Ulasan DreamHost: Adakah Boleh dipercayai & Cepat? Masa Penggunaan 99.93% Tercatat sehingga kini

Artikel ini disemak dan dikemas kini pada 03 April 2020.


Ah, DreamHost. Dari semua syarikat yang pernah kami kaji, DreamHost pastinya merupakan salah satu syarikat yang paling dikenali.

Dengan kononnya telah melayani 1.5 juta laman web, DreamHost berada di sana bersama pemain utama lain dalam permainan hosting.

Alasan lain untuk menjadi pemain utama dan dilihat begitu dipercayai adalah sejarahnya: DreamHost telah berjalan sejak tahun 1997, yang mungkin juga beberapa dekad dalam tahun internet.

Oleh itu, anda telah melihat platform hosting berpotensi seterusnya. Mungkin anda tidak tahu dari mana untuk memulakan, atau mungkin anda sudah memikirkan syarikat dan rancangan tertentu.

Kami di sini untuk membantu anda mengetahui apa yang boleh ditawarkan oleh syarikat yang berbeza, dan sekarang saya akan memberitahu anda bagaimana prestasi DreamHost berdasarkan pengalaman saya sendiri dengan mereka.

Adakah reputasi DreamHost jauh lebih tinggi daripada prestasinya?

Atau adakah perkara-perkara cukup sesuai?

Teruskan membaca untuk mengetahui!

DreamHost: Kekurangan

Hampir selalu, saya meneruskan bahagian “kontra” dengan menganggapnya sebagai berita buruk. Ini adalah salah satu kali apabila bahagian kontra bukan berita buruk.

Mungkin sedikit – tidak ada yang sempurna, dan itu termasuk DreamHost.

Jadi, inilah kekurangan pertama: nama domain.

Tidak ada perkhidmatan e-mel percuma yang disertakan untuk pakej hosting bersama peringkat permulaan — anda harus membelinya sebagai peningkatan jika anda menginginkannya, yang juga tidak biasa.

rancangan dreamhost

Ini mungkin cukup untuk mengecewakan seseorang yang hanya mencari laman web peribadi yang kecil dan murah, tetapi di luar itu, saya tidak menjangkakan kekurangan ini akan terlalu banyak dikira DreamHost.

Secara keseluruhan kelemahan utama adalah bahawa beberapa perkara harus dimasukkan dalam pakej hosting bersama tahap permulaan DreamHost yang tidak.

Selain itu, DreamHost tidak banyak menderita – apa pun, adalah endemik bagi setiap syarikat hosting yang lain.

DreamHost: Kelebihan

Baiklah, sekarang kita dapat menikmati cahaya matahari!

Beberapa catatan mengenai kekurangan yang saya nyatakan – satu kelebihan untuk DreamHost adalah harga yang murah.

Harga murah pada pakej hosting bersama (tetapi semua yang lain juga) mengurangkan ketiadaan nama domain dan perkhidmatan e-mel yang disertakan untuk peringkat pertama, walaupun tidak sepenuhnya.

Tambahkan fakta bahawa Shared Starter, tahap pertama, mempunyai lalu lintas tanpa had dan sijil SSL yang disertakan, dan segalanya sedikit seimbang.

rancangan starter dreamhost

Saya masih fikir mereka sekurang-kurangnya harus memasukkan domain, tetapi itu adalah dua positif lain yang tidak selalu disertakan dengan pakej pesaing syarikat lain.

Oleh itu, DreamHost secara keseluruhan cukup baik.

Saya rasa setiap jenis hosting dibungkus dengan baik dengan DreamHost dan selain daripada hosting bersama, tidak banyak yang perlu dikeluhkan.

Hosting khusus, khususnya, mempunyai tempat penginapan yang hebat.

Salah satu perkara terbaik yang dimiliki DreamHost adalah kemudahan penggunaannya. Ini sangat licin dan intuitif, dari panel kawalan hingga pengurusan akaun hingga pembangun laman web.

Selain itu, mereka mempunyai sokongan pelanggan yang hebat.

Sejauh keselamatan – ya, memang benar laman web mereka tidak mengatakan banyak perkara melebihi perkara biasa.

Tetapi berita baiknya adalah jaminan pengembalian wang mereka selama 97 hari, yang merupakan jumlah yang sangat banyak dan semestinya banyak bagi anda untuk mengukur masa kerja anda dan membiasakan diri dengan produk anda.

jaminan wang dikembalikan dreamhost

Secara keseluruhan, DreamHost memang mempunyai beberapa kekurangan – tetapi masih banyak yang perlu ditangani.

DreamHost: Harga

Agaknya, kekuatan utama dalam pasaran hosting seperti DreamHost akan dapat menawarkan produk dengan harga yang kompetitif.

Adakah begitu?

Secara keseluruhan, saya rasa begitu — tetapi mari kita pergi mengikut pakej untuk melihat apa yang dimiliki DreamHost.

Memulakan kami, seperti biasa, adalah pakej hosting bersama. Tahap pertama, Shared Starter, adalah $ 2.59 sebulan dan kedua adalah Shared Unlimited pada $ 7.95 sebulan.

rancangan dreamhost

Ini hanya dua peringkat, jadi cukup mudah.

Walau bagaimanapun, harga tersebut adalah jika anda membayar setiap tahun perkhidmatan: jika anda membayar bulan ke bulan, Shared Starter meningkat kepada $ 4,95 sebulan dan Shared Unlimited meningkat kepada $ 10,95 sebulan.

Hosting WordPress cukup dekat dengan hosting bersama, dengan pilihan pembayaran tahunan / bulanan yang serupa dan mempunyai dua jenis peringkat untuk dipilih.

rancangan wordpress dreamhost

Jenis pertama sebenarnya adalah dua pilihan hosting bersama, dengan harga yang sama seperti di atas.

Tahap DreamPress bermula dengan harga $ 16.95 sebulan jika dibayar setiap tahun. Dibayar setiap bulan, ia akan meningkat menjadi $ 19.95.

DreamPress Plus ialah $ 24.95 atau $ 29.95, dan DreamPress Pro ialah $ 71.95 .

VPS Hosting sebenarnya mempunyai empat peringkat, tetapi tanpa pilihan bulanan / tahunan.

hosting vps dreamhost

Basic VPS adalah tawaran VPS peringkat permulaan DreamHost, dengan harga $ 13.75 sebulan.

VPS Perniagaan, VPS Profesional, dan VPS Perusahaan masing-masing berharga $ 27,50, $ 55, dan $ 110 sebulan.

Pengehosan awan dengan DreamHost sangat murah: Pelayan RAM 512MB, pilihan termurah, adalah maksimum $ 4,50 sebulan.

Pilihan 2GB adalah maksimum $ 12 sebulan dan pilihan 8GB adalah maksimum 48. Jangan risau, terdapat beberapa pilihan lagi yang boleh anda lihat di sini.

Sebab ini menyatakan bahawa anda dikenakan bayaran per jam penggunaan, dengan caj maksimum 600 jam per bulan.

Harga maksimum adalah dengan andaian anda menggunakan rancangan itu selama 600 jam dalam satu bulan – semuanya, tidak terlalu buruk.

DreamHost tidak mempunyai rancangan hosting khusus yang telah ditetapkan: anda perlu menghubungi mereka secara langsung untuk mengetahui berapa harga anda.

Ciri dan perbandingan hosting khas DreamHost

Yang paling mereka katakan adalah harga permulaan mereka: $ 169 sebulan.

Ringkasnya, DreamHost cukup baik dengan harga. Pengehosan awan, khususnya, nampaknya merupakan perjanjian yang cukup mantap — bagi mereka yang hanya ingin bereksperimen, peringkat pertama hosting awan akan menjadi pilihan yang sangat baik yang saya rasa anda boleh temui dengan mudah di tempat lain.

Pengehosan WordPress tidak apa-apa — saya rasa rancangan DreamPress sedikit lebih baik, tetapi anda boleh menggunakan hosting bersama untuk laman WordPress anda dan itu adalah perjanjian yang cukup mantap yang lebih senang ditampung oleh DreamHost.

Hosting VPS mempunyai harga permulaan yang sangat rendah, tetapi semua yang lain adalah dengan harga biasa.

Akhirnya, perkara terbaik mengenai harga DreamHost: jaminan wang dikembalikan.

Sebilangan besar syarikat hosting menawarkan kira-kira tiga puluh hari untuk jaminan pengembalian wang mereka – dua minggu di pihak yang lebih sukar.

DreamHost berjaya melepasi semuanya dengan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari.

Itu banyak masa, dan semestinya cukup masa untuk anda menilai masa operasi anda dengan betul dan melihat apakah anda mengklik dengan perkhidmatan anda.

Secara keseluruhan, DreamHost mempunyai struktur harga yang cukup standard, dengan beberapa poin yang sangat menguntungkan.

Jaminan pulangan wang mereka adalah salah satu yang terbaik dalam perniagaan.

DreamHost: Ciri

Sekarang, setakat ini kita tahu bahawa DreamHost adalah salah satu penyedia hosting paling serius di luar sana.

Kami juga tahu bahawa ia mempunyai struktur harga keseluruhan yang kukuh, dan harga yang kelihatan baik.

Ini bermakna sudah tiba masanya untuk melihat apa yang benar-benar menjadikan harganya berbaloi: ciri apa yang anda ada dalam pakej?

Seperti biasa, kami akan memfokuskan pada hosting bersama (yang bertindih dengan hosting WordPress, dalam hal DreamHost).

Starter Bersama menghadirkan satu laman web, lalu lintas tanpa had, penyimpanan SSD “cepat”, sijil SSL, pembangun laman web, dan peningkatan pilihan untuk menambah e-mel.

ciri hosting yang dikongsi oleh dreamhost

Shared Unlimited mempunyai semua laman web di atas, tetapi tidak terhad, domain percuma, storan SSD tanpa had, lebih daripada satu sijil SSL (mungkin per-laman), dan hosting e-mel.

DreamHost juga memberikan jaminan 100% uptime dan jaminan wang dikembalikan 97 hari untuk semua pakej, termasuk hosting bersama peringkat permulaan.

Saya rasa syarat utama saya adalah domain – untuk Shared Starter, anda perlu membayar $ 9,95 untuk membeli a.COM dan domain percuma hanya disertakan untuk peringkat kedua.

Sebilangan besar pakej pengenalan dengan syarikat lain menawarkan domain percuma, jadi saya rasa ini agak pelik.

Perkara yang sama berlaku untuk e-mel: anda perlu membayar untuk menaik taraf jika anda mempunyai Shared Starter.

Walau bagaimanapun, trafik tanpa had dan sijil SSL sedikit meringankan beban dan juga masalah.

Anda boleh menggunakan pilihan hosting bersama yang disebutkan di atas untuk laman WordPress anda, tetapi anda juga dapat menggunakan DreamPress.

Ciri Hosting WordPress DreamHost

DreamPress menggunakan pelayan awan dan bukannya pelayan bersama dan lebih dioptimumkan untuk WordPress: namun, ia mempunyai had bilangan pelawat yang boleh anda ambil setiap bulan, had yang lebih besar pada penyimpanan SSD, dan lebih mahal.

Walaupun demikian, ini tentu merupakan pilihan bergantung pada seberapa serius anda ingin menggunakan laman WordPress anda.

Pilihan VPS pada dasarnya menawarkan peningkatan jumlah RAM dan penyimpanan setiap peringkat, dengan semua yang lain sama (ini cukup tipikal bagi kebanyakan syarikat hosting).

Perkara yang sama berlaku untuk cloud hosting: harga yang lebih tinggi bermaksud lebih banyak sumber daya yang diperuntukkan kepada anda, dari segi RAM, penyimpanan SSD Disk, dan CPU.

Akhirnya, hosting khusus terbukti menjadi pakej dengan pukulan. Lihat sahaja perbandingan harga ini dari laman DreamHost.

Yap. Pada tahap maksimum, DreamHost akan menawarkan sumber yang jauh lebih banyak kepada mereka yang menggunakan rancangan hosting khusus daripada pesaing utama mereka.

Secara keseluruhan, DreamHost adalah salah satu syarikat hosting dengan ciri terbaik yang pernah saya lihat.

Ini jelas merupakan generalisasi walaupun kerana pakej hosting bersama mereka agak funky: beberapa barang dimasukkan pada peringkat pertama yang hebat, dan beberapa perkara tidak termasuk yang sepatutnya.

Jadi walaupun terdapat beberapa peringatan di sana-sini, DreamHost menawarkan ciri-ciri yang cukup kompetitif untuk setiap jenis hosting, dan saya akan mengatakan syarikat ini menggegarkan jabatan ciri.

Perhatikan butiran pakej khusus yang anda minati.

Kemudahan penggunaan

Berkaitan dengan ciri-ciri adalah faktor kemudahan penggunaan syarikat. Betapa sukarnya masa pelanggan anda mengetahui panel kawalan, tetapan akaun mereka, dan membuat laman web mereka?

Dengan DreamHost, tidak banyak masa sama sekali. DreamHost begitu yakin dengan alat yang mudah digunakan sehingga mereka menekankannya berulang kali di laman web mereka – lebih-lebih lagi dengan tempat lain, menurut saya.

Sebenarnya, mereka akan membiarkan anda bereksperimen dengan pembangun laman web mereka secara percuma.

Panel kawalan mereka juga bergaya agar kelihatan ramping dan mudah digunakan.

Gambaran Keseluruhan Papan Pemuka DreamHost

Saya tidak banyak bercakap tentang kemudahan penggunaan DreamHost: Saya mengesyorkan anda bermain-main dengan pembangun laman web mereka dan merasakannya kerana laman web mereka yang lain hampir setara atau lebih mudah ditangani.

Bina laman web anda secara percuma dengan pembangun laman web DreamHost

Amat menyenangkan bahawa kemudahan DreamHost tidak menyederhanakan produk itu sendiri, atau menyekat bilangan ciri yang anda miliki.

Seperti yang anda lihat, DreamHost dilengkapi dengan ciri-ciri yang kompetitif, tetapi ini tidak menghilangkan keramahan penggunanya.

DreamHost bukanlah perkhidmatan hosting termudah yang pernah ada, tetapi berjaya sampai ke peringkat teratas, lebih kurang berkongsi tempat teratas dengan beberapa syarikat lain.

Kemudahan penggunaan bukanlah pencapaian paling jarang hari ini, tetapi masih bagus untuk dilihat.

Sokongan pengguna

Semudah DreamHost, keseluruhan perjanjian menjadi lebih mudah dengan sokongan pelanggannya.

Seperti kebiasaan kebanyakan syarikat hosting, anda mempunyai dua bentuk sokongan pelanggan utama: bahan pendidikan / maklumat di lokasi, dan pilihan untuk menghubungi wakil.

Untuk bahan di lokasi yang boleh anda gunakan, tempat utama untuk pergi adalah pangkalan pengetahuan.

Dreamhost mempunyai salah satu pangkalan pengetahuan terbaik yang pernah saya lihat, walaupun ini disebabkan oleh citarasa peribadi saya.

Saya mengatakan ini kerana banyak pangkalan pengetahuan kelihatan jelek, atau berantakan, atau terlalu sederhana.

DreamHost mendapat gabungan yang sempurna dari kedua-duanya: bar carian yang merupakan tatal pantas dari kategori artikel yang tersusun.

Perkara lain yang ditawarkan oleh DreamHost (yang hanya dilakukan oleh beberapa syarikat hosting lain) adalah forum untuk komuniti DreamHost.

Komuniti DreamHost

Saya secara peribadi berpendapat bahawa halaman forum mungkin lebih teratur, tetapi cukup mantap dan kenyataan bahawa halaman itu bagus.

DreamHost menawarkan pilihan sokongan sembang langsung dan e-mel standard, 24/7. Walaupun mereka tidak mempunyai sokongan telefon, mereka menawarkan komunikasi media sosial — yang tidak biasa.

Masalahnya, anda hanya boleh mengakses sembang langsung jika anda mempunyai akaun.

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, anda masih dapat menghubungi sokongan — misalnya, jika ada pertanyaan — tetapi anda perlu menggunakan sistem e-mel / tiket.

Sistem tiket DreamHost

Tapi tidak mengapa. Pengalaman saya dengan DreamHost, sebagai pelanggan, adalah bahawa sokongan sembang langsung dan e-mel mereka sangat baik.

Anda biasanya dapat mengharapkan tindak balas dalam satu minit atau beberapa minit paling banyak.

Secara keseluruhan, ini menjadikan faktor sokongan pelanggan yang cukup kukuh.

Wakil yang sangat mantap dan bahan maklumat yang komprehensif di lokasi menjadikan DreamHost salah satu syarikat terkemuka untuk sokongan pelanggan.

Keselamatan dan Kebolehpercayaan

Dengan segala yang lain, sudah tiba masanya untuk memberi tumpuan kepada faktor hosting yang terakhir, tetapi sangat penting: keselamatan.

Untuk keselamatan, kami akan melihat beberapa perkara: alat yang digunakan atau ditawarkan oleh DreamHost kepada pelanggannya, dan masa operasi laman web ujian kami.

Halaman keselamatan DreamHost menggariskan beberapa yang mereka tawarkan, walaupun saya berharap mereka akan menerangkan dengan lebih terperinci.

Mereka memenuhi infrastruktur keselamatan bertaraf industri, tetapi saya berharap mereka akan berada sedikit di atas dan seterusnya.

DreamHost juga menawarkan beberapa alat yang dapat diakses oleh pelanggan — pengesanan / penyingkiran malware, sijil enkripsi, dan privasi domain.

keselamatan dreamhost

Pengesanan dan penyingkiran perisian hasad dibayar, tetapi alat penyulitan dan privasi domain percuma secara lalai – yang sangat baik.

Satu lagi perkara yang perlu diperhatikan: halaman untuk memeriksa status sistem DreamHost. Ini tidak biasa, tetapi tidak pernah didengar.

Halaman status DreamHost yang bagus mempunyai senarai status sekumpulan produk DreamHost — laman web utama mereka, e-mel dan e-mel web mereka, pelayan mereka yang berbeza dan sebagainya.

Mari kita periksa waktu operasi, salah satu aspek keselamatan yang paling penting – apa gunanya memiliki laman web jika selalu down ketika orang mengunjunginya?

Jadi mari kita lihat waktu operasi DreamHost.

waktu operasi dreamhost

Waktu tamat
99.67%
Masa tindak balas
676ms

Berikut ialah Waktu Penggunaan purata:
 • Mar 2020: 100%
 • Feb 2020: 99.35%
 • Jan 2020: 99.64%
 • Dis 2019: 100.00%
 • Nov 2019: 100.00%
 • Okt 2019: 100.00%
 • Sep 2019: 100.00%
 • Ogos 2019: 100.00%
 • Jul 2019: 99.99%
 • Jun 2019: 99.92%
 • Mei 2019: 99.85%
 • Apr 2019: 99.77%
 • Mac 2019: 99.97%
 • Feb 2019: 99.63%
 • Jan 2019: 100%
 • Disember 2018: 99.99%
 • Nov 2018: 99.98%
 • Okt 2018: 100%
 • Sep 2018: 70.14%
 • Ogos 2018: 100%
 • Jul 2018: 100%
 • Jun 2018: 100%
 • Mei 2018: 100%
 • Apr 2018: 99.94%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 99.98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dis 2017: 100%
 • Nov 2017: 98.49%
 • Okt 2017: 100%
 • Sep 2017: 99.96%
 • Ogos 2017: 100%
 • Jul 2017: 100%
 • Jun 2017: 100%
 • Mei 2017: 100%

Anda boleh menyemak skor uptime terperinci di sini.

Aduh. Aduh. Baiklah, saya tahu ini kelihatan buruk, tetapi izinkan saya menerangkan sesuatu dengan cepat: kami telah mengalami kesalahan pada bulan September.

Kami mengalami gangguan selama beberapa hari, dan itu bukan kerana DreamHost.

Beberapa penjelasan lagi: masa penulisan ini adalah 3 Oktober, jadi hanya 3 hari waktu operasi yang diukur.

Kami mula menguji DreamHost pada 11 September, jadi kira-kira tiga minggu diukur pada bulan September.

Biasanya, waktu operasi 70% tidak dapat dimaafkan, tetapi kerana masalahnya bukan DreamHost, anda boleh memaafkannya kali ini.

DreamHost menjamin 100% waktu operasi, dan sekurang-kurangnya ini berlaku apabila gangguan itu bukan salah kita.

DreamHost juga akan memberi kredit kepada anda untuk waktu henti laman web anda: perkhidmatan sehari untuk setiap jam perkhidmatan yang terganggu.

Selama lima hari kami, itu adalah … kira-kira 120 hari perkhidmatan percuma. Yang merupakan pampasan yang cukup kukuh (jika DreamHost adalah sebab mengapa laman web kami jatuh).

Op, lebih banyak berita buruk: tawaran itu hanya berlaku untuk hosting bersama. Setiap pakej hosting mendapat jaminan uptime 100%, tetapi hanya hosting yang dikongsi yang mendapat kredit per jam waktu henti. Alamak.

Pembawa kami adalah bahawa DreamHost mempunyai alat keselamatan yang baik, dan khususnya, menawarkan privasi domain dan sijil SSL secara percuma adalah hebat.

Infrastruktur keselamatan mereka kelihatan baik, dan waktu operasi mereka baik-baik saja.

DreamHost baik dengan keselamatan, dan mungkin lebih baik daripada beberapa syarikat besar lain.

Adakah kami mengesyorkan DreamHost?

Ketika memikirkannya, DreamHost nampaknya telah memperoleh statusnya secara keseluruhan.

Ia tidak mempunyai banyak kekurangan, dan beberapa kekurangannya tidak signifikan.

Kekurangan nama domain yang disertakan untuk Shared Starter sangat disayangkan, tetapi bukan akhir dunia.

Perkara yang sama berlaku kerana kekurangan pakej e-mel yang disertakan.

Perkara-perkara ini hanya berkaitan dengan orang yang mencari produk ringan: laman web kecil, mungkin peribadi dengan harga yang rendah.

Bagi mereka, DreamHost hampir sempurna, tetapi kedua-dua perkara ini biasa berlaku di platform lain dengan harga yang serupa.

Atas sebab itu, saya tidak akan mengesyorkan DreamHost kepada orang-orang itu.

Bagi orang lain, DreamHost mungkin merupakan pilihan utama.

Walaupun untuk bahagian pengguna hosting yang disebutkan di atas, saya mengesyorkan mencubanya terlebih dahulu, untuk melihat sama ada anda boleh berpisah dengan sedikit wang tambahan untuk syarikat yang anda selesa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map