Tinjauan Amezmo (2020): Adakah Host PHP Selamat & Boleh Dipercayai?

PHP Hosting sering dianggap sangat diremehkan kerana salah faham PHP terlalu rumit untuk ditangani atau keluk pembelajaran yang curam tetapi semuanya telah dibongkar kerana banyak perkembangan dan kemajuan yang dicapai selama bertahun-tahun.


Amezmo adalah salah satu perkhidmatan hosting yang menjadikan hosting php sangat mudah diakses dan berpatutan untuk semua orang. Ia menyokong semua teknologi dan platform arus perdana sehingga anda dapat memanfaatkan sepenuhnya rancangannya & ciri-ciri.

Mari lihat Amezmo secara mendalam untuk mengetahui dengan tepat apa yang ditawarkannya dan jika anda ingin memasuki perkhidmatan ini sendiri. Bermula dengan…

Kemudahan penggunaan

Amezmo Mulakan percubaan percuma

Apa cara yang lebih baik untuk menguji kemudahan penggunaan daripada menguji perkhidmatan sendiri? Oleh itu, kami memutuskan untuk mendaftar untuk percubaan percuma untuk melihat ke dalam. Di atas yang anda lihat adalah borang untuk memulakan percubaan percuma setelah membuat akaun.

Anda juga dapat melihat semua ciri akaun percuma seperti hosting awan PHP yang dikendalikan, sokongan GitHub / GitLab, pangkalan data terurus dan jaminan wang dikembalikan.

Contoh

Setelah memasukkan semua butiran kami dalam perkhidmatan hampir seketika yang cepat. Dari sini, anda hanya boleh mengklik ‘Lancarkan kejadian pertama’ dan segera bekerja. Jadi itulah yang kami buat.

Contoh pelancaran

Seperti yang anda lihat, anda dapat menentukan nama yang akan disimpan di rangkaian peribadi anda, nama domain khusus, dan kemampuan untuk berkongsi contoh dengan selamat. Kami memasukkan butiran yang sesuai dan mengklik ‘Next’.

Contoh pelancaran amezmo

Bahagian atas halaman seterusnya mengatakan bahawa contoh kami mempunyai akses ke semua versi PHP dan juga Node.js yang dipasang. Seterusnya anda boleh memilih versi PHP anda sendiri, pangkalan data lalai, nama pengguna / kata laluan, dan menukar semula pengurus pakej untuk pengoptimuman data.

Lancarkan instance amezmo

Mengklik seterusnya akan memberi anda pilihan untuk memilih rancangan. Di sana ‘Amezmo 256’ adalah rancangan percuma yang boleh anda mulakan dengan segera atau dapatkan percubaan percuma selama 7 hari dengan ‘Amezmo 512’ yang merupakan pelan berbayar.

Oleh itu itu semua untuk Kemudahan Penggunaan. Menyiapkan akaun dan mengkonfigurasi pilihan pelayan adalah mudah dan mengambil masa kurang dari beberapa minit. Anda juga boleh mengklik ‘Pelajari Lebih Lanjut’ di setiap halaman jika anda mengalami kesukaran untuk menavigasi.

Harga & ciri-ciri

Pada pendapat kami, harga sama pentingnya dengan prestasi. Ciri-ciri lebih kerap daripada tidak berkaitan dengan harganya. Semakin banyak anda membayar semakin banyak ciri yang anda dapat.

Tetapi harga penting di mana anda mungkin terhad pada sumber anda atau hanya mahukan minimum untuk menjalankan kedai dalam talian anda. Yang terbaik ialah Amezmo memang mempunyai rancangan percuma.

Harga untuk PHP App Hosting Amezmo

Tetapi pelan percuma memerlukan maklumat kad kredit anda yang tidak begitu besar kerana ini adalah kebiasaan dengan kebanyakan syarikat. Walau bagaimanapun, Amezmo menawarkan senarai ciri yang panjang seperti yang anda lihat.

Ciri-ciri utama yang perlu diperhatikan dengan rancangan percuma adalah penggunaan Zero-downtime tanpa had dengan Git, Smart package manager ™ untuk Komposer dan Node, pengekalan metrik 1 hari, metrik pelayan lanjutan, dan kemas kini keselamatan dan keselamatan automatik.

Sekiranya ada satu perkara utama yang menjadikan Amezmo menonjol dari persaingan, itu adalah penyatuan untuk GitHub / BitBucket / GitLab. Oleh itu, jika anda seorang pengekod berat, anda boleh menghilangkannya dengan banyak kesederhanaan.

Perkara hebat lain ialah rancangan berturut-turut merangkumi semua ciri rancangan terdahulu yang bermaksud bahawa rancangan ‘Standard’ @ $ 8 / bulan merangkumi semua ciri pelan percuma dan banyak lagi.

Pelan Standard merangkumi ciri premium seperti peningkatan RAM, SSD tanpa had, cangkuk penyebaran, pengekalan metrik 7 hari, MySQL jauh melalui terowong SSH, pemindahan rangkaian tanpa had, sehingga 4 pelepasan tertahan, dll..

Selain memiliki semua ciri yang disertakan dari paket Standard, rancangan Advanced berharga $ 30 / bulan dan mempunyai tahap fitur tertinggi seperti CPU dual core, 6 domain khusus, akses SSH, perkongsian contoh, dll..

Oleh itu, semuanya kelihatan jelas di sisi ciri. Selain mempunyai rancangan percuma, harga rancangan premium terasa berbaloi kerana senarai ciri dan jika dibandingkan dengan AWS, dan Heroku, harga juga terasa dapat diramalkan.

Keselamatan & Sokongan pengguna

Keselamatan tidak diragukan lagi menjadi perhatian besar di semua jenis perkhidmatan hosting. Namun, ia juga sering diabaikan dan itulah sebabnya terdapat banyak kejadian laman web dilanggar dan data mereka bocor.

Pelayan PHP untuk Aplikasi Moden

Amezmo mempunyai banyak ciri untuk memerangi kejadian seperti itu. Pertama sekali, Amezmo BUKAN hosting bersama. Oleh itu, anda mendapat sumber daya khusus dengan CPU, RAM dan storan yang berasingan yang sangat efisien kerana persekitaran yang terpencil.

Amezmo suka memastikan dirinya berada di barisan hadapan dalam semua penggunaan PHP, sebab itulah anda mendapat semua kemas kini dan pelanjutan terkini yang digabungkan dalam pakej. Amezmo memantau kitaran kemas kini pelepasan PHP supaya anda dapat menerapkannya secara automatik atau manual.

Perkara lain yang perlu diperhatikan di sini ialah di mana syarikat seperti Digital Ocean dan AWS memerlukan konfigurasi firewall tambahan dengan setiap contoh yang dikongsi, Amezmo secara automatik mengkonfigurasi firewall secara lalai.

Itu untuk keselamatan Amezmo. Satu-satunya keselamatan utama yang anda dapat adalah keselamatan yang dilampirkan dalam siaran PHP yang bagus tetapi tidak ada yang menarik. Terdapat perkara tambahan seperti firewall automatik dan ssl automatik tetapi itu sahaja.

Seterusnya, mari kita bincangkan sokongan pelanggan:

Amezmo menawarkan sokongan e-mel / sembang dengan keutamaan tinggi dan respons 15 minit dalam rancangan peringkat tinggi. Tetapi kerana sebilangan besar orang suka membincangkan rancangan percuma, itulah yang akan kita bahas juga.

Contoh amezmo

Pelan percuma hanya menawarkan sokongan E-mel yang tidak apa-apa jika ia melakukan apa yang kita perlukan. Lebih kerap daripada tidak E-mel terbukti menjadi penyelesaian yang berkesan apabila anda berurusan dengan banyak maklumat.

Contoh amezmo

Mengklik pada pilihan E-mel, melampirkan borang ini dengan cara yang wajib untuk menyelesaikan pertanyaan kami. Oleh itu, itulah yang kami buat. Kami mengisi soalan dan menghantar E-mel dan menunggu jawapan.

Kami menunggu & menunggu tetapi tidak ada sambutan yang menyedihkan. Kami rasa selamat untuk meneka bahawa rancangan premium memberikan keutamaan kepada anda. Mari kita teruskan.

Bermula di Amezmo _ Amezmo

Selain sokongan E-mel, Amezmo juga mempunyai beberapa dokumentasi hebat di laman webnya sehingga anda dapat belajar untuk mengelilingi perkhidmatan tanpa rasa sakit. Ia mudah dibaca dan merangkumi pautan luaran ke topik untuk bacaan selanjutnya.

Pangkalan Data _ Amezmo

Kami ingin melihat lebih banyak lagi sehingga kami mengklik Pangkalan Data. Maklumat itu kelihatan sangat ringkas dan mudah difahami. Terdapat juga sub topik di bawah pangkalan data yang berkembang pada perkhidmatan Amezmo.

Itu menyimpulkan keselamatan & sokongan pengguna. Keselamatan boleh dikatakan paling sedikit dan sokongan e-mel & dokumentasi terasa memuaskan.

Kesimpulannya

Oleh itu, sejauh ini perselisihan terbesar dengan perkhidmatan ini dapat diberikan kepada keselamatan yang kurang setara dan sokongan langsung yang buruk. Itu adalah kebimbangan besar hari ini. Anda boleh menghilangkan sokongan sembang yang lemah tetapi keselamatan masih penting.

Oleh kerana PHP adalah sumber terbuka, penggodam atau phisher dapat dengan mudah mendapatkannya dan menembusi aplikasi / laman web anda. Oleh itu, sekiranya anda membiarkan aspek keselamatan menghalang anda daripada memasuki perkhidmatan?

Tidak, tidak. Tidak juga.

Walaupun keselamatan yang buruk adalah risiko. Anda boleh mengambil banyak langkah berjaga-jaga dan langkah manual untuk menjadikan laman web anda selamat. Plus, PHP memberi anda banyak fleksibiliti dalam aspek itu. Sekiranya anda mempunyai pengalaman dengan web, itu tidaklah terlalu sukar.

Tetapi bagaimana dengan sokongan E-mel / sembang?

Sekiranya kita tidak mendapat balasan tidak bermaksud, anda juga tidak akan mendapat jawapan. Kami mendapat rancangan percuma.

Jadi adakah Amezmo berbaloi dengan harganya? Pasti. Terdapat rancangan percuma, jadi anda mesti melihat perkhidmatannya.

Itu menyimpulkan tinjauan. Apa pendapat anda mengenai Amezmo? Adakah anda mencubanya? Apa pendapat anda? Sila komen di bawah dan beritahu kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map