

Namun platform hosting raksasa lain, tidak ketinggalan dalam perlumbaan ketika datang ke hosting penjual semula.

Hosting reseller GoDaddy menyediakan lesen WHMCS, cPanel, penyelesaian label putih. Ini dapat menyokong sehingga 250 akaun. Semua rancangan merangkumi lebar jalur, pangkalan data, dan laman web tanpa had.

Ini juga merangkumi pilihan penjual semula untuk domain GoDaddy. Untuk tahun pertama, anda mendapat SSL percuma. Anda boleh membuat skala pada bila-bila masa dan menggunakan RAM hingga 32 GB. Kelebihan GoDaddy adalah ia membenarkan hosting dan penjualan semula domain.

GoDaddy memberikan sokongan sepanjang masa untuk hosting penjual semula. Dengan menggunakan rancangan ini, anda dapat memberikan sokongan kepada pelanggan anda.

GoDaddy juga menyediakan program Reseller Basic / Pro yang berbeza dengan hosting Reseller. Sering kali pengguna melakukan kesalahan ini sebagai hosting penjual semula.

Namun, dengan program reseller Basic / Pro, pembayaran dilakukan oleh GoDaddy sementara anda dapat memiliki etalase yang disesuaikan. Berbeza dengan ini, hosting reseller memberikan lebih banyak kawalan kepada pengguna di mana anda bertanggung jawab atas pembayaran.

Hosting reseller menyediakan 4 rancangan berbeza.

Pelan GoDaddy

Kelebihan

 • Menyokong label Putih
 • Menyediakan lebar jalur yang tidak terhad
 • Sokongan pelanggan yang baik untuk membolehkan hosting penjual semula
 • Menyediakan pilihan penjual semula domain

Keburukan

 • Ruang web terhad untuk setiap rancangan
 • Hanya menyediakan ciri keselamatan asas tanpa penyelesaian sandaran
 • Anda harus menangani sokongan pelanggan sepenuhnya untuk pelanggan anda

Lawati GoDaddy

Kesimpulan:

Hosting reseller adalah pilihan yang baik untuk pengusaha atau agensi reka bentuk web yang berharap dapat memberikan penyelesaian hosting web tetapi tidak mempunyai anggaran atau infrastruktur untuk melakukan hal yang sama.

Semua pilihan hosting reseller yang disebutkan di atas berbeza dalam banyak aspek. Walau bagaimanapun, di sini saya ingin mengetengahkan satu pilihan yang menonjol.

GreenGeeks menyediakan pelbagai ciri dan pilihan yang baik untuk hosting penjual semula. Walaupun semuanya baik, GreenGeeks menonjol antara yang terbaik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map