SiteGround vs Godaddy Perbandingan 2020: Pengalaman Saya

SiteGround, serta GoDaddy keduanya, adalah nama jenama terkenal dalam industri hosting web.


Kedua-dua platform ini digunakan oleh banyak orang dan mempunyai senarai ciri yang sesuai untuk mereka.

Yang mana satu yang harus dipilih hanyalah perkara yang sukar untuk disimpulkan, terutamanya jika anda tidak mendapat analisis perbandingan kedua-dua platform ini.

Semasa memilih platform hosting web, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan. Tidak mudah untuk memilihnya.

Melalui catatan ini, saya akan memberikan kajian perbandingan mengenai SiteGround dan GoDaddy.tapak laman web vs godaddy

Saya akan membincangkan dengan lebih terperinci mengenai kebaikan dan keburukan mereka.

Ini akan membantu anda menentukan platform mana yang paling sesuai untuk anda.

Pertama, izinkan saya memberikan gambaran ringkas mengenai kedua-dua platform hosting ini.

Bermula dahulu dengan SiteGround.

SiteGround pertama kali dilancarkan pada tahun 2004. Ia mempunyai lebih dari 1,600,000 domain yang didaftarkan. Ini mempunyai ibu pejabatnya di Sofia, Bulgaria.

SiteGround menyediakan hosting bersama, cloud dan khusus.

Seterusnya bergerak ke GoDaddy.

GoDaddy pertama kali dilancarkan pada tahun 1997. Berkantor pusatnya di Scottsdale, Arizona, AS. GoDaddy mempunyai kira-kira 17 juta pelanggan.

Kedua-dua platform ini menyokong pendaftaran domain dan juga web hosting. Izinkan saya mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai dua platform ini.

Saya akan memulakannya dengan kepantasan dan prestasi kedua-dua platform hosting ini.

Kelajuan dan Prestasi

Saya melakukan pemeriksaan byte pertama pada kedua-dua platform hosting ini.

Prestasi byte pertama SiteGround adalah seperti yang ditunjukkan di bawah.

Kelajuan pelayan SiteGround

Ujian serupa pada GoDaddy memberikan hasil di bawah.

ujian laman web godaddy

Jelas, dari ujian di atas, GoDaddy menunjukkan prestasi yang lebih baik berbanding dengan SiteGround.

Jangan membuat keputusan berdasarkan ujian prestasi halaman web. Terdapat parameter lain yang saya bandingkan untuk anda.

Izinkan saya membandingkan beberapa parameter lain untuk kedua-dua platform ini.

Harga:

Harga memainkan peranan penting semasa menentukan platform hosting mana yang perlu anda pilih. Kedua-dua platform ini memberikan pilihan yang baik untuk pilihan harga.

Pelan SiteGround:

SiteGround mempunyai 3 rancangan. Harga kali pertama berbeza dengan harga pembaharuan.

Rancangan
Memulakan
TumbuhBesar
GoGeek
Harga$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 5.95 / bln
Harga pembaharuan$ 11.95 / bln$ 19.95 / bln$ 34.95 / bln
PeneranganBoleh digunakan untuk pembinaan laman web asasPenyelesaian berskala untuk pembangunan laman webBoleh menyokong laman web mewah

Lihat rancangan penuh SiteGround di sini…

Pelan GoDaddy:

GoDaddy mempunyai 3 rancangan. Sekali lagi di sini harga pertama berbeza dengan harga pembaharuan.

Rancangan
Ekonomi
Deluxe
Muktamad
Harga$ 1.00 / bln$ 7.99 / bln$ 12.99 / bln
Harga pembaharuan$ 8.99 / bln$ 11.99 / bln$ 16.99 / bln
PeneranganSumber asas untuk permulaanLebih banyak ruang dan fleksibiliti untuk pelbagai laman webBagus untuk laman web trafik yang kompleks dan lebih banyak

Lihat rancangan hosting penuh Godaddy di sini …

Di antara dua hos web, GoDaddy bermula dengan harga yang lebih murah. Juga, pembaharuan untuk GoDaddy lebih rendah berbanding dengan SiteGround.

Mengenai harga, GoDaddy nampaknya lebih mesra bajet dan juga mempunyai pelbagai rancangan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa lagi parameter yang perlu diperiksa sebelum mengetahui platform hosting yang sesuai dengan anda.

Masa dan Kebolehpercayaan

Parameter penting lain adalah masa dan kebolehpercayaan. Ini adalah parameter penting untuk dinilai kerana laman web anda perlu sentiasa beroperasi dan sentiasa berjalan.

SiteGround menjamin masa operasi 99.99%. Ia mempunyai pemantauan pelayan yang proaktif dan menggunakan Linux Containers – LXC yang sangat cekap sumber.

Bersamaan dengan ini, SiteGround mempunyai sandaran automatik dan juga sandaran atas permintaan.

Seperti yang saya katakan di atas, saya telah memantau prestasi pelayan hosting selama beberapa bulan kebelakangan ini, jadi di sini di bawah ini anda dapat melihat metrik waktu operasi kedua-dua hosting.

Sejarah Skor Masa Laluan SiteGround:
SiteGround Server Speed ​​Screen Screen Besar - Julai 2018

Skor Masa Laluan SiteGround: Anda dapat melihat waktu operasi terkini di sini.

SiteGround mempunyai metrik waktu operasi yang baik dan menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai untuk mengekalkan metrik waktu operasi yang konsisten.

Seterusnya, izinkan saya membimbing anda melalui metrik waktu operasi yang serupa untuk GoDaddy.

Skor Masa Kerja Godaddy Julai

Skor Masa Had GoDaddy: Anda dapat melihat waktu operasi terkini di sini.

GoDaddy menjamin 99,99% masa operasi tetapi di atas anda dapat melihat skor Waktu lebih rendah sedikit daripada standard industri 99,99%. Ia mempunyai pemantauan pelayan 24/7.

Dengan GoDaddy, cadangan dan pemulihan laman web adalah perkhidmatan pilihan dan boleh dibeli dengan harga yang berasingan.

GoDaddy memberikan amaran automatik sekiranya laman web anda telah mencapai penggunaan sumber maksimum. Anda boleh menambahkan sumber tambahan berdasarkan permintaan.

GoDaddy mempunyai metrik waktu operasi yang baik mengikut standard industri yang diperlukan.

Walau bagaimanapun, secara keseluruhan, SiteGround mempunyai kelebihan di sini, berbanding dengan GoDaddy.

Seterusnya, izinkan saya bercakap mengenai elemen penting lain iaitu sokongan pelanggan.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan adalah penting terutama jika anda memerlukan pertanyaan anda segera ditangani atau menghadapi beberapa masalah semasa hosting. Saya akan memberi anda lebih banyak maklumat mengenai pilihan sokongan pelanggan yang terdapat di kedua platform ini.

SiteGround mempunyai beberapa kandungan tutorial berguna yang disediakan di laman web mereka. Ia mempunyai pangkalan pengetahuan yang besar yang didedikasikan untuk hampir semua jenis hosting. Ia juga mempunyai beberapa panduan video yang menunjukkan demo mengenai cPanel.

Anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel, telefon, tiket atau sembang langsung. Sokongan tersedia selama 24/7. Saya meneroka pilihan sembang langsung mereka.

Masa menunggu sangat kurang, sekitar 5 saat.

Sembang SiteGround

Sembang SiteGround 2

Wakil sokongan pelanggan dengan cepat memberikan semua butiran yang relevan untuk pertanyaan saya. Secara keseluruhan pengalaman yang hebat dan sokongan yang cekap.

Saya juga melakukan kajian serupa mengenai sokongan pelanggan GoDaddy. Anda boleh menghubungi GoDaddy menggunakan e-mel, telefon atau sembang. Laman web mempunyai kandungan asas pengetahuan yang lebih sedikit. Terdapat blog GoDaddy yang tersedia.

Mereka tidak mempunyai sokongan sembang langsung 24/7 yang merupakan kelemahan terbesar. Sekiranya anda memilih pilihan sembang langsung mereka dan kebetulan tidak tersedia maka anda akan mendapat mesej seperti yang ditunjukkan di bawah.

Sembang Godaddy

Di antara dua platform hosting, SiteGround mendapat markah lebih tinggi dalam sokongan pelanggan. Ia mempunyai sokongan yang benar-benar 24/7 dan yang lebih penting menyediakan asas pengetahuan yang besar.

Keselamatan:

Tidak perlu dikatakan, keselamatan host web anda mempengaruhi laman web anda. Oleh itu ini adalah sesuatu yang perlu dinilai sepenuhnya sebelum memilih platform hosting tertentu.

SiteGround menyediakan pemantauan pelayan proaktif yang memastikan pencegahan akses tanpa kebenaran. Selain itu, ia menyediakan AI anti-bot yang unik.

Ini dapat mengelakkan serangan Brute-force oleh botnet.

SiteGround_claims_for_security

SiteGround memberikan pengasingan akaun. Ini adalah salah satu platform hosting pertama yang melaksanakan ini untuk memberikan pengasingan keselamatan terbaik.

Bersama dengan SiteGround ini terdapat cadangan harian percuma yang termasuk dalam rancangannya. Termasuk juga SSL dan HTTP / 2.

Seterusnya bergerak ke GoDaddy.

GoDaddy mempunyai pemantauan keselamatan 24/7 dan perlindungan DDoS. Ia memang menyediakan sandaran laman web, tetapi ini tidak termasuk dalam rancangan.

Setiap rancangan merangkumi penipuan, perlindungan virus dan spam. Termasuk juga privasi dan perlindungan e-mel dengan penyulitan 256-bit. SSL tidak termasuk dalam rancangan asas.

keselamatan Tuhan

Dari segi ciri keselamatan, SiteGround, dan juga GoDaddy, mempunyai senarai ciri yang baik yang digabungkan.

Setelah mengatakan ini, saya juga ingin menekankan bahawa SiteGround mempunyai sebahagian besar ciri keselamatan ini sebagai sebahagian daripada rancangan, sementara GoDaddy tidak.

Ciri-ciri:

SiteGround dan GoDaddy mempunyai senarai ciri yang bagus. SiteGround menyediakan beberapa ciri dalam rancangan asasnya.

Pelan asas SiteGround menyokong 1 laman web, ruang web 10GB. Ia sesuai untuk 10,000 lawatan bulanan.

Ciri-ciri lain yang termasuk dalam SiteGround adalah pembina laman web percuma (senarai pembangun laman web percuma lain), penyimpanan SSD, sandaran harian automatik percuma, SSL percuma, HTTP / 2 percuma. Ia juga merangkumi cPanel, SSH, pemasangan aplikasi percuma, akaun e-mel percuma, CDN CloudFlare percuma, MySQL DB tanpa had.

Pelan asasnya juga merangkumi lalu lintas yang tidak dihitung dan sokongan 24/7. Dengan rancangan GrowBig dan GoGeek, anda mendapat ciri penting dan juga ciri premium.

rancangan laman web sencond dan ketiga

Ciri premium termasuk pemindahan laman web percuma, SuperCacher untuk kelajuan yang hebat, pemulihan sandaran percuma dan sokongan teknikal keutamaan.

Pelan GoGeek merangkumi ciri Geeky Advanced seperti pemasangan WordPress Joomla, penciptaan repo Git sekali klik, sandaran percuma atas permintaan. Pelan ini akan mempunyai lebih sedikit akaun di pelayan.

Seterusnya, izinkan saya memberikan lebih banyak perincian mengenai GoDaddy.

Pelan asas GoDaddy menyokong 1 laman web, storan 100 GB bersama dengan lebar jalur yang tidak dimeterai. Rancangan ini juga merangkumi e-mel perniagaan percuma untuk tahun pertama.

Semua rancangan menyokong pemasangan 1 klik lebih daripada 125 aplikasi percuma. Ciri lain yang disertakan ialah penyimpanan pangkalan data 1 GB untuk MySQL Linux, persediaan 1 klik untuk domain berdaftar GoDaddy, pembelian sumber tambahan dengan 1 klik.

Pelan Linux GoDaddy menyediakan banyak ciri berguna. Pelan asas menyokong 50 pengguna FTP, pengurusan DNS, domain luaran tanpa had, cPanel, phpMyAdmin, CloudLinux, CageFS, pekerjaan Cron, ImageMagick dan banyak lagi.

ciri godaddy

Kedua SiteGround, dan juga GoDaddy, menyediakan pelbagai ciri. GoDaddy menyokong Linux dan juga hosting Windows.

Ketika datang ke fitur, tidak ada penyedia hosting tertentu yang menggantikan yang lain. Kedua-duanya setaraf di sini.

Kesimpulan:

Ini adalah perlumbaan yang rapat antara SiteGround dan GoDaddy. Jadi yang mana yang harus anda pilih? Baiklah, ini adalah panggilan dekat dan sebahagian besarnya bergantung pada keperluan laman web anda.

GoDaddy adalah pemenang dalam hal kepantasan dan prestasi. Lebih sesuai jika ini yang anda cari.

Walau bagaimanapun, bertentangan dengan ini, SiteGround mempunyai metrik waktu operasi yang lebih baik.

Dalam soal keselamatan dan ciri, kedua-duanya sama-sama mampu memberikan banyak ciri berguna. Kedua-dua platform ini serba boleh dan dapat memenuhi sebahagian besar permintaan laman web anda.

Hanya untuk menonjolkan GoDaddy menyokong Windows dan juga hosting berasaskan Linux. Sebaliknya, SiteGround hanya menyokong hosting berasaskan Linux.

Apabila berkaitan dengan sokongan pelanggan, SiteGround mempunyai sokongan pelanggan yang lebih baik berbanding dengan GoDaddy.

Dari segi harga, jika anggaran adalah kekangan maka anda mungkin lebih suka GoDaddy berbanding dengan SiteGround. Kedua-duanya mempunyai harga harga pertama dan pembaharuan yang berbeza. Walau bagaimanapun, SiteGround lebih mahal berbanding dengan GoDaddy.

Akhirnya, yang mana yang anda pilih sangat bergantung pada ciri yang anda cari. Tidak ada pilihan terbaik yang jelas di sini. Tidak perlu dikatakan, kedua-duanya adalah pilihan yang sama baiknya.

Catatan berkaitan:
 1. 1&1 vs. Godaddy: 6 Ujian Berdasarkan Pengalaman Saya
 2. Bluehost vs GoDaddy: 9 Ujian, 1 Pemenang [Disemak juga di Facebook]
 3. HostGator Vs GoDaddy: Perbandingan Berdasarkan Kelajuan, Harga dan Sokongan
 4. NameCheap atau GoDaddy: Ketahui semua FAKTA Sebelum Nama Domain Pendaftar
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map