Perbandingan Sucuri vs Wordfence 2020 (dengan Panduan Pemasangan)

Wordfence dan Sucuri, kedua-duanya adalah plugin Keselamatan yang kuat yang tersedia untuk WordPress.


Hari ini, mari kita fahami masing-masing dan ikuti perbandingan mengenai kedua-duanya.

Mari kita fahami Sucuri terlebih dahulu.

Sucuri:

Sucuri khusus dalam keselamatan WordPress. Ini adalah plugin percuma yang tersedia untuk semua pengguna WordPress.

Ini adalah rangkaian keselamatan lengkap yang dapat disatukan dengan ciri keselamatan yang ada.

Ini memperindah keselamatan yang ada dengan menyediakan ciri seperti pengauditan Aktiviti Keselamatan, Pemantauan integriti fail, Pengimbasan malware jauh, Pemantauan senarai hitam, pengeras keselamatan, tindakan keselamatan pasca-peretasan, pemberitahuan keselamatan, firewall laman web.

Plugin ini diuji dengan baik untuk kelemahan keselamatan utama seperti DDoS, malware, serangan brute force, skrip lintas-laman web.

Selain itu, Sucuri melindungi dari peretasan lebih lanjut, meningkatkan prestasi dan memberikan amaran keselamatan dengan serta-merta.

Cara memasang Sucuri di WordPress:

Untuk memasang Sucuri, log masuk ke laman web pentadbiran WordPress anda dan di bar sisi klik pemalam. Pilih Pemalam -> Tambahkan yang baru dan cari Sucuri Security dan pasangkannya. Aktifkan pemalam.

Berikut adalah video yang menunjukkan langkah-langkah pemasangan pemalam:

Setelah diaktifkan, anda akan dapat melihat entri keselamatan Sucuri di bar sisi.

Ini melengkapkan persediaan awal kami. Klik pada Papan Pemuka pilihan. Senarai pilihan adalah seperti di bawah-

Sucuri_in_sidebar

Setelah ini dipasang, anda akan dapat menerima pemberitahuan e-mel mengenai sebarang peristiwa besar. Ini termasuk amaran mengenai kemas kini halaman, perubahan blog dan aktiviti lain yang berkaitan di laman web.

Pengimbasan Sucuri asas:

Walaupun kami telah melihat pemasangan plugin, mari kita periksa bagaimana ia berfungsi dengan betul. Pemalam mempunyai pengimbas terbina dalam.

Dari dalam WordPress, anda boleh menyemak pengubahsuaian pada fail. Papan pemuka Sucuri memberikan anda laporan komprehensif mengenai integriti laman web WordPress anda.

Untuk mula menggunakan semua ciri, anda perlu mengaktifkan kunci API dengan mengklik pilihan yang disediakan untuk yang sama. Ini akan membolehkan log audit, pemeriksaan integriti, amaran e-mel dan banyak alat lain.

kunci-api-api-kunci

Setelah selesai, anda boleh mengubah tetapan anda. Dalam kunci API, anda akan dapat melihat nilai kunci API yang dihasilkan.

papan pemuka sucuri

Setelah perubahan ini disimpan, anda akan menerima pemberitahuan mengenai pengubahsuaian pada fail. Dalam ini, anda boleh menyemak fail dan memeriksa log audit.

Ia menyediakan senarai pilihan seperti Malware Scan, Firewall (WAF), Hardening, Post-attack, Last-Login.

sucuri-dashboard-for-firewall dan banyak lagi

Bersama dengan pengguna yang disekat, anda juga dapat melihat Log masuk yang gagal, pengguna yang sedang dilog masuk dan banyak lagi.

Anda juga boleh memulakan imbasan menggunakan pilihan Malware Scan. Ini juga membolehkan anda menyemak status Senarai Hitam. Sucuri memberikan cadangan untuk menghilangkan beberapa kelemahan ini.

scan-malware-scan

Plugin edisi premium menyokong Firewall Aplikasi Web- WAF yang kuat yang dapat mencegah laman web anda daripada serangan, jangkitan malware dan mencetuskan kembali serangan malware.

Ia memiliki kemampuan untuk memblokir XSS (Cross-Site Scripting), serangan Brute-force, percubaan suntikan SQL, dan beberapa kelemahan lain.

Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu mendaftar terlebih dahulu dengan Sucuri mana pun.

Setelah mendaftar, anda akan mendapat kunci API yang perlu anda masukkan dalam Tetapan Firewall.

tetapan firewall

Pelan dan Harga Sucuri 2018

Platform Keselamatan Laman Web Sucuri Keselamatan Laman Web Lengkap

Mulakan dengan Sucuri

(Jaminan Pulangan Wang 30 Hari)

Seterusnya, mari kita beralih ke plugin seterusnya iaitu Wordfence

Pagar Kata:

Wordfence menyediakan salah satu perkhidmatan keselamatan kelas atas untuk pengguna WordPress. Dengan menggunakan Wordfence, anda dapat melepaskan beberapa mekanisme keselamatan untuk melindungi laman web anda sepenuhnya.

Dikuasakan oleh suapan Ancaman Pertahanan Ancaman yang sentiasa dikemas kini, firewall Wordfence sangat kuat untuk mencegah serangan.

Ini menggunakan peraturan firewall yang paling baru, tandatangan malware, dan alamat IP yang berbahaya dan memberikan perlindungan yang mencukupi untuk laman web anda.

Wordfence secara praktikal, memikul tanggungjawab dengan penuh perhatian, sebelum membenarkan lalu lintas ke laman web anda.

Cara memasang Wordfence di WordPress:

Plugin Wordfence asas percuma dan menyediakan pelbagai ciri keselamatan. Ia juga dapat membantu anda membersihkan laman web yang diretas.

Sama dengan kaedah yang disebutkan di atas, dari dalam laman web pentadbiran WordPress mencari Wordfence dan aktifkan menggunakan kunci API yang dihasilkan.

Pilihan Wordfence dapat dilihat di tab sisi dengan pilihan untuk Imbas, memantau lalu lintas langsung, menyekat IP, menjadualkan imbasan dan banyak pilihan lain-

pagar kata di bar sisi

Setelah diaktifkan, anda boleh memberikan butiran yang diperlukan dalam Tetapan. Kali pertama anda dapat mengkonfigurasi tetapan asas seperti Id e-mel dan butiran lain.

Anda juga dapat memberikan perincian mengenai amaran, imbasan, dan parameter lain yang berkaitan.

kata dasar-asas-tetapan

Begitu juga, anda juga boleh mengubah tetapan pilihan Lanjutan untuk memberikan perincian mengenai Makluman, Paparan lalu lintas langsung, Imbasan untuk disertakan, konfigurasi firewall dan pilihan keselamatan lain-

wordfence-advanced-setting

Pengimbasan Wordfence asas:

Mulai sekarang, anda boleh mula meneroka papan pemuka Wordfence. Anda boleh memulakan imbasan dengan mengklik pilihan imbasan.

Anda boleh mencetuskan imbasan secara manual dengan menggunakan pilihan Mula mengimbas Wordfence.

kata pengimbas kata

Imbasan memberikan ringkasan terperinci setiap penemuan. Anda juga boleh menjadualkan imbasan.

Tonton keseluruhan video untuk menyediakan pemalam Wordfence

Harga Wordfence 2018

Harga Wordfence

Mulakan dengan Wordfence

Kesimpulan:

Setelah saya memberikan panduan terperinci mengenai dua plugin keselamatan WordPress yang hampir sama kuatnya, izinkan saya membuat kesimpulan dengan memberikan analisis perbandingan mengenai ini.

Pilihan yang paling sukar adalah memilih plugin keselamatan terbaik kerana keselamatan adalah parameter yang sangat kritikal untuk mana-mana laman web.

Segala gangguan di sekitar keselamatan laman web boleh membawa kesan yang lama.

Kedua-dua Sucuri dan Wordfence adalah syarikat yang mempunyai reputasi tinggi. Apabila kita membandingkan kemudahan penggunaan, Sucuri lebih mudah digunakan dan mempunyai susun atur papan pemuka yang sangat sederhana.

Walaupun saya tidak mengatakan papan pemuka Wordfence itu rumit, tetapi sekali lagi ia tidak semudah dipahami seperti Sucuri.

Oleh itu, jika anda baru menggunakan WordPress dan penggunaan pemalam, anda harus merujuk kepada dokumentasi Wordfence. Keluk pembelajaran lebih banyak dan memerlukan lebih banyak usaha secara teknikal dengan Wordfence.

Kedua-duanya baik dari segi prestasi untuk laman web berskala kecil.

Namun, untuk laman web yang berat, Wordfence menurunkan prestasi laman web, kerana mengimbas seluruh laman web setiap masa.

Oleh itu, jika anda menggunakan Wordfence, anda perlu memastikan anda menggunakan plugin caching yang baik untuk cache penyemak imbas dan juga CDN untuk cache.

Walaupun kedua-dua pemalam mempunyai senarai ancaman keselamatan terkini, dengan Wordfence, cabarannya adalah beberapa daripadanya tidak terkini.

Wordfence mempunyai ciri firewall yang intuitif, bagaimanapun, seseorang harus sangat berhati-hati; kerana pengguna yang tidak berpengalaman mungkin mengunci diri dan akhirnya kehilangan akses ke laman web.

Secara keseluruhan untuk diringkaskan, walaupun kedua-dua Sucuri dan Wordfence mempunyai senarai panjang ciri keselamatan yang disatukan dalam aspek tertentu Sucuri mendapat skor berbanding Wordfence.

Pasti, Sucuri adalah pilihan utama untuk pemalam keselamatan WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map