Ulasan Atlantic.net (2020): Adakah Pilihan Terbaik? Mari kita cari…

Dengan begitu banyak platform hosting di pasaran, kadang-kadang kelihatan membingungkan untuk menentukan mana yang paling sesuai untuk keperluan anda.


Atlantic.net adalah salah satu platform hosting yang mempunyai populariti campuran. Bermula pada tahun 1994, ini telah lama berada di pasaran.

Sekiranya anda memikirkan Atlantic sebagai lautan yang luas, maka Alantic.net adalah lautan penyelesaian hosting.

Mereka menawarkan ciri-ciri yang diukir dengan baik dan dirancang untuk menyediakan penyelesaian hosting yang sesuai dengan HIPAA yang dapat menyimpan maklumat perubatan dengan selamat.

Atlantic.net terkenal dengan penyelesaian berasaskan awan dan hosting pelayan peribadi maya (VPS). Dengan banyak ciri yang ada, ini adalah ulasan yang saya nantikan untuk dikongsi.

Ini mempunyai lebih daripada 15 ribu pelanggan dan mempunyai beberapa jenama popular seperti Kia, Puma, Samsung yang menggunakan perkhidmatan mereka.

Atlantic.net sedikit berbeza dari kebanyakan platform hosting konvensional.

Mengapa ini berbeza?

Tunggu sementara saya menaburkan kacang tentang perkhidmatan mereka dan banyak lagi.

Melalui tinjauan ini, saya akan bercakap lebih banyak mengenai apa yang telah saya terokai di Atlantic.net.

Waktu tamat

Atlantic.net adalah platform hosting berasaskan awan sepenuhnya. Ia mempunyai banyak pusat data di lokasi yang berbeza. Ini memastikan perkhidmatan yang stabil dan konsisten dengan waktu henti paling sedikit.

Atlantic.net adalah salah satu daripada beberapa platform hosting yang menawarkan waktu operasi hampir 100%. Ia menyediakan SLA uptime 100%.

Jadi inilah yang ditakrifkan oleh SLA mereka. Atlantic.net akan memberikan 100% SLA pada semua komponen kritikal yang menyisihkan sebarang penyelenggaraan berjadual.

Pelayan awan membolehkan Atlantic.net menawarkan prestasi yang konsisten. Hosting yang dikendalikan dan dikhaskan memberikan SLA uptime 100%.

SLA

Secara keseluruhan, Atlantic.net menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai dengan prestasi yang baik dan waktu operasi yang stabil. Setakat ini, Atlantic.net menepati jangkaan.

Biarkan saya maju dan mempamerkan parameter lain untuk Atlantic.net.

Rancangan

Atlantic.net menyediakan perkhidmatan hosting berasaskan cloud khusus HIPAA. Mereka mengekalkan ketelusan dalam harga mereka.

Atlantic.net mempunyai pelbagai rancangan berasaskan awan, yang merupakan hampir 20 jenis penyelesaian hosting berasaskan awan. Pelan yang berbeza memenuhi keperluan yang berbeza.

Atlantic.net menyokong hosting WordPress, hosting terkelola, hosting tidak terurus, hosting khusus, hosting berasaskan Linux dan Windows. Campuran rancangan hosting yang baik memberikan pelbagai pilihan.

Setiap rancangan dioptimumkan untuk keperluan tertentu seperti penyimpanan, pengkomputeran, memori, dan lain-lain. Saya menganggap Atlantic.net mempunyai banyak pilihan ketika datang ke rancangan. Tidak banyak penyedia hosting yang mempunyai gabungan rancangan yang baik.

Pilihan hosting

Anda dikenakan hanya untuk sumber yang anda gunakan. Bukan hanya ini, tetapi anda juga dapat menambahkan sumber apabila diperlukan.

ciri-ciri

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, setiap rancangan di Atlantic.net berbeza dan memenuhi keperluan tertentu. Ia mempunyai sekumpulan ciri fleksibel. Perkhidmatan untuk sandaran dikenakan bayaran tambahan.

Pelan ini tidak mempunyai jaminan wang dikembalikan, walaupun ia memberikan jaminan SLA perkhidmatan.

Ciri-ciri Hipaa

Anda boleh meningkatkan pelayan anda pada bila-bila masa. Cadangan harian tersedia sekurang-kurangnya $ 1 untuk sandaran. Pelan tersebut memberikan alamat IPv4. Selain itu, IP tersedia dengan harga berasingan $ 2.19 / bulan.

cPanel dan WHM boleh didapati dengan harga yang berasingan. Seni bina dibina dengan cara untuk memberikan prestasi tinggi. Storan Raid-10 memastikan laman web anda sentiasa berjalan.

Sekiranya tidak melalui cPanel, anda juga dapat menggunakan API Restful inbuild mereka untuk menguruskan pelayan.

API

Storan SSD pada setiap pelayan menjamin kelajuan yang baik. Pelayan yang diuruskan membolehkan anda memasang perisian berlesen anda sendiri, sehingga mengurangkan harga tambahan.

Atlantic.net menyokong pemasangan satu perisian pelbagai perisian termasuk WordPress.

Ciri Awan

Atlantic.net adalah salah satu daripada beberapa platform hosting yang menyokong FreeBSD.

Semasa menggunakan Atlantic.net, jangan harap anda akan mendapat terlalu banyak percuma dengan rancangannya. Sebilangan besar ciri seperti cPanel, sandaran mempunyai harga yang berasingan.

Namun, kerana anda hanya membayar untuk apa yang anda gunakan, Atlantic.net tetap tidak terlalu mahal. Tempat yang bagus untuk bermula sekiranya anda mencari gabungan penyelesaian hosting yang baik.

Namun anda mungkin harus memilih rancangan yang paling sesuai dengan keperluan anda. Memilih rancangan yang sesuai mungkin tidak kelihatan sederhana, namun, sokongan pelanggan mereka memberikan panduan mengenai hal ini.

Inilah maksud saya yang seterusnya. Izinkan saya bercakap lebih lanjut mengenai sokongan pelanggan mereka.

Sokongan pengguna

Sekali lagi, di sini Atlantic.net berbeza berbanding kebanyakan platform hosting konvensional. Setiap penyelesaian hosting mempunyai sokongan yang berbeza.

Sokongan pengguna

Atlantic.net, tidak seperti kebanyakan platform, tidak merangkumi pilihan sembang langsung untuk bukan pengguna. Walau bagaimanapun, anda boleh menghubungi mereka melalui panggilan semasa waktu tertentu. Selain daripada ini, ia mempunyai sokongan sembang teknikal langsung untuk pengguna.

Sokongan melalui e-mel tersedia 24/7/365. Ia mempunyai beberapa bahagian Soalan Lazim mengenai perkhidmatan yang berbeza.

E-mel

Sekiranya anda tidak menemui rancangan yang sesuai, anda juga boleh mengisi borang sokongan mereka. Wakil sokongan pelanggan akan membantu anda menyesuaikan rancangan yang paling sesuai berdasarkan keperluan anda.

Borang sokongan

Apa yang saya gemari mengenai sokongan mereka ialah mereka memahami kehendak pelanggan dan memberikan penyelesaian untuk pertanyaan anda.

Panggilan, serta e-mel, selalu dialihkan ke saluran sokongan tertentu. Sebagai contoh, ada sokongan terpisah untuk hosting dan kolokasi khusus.

Pengasingan perkhidmatan sedemikian memastikan, anda mendapat pertolongan cepat dan penyelesaiannya sesuai dengan keperluan hosting anda.

Keselamatan

Saya sebutkan perkara ini sebelumnya; namun, saya akan mengulang semula diri saya. Altantic.net menyediakan rancangan hosting yang disesuaikan terutamanya yang mematuhi HIPAA.

Atlantic.net memandang serius keselamatan dan kebolehpercayaan. Ini terbukti dari pelbagai kepatuhan

pusat datanya mempunyai.

Sungguh mengagumkan apabila mengetahui tahap keselamatan yang dikekalkan oleh Atlantic.net.

Pematuhan

Walaupun Atlantic.net terkenal dengan kepatuhan HIPAA, terdapat beberapa yang lain yang digabungkan.Ciri patuh Hipaa

Infrastruktur sangat selamat dan merangkumi perlindungan DDoS, pengesanan pencerobohan, firewall terkawal, dan pengesahan dua faktor.

PCI

Aspek Keselamatan yang berbeza diliputi sepenuhnya dalam semua rancangan yang disediakan oleh Atlantic.net.

Ciri Keselamatan Lain

Atlantic.net merangkumi ciri keselamatan asas dan juga beberapa tahap keselamatan. Senarai pematuhannya yang baik pasti menunjukkan tahap keselamatan yang mereka pertahankan untuk perkhidmatan cloud mereka.

Kelebihan

Atlantic.net mempunyai banyak ciri baik yang mungkin tidak anda dapatkan di platform hosting lain.

Walaupun saya telah banyak bercakap mengenai aspek yang berbeza dari Atlantic.net, izinkan saya meringkaskan dan mengemukakan apa yang saya rasa menarik di sini.

 • Waktu sibuk semestinya tidak ketinggalan ketika kita bercakap mengenai Atlatnic.net. SLA uptime 100% bernilai disebutkan. Sebagai pemilik laman web, anda tidak perlu bimbang tentang downtime atau kejatuhan yang belum pernah terjadi sebelumnya. Pelayan berprestasi tinggi memberikan pengalaman yang lancar dan mantap. Gabungan prestasi dan kebolehpercayaan yang sempurna boleh didapati di sini.
 • Sokongan pelanggan adalah aspek lain yang terbina dalam Atlantic.net. Ia mempunyai sokongan teknikal yang baik. Sokongan yang diasingkan dengan baik adalah salah satu perkara penting di sini. Bukan hanya ini tetapi sokongan mereka melalui e-mel, sembang langsung dan telefon patut disebutkan.
 • Fleksibiliti rancangan dibina dengan baik di Atlantic.net. Anda boleh mendapatkan pelbagai rancangan untuk memenuhi pelbagai keperluan. Dengan penyelesaian berasaskan awan yang lengkap, ada banyak yang ditawarkan Atlantic.net. Fleksibiliti rancangan adalah salah satu kelebihan utama yang saya dapati di sini. Tidak banyak platform yang dibina untuk memberikan tahap kelenturan seperti itu. Selain itu, di sini anda boleh memilih Windows dan juga hosting berasaskan Linux.
 • Satu lagi yang tidak ketinggalan adalah keselamatan mereka. Saya telah menyatakan tahap kepatuhan yang dipelihara Atlantic.net untuk pusat data dan infrastrukturnya. Bukan sahaja mereka patuh tetapi juga memberikan ciri keselamatan tambahan.

Tidak seperti platform hosting tertentu, ini termasuk sepenuhnya dalam rancangan. Keselamatan adalah sesuatu yang Atlantic.net mungkin yang terbaik di antara kebanyakan platform hosting. Gabungan ciri-ciri keselamatan mereka sangat baik untuk disebut.

Keburukan

Terdapat banyak yang ditawarkan Atlantic.net dan nampaknya merupakan penyelesaian sehenti dalam hal kesesuaian.

Namun, ini bukan penyelesaian ideal yang sempurna. Atlantic.net memang mempunyai beberapa kekurangan yang tidak dapat dielakkan.

Semasa saya bercakap mengenai kebaikan mereka, izinkan saya juga menyoroti beberapa kekurangan yang mereka ada.

 • Atlantic.net mengenakan bayaran hanya untuk perkhidmatan yang anda gunakan, yang bagus. Walau bagaimanapun, cPanel atau bahkan sandaran dikenakan secara berasingan. Walaupun terdapat banyak platform hosting yang menyediakannya sebagai percuma, anda pasti tidak mendapatkannya secara percuma di sini.
 • Atlantic.net adalah pelbagai dalam hal rancangan. Sekiranya anda tidak mempunyai cPanel, anda masih boleh menggunakan API bawaan mereka. Ini mudah bagi pengguna dengan sokongan teknikal. Walau bagaimanapun, ini sama kompleks untuk pengguna yang tidak cenderung secara teknikal atau baru mula meneroka platform hosting.

Kesimpulan: Adakah saya mengesyorkan Atlantic.net?

Akhirnya, masa untuk keputusan, jadi saya akan benar-benar mengesyorkan Atlantic.net? Seperti yang telah saya sebutkan beberapa kali, Atlantic.net menyediakan pelbagai perkhidmatan.

Atlantic.net adalah penyelesaian sempurna untuk keperluan hosting kelas perusahaan, pusat perubatan, dan organisasi serupa.

Dengan ini, anda tidak perlu risau tentang masa operasi, prestasi, kebolehpercayaan, keselamatan. Ini adalah ciri utama untuk mana-mana platform hosting, dan Atalntic.net memastikan untuk memberikan penyelesaian standard industri yang terbaik.

Namun, yang mungkin mencabar adalah kenyataan bahawa pengguna baru mungkin menganggapnya terlalu rumit. Walaupun anda mendapat bantuan teknikal dari sokongan pelanggan, anda mungkin masih menemui kompleks ini jika anda tidak mempunyai banyak kepakaran teknikal.

Setelah mengatakan ini, saya juga akan menekankan bahawa Atlantic.net adalah pilihan yang baik sekiranya anda mempunyai kepakaran teknikal yang diperlukan. Saya pasti akan mengesyorkan Atlantic.net.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map