Ulasan TMDHosting (2020): Pendapat Jujur Saya Dengan Kebaikan & Keburukan

Ulasan TMDHosting (2020): Pendapat Jujur Saya Dengan Kebaikan & Keburukan

Ulasan TMDHosting (2020): Pendapat Jujur Saya Dengan Kebaikan & Keburukan

Apa itu TMDHosting?

TMDHosting adalah salah satu syarikat hosting yang paling diremehkan yang pernah saya temui.


Itu mungkin sedikit salah sangka: bagi mereka yang telah menilai, TMDHosting cukup baik.

Satu-satunya perkara adalah, tidak banyak orang benar-benar memandang TMDHosting dengan baik dan sukar.

TMDHosting tidak begitu terkenal – bahkan belum ada artikel Wikipedia! Ini mengejutkan, memandangkan ulasannya tinggi.

Sebelum saya mula menggunakan TMD, saya hampir tidak pernah mendengarnya – saya akan meneka bahawa ia menghosting ribuan atau puluhan ribu laman web. Jumlahnya hampir 300,000 laman web!

TMD telah berkembang pesat dalam 11 tahun ini, memikirkan perniagaannya sendiri dan memberikan perkhidmatan yang berkualiti.

Sudah tentu, soalan biasa muncul: jika tidak terlalu terkenal, bolehkah kita mempercayai kualitinya?

Apa tangkapannya?

Adakah produk ini sesuai untuk khalayak tertentu?

Dalam ulasan ini, saya akan menjawab semua soalan ini dan banyak lagi, menggunakan pengalaman saya sendiri dengan TMDHosting.

Saya tidak mahu merosakkan apa-apa, tetapi saya rasa underdog ini harus mendapat liputan yang jauh lebih banyak daripada itu — jadi pertimbangkanlah tinjauan ini sebagai langkah pertama ke arah itu.

TMDHosting: Kekurangan

Sudah tentu, saya tidak boleh mengatakan bahawa TMDHosting bagus tanpa memenuhi syarat penyataan tersebut.

Tentu, mungkin bagus, tetapi tidak sempurna. Jadi apa salahnya, di mana ia lemah?

TMDHosting tidak mengalami banyak kelemahan pada pendapat saya.

Walau bagaimanapun, kelemahan apa yang terdapat pada sokongan pelanggan.

Untuk satu, TMDHosting kekurangan maklumat di lokasi yang berkualiti.

Ia tidak sepenuhnya mandul, tetapi asas pengetahuan pada dasarnya adalah halaman jawapan — jika anda ingin membaca jawapan yang anda perlukan, anda harus bergantung pada soalan yang diminta oleh orang lain.

asas pengetahuan

Atau anda boleh bertanya, dan mendapat jawapan di halaman pangkalan pengetahuan … atau anda boleh pergi ke wakil secara langsung.

Oleh itu, kekurangan artikel siap sedia, tutorial video, dan panduan langkah demi langkah agak tidak normal dan disayangkan.

Selain itu, walaupun sokongan telefon umumnya baik, tidak 24/7.

Di luar itu, TMDHosting menawarkan beberapa rancangan hosting berasaskan Linux dan Windows.

Ini bagus, tetapi masalahnya adalah kadangkala tidak sesuai dengan rancangan Windows — hanya beberapa produk hosting yang menawarkannya, dan kemudian kebanyakannya adalah Linux.

Walaupun begitu, ini adalah aduan kecil.

Mari kita lihat perkara yang betul.

TMDHosting: Kelebihan

Anda mungkin menyedari bahawa kebanyakan perkara yang saya fokuskan sebentar tadi agak terhad.

Itu kerana TMD melakukan banyak perkara lain dengan betul.

Sokongan pelanggan, ya, agak merimaskan. Walau bagaimanapun, satu positif jika perwakilan tersebut secara amnya membantu dan responsif, dan anda mempunyai tiga jalan di mana anda boleh menghubungi mereka (telefon, sembang langsung, atau tiket).

Sangat disayangkan bahawa TMD tidak konsisten dengan pilihan hosting Windows-nya, tetapi berita baiknya adalah bahawa TMD masih menawarkan pelbagai produk.

Masih banyak pilihan.

Lebih baik lagi, sebilangan besar harganya sangat berpatutan. Saya tidak melihat produk yang jauh lebih tinggi daripada biasa, dan banyak yang berada di bahagian bawah rata-rata.

Ini adalah kenyataan bahawa kebanyakan produk TMDHosting dilengkapi dengan ciri-ciri.

Bahkan rancangan paling murah dan paling asas — hosting web bersama dan hosting WordPress — menawarkan banyak ciri yang tidak selalu ditawarkan oleh syarikat lain.

Ciri Hosting Bersama TMD

Secara amnya, TMDHosting sangat mudah digunakan — sebenarnya, saya lebih suka UI (antara muka pengguna) daripada beberapa syarikat hosting lain ’.

Akhirnya, TMDHosting mempunyai keselamatan yang sangat baik, melebihi standard industri pada pendapat saya, dan waktu operasi yang tinggi yang sangat konsisten.

Jadi ya, ada beberapa perkara yang salah dengannya, dan anda tentu saja perlu memahami apa yang anda cari dengan baik, tetapi TMDHosting telah banyak melakukannya. Tapi hei — itu adalah jawapan ringkas.

Izinkan saya memberitahu anda lebih lanjut mengenai bagaimana saya sampai di sini.

Harga

Setelah saya membahas keseluruhan positif dan negatif dari pendaftaran dengan TMDHosting, saya ingin menyelami sesuatu yang akan menjadi yang pertama di fikiran anda: harga.

Adakah TMD underdog kerana terlalu mahal, atau kurang dihargai dalam memberikan tawaran yang bagus? Tidak sama sekali, tetapi jawapannya lebih dekat dengan yang kedua.

TMD mempunyai harga yang kompetitif secara konsisten. Anda akan melihat di bahagian seterusnya, tetapi ciri-cirinya juga sebati.

Sesuatu yang saya hargai mengenai TMDHosting ialah ia memberi anda pilihan Linux dan Windows. Untuk hosting web bersama, rancangan Linux bermula dari $ 2,95 sebulan dan naik hingga $ 12,95 sebulan.

Rancangan Hosting Bersama TMD

Di Windows, tidak banyak perbezaan, dengan kisaran $ 3,99 hingga $ 11,99.

Hosting WordPress mempunyai harga yang setara dengan rancangan hosting bersama Linux.

Cloud hosting bermula dengan harga yang berpatutan, dari $ 5.95 hingga $ 10.95.

Hosting VPS mempunyai julat $ 19.97 hingga $ 64.97 antara lima tahap dan bukannya tiga tahap biasa.

Pelan VPS TMD

Pilihan hosting reseller antara $ 19.95 dan $ 49.95.

Pelayan khusus berada dalam julat yang cukup tipikal: $ 79.97 hingga $ 149.97 antara empat peringkat.

Pelan Hosting Dedikasi TMD

Harga ini sangat berpatutan. Mereka tidak berubah-ubah terlalu banyak, dan mereka berada dalam julat harga biasa untuk produk ini, tanpa banyak pengecualian.

Sesuatu yang baik adalah beberapa produk yang mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 60 hari. Sekali lagi, tidak semua: beberapa produk mempunyai jaminan 30 hari biasa.

Walaupun begitu, jangka masa dua kali lebih lama sangat berguna dan menunjukkan keyakinan TMD.

Saya juga tidak melihat banyak kos tersembunyi meningkat. Saya akan membahasnya lebih lama lagi, tetapi banyak ciri yang disertakan dengan rancangan tertentu adalah peningkatan pilihan yang berasingan dengan syarikat lain (contohnya, sandaran harian).

Hasilnya adalah bahawa TMDHosting mempunyai harga yang rendah dari rata-rata secara seragam yang dibuat lebih baik oleh sekumpulan ciri yang kukuh.

Pelbagai rancangan tersedia untuk calon pelanggan, jadi ada pilihan yang cukup, dan kos tersembunyi atau tidak dijangka tidak menjadi masalah dalam pengalaman saya.

Untuk memberi anda jawapan ringkas: TMDHosting mempunyai harga yang sangat berpatutan dan konsisten dalam memberikan produk berkualiti tinggi dengan harga yang rendah (atau sekurang-kurangnya bahagian bawah rata-rata).

ciri-ciri

Oleh itu, apakah ciri-ciri ini, yang menjadikan TMD begitu baik, terutamanya untuk harganya?

Mari kita mulakan dengan pilihan hosting web yang dikongsi, beberapa produk yang paling popular untuk mana-mana syarikat.

Semua produk hosting web yang dikongsi dilengkapi dengan jaminan 99,99% masa operasi, akaun e-mel tanpa had, dan kemampuan membina laman web (anda boleh menggunakan CMS seperti WordPress, Magento, dll, atau pembangun laman web yang disertakan).

Ciri Hosting Bersama TMD

Pelan termurah, Starter, juga membenarkan ruang SSD tanpa had, lebar jalur tanpa had, domain percuma, sokongan premium, Let’s Encrypt SSL, dan banyak lagi.

Secara langsung, produk peringkat kemasukan TMD adalah salah satu tawaran terbaik untuk hosting web bersama yang murah — banyak syarikat tidak termasuk domain percuma, atau memberikan ruang penyimpanan tanpa had, atau lebih mahal, atau tidak disertakan dengan pembangun laman web. Atau semua perkara itu.

Rancangan hosting web bersama yang lain mengikuti garis panduan ini — mereka hadir dengan spesifikasi yang lebih baik, membenarkan laman web tanpa had, SSL yang lebih baik, prestasi yang lebih baik, dan sebagainya..

Mereka datang dengan harga yang biasa, tetapi mereka mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dimiliki syarikat lain.

TMD berkongsi ciri hosting

Hosting WordPress menawarkan rangkaian ciri yang sama seperti hosting web. Ini tidak terlalu mengejutkan, tetapi sebilangan syarikat mengehadkan ciri WordPress secara berbeza daripada ciri hosting web, dan saya gembira melihat TMDHosting tidak melakukan itu.

Oleh kerana hosting WordPress juga tersedia pada harga yang sama dengan hosting web, WordPress juga mempunyai hubungan baik dengan TMDHosting.

Pengehosan awan sangat murah. Sebenarnya, saya tertanya-tanya adakah ia mungkin terlalu murah — harganya rendah, tetapi juga kekurangan ciri. Sebenarnya, pilihan awan TMD adalah yang terbaik yang anda dapati.

Tentukan dahulu spesifikasi dengan teliti, tetapi 2 teras CPU dan RAM DDR4 2GB bersama dengan lebar jalur tanpa had dan ruang SSD dengan harga $ 5,95 — itu adalah tahap pertama yang cukup mengagumkan.

Ciri-ciri TMD Cloud Hosting

VPS Hosting adalah di mana keadaan menjadi lebih “normal”. Rancangan bermula dengan ruang SSD 40GB, lebar jalur 3TB, 2 teras CPU, dan RAM DDR4 2GB. Elaun ini mencapai ruang SSD 200GB, Lebar Lebar 10TB, 6 Core CPU, dan RAM 12GB atau DDR4 pada tahap tertinggi.

Harga berada di bahagian bawah rata-rata, jadi bagus, dan akhirnya sumbernya bertambah dengan baik, tetapi tidak ada yang luar biasa.

Pengehosan penjual semula tidak apa-apa, tetapi saya rasa sedikit lebih terhad daripada yang diperlukan — bermula dengan lebar jalur 700GB dan antara 2000 GB, dan ruang SSD bermula dari 65 GB hingga 200 GB. Tidak buruk, tetapi ada pilihan yang lebih baik jika anda menggali.

Akhirnya, pelayan khusus dengan TMD adalah pilihan berkualiti tinggi.

Anda bermula dengan 4 Core CPU, 8GB DDR4 RAM, 1TB storage dan bandwidth tanpa had, dan anda boleh berakhir dengan penyimpanan 2 × 2 TB, 8 core CPU, dan 32GB DDR4 RAM. Ini adalah pilihan yang sangat terjamin, yang menambah daya tarikan mereka.

Ciri-ciri Pelayan Dedikasi TMD

TMDHosting tidak menawarkan tawaran buruk.

Produk terburuk yang akan anda dapat dengan produk tersebut adalah rata-rata untuk mengehoskan produk – kemungkinan besar, anda akan mendapat sesuatu yang bernilai.
Khususnya, hosting khusus, hosting web bersama, dan hosting WordPress adalah produk unggulan yang sangat baik.

Pengehosan awan mungkin menawarkan beberapa pilihan yang baik, bergantung pada apa yang anda cari.

Pada akhirnya, saya rasa TMDHosting menawarkan beberapa produk dengan ciri terbaik di luar sana — terutama untuk pengguna yang lebih kecil, TMD banyak menawarkan.

Kemudahan penggunaan

Sudah tentu, siapa yang mahu mempunyai banyak barang jika sakit untuk digunakan? Kemudahan penggunaan adalah penting, bukan hanya pemula yang dapat mengendalikan platform, tetapi pengguna yang berpengalaman dapat memiliki waktu yang sangat efisien.

TMDHosting sangat mudah digunakan. Memang, kebanyakan syarikat hosting secara keseluruhan mudah digunakan, tetapi saya fikir TMDHosting akan lebih berorientasikan teknikal untuk beberapa sebab.

Sebaik sahaja saya mula menggunakannya, saya mendapati TMD semudah itu digunakan seperti syarikat hosting lain.

Satu perkara yang sedikit menjengkelkan ialah mungkin ada banyak promosi yang ditujukan kepada anda — tetapi itu tidak biasa, dan anda boleh menyingkirkannya.

CPanel disusun serupa dengan banyak cPanels lain, dengan rangkaian kategori dan setiap kategori mengandungi pelbagai butang dan ciri. Ini adalah pengalaman yang sangat mudah.

TMD-cpanel

Sesuatu yang penting bagi saya, secara peribadi, adalah reka bentuk yang baik. Sekurang-kurangnya, reka bentuk yang bersih dan menyenangkan.

Saya tidak mahu menelusuri sesuatu yang saya tidak suka melihatnya, dan malangnya, banyak syarikat hosting tidak terlalu fokus pada estetika cPanel atau dashboard.

Yah, TMD Hosting memang berjaya. Ini tidak menggila, tetapi saya mendapati menavigasi TMD Hosting menjadi pengalaman yang ramping, lancar dan positif.

Memasang dan menggunakan WordPress pada TMD Hosting sangat mudah, kejutan yang menyenangkan.

Secara keseluruhan, TMD Hosting sebenarnya bukan sahaja sangat mudah digunakan tetapi mempunyai salah satu UI yang lebih baik dan integrasi WordPress yang sangat lancar.

Sokongan pengguna

Secara semula jadi, walaupun TMD mudah digunakan, masalah dapat timbul.

Mungkin anda nampaknya tidak menemui ciri tertentu, atau anda ingin mengetahui sesuatu yang tidak dinyatakan di laman TMD, atau anda menghadapi masalah teknikal.

Sokongan pelanggan yang kukuh adalah mustahak. Bagaimana TMD Hosting dilakukan di sini?

Menurut pengalaman saya, TMD tidak begitu baik. Mereka menawarkan tiga cara utama untuk menghubungi perwakilan: sembang langsung, sokongan telefon, dan sistem tiket.
Sesuatu yang anda akan perhatikan dengan segera mengenai TMD Hosting ialah mereka sangat mesra kehidupan.

Saya mengatakan ini kerana laman web TMD adalah salah satu laman web yang membuat kotak sembang langsung muncul setiap kali anda melawat.

Sebagai peraturan, saya tidak suka apabila laman web melakukan ini. Namun, ketika saya menguji sebagai tetamu, saya mempunyai pengalaman yang cukup baik.

Sokongan Pelanggan TMD
Sokongan Pelanggan TMD 1
Sokongan Pelanggan TMD 2

Wakil perkhidmatan pelanggan selalu memberi respons dalam satu minit (untuk dua tangkapan skrin terakhir, saya adalah orang yang memberikan respons yang tertangguh).

Menurut pengalaman saya, setelah log masuk, sokongan sembang langsung hampir sama, jika sedikit lebih baik.

Sebilangan orang lebih suka rawatan yang lebih baik apabila mereka benar-benar menjadi pelanggan, tetapi menurut saya layanan yang baik adalah perkhidmatan yang baik.

Mengenai maklumat di laman web TMDHosting, mereka mempunyai asas pengetahuan.

Pangkalan pengetahuan ini agak membingungkan pada mulanya — tidak seperti pangkalan pengetahuan lain yang pada asasnya merupakan artikel yang tersusun dan panduan bagaimana, asas ini adalah halaman jawapan.

Anda masih mendapat banyak kategori dan fungsi carian, tetapi pada dasarnya anda melihat banyak soalan yang ditanyakan orang dan jawapannya. Ini masih merupakan alat yang berguna, tetapi saya harap pangkalan pengetahuan mereka masih mempunyai kandungan yang lebih tradisional.

Kemungkinannya adalah kebanyakan soalan yang mungkin akan anda ajukan, tetapi selalu ada kemungkinan anda tidak dapat menemukan apa yang anda cari kerana belum ada yang bertanya.

Terdapat juga blog syarikat (seperti biasanya), tetapi itu bukan sumber utama bagi orang yang meminta pertolongan.

Malangnya, TMDHosting tidak mempunyai banyak lagi untuk sumber dalam taliannya – tidak ada halaman untuk webinar atau tutorial video, dll..

Oleh itu, menurut pendapat saya yang jujur, TMDHosting dapat menggunakan peningkatan maklumat di lokasi. Ia tidak buruk, tetapi jauh di belakang apa yang ditawarkan oleh kebanyakan pesaing di laman web mereka.

Dari segi terang, wakil perkhidmatan pelanggan TMDHosting sangat baik, sama ada dalam sembang langsung, telefon, atau sistem tiket.

Sebenarnya, mereka mempunyai salah satu sistem tiket terbaik yang saya alami: TMD menjamin masa respons selama 15 minit atau kurang, dan ini berlaku untuk saya.

Secara keseluruhan, walaupun TMDHosting dapat memiliki bahan di tempat yang lebih baik, ia mempunyai perwakilan hebat yang membentuk faktor sokongan pelanggan yang kuat (jika tidak sempurna) secara keseluruhan.

Keselamatan dan Kebolehpercayaan

Akhirnya, kita harus mengatasi salah satu perkara yang paling penting bagi syarikat hosting untuk berjaya dalam keselamatan dan kebolehpercayaan.

Banyak syarikat mempunyai prestasi yang baik dalam pelbagai faktor tetapi mempunyai (secara proporsional) waktu kerja yang mengecewakan dan / atau tidak membincangkan langkah keselamatan mereka. Adakah TMD menjadi mangsa perangkap yang sama?

TMDHosting memberi jaminan bahawa langkah-langkah keselamatan yang diberikan lebih daripada mencukupi.

Ini bukan segalanya, tetapi itu penting, terutamanya apabila banyak syarikat tidak akan membincangkan keselamatan mereka.

Untuk satu perkara, pelayan mendapat pemantauan 24/7 dan dijamin oleh “pegawai pegun dan bergerak”, protokol anti-tailgating, akses kad kunci, akses biometrik, kamera, dan banyak lagi.

Laman Web Selamat

Ini cukup mengagumkan – sepertinya pelayan TMD sama selamatnya dengan White House.

TMD juga menjamin bahawa mana-mana akaun mendapat spesifikasi pelayan terkini: susunan storan semua-SSD, sambungan gigabit, dan pemproses Intel generasi terkini (untuk beberapa nama).

Saya dapati ini boleh dipercayai. TMD yakin mereka berada di atas dan di luar aspek keselamatan, dan pengalaman saya telah mencerminkan ini. Saya tidak dapat memikirkan masalah yang saya hadapi dengan TMDHosting sejauh keselamatan.

Sebagai tambahan, masa kerja saya dengan TMD sangat baik.

Walaupun TMD mengatakan mengenai pelayan dan pusat datanya, TMD belum menjadi # 1 pada masa operasi bagi saya. Walau bagaimanapun, kedudukannya sangat tinggi, dan untuk masa respons juga.

Secara keseluruhan, saya rasa TMDHosting mempunyai beberapa keselamatan terbaik yang pernah saya lihat, dan sangat dipercayai dalam memberikan prestasi yang berkualiti.

Adakah saya mengesyorkan TMDHosting?

Anda mungkin dapat meneka seperti apa kesimpulan ini, tetapi saya akan terus melakukannya dan tetap melakukannya.

TMDHosting diremehkan, dan anda harus memanfaatkannya. Sudah tentu, ada beberapa nuansa — tidak setiap produk yang ditawarkan TMDHosting sangat sesuai. Anda perlu melihat sendiri apa yang anda mahukan dan bagaimana TMD dapat menampungnya.

Namun, berdasarkan pengalaman dan pengetahuan saya sendiri mengenai industri hosting, TMD berada di tahap paling awal. Produknya umumnya murah dan penuh dengan ciri-ciri. Mereka berfungsi dengan baik dan cukup konsisten.

Di luar itu, TMDHosting mudah digunakan dan walaupun sokongan pelanggannya dapat menggunakan beberapa pekerjaan, perwakilan itu sendiri sangat membantu.

Tambahkan ke langkah keselamatan kelas tinggi dan masa operasi yang hebat, dan sukar untuk melihat mengapa TMDHosting tidak lebih terkenal.

Tidak, itu tidak sempurna, dan tidak ada syarikat yang optimum untuk semua orang. Tetapi saya rasa TMD Hosting lebih sesuai untuk kebanyakan orang daripada yang kita tahu. Dan tentu saja, jika anda tidak pasti, anda boleh mencubanya selama satu atau dua bulan yang akan dikembalikan.

Lawati TMDHosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector