Ulasan Bandzoogle: 8 Perkara Yang Perlu Diketahui Sebelum Anda Menggunakannya!

Artikel ini disemak dan dikemas kini pada 29 April 2020.


Oh ya, hari ini terdapat begitu banyak platform hosting yang tersedia di pasaran. Walau bagaimanapun, kebanyakannya adalah platform hosting tujuan umum. Dengan tujuan umum, saya bermaksud anda boleh mengehos domain mana pun.

Bukankah lebih baik jika anda dapat mendapatkan platform hosting eksklusif yang boleh digunakan untuk domain tertentu yang anda cari?

Bagaimana dengan mempunyai platform hosting khusus untuk pemuzik?

Itupun dia.

Bandzoogle memang merupakan platform hosting yang dikhaskan untuk pemuzik.

Laman web yang dikhaskan untuk pemuzik memerlukan lebih banyak kreativiti dan lebih banyak alat. Inilah yang digabungkan oleh Bandzoogle.

Apa itu Bandzoogle?

Tuding ke pratonton

Bandzoogle

Bandzoogle adalah platform hosting web yang khusus untuk pemuzik. Ini menyediakan alat untuk pemuzik untuk membina laman web profesional, mempromosikan muzik serta menjual langsung kepada peminat.

Ini menyediakan alat untuk menyokong integrasi dengan media sosial seperti Twitter, Facebook, Instagram, SoundCloud, dan Bandcamp.

Bandzoogle juga menyertakan kedai terbina dalam, alat senarai mel dan ciri pelaporan bersama dengan puluhan tema dan templat.

Ini pertama kali dilancarkan pada tahun 2003 oleh seorang pemuzik Chris Vinson yang juga membuat laman web untuk kumpulan rocknya bernama Rubberman.

Bandzoogle mempunyai ibu pejabatnya di Montreal, Quebec, Kanada. Ini popular di kalangan pemuzik dan lebih daripada 30,000 pemuzik dan kumpulan menggunakannya.

Kelebihan Bandzoogle:

Mengetahui perkara terbaik mengenai platform hosting yang anda pilih adalah sangat penting. Seperti setiap platform hosting lain, Bandzoogle mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri.

Izinkan saya bercakap lebih lanjut mengenai kebaikan menggunakan Bandzoogle.

 • Prestasi dan Kelajuan: Bandzoogle mempunyai infrastruktur awan dan dibina untuk memberikan prestasi tinggi untuk laman web reka bentuk berat. Ia memiliki kemampuan untuk membuat video dan grafik dengan cepat.

  Oleh kerana ini didedikasikan untuk pemuzik, perhatian tambahan diambil untuk menyediakan lebar jalur yang mencukupi tanpa tercekik. Ini membatasi pengguna hanya berdasarkan halaman, trek, dan foto. Selain daripada ini, tidak ada sekatan lain. Platform hosting menyokong laman web yang berskala dan berkembang pesat.

  Berikut adalah prestasi laman web yang sangat baik.
  waktu operasi bandzoogleUntuk memeriksa statistik terkini masa operasi untuk Bandzoogle, klik di sini

  Ujian serupa untuk bait pertama adalah seperti yang ditunjukkan di bawah. Ini juga cepat.

kelajuan laman web bandzoogle

Tidak perlu dikatakan, Bandzoogle kaya dengan ciri dan menjadikan pembuatan laman web sangat mudah. Ia mempunyai beberapa pilihan drag and drop yang mudah digunakan yang dapat digunakan dengan mudah oleh pengguna baru.

 • Sedia E-Dagang: Pelan asas menyokong sebahagian besar ciri asas yang diperlukan untuk laman web muzik. Semua rancangan mempunyai sokongan untuk e-commerce. Anda boleh menjual muat turun muzik dengan mudah menggunakan ini.
  bandzoogle siap e-dagang
 • Senarai Mel Dibina Dalam: Juga disokong adalah senarai mel dengan minimum 100 pelanggan peminat untuk rancangan asas. Anda boleh berhubung dengan peminat dengan cepat menggunakan ciri senarai mel mereka.

  Ciri ini membolehkan e-mel profesional, penjadualan e-mel dan analisis bersama dengan pelaporan e-mel.
  Senarai mel Bz

  Ciri lain yang disertakan ialah kalendar pelancongan dan alat SEO. Ini adalah beberapa ciri yang tidak tersedia di platform hosting lain.

 • Tekan Kit & Lagi: Setiap rancangan menyokong kit akhbar Elektronik dan mempunyai keselamatan SSL. Pelan yang lebih maju mempunyai banyak ciri tambahan.
 • Ciri Lanjutan: Beberapa ciri yang disertakan adalah tajuk video, penjejakan inventori, pelaporan imbasan suara, pra-pesanan album dan banyak lagi. Anda dapat menjual tiket, barang dagangan, fail video, dan fail media.
 • Alat Reka Bentuk Web Built-In: Bandzoogle menyokong alat reka bentuk web yang hebat dengan ciri seperti pengurus gambar, integrasi Instagram, perpustakaan fon dan banyak lagi. Secara keseluruhannya adalah ciri kaya untuk mengembangkan laman web pemuzik.
 • Tempoh Percubaan: Dengan setiap rancangan, anda mendapat percubaan percuma selama 30 hari. Sebilangan besar platform hosting tidak menyokong ciri tersebut. Jadi ya memang situasi menang-menang.Percubaan Bz 30 hari
  Setelah tempoh percubaan tamat, anda boleh meningkatkan dengan mudah ke mana-mana rancangan berbayar mereka. Pelan itu merangkumi nama domain percuma.
 • Diskaun: Bandzoogle memberikan potongan harga yang menarik. Sekiranya anda memilih untuk membayar setiap tahun, anda akan mendapat potongan yang sama dengan dua bulan percuma. Sekiranya anda mempunyai domain percuma, maka setelah 60 hari menjadi ahli, anda boleh memilih untuk berpindah ke tempat lain.

  Bandzoogle memberikan diskaun tanpa untung. Ia menawarkan akaun percuma untuk organisasi amal berdaftar yang fokus sepenuhnya pada muzik.

  Yang perlu anda lakukan ialah, mendaftar akaun percuma dan hantarkan e-mel ke Bandzoogle dengan maklumat mengenai organisasi anda.

  Langkau segala-galanya dan Tuntut diskaun anda sekarang…

Bandzoogle memberikan banyak pandangan data dengan melaksanakan pelaporan yang berkesan yang dapat membuat analisis data interaktif.

Bandzoogle mempunyai ciri unik untuk menyediakan penargetan lokasi. Dengan ciri ini, anda dapat menargetkan peminat di lokasi tertentu dengan e-mel yang disesuaikan.

Kekurangan Bandzoogle:

Sekarang, mari kita bincangkan beberapa perkara yang, pada pendapat saya, Bandzoogle dapat bertambah baik.

Sejujurnya, tidak banyak kelemahan untuk menggunakan Bandzoogle. Mereka mengaku sebagai platform hosting pemuzik dan ini adalah sesuatu yang mereka mahir.

Beberapa kekurangan adalah-

 • Alat tambah: Ketika datang ke peti masuk e-mel khusus, ini bukan sebahagian daripada rancangan. Jadi hosting e-mel mempunyai harga berasingan $ 14.95 / tahun.

Sekali lagi tiada rancangan yang menyokong pelbagai laman web. Berbilang laman web mempunyai harga yang berasingan dan anda perlu menghubungi pakar akaun mereka.

Ciri-ciri Bandzoogle:

Kemudahan penggunaan:

CPanel yang tersedia di Bandzoogle mudah digunakan walaupun untuk pengguna baru.

Lihat demo Bandzoogle di bawah:

Setelah anda log masuk, anda boleh mengedit dan menambah ciri asas dengan mudah.

Bandzoogle cPanelIni juga memberikan pelbagai sokongan e-dagang. Dari sini anda boleh menambahkan berita terkini, trek dan perincian terkini mengenai rancangan anda yang akan datang.

Menyunting templat adalah mudah dan anda boleh menambahkan halaman dengan mudah. CPanel juga membolehkan anda mengedit templat, menghasilkan pelbagai laporan dan menambahkan kempen e-mel menggunakan ciri senarai mel.

Senarai mel Bandzoogle

Templat:

Laman web muzik anda tidak lengkap tanpa menggunakan templat terbaik. Templat itu mesti menarik perhatian dan inilah yang dilayan oleh Bandzoogle.

Baiklah, semua ini memang mudah alih. Templat dipisahkan dengan baik berdasarkan genre muzik. Ini menyokong sebilangan besar tema dan anda juga dapat menambahkan tema anda sendiri.Templat Bandzoogle

Anda boleh melihat tema pilihan anda dengan mudah. Ini juga memberi anda pandangan berasaskan mudah alih.Templat Bandzoogle 2

Semua ini dilengkapi dengan penyesuaian yang mudah dan digunakan.

Ciri seret dan lepas:

Dalam kebanyakan kes, laman web muzik mempunyai UI yang berat dan banyak bergantung pada muat naik media dan video. Untuk menggunakan semua ciri ini, di kebanyakan platform hosting, seseorang perlu melakukan perubahan tahap pengekodan.

Bertentangan dengan ini, Bandzoogle menyediakan reka bentuk UI interaktif dan inovatif yang sangat sesuai untuk laman web muzik anda. Pada masa yang sama, ini tidak memerlukan kepakaran pengekodan.

Perancangan web yang lengkap menggunakan pembangun laman web yang mudah digunakan dengan pilihan drag and drop.

Menu Bandzoogle

Membuat penyesuaian apa pun menggunakan ciri seret dan lepas ini sangat lancar. Bersama dengan ciri drag and drop ini, terdapat beberapa video demo yang tersedia.

Setelah anda membuat perubahan ini, anda dapat dengan cepat melihat pratonton laman web anda untuk desktop, tablet dan mudah alih.

Sokongan pengguna:

Untuk sokongan pelanggan, anda dapat menghubungi pasukan Bandzoogle menggunakan e-mel atau sembang langsung. Anda boleh menggunakan e-mel setiap masa. Sembang langsung tidak tersedia 24/7.

Sekiranya pilihan sembang langsung tidak tersedia maka anda akan mendapat pop timbul seperti yang ditunjukkan di bawah.Bandzoogle hubungi kami

Bandzoogle tidak memberikan pilihan sembang langsung setiap saat, mungkin sebab mereka sangat mudah menggunakan cPanel.

Di cPanel mereka, anda akan menemui banyak video demo yang dapat digunakan sebagai panduan rujukan.

Selanjutnya saya juga mencuba pilihan sembang langsung mereka. Ia sangat pantas tanpa masa menunggu.

Sembang langsung Bandzoogle

Bandzoogle livechat 2

Perwakilan sembang langsung cukup pantas untuk memberikan maklumat yang mencukupi dan pautan yang relevan untuk memberikan lebih banyak maklumat mengenai pelbagai ciri.

Selain itu, Bandzoogle mempunyai bahagian blog yang mempunyai pelbagai isi menarik di pelbagai topik. Anda juga boleh mendaftar di sini untuk mendapatkan kemas kini secara berkala.

Harga:

Bandzoogle mempunyai 3 rancangan berbeza. 3 rancangan tersebut adalah-

ciri-ciri
LAMPU
STANDARD
PRO
Halaman1020Tanpa had
Gambar100500Tanpa had
Nama domain percumaYaYaYa
Harga$ 8.29 / bln$ 12.46 / bln$ 16.63 / bln

Mulakan percubaan percuma 30 hari anda

(Percubaan 30 hari percuma, kad kredit tidak diperlukan.)

Pengehosan e-mel boleh dipilih dengan harga berasingan $ 14.95 / tahun. Secara keseluruhan Bandzoogle menawarkan rancangan yang berpatutan. Pelan asas merangkumi pelbagai ciri.

Bandzoogle vs Wix

Sekarang setelah saya memberikan penjelasan mengenai Bandzoogle, izinkan saya membandingkannya dengan platform hosting popular lain “Wix”.

Bandgoogle vs wix

Wix juga merupakan platform hosting berasaskan awan, serupa dengan Bandzoogle. Ia pertama kali dilancarkan pada tahun 2006 dan beribu pejabat di Tel Aviv, Israel.

Wix adalah platform hosting sejagat berbanding dengan Bandzoogle yang hanya menumpukan pada laman web berasaskan pemuzik.

Namun, ketika membuat laman web pemuzik, izinkan saya memberikan perbandingan antara Wix dan Bandzoogle.

a. Templat
 • Semasa bercakap mengenai templat, Bandzoogle menyediakan lebih banyak templat yang berkaitan dengan muzik berbanding dengan Wix.
 • Dengan Wix, anda tidak boleh memilih templat berdasarkan genre muzik yang berbeza. Juga kerana ini adalah platform hosting yang lebih universal, pilihan templat adalah terhad.
b. Kemudahan Menyesuaikan Laman Web

Kedua-dua Wix, dan juga Bandzoogle, membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka secara percuma, yang merupakan bahagian yang baik.

 • Dengan Wix, anda tidak dapat menyesuaikan beberapa bahagian laman web. Dari satu segi, pemilihan fon dan warna sangat terhad.
 • Ini adalah sesuatu yang mudah didapati di Bandzoogle.
c. Senarai mel
 • Melaporkan, penyenaraian mel tidak tersedia dengan Wix.
 • Sekali lagi ini adalah beberapa ciri yang disertakan bahkan sebagai sebahagian daripada rancangan asas di Bandzoogle.
d. e-Dagang
 • Sekiranya anda mahukan penyediaan e-commerce, dengan Wix, anda harus memilih pelan berbayar tertinggi.
 • Walau bagaimanapun, dengan Bandzoogle ini tersedia dalam rancangan asas.
e. Ciri-ciri Mesra Pemuzik
 • Alat akhbar elektronik, alat SEO, kalendar lawatan, pelaporan SoundScan dan banyak lagi ciri yang diperlukan untuk laman web pemuzik tersedia di Bandzoogle.
 • Ini adalah sesuatu yang tidak ada di Wix.

Kesimpulan:

Saya telah memberikan panduan terperinci mengenai Bandzoogle. Juga memberikan perbandingan dengan Wix, yang merupakan pilihan tahap dua untuk membuat laman web pemuzik.

Bandzoogle didedikasikan untuk memenuhi keperluan pemuzik sahaja dan inilah yang mereka nyatakan. Memang, ia adalah pilihan yang tepat jika anda mencari hosting laman web berasaskan muzik.

Ia mempunyai prestasi, kelajuan dan skala yang baik. Ini adalah beberapa ciri yang anda perhatikan, kerana membuat laman web pemuzik sangat berat di UI. Bandzoogle menyediakan alat yang paling tepat untuk membantu anda membuat laman web profesional.

Bandzoogle tidak hanya memiliki koleksi templat yang menarik tetapi juga memiliki cPanel intuitif yang mudah digunakan dan mempunyai ciri seret dan lepas. Laman web anda dapat beroperasi dan berjalan dalam masa beberapa minit.

Bukan itu sahaja. Bandzoogle menyokong pengeditan laman web anda dengan mudah dan juga menyediakan analisis menggunakan alat pelaporannya.

Keseluruhan Bandzoogle adalah pilihan yang benar-benar disyorkan untuk laman web pemuzik.

Jadi, teruskan, dapatkan hosting Bandzoogle anda hari ini!

Mulakan percubaan percuma 30 hari anda

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map