Ulasan Shopify – Pengalaman Peribadi Saya dengan Kelebihan dan Kekurangan

Ulasan Shopify – Pengalaman Peribadi Saya dengan Kelebihan dan Kekurangan

Ulasan Shopify – Pengalaman Peribadi Saya dengan Kelebihan dan Kekurangan

Mempersiapkan pelancaran eCommerce bukanlah tugas kecil. Walaupun terdapat banyak keputusan besar yang akan dibuat, beberapa yang sama pentingnya dengan platform e-dagang yang anda pilih.


Dalam artikel ini, saya akan memberikan pandangan dan tinjauan peribadi saya mengenai platform Shopify.

Memilih Shopify bukanlah keputusan yang mudah. Walaupun terdapat lebih dari seratus platform eCommerce untuk dipilih, mulai dari yang berdiri sendiri (seperti Shopify dan BigCommerce) hingga integrasi dengan laman web yang ada (kira Woocommerce atau eCommerce add-ons untuk Wix).

Dalam ulasan Shopify ini, saya akan memberi anda kebaikan dan keburukan serta elemen yang paling menonjol bagi saya ketika memilih platform.

Saya juga akan menggali unsur-unsur lain yang saya temui setelah masuk ke bahagian belakang sistem, seperti penyediaan dan kemudahan penggunaan.

ULASAN OUTLINE

Lompat untuk membaca bahagian tertentu dengan mengklik pautan berikut

 1. Apa itu Shopify
 2. Kelebihan
 3. Keburukan
 4. Kemudahan penyediaan
 5. Memperluas Penyesuaian Shopify
 6. Cara menambah produk di Shopify
 7. Skalabiliti
 8. Perbandingan Shopify Vs Magento
 9. Kesimpulannya

Apa itu Shopify?

Shopify adalah yang dikenali sebagai platform eCommerce yang dihoskan yang menyediakan semua yang diperlukan oleh pemilik perniagaan untuk menyiapkan, melancarkan, dan menguruskan kedai dalam talian – satu-satunya perkara yang perlu anda berikan ialah produk dan kandungan.

shopify_review

Perkhidmatan berbilang saluran dilancarkan pada tahun 2004 dan berkembang menjadi tuan rumah lebih daripada 500,000 perniagaan di 175 negara.

Menurut siaran 2017, platform ini berkembang setiap tahun pada kadar purata 74% menghasilkan penjualan lebih dari $ 40 bilion di kalangan peniaga-peniaga.

Kelebihan Shopify:

Sebahagian daripada pertumbuhan itu (dan beberapa sebab saya mula-mula tertarik ke Shopify) boleh dikaitkan dengan faedah utama platform:

 • Mudah Digunakan: Platform ini sering diiklankan dan disebut-sebut sebagai mudah digunakan dan dikendalikan, dengan papan pemuka pusat yang ringkas yang membolehkan anda menjangkau dan mengurus seluruh kedai anda hanya dengan beberapa klik.
 • Mempunyai tema profesional yang indah: Malah produk terbaik akan berjuang untuk memasuki kedai yang hodoh. Shopify terkenal kerana mempunyai banyak tema dan reka bentuk responsif mudah alih yang memenuhi keperluan industri tertentu. Tema premium tersedia untuk pembelian serta pilihan tema percuma. Semua direka dan dibina secara profesional untuk memaksimumkan penukaran.
 • Super Scalable: Anda ingin memastikan platform yang anda pilih akan berkembang dengan perniagaan anda sehingga anda tidak perlu risau untuk berhijrah ke penyedia lain. Shopify menawarkan harga dan ciri yang dapat disesuaikan untuk menyesuaikan pertumbuhan dengan perniagaan dari pelbagai saiz dari permulaan hingga perusahaan. Ini adalah komprehensif Penyelesaian eCommerce yang terbukti masa depan berkat pengembangan, sokongan, dan integrasi pihak ketiga yang luas untuk memperluas set ciri.
 • Pantas & Selamat: Sebagai penyelesaian yang dihoskan, semua keselamatan pelayan dilindungi oleh Shopify. Fail dan data pelanggan anda selamat di pelayan yang direka untuk menangani kemasukan pelanggan secara besar-besaran, jadi kedai anda memuat dengan pantas walaupun pada peranti mudah alih.
 • Mempunyai perkhidmatan pelanggan yang luar biasa: Setelah bekerja dengan platform lain, saya tahu adalah kecewa kerana mempunyai masalah selepas berjam-jam dan tidak dapat menghubungi sesiapa. ECommerce beroperasi 24/7 jadi anda memerlukan penyelesaian yang menawarkan tahap sokongan yang sama. Pasukan sokongan Shopify tersedia sepanjang masa.
 • Terjangkau: Selain dari harga bulanan yang berpatutan (dengan dua rancangan kos rendah untuk memulakan peruncit baru) Shopify juga menawarkan kos per transaksi yang kompetitif, rendah – lebih rendah daripada banyak platform dan pemproses pembayaran lain. Bahkan ada pintu masuk pembayaran terpasang (Braintree) menjadikannya mudah untuk disiapkan dan mula memproses pembayaran sebaik sahaja kedai anda beroperasi.

Kekurangan Shopify:

Sudah tentu, ada beberapa kekurangan yang harus dipertimbangkan sebelum akhirnya menetap di Shopify:

 • Batasan dalam penyesuaian; Shopify menggunakan bahasa khusus daripada memberi akses untuk mengedit PHP seperti beberapa platform eCommerce yang lain
 • Pemasaran kandungan bukanlah yang terbaik – perkara seperti e-mel troli yang ditinggalkan dan fungsi blog agak terhad berbanding dengan platform seperti Woocommerce yang dibina di sekitar pengurusan kandungan
 • Mengeksport tidak semudah yang sepatutnya – Shopify jenis kunci anda sehingga jika anda ingin berpindah ke platform lain akan ada beberapa usaha dalam penghijrahan.
 • Shopify menyekat aplikasi di pasarannya sehingga ada lebih sedikit pilihan daripada platform lain. Manfaatnya adalah bahawa aplikasi yang diluluskan berkualiti tinggi, dikemas kini secara berkala, dan menawarkan tambahan fungsional terbaik ke platform asli Shopify
 • Menuju pasaran A.S. dan UK; platform ini tidak menawarkan sokongan berbilang bahasa sehingga etalase global menjadi masalah. Syarikat itu baru sahaja menambahkan enam bahasa baru pada tahun 2018 tetapi mereka masih dalam ujian beta.

Itu hanyalah senarai pendek kebaikan dan keburukan menggunakan Shopify. Mari masuk ke bidang utama yang paling relevan dengan pemilik perniagaan, dan perkara yang paling saya timbulkan semasa pemilihan dan ketika saya menyiapkan etalase awal saya dengan Shopify.

Cuba Shopify secara percuma sekarang

Kemudahan penyediaan

Kecuali anda sangat mahir dalam teknologi, anda ingin memilih platform eCommerce yang menawarkan laluan paling mudah untuk disiapkan.

Walaupun saya mempunyai pengalaman dengan reka bentuk dan penyesuaian laman web, perkara terakhir yang ingin saya habiskan ialah menyesuaikan laman web. Anda boleh kehilangan berjam-jam dalam CSS dan PHP.

Salah satu kelebihan Shopify yang paling menarik adalah antara muka yang mudah digunakan; tidak ada pengalaman pengekodan yang diperlukan untuk mengembangkan kedai Shopify yang unik dan unik.

Shopify menyediakan pelbagai pilihan, jadi anda dapat membuat penyesuaian dan memilih yang paling sesuai untuk anda, mengisi beberapa tempat kosong, dan kedai tersuai anda sudah siap.

Seperti apa-apa masih ada sedikit keluk pembelajaran tetapi antara muka Shopify yang intuitif menjadikan semuanya mudah diakses dan mudah dicari.

Pembuatan Akaun

Hanya dengan beberapa langkah, kedai anda dapat berfungsi dalam talian dan berfungsi. Shopify menawarkan percubaan 14 hari awal yang tidak memerlukan kad kredit untuk memulakan.

Cukup masukkan maklumat peribadi anda, beri nama kedai anda, dan anda akan segera melancarkan ke papan pemuka Shopify hanya dalam beberapa minit.

Pembuatan Akaun

Dari papan pemuka ini anda dapat menavigasi dengan mudah ke setiap segmen kedai anda.

Bahagian Laman Utama memberikan gambaran keseluruhan mengenai apa yang berlaku dengan perniagaan anda. Papan pemuka utama, juga layar utama anda, memberikan gambaran ringkas mengenai penjualan, pesanan, perincian penjualan, dan arahan untuk membuat kedai anda bergerak.

Pesanan

Menu pesanan membawa anda terus ke halaman pengurusan pesanan di mana anda dapat melacak, melihat, dan mengurus semua pesanan yang dibuat oleh pelanggan.

Anda juga boleh membuat pesanan baru secara manual dan mendapatkan maklumat mengenai pembayaran yang ditinggalkan.

Pesanan

Produk

Setiap kedai eCommerce memerlukan produk, dan menu produk memudahkan untuk menambah dan mengkonfigurasi produk secara manual atau mengimport inventori produk anda yang ada, mengaktifkan penjejakan inventori, dan mengatur semua kategori dan koleksi anda.

shopify produk untuk ditambah

Pelanggan

Anda boleh mengesan butiran pelanggan yang membuat pesanan menggunakan menu pelanggan.

Shopify menawarkan CRM asas sebagai sebahagian daripada platformnya, jadi bukan sahaja anda boleh mengimport pelanggan, anda juga dapat menguruskan semua butiran pelanggan granula dari segmen ini dan melihat sejarah pembelian mereka.

Pelanggan

Analisis

Jenama eCommerce yang paling berjaya membuat keputusan berdasarkan data. Analisis bawaan Shopify menyediakan banyak laporan yang dapat anda manfaatkan untuk mengembangkan perniagaan anda. Ini termasuk:

 • Simpan penukaran
 • Nilai pesanan purata
 • Mengembalikan harga pelanggan
 • Produk berprestasi terbaik
 • Sumber rujukan teratas
 • Laporan penjualan dan pemerolehan
 • Laporan tingkah laku
 • Laporan pelanggan yang luas

Bahkan ada laporan pemasaran dan kewangan untuk membantu anda membuat keputusan kempen yang tepat yang memberikan kesan paling besar kepada anda dan pulangan pelaburan anda.

Analisis Shopify

Kedai atas talian

Ini adalah daging kedai eCommerce anda di mana anda boleh menyesuaikan dan menjadikan kedai dalam talian anda milik anda.

Kedai atas talian

Menu Kedai Dalam Talian membolehkan anda membuat penyesuaian pada rupa dan nuansa kedai anda dengan hanya beberapa klik – tidak perlu kemahiran kod atau reka bentuk.

Ini termasuk mengedit halaman, menambahkan blog, navigasi, dan penyesuaian tema keseluruhan.

Cuba Shopify secara percuma sekarang

Memperluas Penyesuaian Shopify

Penyesuaian adalah bahagian utama untuk menubuhkan kedai dalam talian – setelah anda mahukan kedai yang mewakili jenama, keperibadian, mesej anda, dan memberikan pengalaman visual yang menyenangkan.

Yang paling penting, anda mahukan pengalaman reka bentuk dan penyesuaian yang ringkas. Pendekatan Shopify untuk penyesuaian tema tidak begitu revolusioner.

Sekiranya anda melihat banyak platform eCommerce, termasuk integrasi berbanding platform yang berdiri sendiri, banyak yang menawarkan pendekatan klik-untuk-reka bentuk yang dipermudahkan.

Semasa mencari platform eCommerce, saya memerlukan tiga tahap penyesuaian:

1. Platform perlu kelihatan segar, bersih, dan berfungsi di luar kotak. Tidak perlu ada penyesuaian yang luas untuk membuatnya kelihatan menarik bagi rata-rata pelanggan.

Shopify, Woocommerce, BigCommerce dan banyak platform lain memenuhi syarat asas ini jadi perlu untuk mengecilkannya lagi.

2. Platform harus mudah disesuaikan dan diperbaiki tanpa latar belakang reka bentuk atau pengambilan pereka pakar. Sebilangan besar platform menawarkan beberapa tema bawaan sebagai sebahagian daripada nilai jualan mereka, tetapi banyak daripadanya sangat asas dengan faktor wow.

Shopify, bagaimanapun, memiliki lebih dari 170 tema khusus (dirancang secara profesional) yang menarik seperti yang mudah disesuaikan.

senang menyesuaikan shopify

3. Platform harus menawarkan penyesuaian yang lebih mendalam ketika diperlukan, tetapi tidak diperlukan.

Di sinilah begitu banyak platform dan integrasi gagal kerana mereka menghadkan akses ke perkara yang boleh anda ubah dan ubah suai, atau struktur fail mereka begitu rumit sehingga sukar bagi kebanyakan orang untuk belajar dan menavigasi menjadikannya proses yang memakan masa.

Shopify menjadikan penyesuaian reka bentuk lebih lanjut jika anda mahukan kawalan yang lebih mendalam.

Bagi kebanyakan syarikat permulaan dan kedai dalam talian yang baru, penyesuaian asas dan perpustakaan tema profesional yang luas lebih dari cukup untuk memulakan.

Tetapi, ketahuilah bahawa kedai anda boleh disesuaikan dengan jenama dan pilihan anda semasa anda membuat perniagaan.

Itulah sebabnya jenama seperti Red Bull, Kylie Cosmetics dan MVMT Watches beroperasi melalui platform Shopify.

Menambah Produk

Kedai yang menarik secara visual hanyalah langkah pertama – anda mesti memuatkan produk pada satu ketika.

Setelah menggunakan Woocommerce, Wix, Volusion, dan BigCommerce, saya dapat mengatakan bahawa saya mendapati pendekatan Shopify untuk menambahkan produk menjadi pendekatan yang paling lancar dan lurus sehingga kini.

Sekiranya anda pernah memasang catatan blog di WordPress atau mengisi borang secara dalam talian, maka anda mempunyai maklumat tentang menambahkan produk di Shopify.

Menambah produk boleh dilakukan dalam beberapa klik; tambahkan tajuk, keterangan, gambar, tetapkan koleksi, tetapkan harga, konfigurasikan inventori dan penghantaran, dan anda sudah siap.

Menambah Produk Shopify

Anda dapat menambahkan varian dengan cepat ke produk apa pun dan bahkan mengkonfigurasi tetapan SEO asas bagi setiap produk.

Sekiranya anda mempunyai banyak inventori, proses untuk menambahkan produk secara manual boleh membosankan. Shopify menawarkan import produk sederhana dengan fail CSV, sehingga anda dapat memuat naik semua produk anda secara besar-besaran.

Mereka bahkan menyediakan templat termasuk produk sampel untuk membantu anda mengisi bidang yang diperlukan.

menguruskan inventori anda

Setelah produk anda dimuat, Shopify menyediakan semua alat yang anda perlukan untuk menguruskan inventori anda (termasuk penjejakan inventori untuk terus mengikuti jumlah inventori yang rendah)

menguruskan inventori anda 2

Serta papan pemuka pusat untuk menguruskan pemindahan inventori jika anda berurusan dengan inventori masuk dari pembekal (di luar membuat dan menjual produk anda sendiri).

menguruskan inventori anda 3

Platform lain yang saya sebutkan masing-masing menawarkan kemasukan produk manual dan beberapa, seperti BigCommerce juga menawarkan import produk kumpulan.

Menurut pengalaman saya, dari perspektif yang mudah digunakan, Shopify adalah yang paling mudah dari segi klik untuk diselesaikan.

Skalabiliti dengan Shopify

Sesiapa sahaja boleh melancarkan kedai Shopify asas dan memilih salah satu daripada beberapa rancangan yang menawarkan pelbagai ciri berdasarkan keperluan perniagaan.

Ini berguna untuk syarikat permulaan dengan lalu lintas yang rendah dan jumlah pesanan yang kecil pada hari-hari awal.

Oleh kerana perniagaan anda berkembang seiring dengan pangkalan pelanggan, jangkauan, dan jumlah pesanan anda, sangat mudah untuk menukar rancangan kerana tidak ada kontrak atau masuk ke mana-mana rancangan.

Skalabiliti dengan Shopify

Semasa anda menaikkan rancangan anda, ciri-ciri tersedia dalam skala perniagaan anda, termasuk:

 • Akaun kakitangan tambahan supaya pasukan anda yang semakin bertambah dapat mengakses dan membantu pemasaran, pengurusan pesanan, perkhidmatan pelanggan dan banyak lagi
 • Mengurangkan kos setiap transaksi
 • Menambah ciri promosi seperti kad hadiah
 • Alat pengekalan pelanggan yang lebih baik seperti pemulihan troli yang ditinggalkan
 • Pelaporan profesional dan maju dan banyak lagi

Sekiranya kedai dalam talian anda meletup dalam jumlah besar, yang menjadi impian mana-mana peruncit dalam talian, Shopify mempunyai rancangan tambahan untuk menawarkan skalabiliti maksimum.

Rancangan Shopify Plus adalah penyelesaian kelas perusahaan untuk peniaga dan perniagaan besar.

Shopify Plus bukan sahaja memberi anda skalabilitas yang tidak dapat ditandingi tetapi juga menawarkan jenis penyesuaian yang sering dicari oleh peruncit melalui platform sumber terbuka seperti Magento.

peruncit penyesuaian dengan shopify

Skalabilitas berasal dari platform yang Shopify telah dirancang untuk kelajuan, kebolehpercayaan, dan penjanaan permintaan. Hanya beberapa kelebihan Shopify plus yang merangkumi:

 • Lebih dari 10k pesanan puncak seminit
 • Dijamin masa operasi 99.98%
 • Lebar jalur dan transaksi tanpa had (banyak platform lain menghadkan jumlah transaksi)
 • Tahap 1 PCI DSS patuh untuk pembayaran dan keselamatan yang dipertingkatkan
 • Integrasi dengan ERP dan CRM bersama dengan kawalan kod front-end penuh (rancangan Shopify asas menawarkan penyesuaian kod terhad)

Dalam mengkaji platform lain, saya belum dapat melihat skalabilitas pada tahap ini tanpa memerlukan kemahiran pengembangan atau pembangun yang luas (seperti dengan Magento).

Banyak platform, seperti Woocommerce, hanya tidak mencapai skala perusahaan dan lebih ditujukan kepada syarikat permulaan dan perniagaan pertengahan.

Perbandingan Shopify Vs Magento:

Shopify dan Magento adalah dua platform eCommerce paling popular yang ada pada masa ini dan sementara kedua-duanya memungkinkan untuk membuat kedai dalam talian, sistem mereka sangat berbeza.

Perbezaan terbesar antara Magento dan Shopify adalah dalam kodnya; Shopify menggunakan sistem pengkodan yang disebut Liquid dan merupakan platform proprietari sehingga ada beberapa batasan penyesuaian yang dapat berlaku.

Magento di sisi lain adalah berasaskan PHP dan sumber terbuka yang menawarkan pilihan yang lebih luas dan had yang lebih sedikit dengan penyesuaian.

Ini memberikan Magento skalabiliti yang tidak terhad dan jenama dapat membuat hampir semua jenis fungsi kedai sehingga membina sambungan yang unik.

Kelemahan platform sumber terbuka itu ialah anda perlu mempunyai pembangun untuk Magento atau kemahiran serius dalam penyesuaian PHP untuk membuat Magento melakukan apa yang anda mahukan.

A. Kemasukan produk

Secara keseluruhan jika anda meletakkan Magento berbanding Shopify, Shopify terkenal dengan kemudahan penggunaannya dalam penyiapan, konfigurasi, konfigurasi produk dan pengurusan pesanan.

Itulah sebabnya begitu banyak bukan pemaju memilih Shopify daripada platform sumber terbuka yang lebih banyak seperti Magento dan Woocommerce – ini adalah persediaan yang lebih cepat dan paling mudah untuk menyimpan penyesuaian tanpa terlalu mengehadkan.

Magento membenarkan kemasukan produk yang dipermudah dan produk yang boleh dikonfigurasi dengan cara yang sama… setelah platform anda dikonfigurasi, disiapkan, dan dirancang.

Dengan Shopify anda boleh memiliki kedai anda dalam talian dalam masa kurang dari satu jam termasuk reka bentuk, penyesuaian, dan produk langsung. Itu tidak mungkin dilakukan dengan Magento.

B. Integrasi dengan Sistem dan Alat Pihak Ketiga

Integrasi adalah salah satu bidang di mana Magento sering menarik perhatian peruncit dalam talian. Ini adalah alat yang hebat dengan beribu-ribu sambungan tambahan (berbayar / premium dan percuma).

Berbanding dengan beberapa ratus aplikasi teras dan add-on dengan Shopify dan mudah untuk melihat di mana Magento dapat memimpin.

Apa yang membezakan Shopify dengan pasarannya ialah Magento adalah sumber terbuka – yang bermaksud hampir semua orang dapat membuat sambungan untuk Magento tanpa jaminan kualiti dan fungsi (atau berapa lama ia akan disokong).

Sambungan Magento juga cenderung memberikan fungsi yang sangat spesifik yang boleh menyebabkan perpustakaan perpanjangan kembung.

Sambungan Magento

Itu boleh menjadi mimpi buruk bagi pemilik kedai yang ingin berpindah ke platform lain kemudian tetapi mendapati sambungan Magento tersebut tidak dapat dipindahkan.

Anda akan kehilangan fungsi itu atau anda akan berjaya dengan pembangun yang mahal yang berusaha meniru fungsi yang hilang.

Aplikasi Shopify, sebaliknya, disemak dengan teliti dan diperiksa untuk memastikan hanya aplikasi terbaik yang terdapat di pasaran.

Kerana Shopify adalah peneraju eCommerce, pembangun pihak ketiga yang membuat aplikasi hampir selalu memastikan keserasian dengan Shopify terlebih dahulu.

alat shopify

Ini memberi anda pilihan terbaik dari alat yang paling inovatif dan terkini untuk mengembangkan fungsi kedai dalam talian anda.

Dan senarai add-on berkualiti sentiasa berkembang, termasuk perkhidmatan untuk memperkukuhkan kedai anda seperti:

 • Pemasaran dan promosi
 • Alat penjualan
 • Penyatuan media sosial dan bukti sosial
 • Aplikasi penghantaran dan pemenuhan
 • Kawalan inventori yang lebih baik
 • Perakaunan dan pelaporan
 • Perkhidmatan pelanggan dan integrasi platform pengurusan hubungan pelanggan
 • Pemprosesan pembayaran

Walaupun integrasi mungkin tidak seperti titik keputusan untuk membuat perniagaan baru, anda akan mahukan aplikasi yang paling dipercayai dan berprestasi terbaik semasa anda meningkatkan perniagaan anda.

Fungsi asli Shopify sangat hebat, tetapi saya menemui pelbagai alat yang membolehkan saya menambahkan fungsi khusus untuk perniagaan saya yang meningkatkan kecekapan dan membolehkan saya menukar Shopify agar sesuai dengan model perniagaan saya daripada menyesuaikan model perniagaan saya agar sesuai dengan platform.

C. Perbandingan Harga

Rancangan Shopify standard, di mana kebanyakan syarikat permulaan dan perniagaan kecil akan bermula, semuanya dirancang untuk menawarkan pilihan fungsi asli terbesar dengan harga yang berpatutan.

harga shopify

Bandingkan dengan harga untuk Magento dan anda dengan cepat melihat perbezaan kemampuan dan bagaimana Shopify diarahkan untuk menyokong syarikat permulaan dan perniagaan kecil.

harga megento

Walaupun Bigcommerce menawarkan harga yang kompetitif, terdapat batasan lain, seperti had pendapatan – had pelan Bigcommmerce standard pada $ 50k per tahun dan had tambah (paling popular) hanya $ 150k per tahun dalam pendapatan.

Bandingkan dengan Shopify di mana semua rancangan menawarkan produk tanpa had, lebar jalur tanpa had dan storan dalam talian dan tanpa had pendapatan.harga syarikat besar

Perbezaan lain antara Shopify dan Magento

Sekiranya anda ingin menentukan sama ada melancarkan kedai anda dengan Shopify atau Magento dan harga sahaja tidak mempengaruhi anda ke arah mana pun, maka pertimbangkan perkara berikut:

 • Anda memerlukan pembangun Magento atau bersedia meluangkan banyak masa untuk belajar menggunakan platform – terutamanya jika anda ingin menyesuaikannya.
 • Anda mendapat sokongan sifar dari Magento melainkan anda sanggup membelanjakan $ 25k setiap tahun untuk sokongan Enterprise (semua rancangan Shopify disertakan dengan sokongan 24/7).
 • Anda boleh menggunakan kedai Shopify dengan harga kurang dari $ 1k berbanding $ 25k + untuk Magento bersama dengan kos pengembangan tersuai.
 • Shopify disukai oleh pembangun untuk dokumentasi API yang luas dan terperinci – suatu keharusan bagi mereka yang memerlukan integrasi tambahan.
 • Shopify adalah penyelesaian yang dihoskan; Magento akan memerlukan pelaburan pelayan termasuk kos bulanan serta mempunyai pemaju / syarikat menyesuaikan infrastruktur untuk pelayan anda.
 • Oleh kerana Magento tidak dihoskan dan sumber terbuka anda mempunyai lebih banyak kawalan ke atas SEO tetapi sekali lagi, anda memerlukan pembangun untuk menyesuaikan platform dan ada pilihan yang tidak berkesudahan untuk dipilih. Shopify menawarkan fungsi SEO asli bersama dengan aplikasi SEO yang telah diperiksa dan terbukti di pasaran dari jenama yang dipercayai.

Bubblegum Shopify InfographicShopify SEO

Mengemas – Membuat Shopify Platform Pilihan Anda

Pada masa saya menggunakan Shopify untuk eCommerce dengan cepat ia menjadi kegemaran saya berbanding platform lain yang pernah saya gunakan termasuk Prestashop, Magento dan Woocommerce.

Sebagai permulaan yang memasuki peruncitan dalam talian, ia menawarkan pendekatan termudah untuk memulakan dan melancarkan produk, pengendalian pesanan dan penghantaran yang mudah, penyesuaian mudah, kemasukan penjualan dalam talian yang berpatutan, dan pelbagai ciri asli yang akan membantu anda mempromosikan dan menjual produk anda.

Penambahan aplikasi berkualiti dan dipercayai memberikan perniagaan apa pun (dari kedai permulaan hingga peruncit SMB) ciri tambahan yang anda perlukan untuk mencapai matlamat tanpa perbelanjaan yang besar.

Jadi, walaupun dengan pelaburan meningkatkan platform dan kos pemasaran, anda masih mempunyai margin yang sihat untuk produk yang anda jual.

Yang paling penting, Shopify menawarkan kemasukan terpantas dan termudah dalam mendapatkan kedai dalam talian. Membuat kedai baru dapat dilakukan dalam beberapa minit, dan penyesuaian dan muat naik produk dapat memakan waktu kurang dari satu jam.

Sekiranya anda ingin mendapatkan kedai dalam talian dengan pantas, dengan pelaburan minimum selain masa, maka Shopify adalah platform eCommerce terbaik untuk melakukan itu.

Cuba Shopify secara percuma sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector