Senarai Semak 8 Langkah untuk Mencapai Memuatkan Masa Di Bawah 1 Detik

Dalam artikel ini saya akan memberi anda bagaimana anda dapat meningkatkan kelajuan laman web anda dengan 8 Petua Praktikal untuk Prestasi Laman Web yang Lebih Baik. Jadi di sini kita pergi:


Adakah anda tertanya-tanya apa arti kelajuan halaman yang perlahan (aka Performance Website) bagi laman web dan perniagaan anda? Kelajuan halaman mempengaruhi dua perkara paling penting mengenai laman web anda:

1. Kedudukan Search Engine

Sejak Google mengumumkan pada tahun 2010 bahawa kelajuan halaman akan dianggap sebagai faktor untuk peringkat halaman, pemilik laman web mencari cara untuk meningkatkan kelajuan halaman mereka.

Baca: Menggunakan kelajuan laman web dalam kedudukan carian web

Lihat laporan trend ini yang jelas menunjukkan peningkatan minat yang signifikan mengenai kelajuan halaman:
lalu lintas

Lihat juga video Brain dekan tentang bagaimana kelajuan laman web mempengaruhi peringkat.

Menjalankan audit SEO percuma di laman web anda adalah mustahak kerana itu akan memberikan gambaran yang berharga mengenai jika laman web anda mengikuti amalan terbaik Google untuk peringkat organik.

Sekiranya anda tidak dapat mengoptimumkan laman web anda untuk mendapat ranking di Google maka anda harus menyewa Pakar SEO atau mengikuti latihan dalam talian.

2. Pelawat

Tidak ada yang suka menunggu di halaman yang terlalu lama untuk dimuatkan. Ini berlaku walaupun untuk pengunjung anda. Sekiranya halaman anda terlalu lama dimuat, mereka akan meninggalkan laman web anda sehingga menyebabkan perniagaan hilang.

Apa maksudnya mempunyai prestasi laman web yang baik?

Prestasi laman web bersama dengan kelajuan halaman adalah faktor kritikal dalam hal pengoptimuman mesin pencari. Sebab yang paling jelas untuk mempunyai kelajuan halaman yang baik adalah mempunyai kedudukan mesin pencari yang lebih baik. Lagipun, itulah tujuan semua pemilik laman web.

Memiliki kedudukan mesin pencari yang baik bermakna anda mendapat lebih banyak pengunjung. Lebih banyak pelawat bermaksud lebih banyak peluang menukar mereka menjadi pelanggan dan mengembangkan perniagaan anda.

prestasi kelajuan laman web

Oleh itu, untuk meningkatkan jumlah pengunjung dan kedudukan mesin pencari halaman anda, anda perlu mengoptimumkan masa memuatkan. Untuk itu, anda juga boleh mencuba perkhidmatan pengoptimuman kelajuan dari WP Buffs.

Ingin Berkongsi Ini di Laman Web Anda? Cukup Salin Kod Di Bawah!

Cara Meningkatkan Prestasi Laman Web Anda (Infografik) Oleh Pasukan di Hostingpill.com

’How

Sumber: Cara Meningkatkan Prestasi Laman Web Anda (Infografik)

Petua Prestasi Laman Web

1. Dapatkan Pelayan hosting yang baik

Dapatkan Pelayan hosting yang baik

Tidak perlu dikatakan, jika anda tidak mempunyai pelayan hosting yang baik, langkah-langkah di bawah ini tidak akan sama sekali. Jadi, perkara pertama yang anda lakukan adalah – DAPATKAN SERVER CEPAT!

Dan dengan pelayan pantas, maksudnya, yang menggunakan pemacu SSD – kerana mereka tidak mempunyai bahagian yang bergerak, mereka dapat bertindak balas terhadap permintaan halaman lebih cepat daripada pemacu cakera tradisional.

Beberapa syarikat hosting yang menggunakan pemacu SSD adalah: InMotionHosting, BlueHost & DreamHost.

2. Analisis laman web anda

Analisis laman web anda

Ini akan memberi anda titik permulaan untuk meningkatkan kelajuan halaman anda. Ini juga akan membantu anda mengenal pasti kawasan masalah yang harus anda fokuskan terlebih dahulu.

Sejumlah alat percuma tersedia untuk menganalisis laman web anda, di bawah ini adalah yang paling popular:

PageSpeed ​​Insights: Cukup masukkan URL laman web anda dan benarkan Google mengimbas laman web anda dan mencadangkan bidang yang perlu diperbaiki. Lawati PageSpeed ​​Insights untuk mula mengimbas laman web anda.

WebPageTest: Alat yang memberi anda maklumat lengkap mengenai laman web anda seperti masa yang diperlukan untuk permulaan permintaan, pencarian DNS, byte pertama dan lain-lain. Ia juga merangkumi carta air terjun yang menunjukkan pelbagai peringkat permintaan HTTP yang dibuat ke laman web anda. Untuk mengimbas laman web anda dengan WebPageTest, pergi ke www.webpagetest.org/.

Ujian Kelajuan Laman Web Pingdom: Pingdom mengimbas laman web anda dari beberapa lokasi ujian. Ia memberi anda maklumat terperinci seperti masa muat, pandangan prestasi dan cadangan untuk meningkatkan kelajuan halaman anda. Pergi ke https://tools.pingdom.com/, pasangkan URL anda dan lokasi ujian untuk mula mengimbas laman web anda.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Rendah

3. Dayakan pemampatan GZIP

Pemampatan GZIP membolehkan anda memampatkan halaman sebelum memberikannya kepada pelawat anda. Halaman yang dimampatkan berukuran lebih kecil dan dihantar lebih cepat. Sekiranya anda tidak pasti pemampatan GZIP diaktifkan di laman web anda, periksa dengan alat mudah seperti https://varvy.com/tools/gzip/

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Tinggi

4. Pengoptimuman gambar

Pengoptimuman gambar

Imej bagus untuk laman web anda – ia membantu pengunjung untuk menggambarkan kandungan anda. Namun, mempunyai gambar yang tidak dioptimumkan dapat mempengaruhi kelajuan halaman laman web anda secara negatif.

Untuk meningkatkan kelajuan halaman anda, pastikan anda hanya menggunakan jumlah gambar yang diperlukan dan format gambar yang tepat. Gunakan JPEG bila boleh, gunakan PNG sebaliknya.

Kurangkan juga ukuran gambar anda menggunakan alat seperti Photoshop tanpa mengurangkan kualiti terlalu banyak. Ukuran gambar yang lebih kecil bermaksud muat turun yang lebih pantas, menghasilkan kelajuan halaman yang lebih baik.

Lawati Pengoptimuman gambar untuk melihat senarai semak pengoptimuman gambar yang lengkap.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Tinggi

5. Minimumkan dan kecilkan

Sebahagian laman web anda seperti gambar, skrip, dan CSS meningkatkan jumlah permintaan HTTP yang diperlukan untuk memuat turunnya. Permintaan HTTP yang lebih banyak bermaksud lebih banyak masa muat halaman.

Minimumkan jumlah permintaan HTTP dengan mengurangkan jumlah skrip dan elemen CSS di halaman anda.

Gunakan alat seperti YUI Compressor (http://yui.github.io/yuicompressor/) untuk meminimumkan kod CSS dan Javascript anda. Gunakan Wawasan PageSpeed ​​untuk meminimumkan kod HTML anda.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Sederhana

6. Gunakan CDN

Gunakan CDN

Rangkaian Penghantaran Kandungan adalah cara mudah untuk menyampaikan kandungan web anda. Menggunakan CDN bermaksud bahawa kandungan anda diedarkan ke beberapa pelayan di seluruh dunia.

Apabila permintaan HTTP untuk laman web anda masuk, kandungan dihantar dari pelayan yang paling dekat dengan pengguna, menghasilkan kecepatan halaman yang lebih cepat.

Rangkaian CDN terbaik yang saya gunakan adalah KeyCDN.

Anda pasti akan melihat peningkatan dalam kelajuan laman web setelah laman web anda dikonfigurasi dengan CDN.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Tinggi

7. Hilangkan pengalihan

Setiap kali halaman anda dialihkan, penyemak imbas anda harus melompat ke tempat baru untuk mencari sumbernya. Ini bermaksud setiap pengalihan menambah masa menunggu permintaan dan respons. Ini dapat meningkatkan masa muat halaman anda dengan ketara.

Hapuskan pengalihan sebanyak mungkin. Gunakan alat seperti https://varvy.com/tools/redirects/ untuk memeriksa sama ada laman web anda mempunyai pengalihan.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Sederhana

8. Letakkan JavaScript di bahagian bawah

JavaScript boleh menyebabkan rendering halaman anda ditangguhkan. Menempatkan JavaScript di bahagian atas bermaksud skrip ini dimuat terlebih dahulu dan kemudian kandungan halaman anda dihantar. Ini dapat meningkatkan masa muat halaman anda dengan ketara.

Untuk mengelakkan ini, pastikan meletakkan JavaScript di bahagian bawah kandungan halaman anda. Ini akan membolehkan halaman untuk dilihat terlebih dahulu kepada pengunjung sebelum menghuraikan JavaScript anda.

Gunakan alat seperti Gtmetrix untuk memeriksa sama ada anda mempunyai JavaScript yang menyekat halaman anda daripada dirender.

Usaha yang diperlukan: | Kesan keseluruhan – Sederhana

Kesimpulannya

Kandungan yang baik dengan prestasi laman web yang lebih baik adalah yang anda perlukan untuk kedudukan mesin pencari, pelawat dan perniagaan anda. Meningkatkan kelajuan halaman dan prestasi laman web anda bukanlah aktiviti sekali sahaja.

Anda perlu meneruskan usaha pengoptimuman anda ketika dan ketika anda menambahkan halaman yang lebih baru ke laman web anda.

Tujuh petua yang dinyatakan di atas bukanlah satu-satunya, tetapi ini adalah titik permulaan yang baik untuk anda mula meningkatkan prestasi laman web anda.

Sumber yang berkaitan:

Percepat Laman Web WordPress anda dengan 6 Petua Ini

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map