Ulasan HostGator: Mengapa Saya Suka / Benci HostGator (Waktu Bersih Padat)

Artikel ini disemak dan dikemas kini pada 03 April 2020.


Sekiranya anda telah melihat beberapa senarai penyedia hosting teratas, anda mungkin telah menemui nama tertentu: HostGator.

HostGator bukan platform hosting terbesar, tetapi berada di sisi yang lebih besar.

Apa itu HostGator?

Sudah beroperasi sejak tahun 2002 — yang, bagi dunia hosting, bererti sudah cukup mapan — dan sudah cukup besar untuk memiliki pejabat antarabangsa selain markas besarnya di Austin dan Houston.

Pada tahun 2012, HostGator diambil alih oleh Endurance International Group (EIG), yang juga memiliki penyedia hosting utama lain – Bluehost.

Kami tidak tahu jumlah akhir yang dimiliki HostGator, tetapi melebihi 200,000 pelanggan pada tahun 2009.

Pengawal HostGator

Dengan itu dan hakikat bahawa pada tahun 2015 EIG kononnya mempunyai lebih dari 4 juta pelanggan antara anak syarikatnya (yang mana Bluehost dan HostGator mungkin yang terbesar), mungkin selamat untuk menganggap HostGator mempunyai ratusan ribu pelanggan, jika tidak berjuta-juta.

Secara luaran, perkara-perkara kelihatan baik untuk HostGator. Halaman utama laman web mereka menamakan beberapa penghargaan web hosting yang mereka dapat (dari PCMag dan banyak lagi), yang pasti menjadikannya kelihatan baik.

Sudah tentu, internet adalah tempat yang besar, dan tidak terlalu sukar untuk mendapatkan komen positif untuk diri sendiri jika anda tahu bagaimana bermain permainan.

Adakah HostGator benar-benar memenuhi pujian dalam talian?

Teruskan membaca untuk mengetahui!

Kelebihan HostGator

Seperti yang dinyatakan, struktur harga yang unik adalah penyebab beberapa faedah. Web hosting yang dikongsi, walaupun lebih mahal daripada pesaing untuk tahun pertama, harga pembaharuan di bahagian bawah.

Lebih-lebih lagi, sijil SSL dan sejumlah besar wang dalam kredit untuk Google Adwords dan Iklan Bing disertakan dengan setiap akaun hosting, tanpa mengira peringkat.SSL percuma dan banyak lagi dengan HostGator

Ini sangat ketara, dan saya tidak dapat menemui banyak persamaan dengan perkhidmatan lain.

Selain daripada itu, saya mendapati sokongan pelanggan mereka kukuh, dan antara muka pengguna mereka mudah dan senang digunakan. Yang paling penting, mereka memberikan masa operasi yang hebat, walaupun alat keselamatan mereka yang lain mahal atau tidak lancar.

Secara keseluruhan, HostGator menghasilkan banyak kebaikan yang berjaya mengatasi kekurangannya.

Kekurangan HostGator

Berita buruk — HostGator memang mempunyai beberapa masalah penting.

Masalah pertama dengan HostGator yang harus kita perhatikan adalah harganya. Jangan bimbang terlalu banyak: bukan kerana HostGator secara keseluruhannya terlalu mahal.

Lebih khusus lagi, beberapa rancangan di HostGator mungkin lebih murah, berbanding dengan rancangan perkhidmatan pesaing.

Ini benar terutamanya jika anda tidak berminat untuk melakukan: harga rendah yang ditawarkan adalah komitmen selama tiga tahun.

Harganya meningkat dengan ketara pada semua rancangan sekiranya anda mahukan jangka masa yang lebih pendek.Rancangan jangka pendek Hostgator

Oleh itu, saya rasa ini bukan kejatuhan yang luar biasa. Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, HostGator bukanlah sesuatu yang harus anda segera tolak.

Namun, jika anda mencari jenis hosting tertentu — seperti hosting WordPress — maka HostGator mungkin tidak berada di bahagian atas senarai anda.

Kekurangan dengan harga yang salah adalah tambahan keselamatan HostGator.

Di mana platform lain mungkin menawarkan lebih banyak pilihan ciri keselamatan untuk pakej tertentu secara automatik, HostGator mempunyai beberapa pemisahan dari rancangannya.

Dan harganya hampir $ 2 sebulan dengan harga paling murah, jika anda komited dengan rancangan 3 tahun, di atas apa sahaja pakej hosting anda.Pakej keselamatan HostGator

Ini agak membebankan, terutamanya memandangkan hosting pakej dari penyedia lain kadang-kadang lebih mudah dan dengan kos yang lebih rendah.

Harga HostGator

Harga biasanya merupakan perkara pertama yang kita perhatikan — dan apabila terdapat begitu banyak penyedia hosting di luar sana untuk dipilih, anda mampu berhemat.

Jadi berikut adalah fakta: untuk hosting web bersama (yang paling asas dan biasanya yang paling popular), rancangan bermula dari $ 2.75 sebulan.

Atau mereka akan melakukannya, jika tidak ada penjualan sekarang: penjualan itu menjadikan harganya menjadi $ 2,75 sebulan untuk peringkat pertama, $ 3,95 untuk yang kedua, dan $ 5,95 untuk yang ketiga (mesti mendapat potongan harga).hostgator berkongsi web hosting

Ketiga-tiga peringkat ini – rancangan Hatchling, Baby, dan Business – cukup murah dengan potongan harga, tetapi tidak terlalu membebankan.

Saya lebih suka mereka lebih murah, tentu saja, tetapi untuk hosting bersama, ini berada di hujung atas julat harga biasa.

Pengehosan awan bermula pada $ 5,95 sebulan untuk Hatchling Cloud — walaupun dengan potongan harga pada $ 4,95 dan berakhir dengan Business Cloud pada $ 9,95.Cloud hosting merancang Hostgator

Hosting WordPress sedikit lebih mahal daripada hosting web yang dikongsi, yang malang — pesaing sering mempunyai hosting WordPress dengan harga yang hampir sama dengan hosting web biasa.HostGator Hosting WordPress

Walau apa pun, dengan potongan harga WordPress hosting bermula dengan $ 5,95 sebulan dan terus menjadi $ 9,95 sebulan. Potongan harga ini diskaun 40-57%, yang memberitahu anda betapa mahal harganya.

Terus terang, hosting WordPress agak mahal pada HostGator.

Pelayan Peribadi Maya (VPS) Hosting pada masa ini didiskaun pada 70% atau 73% diskaun, dan termasuk potongan harga antara $ 29.95 hingga $ 49.95 sebulan.

rancangan VPS hostgatorHarga permulaan bukanlah yang paling murah, tetapi hanya dengan harga yang bersaing dengan beberapa dolar atau lebih — dua peringkat terakhir berharga biasa.

Akhirnya, pelayan khusus bermula pada $ 119 dan berakhir pada $ 149 sebulan. Walaupun ini juga dengan potongan harga, ini sebenarnya adalah harga yang cukup baik untuk pelayan khusus.

Sekiranya anda ingin menjimatkan wang tetapi masih mahukan pelayan khusus, HostGator mungkin menjadi salah satu pilihan utama anda.

Satu masalah lain: sementara laman web lain cenderung menunjukkan harga sebagai “diskaun”, ia sebenarnya adalah harga untuk tahun pertama perkhidmatan.

Selepas itu, mereka meningkat apabila anda memperbaharui. Walau bagaimanapun, dengan HostGator, potongan harga yang selalu saya bicarakan adalah potongan masa terhad yang biasa anda lihat di kedai.

Dan, untuk mendapatkannya, anda harus memberikan komitmen selama tiga tahun berkhidmat. Oleh itu, jika anda ingin membeli perkhidmatan selama satu tahun untuk tahap hosting bersama yang paling murah, anda perlu membayar $ 5.95 sebulan. Yang sememangnya agak besar dan kuat.

Walaupun begitu, setelah tahun pertama, harga bulanan tidak sebanding dengan pasaran.

GoDaddy, misalnya, menaikkan harga bulanan kepada $ 7.99 sebulan untuk pelan tahap kemasukannya setelah tahun pertama penggunaan; Pelan HostGator’s Hatchling meningkat kepada $ 6.95.

Jadi hei, jangan terlalu risau dengan harga yang kelihatan sedikit meningkat. (Lihat perbandingan HostGator vs Godaddy)

Satu perkara terakhir — HostGator mempunyai jaminan pulangan wang selama 45 hari untuk rancangan hosting bersama.wang kembali Hostgator

Ini jauh lebih lama daripada jaminan biasa selama 2 minggu atau sebulan dari laman web pesaing dan semestinya memberi anda masa yang cukup untuk benar-benar memahami sama ada anda mahu mengikuti perkhidmatan tersebut atau tidak.

Oleh kerana kebanyakan orang akan melihat hosting yang dikongsi, saya akan mengatakan bahawa harga HostGator cukup berpatutan — hanya hosting WordPress yang kelihatan tidak normal bagi saya, dan dasar pembayaran balik selama 45 hari cukup kukuh.

Lihat harga hosting HostGator di sini…

ciri-ciri

Jadi harga bukanlah yang termurah di luar sana – tetapi mungkin ada beberapa perkara hebat yang anda dapat sebagai balasan, betul?

Baiklah, mari kita masuk ke dalamnya.

Catatan: kami kebanyakannya membincangkan tentang ciri hosting web yang dikongsi kerana mereka paling popular.

Hatchling, peringkat pertama, dilengkapi dengan satu domain dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Baby mendapat domain tanpa had, dan Business mendapat IP khusus percuma, alat SEO percuma, dan peningkatan percuma ke SSL positif.

Ini mungkin terdengar agak ganjil bagi anda. Sekiranya tidak ada senarai ciri yang lebih panjang, bahkan untuk Hatchling?

Nah, HostGator diatur sedikit berbeza.

Terdapat banyak ciri yang berlaku untuk setiap paket hosting, dan banyak fitur yang anda bayar untuk ditambahkan tanpa mengira rancangan anda.

Contoh alat tambah termasuk beberapa alat keselamatan (lebih lanjut mengenai ini di bahagian keselamatan) atau alat SEO. Walau bagaimanapun, beberapa perkara yang disediakan untuk setiap rancangan hosting cukup luar biasa.

Setiap rancangan hosting mendapat pembangun laman web, dan pemindahan laman web dan domain percuma. Ini bagus, tetapi cukup asas.Pembina laman web Hostgator percuma

Setiap rancangan hosting juga mendapat akses ke 52 skrip percuma yang dapat dipasang dengan segera — oke, sekarang semuanya terdengar lebih baik.

Lebih menarik lagi, setiap rancangan mendapat tawaran Google Adwords $ 100, dan Kredit Iklan Bing $ 100. Wah, wow.

Akhirnya, untuk meletakkan lapisan gula pada kue, setiap akaun hosting dilengkapi dengan sijil SSL percuma.

Ini sangat besar: malah rancangan Hatchling mendapat sijil SSL, yang biasanya disediakan untuk pakej peringkat kedua atau ketiga di platform yang bersaing.

Semua ini adalah tambahan kepada alat asas lain yang disertakan dengan akaun hosting – contohnya akaun e-mel.

Oh, kecuali rancangan HostGator Hatchling merangkumi akaun e-mel tanpa had — cukup mengagumkan, terutamanya berbanding dengan akaun e-mel tunggal GoDaddy untuk peringkat pertama.

Terus terang, ini adalah makanan yang sangat kukuh. HostGator secara keseluruhannya mempunyai ciri baik seperti penyedia hosting utama yang lain.

Walau bagaimanapun, struktur harga yang tidak biasa membolehkan anda memperuntukkan alat dengan lebih banyak fleksibiliti, dan mendapatkan beberapa ciri dengan kos yang lebih rendah daripada yang anda harapkan.

Dalam pengertian ini, HostGator mengganti produknya yang lebih mahal.

Sokongan pengguna

Sekiranya HostGator tidak mempunyai harga yang paling ideal, maka lebih baik menebusnya, betul?

Mempunyai sokongan pelanggan yang kukuh adalah mustahak, terutama dengan hosting.

Nasib baik, HostGator melakukannya dengan baik. Ia mempunyai dokumentasi dan bahan pendidikan di lokasi yang berharga, serta beberapa pilihan untuk menghubungi wakil secara langsung.

Sejauh sumber pendidikan dan maklumat berjalan, HostGator mempunyai segalanya menjadi satu halaman sokongan.

Ini agak tidak biasa; banyak laman web mempunyai halaman FAQ, pangkalan pengetahuan (atau versi gabungan dari itu), dan halaman terpisah untuk tutorial atau sumber tertentu.

Itu bukan perkara yang buruk – walaupun saya benci reka bentuk halaman sokongan, pasti lebih berguna untuk menjadikan semuanya terpusat dengan senang. Dan yang pasti, mereka mempunyai banyak pilihan tutorial video dan juga artikel.

Sekali lagi, ia kelihatan ketinggalan zaman, tetapi sepertinya mereka cukup untuk menjaga keselamatan seseorang tanpa harus menghubungi wakil.

Tetapi jika anda ingin menghubungi perwakilan khidmat pelanggan untuk mendapatkan bantuan, anda akan mempunyai tiga pilihan: sokongan telefon 24/7, sokongan e-mel, dan sembang langsung.

Adalah biasa bagi syarikat hosting untuk menyediakan ketiga-tiganya, tetapi banyak juga yang menyediakan dua dari tiga. HostGator mempunyai semua itu adalah petanda yang baik.

Fungsi sembang langsung mereka bagus. Saya mendapati perwakilan responsif ketika saya mengujinya sebagai tetamu. Perhatikan waktu di kiri bawah: Saya mengambil gambar segera setelah menghantar / menerima mesej.Pembina laman web Hostgator percuma

Sembang Hostgator 2

Sudah tentu, tindak balas pertama kemungkinan besar adalah salinan / tampalan atau balasan bot.Sembang HostGator 3

Seperti yang anda lihat, tindak balas “sebenarnya” tidak memerlukan masa yang lama.

Menguji sebagai pelawat / pelawat biasa di laman web benar-benar memberi anda petunjuk yang baik mengenai perkhidmatan pelanggan: jika ada yang dapat melakukan sembang langsung yang kukuh, sumber yang anda dapat setelah anda menjadi pelanggan yang berbayar kemungkinan besar dijamin baik.

Secara keseluruhan, perkhidmatan pelanggan HostGator sebaik mana pun, walaupun tidak banyak yang perlu dilakukan.

Kemudahan penggunaan

Harga, ciri, dan dukungan pelanggan — sekarang setelah kami mendapat gambaran yang lebih jelas mengenai HostGator, kami harus membincangkan pengalaman pengguna.

Secara keseluruhan, saya katakan HostGator semudah digunakan seperti platform hosting lain. UI mungkin bukan yang paling indah (pada pendapat saya), tetapi pastinya jelas.Sembang HostGator 3HostGator cPanel 2

Tidak ada banyak butang yang tidak diketahui — untuk sebahagian besar, semuanya dapat dilihat dengan jelas ketika menavigasi panel c, papan pemuka, atau pembangun laman web.

Pada akhirnya, hampir setiap perkhidmatan hosting besar mempunyai antara muka pengguna yang sama, dengan perbezaan utama dari segi estetik (dan mungkin susun atur) tetapi tidak berfungsi.

Sekiranya HostGator terlalu sukar untuk digunakan, anda boleh mengakses sokongan pelanggan. Saya rasa tidak mungkin kebanyakan orang merasa sukar; keluk pembelajaran tidak lebih curam daripada platform hosting arus perdana yang lain.

Keselamatan dan Kebolehpercayaan

Gambaran keseluruhan keselamatan — waktu operasi, langkah keselamatan, dll.

Laman web HostGator malangnya tidak memberikan gambaran keseluruhan keselamatan yang jelas. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda mesti terus mencarinya. Nasib baik, kami telah melakukan sebahagian besar untuk anda.

Pertama: artikel ini memperincikan beberapa langkah keselamatan yang dikatakan HostGator untuk melindungi pelayannya. Inti utamanya adalah perlindungan dari serangan DDoS.

Sekiranya penggodam, atau bahkan pemadaman, menyebabkan anda kehilangan laman web anda, HostGator menawarkan perkhidmatan yang disebut CodeGuard: ini adalah sandaran automatik harian ke awan.

CodeGuard dapat diperluas hingga 5 laman web, penyimpanan 1GB, fail tanpa had, dan dapat digunakan untuk memulihkan laman web anda 3 kali sebulan.

Walau bagaimanapun, ia juga bermula pada $ 1,67 sebulan, yang sangat disayangkan: platform lain termasuk sandaran harian atau mingguan di beberapa pakej mereka secara automatik.

Seterusnya, HostGator mempunyai sesuatu yang disebut SiteLock, yang pada dasarnya adalah imbasan malware. Ia percuma! Tidak, hanya bergurau. Ia bermula pada $ 1.94 sebulan jika anda membuat komitmen untuk rancangan 3 tahun. Ini, seperti CodeGuard, agak malang.

Ini adalah kelemahan yang serius, tetapi saya mempunyai beberapa berita baik: HostGator mempunyai waktu operasi yang hebat.

Waktu operasi terkini diberikan di bawah:

waktu operasi hostgator

Waktu tamat
99.91%
Masa tindak balas
1061ms

Berikut ialah Waktu Penggunaan purata:
 • Mar 2020: 99.89%
 • Feb 2020: 99.91%
 • Jan 2020: 99.93%
 • Dis 2019: 99.74%
 • Nov 2019: 99.82%
 • Okt 2019: 99.13%
 • Sep 2019: 99.37%
 • Ogos 2019: 99.60%
 • Jul 2019: 99.98%
 • Jun 2019: 99.97%
 • Mei 2019: 99.85%
 • Apr 2019: 99.95%
 • Mac 2019: 99.96%
 • Feb 2019: 99.97%
 • Jan 2019: 99.97%
 • Dis 2018: 100%
 • Nov 2018: 99.99%
 • Okt 2018: 99.93%
 • Sep 2018: 99.99%
 • Ogos 2018: 99.94%
 • Jul 2018: 100%
 • Jun 2018: 100%
 • Mei 2018: 100%
 • Apr 2018: 99.99%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 99.97%
 • Jan 2018: 100%
 • Dis 2017: 100%
 • Nov 2017: 100%
 • Okt 2017: 99.96%
 • Sep 2017: 100%
Inilah purata Masa Respons:
 • Mar 2020: 1060ms
 • Feb 2020: 1057ms
 • Jan 2020: 1066ms
 • Dis 2019: 1276ms
 • Nov 2019: 1027ms
 • Okt 2019: 1125ms
 • Sep 2019: 979ms
 • Ogos 2019: 1189 ms
 • Jul 2019: 1,313 ms
 • Jun 2019: 1,244 ms
 • Mei 2019: 1,000 ms
 • Apr 2019: 996 ms
 • Mac 2019: 1,027 ms
 • Feb 2019: 1,176 ms
 • Jan 2019: 1,169 ms
 • Dis 2018: 1,169 ms
 • Nov 2018: 1,325 ms
 • Okt 2018: 1,335 ms
 • Sep 2018: 1,264 ms
 • Ogos 2018: 1,254 ms
 • Jul 2018: 343 ms
 • Jun 2018: 343 ms
 • Mei 2018: 319 ms
 • Apr 2018: 2250 ms
 • Mac 2018: 409 ms
 • Feb 2018: 398 ms
 • Jan 2018: 375 ms
 • Dis 2017: 485 ms
 • Nov 2017: 969 ms
 • Okt 2017: 352 ms
 • Sep 2017: 733 ms

Anda boleh menyemak skor uptime terperinci di sini.

Pada bulan Februari dan April, ia turun selama satu minit — dua minit selama dua bulan! —Dan bulan Oktober laman web tersebut turun selama 4 minit.

Sudah tentu, ada angka buruk untuk Ogos 2017 – 87 minit waktu henti selama sebulan sebenarnya tidak sesuai. Tapi hei — mungkin itu orang luar, dan setahun kemudian, itu tidak berlaku lagi.

Sekiranya anda membaca pada bulan September yang lalu, anda boleh menyemak angka masa operasi terkini di sini.

Waktu sibuk dengan HostGator umumnya hebat, dan tanpa had pada bulan Ogos 2017, ini mungkin merupakan perkhidmatan dengan salah satu waktu operasi teratas dalam ujian kami.

Tambahan keselamatan adalah gangguan, bagaimanapun, dan harus dikurangkan dari segi kos atau sebahagiannya dimasukkan secara lalai ke dalam rancangan hosting.

Adakah Kami Mengesyorkan HostGator?

Dengan semua analisis yang dikatakan dan dilakukan, di mana HostGator berdiri?

Terlepas dari orang ramai, satu: kekurangan dan kelebihannya tidak biasa berbanding persaingan.

Struktur harganya agak pelik, dengan banyak alat tambahan yang merupakan alat lalai di platform lain, dan banyak ciri lalai yang hanya untuk tahap yang ditingkatkan di seluruh dunia hosting.

Ia mempunyai masa operasi yang sangat baik — mungkin yang terbaik dalam perniagaan.

Selain itu, HostGator mudah digunakan dan mempunyai sokongan pelanggan yang kukuh. Secara keseluruhan, ia tidak jauh lebih mahal daripada perkhidmatan lain, dan terutama tidak dalam jangka masa panjang.

Pada pendapat saya, HostGator memberi anda banyak dan akhirnya tidak memaksa anda membayar sebanyak itu, sekurang-kurangnya tidak melebihi jangkauan arus perdana.

Dalam beberapa keadaan, anda mungkin membayar lebih murah untuk perkara-perkara tertentu, seperti sijil SSL.

Oleh itu, dengan kelebihannya, kelebihannya jauh lebih baik daripada yang negatif: ya, saya pasti mengesyorkan HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map