Shopify vs SquareSpace: Perbandingan Head to Head (2020)

Walaupun saya sangat terlibat dengan dunia Shopify dan Squarespace – bangunan laman web, bangunan kedai, e-dagang, dll – saya cenderung mencampuradukkan kedua nama ini. Kenapa? Saya rasa kerana saya sering melihat iklan untuk mereka berdua, dan itu adalah dua nama “S” besar dalam membina perisian.


Walaupun benar kedua-dua syarikat ini bertindih, mereka juga sangat berbeza. Shopify adalah nama komersil yang paling mantap dalam perisian e-dagang, dengan penjualan lebih dari $ 82 bilion sejak penubuhannya pada tahun 2006.

Squarespace menyediakan pembinaan laman web yang mudah dan didirikan pada tahun 2003. Mungkin bukan satu-satunya pembangun laman web yang paling popular (kami tidak mempunyai nombor yang tepat untuk perkara ini, jujur), tetapi pastinya ia adalah salah satu jenama yang paling dikenali.

Kedua-dua syarikat boleh menuntut, sebagai sebahagian daripada popularitinya, banyak nama besar yang telah masuk ke perkhidmatan mereka. Beberapa pelanggan besar Shopify termasuk syarikat Kylie Jenner dan Nestle.

Squarespace, yang lebih memusatkan perhatian pada daya tarik terhadap kreatif, mempunyai Idris Elba dan Keanu Reeves.

Aduhai. Jelas, Shopify dan Squarespace adalah pemimpin dalam bidang masing-masing. Andaikan kedua-dua nama besar ini bertembung — siapa yang akan menang?

Ini bukan hipotesis, tentu saja. Pembangun laman web hampir selalu merangkumi e-dagang, yang bermaksud bangunan kedai. Walaupun hampir semua pencipta laman web mudah yang popular mengiklankan fungsi e-dagang, Squarespace unik dalam fokus utamanya pada freelancer, kreatif, dan perniagaan kecil.

Jadi terdapat pertindihan, dan persaingan menarik yang dihasilkannya. Mari kita lihat.

Jadual kandungan

Lompat untuk melihat ujian tertentu dengan klik pada pautan berikut

 1. Perbandingan Harga dan Ciri
 2. Templat dan Aplikasi
 3. Kemudahan penggunaan
 4. Sokongan pengguna
 5. Keselamatan dan Kebolehpercayaan
 6. Kesimpulan: Yang saya cadangkan?

Perbandingan Harga dan Ciri

Shopify
Ruang Squarespace

RancangShopify AsasAsas
Harga / bln.$ 29 / bln$ 26 / bln
Produk Tanpa HadYaYa
Sijil SSL percumaYaYa
Bayaran transaksi2.0%Tidak
Sokongan 24/7YaYa
Kedai atas talianYaYa
Kad HadiahTidakTidak

Mari lihat dahulu harga dan ciri yang anda dapat untuknya.

Harga Squarespace sedikit lebih rumit berbanding dengan Shopify.

kedai dalam talian harga squarespace

Squarespace mempunyai dua jenis rancangan, satu untuk e-dagang dan satu lagi untuk laman web, dan setiap jenis mempunyai dua peringkat. Anda fikir kerana kita membandingkan dengan Shopify, kita hanya perlu melihat dua rancangan Squarespace ini. Tidak.

laman web harga squarespace

Tahap “Perniagaan” Squarespace untuk laman web biasa juga mempunyai fungsi e-dagang.

Ini bermaksud anda sebenarnya boleh mendapatkan perisian e-dagang melalui Squarespace dengan harga permulaan $ 18 sebulan. Sekiranya anda melakukannya, anda akan dikenakan bayaran transaksi 3%, tetapi anda boleh menambah pop timbul, menjual produk tanpa had, menerima sumbangan, mendapatkan domain percuma, dan pada dasarnya menggunakan rangkaian e-dagang penuh (termasuk penjejakan inventori, pengurusan pesanan, dan lain-lain).

Sekiranya anda ingin menggunakan rancangan “kedai dalam talian”, anda mendapat beberapa faedah selain semua perkara di atas: anda sepenuhnya dapat menghapus yuran transaksi, mendapatkan penyumbang tanpa had, mengakses metrik perdagangan yang lebih baik, menggunakan pencetakan label, mendapatkan pembayaran yang selamat di domain anda sendiri, tambahkan akaun pelanggan atau langganan, dan banyak lagi.

Sudah tentu, beberapa faedah disediakan untuk pelbagai peringkat, tetapi dengan kisaran $ 18 hingga $ 40 sebulan (ditagih setiap tahun — ini lebih mahal jika dibayar setiap bulan), Squarespace berjaya menyediakan banyak alat dan faedah e-dagang.

Sekarang untuk Shopify.

harga shopify

Sejauh rancangan utama, rancangan tahap kemasukan memulakan anda dengan semua yang anda perlukan dan rancangan yang lebih besar pada asasnya menambah beberapa alat dan faedah (terutamanya faedah penghantaran). Ciri-ciri asas merangkumi produk dan pembuatan pesanan tanpa had, perisian pembangun kedai penuh, kod diskaun, saluran penjualan dan sebagainya.

Anda terhad dalam akaun kakitangan yang boleh anda ambil tanpa mengira peringkat anda, dan orang yang berada di tingkat pertama tidak dapat menggunakan kad hadiah atau mengakses laporan lanjutan.

Menurut pengalaman saya, perisian pembangunan kedai serta pembuatan produk, pesanan, kupon, dan diskaun sangat mantap dengan Shopify. Anda boleh mengedit perkara dengan perincian yang sangat baik, dan semuanya keluar dari kotak.

Ini juga berlaku untuk Squarespace dalam pengalaman saya — Squarespace tidak mempermudah atau mengurangkan perincian yang dapat anda uruskan di kedai anda, walaupun tidak sepenuhnya di tingkat Shopify.

Squarespace menawarkan sedikit kelebihan dalam memiliki pilihan pembayaran satu halaman. Shopify tidak, walaupun anda menggunakan Shopify Lanjutan. Ini bukan kegagalan besar, tetapi mengejutkan dari jenama terkemuka (kerana anda ingin menjadikannya semudah mungkin bagi pelanggan anda untuk membeli).

Sejauh penghantaran, kedua-dua syarikat menawarkan beberapa faedah dan diskaun, tetapi dengan cara yang berbeza.

Diskaun penghantaran Shopify sangat besar, sehingga 64% untuk Basic Shopify dan 74% untuk Advanced Shopify. Walaupun anda tidak semestinya mendapat jumlah ini setiap masa, mereka mendapat potongan besar yang menjadikan pelanggan lebih menarik untuk memesan produk anda dengan lebih menarik.

Di samping itu, semua akaun boleh mencetak label penghantaran, dan dua rancangan terakhir mempunyai harga USPS Priority Mail Cubic — ini akan mengenakan pakej berdasarkan ukuran, bukan berat (di bawah parameter tertentu) yang dapat menurunkan harga bagi penjual dengan ketara.

Perkara-perkara ini adalah sebahagian dari apa yang membuat Shopify menarik bagi perniagaan dari pelbagai saiz. Bagaimana tambang Squarespace?

Pelan “laman web” dengan fungsi e-dagang tidak mempunyai faedah penghantaran yang telah ditetapkan. Walau bagaimanapun, rancangan “kedai dalam talian” berlaku: keduanya mendapat pencetakan label pukal, seperti halnya Shopify. Tahap tertinggi mempunyai kalkulator penghantaran lanjutan, yang berguna – namun, semua rancangan Shopify mempunyai kalkulator penghantaran.

Pelan Squarespace “Kedai Dalam Talian Lanjutan” membolehkan anda menerapkan potongan penghantaran percuma ke produk secara automatik semasa pembayaran. Anda tidak dapat menetapkan harga penghantaran per produk, jadi pilihan penghantaran percuma akan tersedia untuk semua pelanggan — ini agak rumit dan anda perlu berada dalam rancangan Lanjutan untuk menggunakan jumlah kawalan yang paling diinginkan.

Rancangan Squarespace yang kurang maju akan membolehkan anda membuat potongan harga yang dapat dikenakan oleh pelanggan untuk penghantaran — sehingga secara langsung mengimbangi caj. Agak rumit: anda boleh membaca di sini untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci.

Malangnya, Shopify dan Squarespace mengambil beberapa bayaran transaksi. Tesis ini berbeza-beza untuk dirancang: Tingkat tertinggi Shopify mempunyai kadar terendah pada 2,4% + $ 0,30 untuk pembelian dalam talian melalui kad. Harga berbeza jika anda menggunakan pemproses Shopify untuk melakukan pembayaran secara langsung, dan ada bayaran untuk menggunakan penyedia pembayaran selain Shopify Payments.

Squarespace hanya mengambil biaya transaksi untuk rancangan Bisnisnya (seperti yang disebutkan), tahap “Laman Web” kedua. Salah satu daripada kedua-dua rancangan “Kedai Dalam Talian” membuang yuran transaksi, jadi anda tidak perlu pergi jauh untuk mengelakkannya.

Inilah satu perkara terakhir yang perlu saya nyatakan: dropshipping. Shopify adalah peneraju industri sebahagian kerana betapa mudahnya membuat dropshipping. Dropshipping pada dasarnya bermaksud anda, pemilik kedai, akan meminta pihak ketiga (menjalankan gudang, mungkin) menghantar produk yang dipesan oleh pelanggan terus kepada pelanggan. Ini bermaksud pelanggan akan menggunakan kedai anda, tetapi anda tidak akan membungkus sendiri produk tersebut.

oberlo-karya

Shopify menggunakan Oberlo untuk membuat dropshipping sangat mudah. Dan ia berfungsi, secara jujur, seperti keajaiban. Squarespace mempunyai akibat: bukannya Oberlo, Squarespace berintegrasi dengan Printful.

penyatuan

Masalahnya ialah anda hanya dapat menggunakan integrasi Printful dengan pelan kedai Lanjutan (tingkat tertinggi) dan orang-orang di Shopify dapat menggunakan Oberlo pada tahap mana pun, ditambah Oberlo adalah percuma untuk digunakan selagi anda mempunyai akaun Shopify (walaupun anda boleh naik taraf untuk tahap Oberlo yang lebih tinggi).

Oleh itu, Shopify dan Squarespace mempunyai ciri-ciri yang sangat baik, dan Squarespace pada umumnya mempunyai harga yang lebih berpatutan antara tahapnya. Squarespace bahkan menawarkan beberapa alat yang tidak dilakukan oleh Shopify hingga tahap berikutnya, yang lebih berpatutan, dan menghilangkan yuran transaksi pada awal.

Walau bagaimanapun, untuk penghantaran, Shopify membuat potongan harga lebih mudah untuk digunakan dan automatik. Pengguna Squarespace dapat mengakses potongan harga, dan rancangan Lanjutan mungkin merupakan perjanjian yang lebih baik kadang-kadang, tetapi tidak selalu. Plus, Shopify sangat unggul untuk dropshipping.

Perkara-perkara ini penting, tetapi, semasa anda membuat kedai dalam talian, penampilan dan alat tambahan, alat bukan lalai juga merupakan bahagian penting dalam fungsi e-dagang.

Templat dan Aplikasi

Templat dan reka bentuk sangat penting untuk Shopify dan Squarespace — keduanya memasarkan diri sebagai tempat yang bagus untuk etalase dan laman web yang indah. Sekiranya anda melihat e-dagang, mempunyai kedai dalam talian yang kelihatan hebat bagi pelanggan adalah sangat penting.

Kedua-dua syarikat menawarkan pelbagai templat, dan keduanya cukup bagus.

Shopify menawarkan beberapa dozen tema, kebanyakan daripadanya berbayar.

tema-tema shopify

Squarespace menawarkan sebilangan tema yang serupa, tetapi ada yang menarik.

tema ruang lingkup

Puncanya adalah bahawa kebanyakan tema Squarespace adalah untuk laman web biasa. Sekiranya anda pergi ke templat kedai dalam talian, hanya ada beberapa pilihan. Anda boleh menambahkan kedai ke templat lain, tetapi lebih menyusahkan daripada yang sepatutnya.

Pada pendapat saya, kedua Shopify dan Squarespace mempunyai tema yang indah. Saya katakan bahawa saya lebih suka tema Squarespace dan mendapati penampilan Shopify agak serupa – namun itu subjektif. Kerana tema Shopify semuanya ditujukan khusus untuk kedai, saya katakan Shopify menang untuk tema / templat.

Namun, sejauh pengeditan dan pembuatan laman, saya akan memberikan penghargaan kepada Squarespace. Bukan perbezaan yang besar, tetapi Squarespace memberi penekanan besar pada gaya dan reka bentuk, dan pelaburan tenaga ini telah kembali dengan baik.

Seterusnya, gedung aplikasi sangat penting ketika anda menggunakan platform e-dagang. Senang mendapat “luar kotak” sebanyak yang anda boleh, tetapi anda tidak boleh selalu mengandalkannya.

Shopify memimpin dalam hal aplikasi dan pemasangan, menurut saya. Squarespace membangun banyak integrasi ke dalam platform, yang bermaksud anda tidak menggunakan gedung aplikasi untuk pemasangan. Beberapa penyatuan disertakan secara lalai, dan yang lain dapat diaktifkan jika anda bersedia membayar.

Anda boleh melihat senarai lengkap integrasi yang disokong oleh Squarespace di sini, tetapi senarai yang cukup baik. Sudah tentu, semua aplikasi dan add-on yang popular disokong oleh Squarespace, dan dalam beberapa cara, ia sangat menjimatkan kos apabila disertakan.

reka bentuk-domain-bentuk

Shopify berbeza. Shopify mempunyai struktur kedai aplikasi yang lebih tradisional untuk pemasangannya. Ini mungkin terdengar seperti kesepakatan yang lebih buruk, tetapi saya rasa tidak — namun, memang benar kadangkala lebih mahal.

shopify-appstore

Manfaatnya ialah anda dapat mengakses lebih banyak daripada dengan Squarespace. Diakui, sebahagian besar dari apa yang anda minati termasuk di Squarespace, tetapi kedai aplikasi Shopify sangat bersemangat dan berkembang. Anda boleh mendapatkan lebih banyak integrasi khusus, dan banyak yang popular kadangkala percuma.

Pada akhirnya, anda perlu melihat aplikasi mana yang anda fikir paling berguna. Saya lebih suka Shopify untuk aplikasi, walaupun harganya lebih mahal, tetapi yang lain mungkin mendapati Squarespace lebih mudah dan lebih berpatutan bergantung pada apa yang mereka perlu pasang.

Ini membawa kita ke titik pertimbangan utama kita yang seterusnya: kemudahan penggunaan.

Kemudahan penggunaan

Kemudahan penggunaan adalah masalah besar bagi syarikat SaaS (perisian sebagai perkhidmatan). Semua kemarahan sekarang ini – perisian dan laman web yang popular cuba menjadi ramping, moden, bersih dan dapat digunakan. Squarespace dan Shopify khususnya memasarkan diri mereka sebagai peneraju alat kreatif yang mesra pengguna.

Inilah Squarespace, misalnya, mengiklankan pengurusan produknya yang mudah:

penjualan produk

Dan ini setara dengan Shopify:

ciri mudah

Kedua-dua syarikat memahami keperluan kemudahan penggunaan dengan cukup baik. Nasib baik bagi kami, kedua-dua syarikat memenuhi kehendak mereka sendiri.

Shopify dan Squarespace keduanya menggabungkan banyak ciri dan membolehkan pengguna mengedit sesuatu dengan terperinci yang tinggi, tetapi menjadikannya bersih dan mudah pada masa yang sama — prestasi yang lebih mengagumkan daripada yang anda fikirkan.

Berikut adalah gambaran keseluruhan papan pemuka SquareSpace

Squarespace senang direka

dan inilah gambaran keseluruhan papan pemuka Shopify

Pembuatan Akaun

Pada catatan ini, saya rasa Squarespace sedikit lebih baik.

Menyunting butiran kedai adalah sama mudah dan kuat pada kedua-dua syarikat (walaupun Shopify sedikit lebih mendalam), tetapi reka bentuk penyuntingan lebih baik di Squarespace. Bukan hanya templat yang dapat Anda akses, tetapi alat dan kemampuan yang Anda dapat untuk mengedit templat tersebut.

Sesuatu yang sangat saya sukai mengenai Shopify dan Squarespace adalah mereka mempermudah pengguna lanjutan. Secara khusus, kedua-dua syarikat ini membenarkan pelanggan mengedit kod secara langsung jika mereka memilih. Ini dapat memberikan perincian dan kawalan yang besar sekiranya anda atau seseorang dalam pasukan anda mempunyai pengetahuan pengaturcaraan.

Kelemahannya adalah bahawa sesiapa yang ingin membuat kod di Shopify mesti belajar kod reka bentuk Shopify sendiri, Liquid. Pengaturcara yang berpengalaman dapat mengambilnya, tetapi masih lebih sukar daripada yang diperlukan.

gambaran keseluruhan cecair

Di Squarespace, mengetahui bahasa popular Javascript dan CSS adalah yang anda perlukan.

js-css

Ringkasnya, saya memberi penghargaan kepada kedua-dua syarikat kerana mempermudah para pembangun dan pengguna maju untuk mengendalikan sepenuhnya laman web mereka sekiranya mereka mahu. Ini mengurangkan kesan merendahkan yang dapat dimiliki oleh aplikasi pembangun “mudah”. Secara khusus, Squarespace lebih mudah bagi pembangun yang ingin mengedit secara langsung.

Untuk menggabungkan semua itu, Squarespace dan Shopify sangat mudah digunakan dan mengekalkan tahap kawalan tanpa mengorbankan banyak kegunaan.

Nuansa ini adalah bahawa Shopify sedikit lebih baik untuk perincian kedai yang mendalam, dan Squarespace lebih baik untuk reka bentuk. Plus, Squarespace lebih mudah bagi pengaturcara, walaupun Shopify dan Squarespace ramah pengaturcara.

Saya menganugerahkan Squarespace untuk keramahan pengguna di sini, tetapi begitu dekat sehingga sukar untuk menelefon dengan tepat.

Sokongan pengguna

Oleh kerana saya menekankan, perisian yang “mudah” digunakan memerlukan sokongan pelanggan yang baik. Kesukaran teknikal berlaku walaupun yang terbaik, malah pengguna yang lebih maju mungkin memerlukan maklumat dengan cepat untuk menuju ke platform baru.

Shopify dan Squarespace mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik. Walau bagaimanapun, saya harus mengatakan bahawa Shopify bekerja lebih jauh, jadi saya akan mulakan dengan mereka.

Sebab pertama mengapa saya mengatakan ini adalah kerana Shopify memberi anda akses kepada wakil melalui sembang langsung, sistem e-mel / tiket, dan telefon. Tambahan pula, berdasarkan pengalaman saya, wakilnya responsif dan bermanfaat.

berbual-bual

Walau bagaimanapun, ini bukan sekadar wakil yang berkesan Shopify mempunyai banyak sumber di tempat. Sebilangannya adalah perkara penting yang biasa anda lihat, seperti pangkalan pengetahuan (juga dikenali sebagai Pusat Bantuan).

shopify-help-center

Pangkalan pengetahuan selengkap yang terbaik dari mereka, dengan luas topik artikel. Secara serius, anda boleh menemui soalan khusus anda yang aneh di Pusat Bantuan.

Shopify mempunyai blog, yang cukup umum, tetapi mempunyai sumber pendidikan yang lebih unik dan mendalam. Salah satu contohnya ialah Shopify Academy, yang mempunyai kursus percuma yang berguna untuk pemula. Contoh utama lain ialah forum komuniti Shopify, yang membolehkan anda memanfaatkan pangkalan pengguna Shopify yang besar dan berguna untuk masalah atau nasihat unik.

Yang lain ialah Shopify Guides, yang merupakan koleksi ebook percuma yang baik yang mempunyai nasihat perniagaan dan e-commerce. Dua podcast Shopify serupa, sejenis makanan tambahan bagi mereka yang berminat, dan ensiklopedia perniagaan bukanlah sesuatu yang saya kenal pasti sangat berguna tetapi senang dimiliki juga.

Shopify Polaris adalah panduan mendalam untuk standard reka bentuk Shopify. Ini adalah sumber yang agak tidak diketahui, tetapi boleh menjadi penyelamat jika anda membina laman web untuk pelanggan (atau hanya untuk diri sendiri).

Akhir sekali, Shopify menyediakan beberapa alat percuma yang berguna untuk pemula.

meneroka-alat

Jadi ya. Wah. Shopify jelas mempunyai banyak sumber, dan walaupun ada yang lembut, banyak yang tidak. Bagaimana di bumi Squarespace boleh hidup hingga sekarang?

Nah, Squarespace bermula dengan wakil pelanggan yang cukup baik dan cara menghubungi mereka: sembang langsung atau e-mel. Malangnya, belum ada sokongan telefon.

sembang squarespace

sembang squarespace

sembang squarespace

Tidak mengapa, kerana perwakilan cukup responsif dan membantu melalui sembang langsung atau e-mel.

Batu asas sumber di lokasi Squarespace adalah pangkalan pengetahuannya.

pertolongan sp

Pangkalan pengetahuan Squarespace tidak begitu mendalam seperti Shopify, tetapi masih cukup hebat. Ia juga merangkumi tutorial video bagi mereka yang lebih suka membaca.

Squarespace menawarkan lebih banyak lagi selain dari pengetahuannya. Sebagai contoh, Squarespace mempunyai webinar, blog (sekali lagi, ini biasa), dan forum. Saya dapati forum ini kurang mantap daripada Shopify, tetapi masih merupakan aset yang bagus.

Squarespace juga membawa banyak hal dalam hal sokongan dan sumber daya pelanggan. Sebab saya memberikan kemenangan kepada Shopify adalah kerana ia mempunyai lebih banyak pilihan untuk menghubungi perwakilan, dan ia mempunyai lebih banyak sumber daya dan sumber daya cenderung lebih mendalam.

Walaupun begitu, Squarespace berada dekat dengan Shopify, begitu dekat sehingga saya tidak dapat menganggap sokongan pelanggan adalah perbezaan yang signifikan antara keduanya dari segi daya tarik.

Keselamatan dan Kebolehpercayaan

Sekarang, untuk item terakhir dalam senarai semak kami: keselamatan dan kebolehpercayaan. Anda tidak memerlukan saya untuk memberitahu anda mengapa keselamatan atau kebolehpercayaan penting untuk menjalankan perniagaan dalam talian, jadi mari kita masuk.

Mana-mana pesaing kami tidak mengatakan banyak soal keselamatan mereka, tetapi ini tidak bermakna mereka kekurangannya. Mereka pada dasarnya memberi pernyataan mengenai perakuan mereka untuk memproses pembayaran dan maklumat pelanggan, yang terdengar sangat hebat sehingga anda menyedari bahawa ia mewakili standard (berbanding dengan sesuatu di atas standard).

shopify-pci

Squarespace jauh lebih baik dalam menggariskan amalan keselamatannya, walaupun sedikit di luar jalan.

gambaran keselamatan

Saya cadangkan untuk melihat halamannya sendiri jika anda ingin melihat sendiri maklumat lengkap, tetapi versi pendeknya ialah ya, Squarespace mengambil semua langkah yang sesuai. Firewall, pemantauan dalaman, pelayan selamat, protokol pencegahan serangan DDoS, dll.

Dan tentu saja, Squarespace dan Shopify menyediakan SSL untuk semua akaun.

Sekarang, sejauh prestasi berjalan, saya hanya mempunyai pengalaman baik dengan setiap syarikat. Ini termasuk bukan hanya waktu operasi dan kelajuan laman, tetapi penggunaan perisian dari hari ke hari. Saya belum berurusan dengan halaman yang dibekukan, kerosakan laman web, atau masalah serius.

Kedua-dua syarikat ini merupakan peneraju industri dengan berkat prestasi yang dipercayai. Sejauh keselamatan, Squarespace jelas lebih telus, tetapi saya rasa ia tidak lebih selamat daripada Shopify.

Perlu diingat bahawa perkhidmatan Shopify beberapa syarikat terbesar di dunia (dan ya, keselamatan kelas perusahaan tentu saja lebih tinggi daripada akaun biasa — namun demikian, intinya) dan telah memudahkan puluhan bilion transaksi, ini adalah keselamatan mungkin cukup kuat.

Oleh itu, saya tidak dapat memperoleh pemenang yang jelas daripada kedua-duanya. Mereka berdua menunjukkan prestasi yang sangat baik dan, sejauh yang kita ketahui, cukup selamat.

Kesimpulan: Yang saya cadangkan?

Sudah tiba masanya untuk menyatukan semua yang telah kita bicarakan. Mana yang lebih baik — Squarespace, atau Shopify?

Kita semua tahu tidak ada satu ukuran yang sesuai untuk semua, dan Shopify dan Squarespace jelas mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Kedua-duanya selamat dan berfungsi dengan baik. Kedua-duanya mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik, walaupun saya rasa Shopify memimpin.

Sejauh kemudahan penggunaan, keduanya sangat baik, tetapi Shopify lebih baik pada perincian kedai dan Squarespace lebih baik pada reka bentuk laman web. Plus, Squarespace lebih mudah bagi pengaturcara yang ingin mengedit kod laman web.

Sejauh templat pergi, Shopify memiliki pilihan templat khusus kedai dalam talian yang lebih besar tetapi Squarespace mempunyai pilihan templat yang lebih besar secara keseluruhan — mereka mungkin memerlukan beberapa langkah tambahan untuk berubah menjadi kedai. Kapasiti reka bentuk lebih baik dengan Squarespace, bagaimanapun.

Integrasi Squarespace kebanyakannya termasuk dalam infrastruktur Squarespace dan tidak ada app store. Ini kadang-kadang dapat menjadikan semuanya lebih mudah dan lebih berpatutan, tetapi kedai aplikasi Shopify mempunyai lebih banyak pilihan dan pilihan yang aneh (walaupun kadangkala harganya mahal).

Sejauh harga dan ciri-ciri keseluruhan berjalan, semuanya menjadi tidak jelas. Squarespace tentunya jauh lebih murah, dan rangkaian Shopify jauh lebih mahal (walaupun ia bermula pada tahap yang boleh diterima oleh saya).

Squarespace sangat terkenal dengan harganya yang relatif rendah, yang pada mulanya dapat menjadikannya tawaran yang lebih baik. Walau bagaimanapun, Shopify jauh lebih baik dalam memberikan diskaun penghantaran yang mudah digunakan dan kapasiti dropshippingnya jauh lebih baik daripada Squarespace.

Plus, Shopify lebih baik bagi mereka yang ingin menskalakan kedai mereka, yang menjelaskan sebahagian dari harga, dan alat yang anda keluarkan dari kotak dapat sangat mendalam jika anda menginginkannya (walaupun Squarespace tidak buruk juga ).

Walaupun Squarespace mengetepikan beberapa perkara yang menjadikan Shopify lebih mahal daripada yang diperlukan, seperti meletakkan fitur asas pada tahap yang lebih tinggi dan mengenakan yuran transaksi, Shopify masih merupakan pilihan e-dagang yang lebih kuat secara keseluruhan.

Saya harus mengatakan bahawa secara keseluruhan Shopify mendapat cadangan saya. Bagi mereka yang menjual produk digital yang pengirimannya bukan kos utama, Squarespace mungkin lebih baik. Tetapi bagi sesiapa yang merancang penghantaran secara berkala dan / atau dalam jumlah besar, Shopify adalah pilihan yang lebih baik. Ini juga merupakan pilihan yang lebih baik bagi mereka yang sangat analis untuk mengawal perincian kedai – Squarespace juga sangat terperinci, tetapi Shopify menerapkan ketegasan yang sangat praktikal jika dikehendaki.

Tapi hei, jika anda tidak pasti, anda boleh mencubanya! Shopify mempunyai percubaan percuma 14 hari dan Squarespace membolehkan anda mengikuti percubaan percuma sehingga anda siap. Teruskan dan pergi ke sana, kawan-kawan saya!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map